paspatur Mesaj tarihi: Ekim 30, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2013 Bu sıkıntıyı yaşayan var mı? İki haftadır kafamda devam eden baş ağrıları, kulakta uğuldama ve çınlama. Gözlere vuran inanılmaz bir ağrı. Kola ve kalbe vuran sancılar çekiyordum. Hafta başı doktora gittim. Tomografi momografi. Kan tahlilleri falan. Sorun yok. Boyun röntgeninde boyun düzleşmesi çıktı. Uzun yıllar bilgisayar başında çalışmaktan oluyormuş. Latpopu mutlaka standla kullanın ve yatarak tv izlemeyin. Benden söylemesi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithat Mesaj tarihi: Ekim 30, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2013 Annemde yıllar yıllar evvel olmuş , yanılmıyorsam çok umursamazsan bi müddet sonra kalıcı olabiliyor (belki de hep kalıcıdır orasını bilmiyorum) ama o ağrı mağrı muhabbeti boyun 'düzleşirken' oluyor düzleştikten sonra bi yerden sonra alışıyor vücut , belki görüntü falan farkeder ama normal hayatına devam ediyosun bi müddet sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
manve Mesaj tarihi: Ekim 30, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2013 abi boyun zaten duz bisey degil mi? egri olan deveninki abi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriarty Mesaj tarihi: Ekim 30, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2013 benim yamuldu bilgisayar yüzüdnen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 30, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2013 değil, omur ilik öne doğru geliyo boyunla beraber arkadaya doğru esniyo. normalde dik durduğunuzda ense kökünüzeden yukarı yoklayınkavis cizer. durmadan asağı doğru bakarak laptop kullanırsanız veya, monitörünüz alcak tutarsanız vs vs böle mevzulas yasarsınız dikkat. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Ekim 30, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2013 evet boyun normalde hilal şeklindedir. sürekli öne eğerseniz hilal düzleşiyor ve kasları geriyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nekro Mesaj tarihi: Ekim 30, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2013 gecmis olsun. Bu kalp agrilari vs hepsi bu boyun yuzunden miymis doktor ne dedi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ekim 30, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2013 benim de ensem kalın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Ekim 30, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2013 evet aynen. boyundan gelen ağrı kola ve kalbe de vuruyomuş. Yani eğer benzer şikayetleriniz varsa boyun düzleşmesi de olabilir. Hemen panik yapmayın diye söylüyorum. Hatta baş dönmesi ve mide bulantısı bile yapıyor. Ben beyinde kesin bişey çıkacak diye tırstıydım da, çok şükür.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Katibim Mesaj tarihi: Ekim 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2013 akşamları uyutmayan kol ağrısı sabahları dayak yemiş gibi kalkmak.... Bendede var bu illet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Ekim 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2013 manve said: abi boyun zaten duz bisey degil mi? egri olan deveninki abi asdfgadf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonfire Mesaj tarihi: Ekim 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2013 Sinir sıkışmasına kadar yolu var. Bende zaman zaman ağrısını çekiyorum. Kültür fizik en güzel tedavi. Boynu beli güçlendirmek çok önemli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Ekim 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2013 abi kışın boynum fix tutuk benim. her gün. öyle bi tutuk ki hem de sol kolumun bileğine kadar uzanan bi ağrısı var böyle zorlayınca falan. doktora gittim boyun kas güçlendirme hareketleri verdi, omurilik eğriliğinden oluyormuş. ama çok üşeniyorum lan o hareketleri yapmaya. böyle iş yerinde oturduğum yerde fln alışkanlık edinip sıkıldıkça yapmak lazım aslında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonfire Mesaj tarihi: Ekim 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2013 günde 10 dk. bile sürmüyor 8-10 hareket toplam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Ekim 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2013 abi 2 yapıyorum 3. günden sonra unutuyorum. dakika bile değil her gün 30 saniye yapsam kardır ya. http://medya.zaman.com.tr/2008/12/28/boyun.gif şunların yarısını yapsam yeter. yapıcam valla bundan sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ekim 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2013 ben bilgisayarı kaykılarak kulanıyorumj.. stand var.. lan bende de çıkar mı acaba Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trias Mesaj tarihi: Ekim 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2013 boyun fıtığı çıktı bende. MR çektirdim bir ankarada prof a gönderdim. acil gel ciddi dedi. Muayene sonucunda güç kaybım olmadığı için ameliyata gerek yok dedi. Bilgisayar kullanMA dedi. bol bol yüzecekmişim, ayrıca üste gösterilen hareketleri yapacakmışım. Güç kaybım olursa kesin ameliyat. Prof un dediği, "daha evrimi tamamlamadık, bilgisayar ve tv az kullanın.". edit: çok pis ağrısı var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Ekim 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2013 benim de eklemlerin suyu azalmis kireclenmeye dogru istikrarli bi sekilde ilerliyorum kopekbaligi kıkırdagi vs aldim ama cok degisen bir sey olmadi direk kopekbaligi yemeye gidicem artık bakalim kısfmet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Kasım 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2013 geçmiş olsun kardeş benim de boynum öne eğil hep, kambur gibi duruyorum nasıl düzeltirim bilmiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackRose Mesaj tarihi: Aralık 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2013 Öncelikle topik sahibine geçmiş olsun diyorum. 2007 senesinde tutulan boyunla gittiğim hastanede çektirdiğim MR'dan boynumda fıtık olduğunu öğrenmiştim. O zamanki pek ciddi bir durum olmasa gerek, bir iki ilaç ve önlemle düzelmişti. Kasım ayının başında ciddi bir tutulma ile tekrar doktora gittiğimde öncelikle fizik tedavi gördüm 15 gün boyunca. Yine 15 gün boyunluk taktım çünkü düzleşme+kireçlenme+fıtık var dediler. Boyunluk düzleşmeye dramatik ölçüde olmasa da fayda sağlıyor. Röntgenlerden kendi gözümle de gördüğüm kadarıyla farkedilecek bir iyileşme sağladı boyunluk. Ancak kireçlenmenin geri dönüş anlamında bir tedavisi yokmuş, sadece egzersiz (yukarıdaki resimdeki gibi) ve yüzme gibi sporlar daha kronik şeyler yaşamama açısından faydalıymış. Neyse 10 günlük bir ağrısız tutulmasız rahatlık yaşadıktan sonra aralık ayı başında bu sefer çok daha ciddi bir tutulma ve ağrı ile tekrar doktora, bu defa beyin cerrahına gittim. MR'dan ve pek fayda etmeyen fizik tedavi hikayesinden sonra mutlaka ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Tabi sorulabilecek bütün soruları sordum, ileri bir tarihe ötelememin beni daha sonra pişman edebilecek sonuçları olup olmayacağını sordum. Sinire çok büyük bir baskı varmış. Sağ kolda ciddi güç kaybı, işaret parmağı ve komşu parmaklarda uçlarda hissislik ve gece karıncalanmalar, 24 saat hiç azalmayan ve ağrı kesicilerin fayda etmediği (bir gecede 7 ayrı ilaç kullandım çaresizlikten) ağrılar... 10 gün boyunca tetkikler ve "karar verme" sürecinde bunları çektim, hatta bütün ülkeyi boydan boya geçen kar fırtınası boyunca gece sabahlara kadar o kar tanelerini tek tek indirdim gökyüzünden :) Neticede ameliyat olmaya karar verdim çünkü doktorum ağrıların belki bir süre sonra azalabileceğini ama vücudun o bölgede tepki olarak farklı dokular geliştirip ilerde geri dönüşü olmayan güç ve his kaybı yaşayabileceğimi, küçük ve büyük abdest kaçırma durumu bile yaşayabileceğimi söyleyince iyice moralim bozuldu. 10 gün boyunca yatağa yatmadan, koltukta oturarak 15-20 dakilalık uykularla idare ettiğim için bünye de iyice zayıf düştü bir yandan. Mikrocerrahi yöntemi ile 3.5 saat süren bir operasyondan sonra gözümü açtığımdaki halime inamamadım. Hadi ağrılar ilaçların etkisinden geçti dedim ama sağ kolumdaki güç kaybı tamamen kaybolmuştu. Hemen sonrasında doktorun elini artık nasıl sıktıysam "tamamdır iyisin" dedi gitti ;) Bugün 8. günü tamamladım ve parmak ucunda çok hafif bir his kaybı (kalıcı da olabilirmiş, uzun vadede kaybolabilirmiş de) dışında herhangi bir ağrı veya güçsüzlük kalmadı. Sadece tek bir ilacım var o da antibiyotik. Bu süreçte öğrendiklerimi de yazmak isterim. Yukarıda da bahsedildiği gibi çok uzun süreli oturumlardan kaçınıp saat başı ara vermek gerekiyor bilgisayar başındaki süreye. Düzleşmeye karşı uzun süreli olmamak şartıyla (çünkü kaslar zayıflıyor bu defa) boyunluk kullanımı zor da olsa düşünülmeli. Yüzme en büyük yardımcı; hem düzleşme hem de kireçlenme için. Boyun egzersizleri boyundaki kasların güçlenip iskelete binen yükü azaltma açısından önemli ancak bu çok ağır/ağırlıkla yapılan egzersiz değil de ısınma amaçlı egzersiz gibi olmalı. 3-4 kg'dan fazla ağırlık taşınmamalı ve ille taşınacaksa her iki kola dengeli yük verilmeli (bunu artık çocuklar bile biliyor). Boyun fıtığı bel fıtığı gibi gelişmiyormuş çoğu zaman. Büyük travmalar dışında (kaza, çarpma) aşırı sinirli bir anınızda yaptığınız sert bir hareket o bölgedeki kas/sinir sisteminde dengesiz yüklemeye ve fıtığa yol açabiliyormuş. Yani çoğunlukla kaldırılan bir ağırlıkla alakası olmasa da beraberinde sinirli bir hareket varsa küçük bir ağırlık bile boyunda fıtığa sebep olabiliyor. Bel fıtığında sadece fıtığa sebep olan doku alınıyor, dolayısıyla kalan doku (disk) tekrar fıtığa sebep olabiliyor. Boyun fıtığında ise tekrarlama durumu yok (en azından aynı omurlar arasında) çünkü bütün disk dokusu alınıp yerine protez takılıyor. Başıma geleni bildiğim/öğrendiğim kadarıyla anlattım. Umarım bu sıkıntıyı çekenlere bir fikir vermiştir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Aralık 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2013 Abi hepinize geçmiş olsun. Yaşınız az daha arkadaş çoğunuz çürüğe çıkmış. Kimse size bilgisayar başına otururken göz hizanız monitörün ortasına gelsin demedi mi? Ya da öyle yapamıyorsan bile otururken sırtına ufak bir yastık koymanı? Omurilik o yastıkla olması gereken şekli alıyor. Bunları yapın arkadaş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonfire Mesaj tarihi: Aralık 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2013 Gecmis olsun. Bende kultur fizik ve yuzme ile goturuyorum ama yemiyor. Birde cok duzenli yapmak gereliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackRose Mesaj tarihi: Aralık 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2013 Kendi adıma teşekkür ederim :) Yalnız 85 senesinden beri (yaklaşık :p) kaç tane monitöre denk geldim, hangisinin ortasına denk getirebildim gözümü pek hatırlamıyorum :p Tabi ki bunları yapın diyorlar şimdi ama çoktan ayvayı yemişiz demek ki, yoksa ben en azından son 10 senedir falan oturuş pozisyonuma dikkat etmeye çalışıyorum. Henüz evrimimizi tamamlayamamışız bu konuda, oturmak zaten başlı başına evrime aykırı/anatomiye zarar bir durummuş :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar