Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gümrük sınırı 150 euro mu oldu ?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
işte onu merak ediyorum ben de. fiyatı kafamıza göre yazdırabiliyorsak önümüze nasıl engeller çıkabilir?

diyorum fiyatı SIFIR yazmışlar üzerine. kimse zahmet edip de açıp içine bakmamış falan. en iyi ihtimal şöyle kutuyu bir sallayıp içinde ne olduğunu anlamayıp, hafif bu zaten diye geçirmişlerdir o da zahmet ettilerse sdf.
Mesaj tarihi:
şöyle diyeyim vaktinde helikopter getirtmiştim 200$lık faturaya 60$ yazdırdıydım.

gümrükten çağırıldım adamlar çoktan açıp bakmışlar içine sonra birde vergi ödettiler 3tl gibi komik bir rakamdı.

Demek istediğim bilmediği bir ürünün fiyatını vergisini kafasına göre mi yazıyor ne yapıyor?
Mesaj tarihi:
Bilginiz olması açısından paylaşıyorum; 5 sefer kuralına kitap, DVD, Blu-ray, derg, vb.'ler dahil değildir. (aşağıdaki cevapta 75 Avro yazıyor fakat güncel ise önemsemeyin.)

Soru: Önemli değeri olmayan eşyaya ilişkin muafiyetten faydalanmanın bir sınırı var mıdır?

Cevap: Evet, posta/hızlı kargo yoluyla gelen ve değeri 75 Avroya kadar olan eşya için uygulanan muafiyet, yılda en fazla beş kere kullanılabilir. Bu limitlerin aşılması halinde eşyanın ticari mahiyette olduğu kabul edilip buna göre işlem yapılır.
Bu sınırlamanın aşılması halinde, Gümrük Yönetmeliği'nin 169 uncu maddesine göre sözlü beyan usulü çerçevesinde işlem yapılarak, Kararın 62 inci maddesi kapsamında maktu vergi tahsil edilmesi kaydıyla eşya teslim edilir. 2011/23 sayılı Genelgenin yürürlük tarihi olan 19.04.2011 tarihinden önce gönderilmiş olan sevkiyatlar, bu sınırlamaların uygulanmasında dikkate alınmayacaktır.
Ticari nitelik arz etmeyen CD, VCD, DVD, doküman ile kitap, dergi vb. basılı yayımlar için bu sınırlama uygulanmayacaktır.

Kaynak Site
Mesaj tarihi:
site yenilenmemiş olabilir mi ? yeni kanunsa eğer 150 euro

ptt'nin sitesinde nerede yaziyor 150 olmuş diye ?

http://www.ptt.gov.tr/?wapp=sss_tr
said:
Hangi gönderiler gümrüğe sunulmaktadır ?
“Kapsam değeri 150 EURO’nun üzerinde olan mektup postası gönderileri ve APG’ler ile kapsam değeri ne olursa olsun tüm koliler gümrük muayenesine sunulmakta, yapılan muayene sonucunda alıcısına teslim edilmesinde sakınca görülmeyenler, varsa vergi ve ücretleri tahsil edildikten sonra adreste alıcılara teslim edilmektedir. Gümrükçe bilgi- belge istenmesi halinde ise alıcılar haber kağıdı aracılığıyla gümrükleme servisine davet edilmekte, gerekli prosedür tamamlandıktan sonra kapsamının ithaline izin verilenler alıcılarına teslim edilmekte, izin verilmeyenler ise çıkış merkezine iade edilmektedir.”

Buldum ptt'yi ama yok bu baska birsey 150 euro üstü kesin tutulacak. 90 euro olan bir ürün gümrüğe takılmayacak demek degil bu.

edıt edıt edıt:kafam karıstı :S
Mesaj tarihi:
Afterdeep said:

Bilginiz olması açısından paylaşıyorum; 5 sefer kuralına kitap, DVD, Blu-ray, derg, vb.'ler dahil değildir. (aşağıdaki cevapta 75 Avro yazıyor fakat güncel ise önemsemeyin.)

Soru: Önemli değeri olmayan eşyaya ilişkin muafiyetten faydalanmanın bir sınırı var mıdır?

Cevap: Evet, posta/hızlı kargo yoluyla gelen ve değeri 75 Avroya kadar olan eşya için uygulanan muafiyet, yılda en fazla beş kere kullanılabilir. Bu limitlerin aşılması halinde eşyanın ticari mahiyette olduğu kabul edilip buna göre işlem yapılır.
Bu sınırlamanın aşılması halinde, Gümrük Yönetmeliği'nin 169 uncu maddesine göre sözlü beyan usulü çerçevesinde işlem yapılarak, Kararın 62 inci maddesi kapsamında maktu vergi tahsil edilmesi kaydıyla eşya teslim edilir. 2011/23 sayılı Genelgenin yürürlük tarihi olan 19.04.2011 tarihinden önce gönderilmiş olan sevkiyatlar, bu sınırlamaların uygulanmasında dikkate alınmayacaktır.
Ticari nitelik arz etmeyen CD, VCD, DVD, doküman ile kitap, dergi vb. basılı yayımlar için bu sınırlama uygulanmayacaktır.

Kaynak Site

Bu sitede tarihe baktın mı ? sağ üst kosede 19 Temmuz 2013 Cuma yazıyor. Güncel degil
Mesaj tarihi:
Masticore said:

Afterdeep said:

Kaynak Site

Bu sitede tarihe baktın mı ? sağ üst kosede 19 Temmuz 2013 Cuma yazıyor. Güncel degil

Güncelliğini şöyle temin edebilirim, sırf son 4-5 ayda 200'den fazla bluray getirttim, hepsi takılmadan adrese geldi. Buradan yola çıkarak hala geçerli olduğunu söyleyebilirim.
Mesaj tarihi:
Masticore said:

site yenilenmemiş olabilir mi ? yeni kanunsa eğer 150 euro

ptt'nin sitesinde nerede yaziyor 150 olmuş diye ?

http://www.ptt.gov.tr/?wapp=sss_tr
said:
Hangi gönderiler gümrüğe sunulmaktadır ?
“Kapsam değeri 150 EURO’nun üzerinde olan mektup postası gönderileri ve APG’ler ile kapsam değeri ne olursa olsun tüm koliler gümrük muayenesine sunulmakta, yapılan muayene sonucunda alıcısına teslim edilmesinde sakınca görülmeyenler, varsa vergi ve ücretleri tahsil edildikten sonra adreste alıcılara teslim edilmektedir. Gümrükçe bilgi- belge istenmesi halinde ise alıcılar haber kağıdı aracılığıyla gümrükleme servisine davet edilmekte, gerekli prosedür tamamlandıktan sonra kapsamının ithaline izin verilenler alıcılarına teslim edilmekte, izin verilmeyenler ise çıkış merkezine iade edilmektedir.”

Buldum ptt'yi ama yok bu baska birsey 150 euro üstü kesin tutulacak. 90 euro olan bir ürün gümrüğe takılmayacak demek degil bu.

edıt edıt edıt:kafam karıstı :S

abi tamam ne alırsan al gümrükten geçicek, sonuçta 10 euroya yasaklı maddede gelebilir ama 150 euro altında ticari değer yoksa vs gelicek diye anladım ben
Mesaj tarihi:
bizim postacıya sorayım denk gelirsem, pttnin sitesindede 150 diyor. zaten ebayden tek tek aldığım için herşeyi takılma ihtimalide çok çok düşük oluyor benim aldığım şeylerin genelde.

büyük kargolarla (dhl, ups etc etc)gelen şeyler daha çok takılıyor gümrüğe, hatta bence bilerek takıyorlar masraf ayağına para şeyetmek için dfs
Mesaj tarihi:
Kafasına göre mi açıyor bunlar kutuları? Kutuyu açtı içinde bir kutu daha var onu da açıyorlar mı? Özel hayat lan, niye açıyor kutuyu ayı gibi, xray'e falan soksunlar.
Mesaj tarihi:
gümrükçüler çok umursamaz insanlardır onları tehdit edin.

bir keresinde airsoft getirtmiştim adamlar size bunu vermeyeceğiz dediler. neye istinaden vermiyorsunuz dedim? silah bu ondan vermiyoruz dedi. ne kadar konuşsam da vazgeçmediler, 1 ay depoda kalacak sonra geri yollayacağız dedi.

bende gittim gümrük ve ticaret bakanlığına şikayet dilekçesi yazdım. telefonla aradılar bakanlıktan biz ilgileniyoruz dediler, bir hafta sonra yine telefon gidip alabilirsiniz dediler. gittiğimde beni hiç umursamayan adamlar mum gibi sıraya girmişlerdi. paşa paşa verdiler ve sağlam laf yedikleri de belliydi çünkü önceden hiç umursamayan depo müdürü "merhaba, nasılsınız? " falan demeye başladı.
Mesaj tarihi:
Masakari said:

İlk 100 eu yada usd idi fakat bayram ve yılbaşında limit bayağı artıyordu. Sonra 75 eu ya düşürdüler ve bayram yılbaşı olayını kaldırdılar. Şimdi 150 eu yapmışlar.

this.

şimdi Aral düşünsün.

aptalca pahalı fiyata satıyordu oyunları.
  • Yeni Oluştur...