deadwoll Mesaj tarihi: Kasım 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2013 Ya 1+1'de yaşıyorum her ay 50 lira civarı elektrik faturası geliyor. 8-17.00 arası ev boş, bir tek buzdolabı çalışıyor. Eve gelince 12-1'e kadar bilgisayar ve arada led tv açık oluyor. 850 watt mı ne kasanın gücü. Onlar haricinde lamba bile yakmıyorum. Haftada 1 kere çamaşır, 2 kere bulaşık makinesi çalıştırıyorum aşağı yukarı. 2+1, 3+1'de yaşayan arkadaşlarıma bile 30 lira civarı fatura geliyor taş çatlasa. Hatta bölümden bir hocanın 7+2 villası var, deep-freeze'den, elektrikli kepenke kadar her halt çalışıyor cayır cayır, gelen fatura 70 80 oluyor taş çatlasa diyor. Kafayı yiycem. Ben bu faturanın doğru olup olmadığını ya da benim üzerimden kaçak elektrik kullanan birisi olup olmadığını nasıl anlarım? 10 ay oldu neredeyse en düşük 38 lira ödedim, o da tatile falan çıktığım zamandı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Kasım 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2013 seni öpüyorlar kanka Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shimone Mesaj tarihi: Kasım 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2013 Normal bence bende 2+1 de kalıyorum 30 40 fln geliyo masaüstü bilgisayar yok Laptop var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Kasım 9, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2013 Ayakta öpüyor olabilirler hem de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Kasım 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2013 sen bence bir elektrikçi çağır. sayacından itibaren baksın bi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stormeagle Mesaj tarihi: Kasım 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2013 gayet normal. 2+1 evde yalnız yaşıyorum, klasik ev aletleri var. ütü, bulaşık mak çamaşır, pc, tv, v.s 56 tl kullanım ücretim var. aşağıdaki vergiler eklenince 91 tl fatura oluyor. Klasik her ay ödediğim fatura. Sen yine iyi veriyormuşsun http://enerjienstitusu.com/medya/elektrik-fiyat-tarife-kalemleri-bilesenleri.png Ayrıca "sayaç okuma bedeli" nedir lan ? Gelip benim sayacımı okuyup fatura kestin diye bana neden bedel ödetiyorsun ? İstiyorsan okuma sayacımı faturada kesme bana. Kendi tahsilatını yapmak için fatura kesiyorsun, bunun parasını niye bana dayıyorsun. Ek olarak "dağıtım bedeli" tam olarak ne oluyor ? Elektriği dağıttığı için mi para alıyor ? E dağıttın için kullanıyorum zaten elektriği. Bir de "iletim bedeli" var. dağıtım-iletim wtf ??? mavi ekran verdim. Kaçak kullanım bedelini saymıyorum zaten, gecekondu mahallelerinde kaçak elektrik çekiyorlar diye onuda ben ödüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Kasım 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2013 evde yokken 38 lira gelmez abi 1+1 eve Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
miyaw33 Mesaj tarihi: Kasım 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2013 3+1 evde kalıyorum, Tv 16 saat açık, termosifon var, elektrikli çay makinesi, fırın, mikrodalga var, 3 klima var enkaz biri devamli çalışıyor. Gelen fatura 85.sana fazla geliyor, biri senin evden kaçak hatta çekmiş olabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tuor_annare Mesaj tarihi: Kasım 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2013 öküz gibi anaıyorum elektriğe 25 civarı geliyo. 1+1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tuor_annare Mesaj tarihi: Kasım 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2013 *abanıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Kasım 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2013 2+1 ev laptoptan başka tv ve buzdolabı var elektrik çeken başka bişi yok. 100 tl ödüyorum her ay. çözemedim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stormeagle Mesaj tarihi: Kasım 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2013 Yukarıda onu bunu yapıyorum az geliyor diyenler pis insanlar :D En çok elektrik çeken şeyler; saç kurutma mak, elektrikli süpürge ve katle. Bunların tamamı genelde 1500W üzeri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Kasım 9, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2013 Saç kurutma makinesi kullanmıyorum, kahve falan içmediğimden ısıtıcı da haftada 1 kere de elektrik süpürgesi kullanıyorum o da eko modunda. En çok elektrik yiyen şey actifry onu da ayda 1-2 kere kullanıyorum artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stormeagle Mesaj tarihi: Kasım 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2013 "Kullanım bedelin" 45-50 civarına yaklaştığı anda direk 90 tl fatura geliyor. Bunu inceleyerek tespit ettim :d çünkü vergiler katlanarak ilerliyor. Örneğin 20 tl kullanım bedeli olan bir kişi 3 tl kaçak elektrik bedeli öderken 50 tl k.bedeli olan kişi 9 tl kaçak elektrik bedeli ödüyor. İletim bedeli, dağıtım bedeli, okuma bedeli vs gibi saçma vergilerin sabit fiyatı yok direk % ye vurulmuş. 300 tl kullanım bedelli faturası olan 19 tl sayaç okuma bedeli veriyor. pauahuahuah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Kasım 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2013 reakif çeken alet mi var abi evinde? trifaze motor falan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Kasım 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2013 Oha reaktif dedi. Oldu olacak kompanzasyon yaptirsin da de :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stormeagle Mesaj tarihi: Kasım 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2013 Şunun portatif olanından aldım, arka bahçeye kurulum için gelecekler. http://www.yesilgazete.org/wp-content/uploads/2012/08/Centrale_nucl%C3%A9aire_de_Doel.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lectre Mesaj tarihi: Kasım 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2013 deadwoll said: Ya 1+1'de yaşıyorum her ay 50 lira civarı elektrik faturası geliyor. 8-17.00 arası ev boş, bir tek buzdolabı çalışıyor. Eve gelince 12-1'e kadar bilgisayar ve arada led tv açık oluyor. 850 watt mı ne kasanın gücü. Onlar haricinde lamba bile yakmıyorum. Haftada 1 kere çamaşır, 2 kere bulaşık makinesi çalıştırıyorum aşağı yukarı. 2+1, 3+1'de yaşayan arkadaşlarıma bile 30 lira civarı fatura geliyor taş çatlasa. Hatta bölümden bir hocanın 7+2 villası var, deep-freeze'den, elektrikli kepenke kadar her halt çalışıyor cayır cayır, gelen fatura 70 80 oluyor taş çatlasa diyor. Kafayı yiycem. Ben bu faturanın doğru olup olmadığını ya da benim üzerimden kaçak elektrik kullanan birisi olup olmadığını nasıl anlarım? 10 ay oldu neredeyse en düşük 38 lira ödedim, o da tatile falan çıktığım zamandı. benimde durumum aynı, normal ya, masaüstü pc kullanıyorsan bide baya normal ben 35 40 veriyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Kasım 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2013 Su faturasıda bana fazla geliyor sanki elektrik de Sokak lambalarınıda ödüyoruz sanırım biz. Bunları bölge bölge ödemiyoruzdur umarım. Örneğin en işlek cadde kenarında oturan bütün trafik lambaları vs vs ödemesi kenar mahallede olanın sadece1-2 lamba ödemesi gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lectre Mesaj tarihi: Kasım 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2013 ne alakası var abi sokak lambasını neden ödeyeyim ben ya var mı böyle bir şey? kapatsınlar istemiyorum ben madem ahah. çıkıp tasarruflu ampül mü takayım illa direğe 70 watt ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GONDARCENGIZ Mesaj tarihi: Kasım 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2013 bana son gelen faturayı koysammı acaba Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
marksman Mesaj tarihi: Kasım 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2013 31 TL gelmiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
marksman Mesaj tarihi: Kasım 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2013 asdfasfd eski borç da 69 TL Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Kasım 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2013 Lectre said: ne alakası var abi sokak lambasını neden ödeyeyim ben ya var mı böyle bir şey? Yılbaşında yürürlüğe konulacak taslağa göre, sokak aydınlatmaları her ay konut ve ticarethanelerin elektrik faturalarına yansıtılacak. Ancak, 2015'e kadar parayı Hazine ödeyecek. Bu tarihten sonra bütün aydınlatma giderleri vatandaşa fatura edilecek. Savaş, sel ve elektriğin yetersiz kaldığı durumlarda, sokak, cadde ve meydanlar karanlıkta bırakılabilecek http://www.turkeyforum.com/satforum/archive/index.php/t-459527.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2013 2 kisi kaliyoruz evde 2+1 100 lira geliyor her ay bi ay 10 gun kimse yoktu evde, o ay 110 geldi :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar