Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

basçılar nerede?

Litminov

Öne çıkan mesajlar

• 3 hafta sonra ...
Bir kaç tane problemim var benim:

Gitar Lakland 44-01 (aktif)
Amfi Roland Cube 20 XL

Şimdi amfide tüm efektleri, gain'i vs. kapadığımda ve equalizer'ı flat hale getirdiğimde sesi sonuna kadar da açsam inanılmaz kısık geliyor ses. Efektleri falan açtığımda düzeliyor.

İlk aldığımda böyle bir sıkıntım yoktu, yarıya kadar zor açıyordum volume'u.

İnanılmaz bir dip gürültüsü var, en clean tonu bile drive'lı çalıyor; bu da yeni peydahlandı.

Sonracıma jack'ın gitara bağlı kısmını çevirdiğimde çatır çatır sesler geliyor yine. (2 tane jack'ım var ikisinde de aynı problemi yaşıyorum.)

Ha bir de gitarın üstündeki equalizer'ın bir tuşunu sonuna kadar çevirip çok az daha zorlayınca sanki yalama olup elime gelecekmiş gibi oluyor ve hışırtı geliyor amfiden.

Büyük şehirde olmadığımdan lüthier'e de götüremiyorum, bu sorunların nedenlerini öğrenebilsem süper olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

Deneme yanılma yöntemiyle bir kısmını çözdüm gibi.

Gitarın potansları civatalıydı onları sıktım, yine jack girişine dışarıdan bir somun takmışlar oynamasın yerinden diye o gevşemiş, onu da sıktım (artık jack dönse bile ses gelmiyor). O dip gürültüsü gitti şu an için.

Tek derdim kaldı, o da sesinin az olması gaini açmayınca. Acaba gitarın pili biterken böyle bir problem çıkartabilir mi? Amfide problem yok çünkü; az önce telefonu bağlayıp ses aldım, denedim bütün ayarlarını.
Sosyal ağlarda paylaş

deadwoll said:

Deneme yanılma yöntemiyle bir kısmını çözdüm gibi.

Gitarın potansları civatalıydı onları sıktım, yine jack girişine dışarıdan bir somun takmışlar oynamasın yerinden diye o gevşemiş, onu da sıktım (artık jack dönse bile ses gelmiyor). O dip gürültüsü gitti şu an için.

Tek derdim kaldı, o da sesinin az olması gaini açmayınca. Acaba gitarın pili biterken böyle bir problem çıkartabilir mi? Amfide problem yok çünkü; az önce telefonu bağlayıp ses aldım, denedim bütün ayarlarını.

Gain'i acmazsan nasil ses alican? Gain'i acman lazim az da olsa. Ha yinede gitarin pilini degistirmeyi dene. Pil bittiyse aktif devre calismayacagi icin, gitarin uzerindeki eq ayarlarinin tona etki etmemesi ya da hic ses vermemesi lazim aletin. Bide o potanslar gevsediyse veyahut zorlayip gelmesi gerektigi yerden fazla cevirmeye calisiyosan, lehimlerinden ayirirmista olabilirsin aleti. Arkasindaki kapagi ac bak potanslarin baglantilarina.
Sosyal ağlarda paylaş

Ne biliyim abi, babam teknik servis; en sevdiğimiz müşteriler "yaparım ben bunu, kablosu kopmuştur" diyip aleti hem daha da bozup hem de garanti kapsamından çıkartanlardı sdf.

O yüzden elimden gelmesine rağmen bu tip şeylerde hep ustası yapsın kafasındayım.

Dün stüdyoda denedim, bi sıkıntı çıkmadı bu arada gitarda da. Niye böyle oldu anlamadım :(
Sosyal ağlarda paylaş

Bu sabah da taharet musluğu infilak etmiş evde zaten. Komşudan haber alınca işten eve nasıl geldim bilmiyorum, bilgisayar, gitar, amfi, möbleler tek tek gözümün önünden geçti.

Allahtan sadece yarım saat fışkırmış su.

He bir de akşam taktım amfiye, bütün sorunları geçmişti kendiliğinden. Aklımdan şüphe etmeye başlıycam yakında. Zerre dip gürültü yok ve gain kapalıyken ses çıkmaması sorunu da düzelmiş. Gitarı stüdyodaki bilmem kaç yüz watt amfiye bağlayınca kendine geldi heralde.
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar Megadeth - Holy Wars çalalım diyorlar da, daha önce hiç penayla bir şey çalmadım + inanılmaz hızlı benim için.

Muhtemelen yaz sonuna kadar falan anca çalmaya başlarız gerçi de, gecenin bir vakti aklıma takıldı. Elime gitarı aldım, girişini de çıkardım penasız ama elim kasıldı resmen. Var mı böyle bass'da speed training, kondisyon çalışmaları vesaire?

Şunu da koyayım

http://www.youtube.com/watch?v=7oah2HSQlps

:(
Sosyal ağlarda paylaş

Normalde metal çalmıyoruz zaten de, metal dinlemeyi seviyoruz. Arada da çalarız işte. Hatta King Nothing, memory remains vs. gibi nispeten basit parçaları çalıyorum da rahat rahat.

Bu saatten sonra zaten amatörlüğün ötesine geçmem pek mümkün değil, "sana çalma demiyorum, bir iş edin sonra hobi olarak yine çalarsın" noktasında takılıyorum. Yalnız kendimden beklemediğim bir disiplinle çalışıyorum, amatörlükten ileri giden tek olayım o.
Sosyal ağlarda paylaş

deadwoll said:

Bu saatten sonra zaten amatörlüğün ötesine geçmem pek mümkün değil, "sana çalma demiyorum, bir iş edin sonra hobi olarak yine çalarsın" noktasında takılıyorum. Yalnız kendimden beklemediğim bir disiplinle çalışıyorum, amatörlükten ileri giden tek olayım o.

Yani aslinda daha cok o disiplinle calistigin icin diyorum. Metal/rock ve turevleri disinda penayi kullanabilecegin hic bi tarz yok gibi bisey. Hazir böyle bi disiplinle calisirken bence teknik olarak seni daha ileriye tasiyacak seylere önem ver. Parmak egzersizleri, senkron, metronom/timing vs. gibi seylere.
Sosyal ağlarda paylaş

Korax said:
Son 10 yilda kac tane ciddi adam varsa slap tekniklerinde victor'un buyuk etkisi var.

https://www.youtube.com/watch?v=O_cmmWtGwBo

kliniğinde direkt söylüyor üstte dediğini (wooten etkisinden bahsediyorum) ama bu abi tabi youtube'dan izleyip bu hale gelmemiş, direkt takılmış adamlarla (gitarist wooten'la da yani) anladığım kadarıyla.
the faceless basçısı kendisi. solo albümü var iki tane, bu ayarda ikisi de. ikincisinde davul klavye falan da var biraz, ilki solo bas.
the faceless'ta AT GİBİ gitar var ve bu el tekniği yüzünden penasız cayır cayır çalabiliyor adam mesela, 2 saatlik kliniği var youtube'da. tane tane anlatıyor ama gerçekten varını yoğunu vakfetmedikçe yapılacak iş değil. ki faceless'ın baslarını penayla çalabilmek için bile baya kasmak lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

deadwoll said:

Metronom olayını iyice oturtabileceğim ne var bu arada? Çalarken ayağımla takip etmeye çalışıyorum ama genelde bir süre sonra ritm tutmaya başlıyorum şarkıya; sonra ne yaptığımı farkediyorum, onu düzelteyim derken bu sefer elim ayağım dolaşıyor sdf

ben şunu anlamadım. şarkıya ritim tutmakla ayakla saymak farklı şeyler değilki. eğer ritmi aksatmadan, vaktinde çalarak tutuyorsan zaten metronomu doğru sayabiliyorsundur.

eğer kendi kendine solo çalıyorsan, kayıt yapıyorsan metronomla veya davul üzerine çalacaksın zaten başka yolu yok. track üzerine falan çalıyorsan oradaki vurmalı metronomun oluyor senin. ayakla sayman şart değil yani 2 gitar karşılıklı unplugged takılıcaz demiyorsan.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...