incdarkness Mesaj tarihi: Ekim 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2013 gorevimiz size hizmet etmek aziz baskan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Deno- Mesaj tarihi: Ekim 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2013 bir belin doğrulamadı one Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jaegerjaquez Mesaj tarihi: Ekim 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2013 Red said: din senin miydi kardeş. önceden söyleseydin keşke haberimiz olurdu. ahahahahahahafdsdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Ekim 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2013 imamizer said: Aiko said: http://i.imgur.com/Wyv76WS.gif ohahaha süpermiş haykırdım lan gece gece Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithat Mesaj tarihi: Ekim 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2013 Quote clownbaby said: Mithat said: Cahillik olduğuna inanarak söylediğin bütün grubun senin canı gönülden inandığın şeyin yalan yanlış olaylardan oluştuğunu belki minimum 50 sene (daha öncesi de var da şu son 50 senede baya gelişti) önce ıspatladığı ve o zamandan beri bizim gibi insanların komple sizlere bakıp cahil diyerek gülerek eğlendiği gerçeğinin farkındasındır umarım. Acil şifalar diliyorum. Bu arada ukalalık yapıp darwin dawkins falan önermicem , zaten okusanda anlayabilecek bir arkadaşa benzemıyorsun. Onların çoğu, zandan başka bir şeye uymuyorlar. Zan ise gerçekten hiçbir şey kazandırmaz. Muhakkak ki Allâh, onların ne yaptıklarını bilir. (yunus 36) zannın ötesinde senin burdaki iddiaların fantastik boyutlarda. 'daha önce de var da şu son 50 senede baya gelişti'. lel detaylı bi bilim tarihi okuması yapmış imajı. ayrıca inanan insanlarla dalga büyük kitlelerce dalga geçilmesi yeni, '50 YIL HATTA ÖNCESİ DE OLAN', veya senin gibi 21.yüzyıl dahilerinin başlattığı bir şey değil. evet, kendini günümüzün zeki olarak tanımladığın insanlarına yamadığın gibi, eskinin inananlardan daha aklı başında insanlarına da yamayabilirsin demek bu, tebrikler. Andolsun, senden önceki peygamberlerle de alay edildi de ben inkâr edenlere mühlet verdim, sonra da onları yakaladım. (Görseydin ki) azabım nasılmış! rad 32 Onlara bir peygamber gelmeyedursun, hemen onunla alay ederlerdi. hicr 11 Sonunda yaptıklarının cezası onlara ulaştı ve alay etmekte oldukları şey onları çepeçevre kuşatıverdi. nahl 34 başarılı bir ukala olabilecek yetiye sahip birine benzemiyorsun zaten gayet doğru bi karar. Görseydin ki azabı nasılmış? Görmedin ama? Baya bildiğin allahtan korktuğun için mi allaha inanıyosun sen? Hala dini kesitler yazmış adam inatla dün gece iyi ki işim varmışta şuraya girip bi de burayla sinirimi bozmamışım. İnandığın şeyin laflarıyla buraya gelip yazıyorsun fakat inanmayan insan o yazdıklarını sadece komik buluyor. Ben sana burda higgs bozonundan falan bahsetmiyorum gördüğün üzere seni aşar diye o yüzden mümkün mertebe daha elle tutulur bir durumla gelirsen daha mutlu oluruz. Gördüğün üzere bütün pati ahalisi gelmiş dalga geçiyo sen inatla hala yazıyosun dini kesitler buraya , o yazılanların tamamının birinin totosundan çıkmadığını bile ıspatlayamayacak kadar aciz bir köşeye sıkışmışken bu laflara inanmamızı beklemende saçma olmuş gerçekten. Şimdi buraya allahın varlığını ıspatlayan allahın söylediğine inandığın bir laf olmayan bir ıspatla gelebilirsen ne ala , aksi takdirde 'allahın gazabı' yüzünden inanmaya başlamamızı bekleme. 'eyvah inanmazsak bizi çok fena döver hadi inanalım' falan mı dememizi bekliyosun? Kuran okuyarak inanırsın , git başka şeylerde oku tek kitap o değil. ÖZET: inanların gözünden inanmayanlara bakarsan dalga geçilirsin böyle , inanmayanların gözünden inanmayanlara bakmayı öğren veya inanmayanların gözünden inanları görmeye çalış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ekim 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2013 vivavale said: imamizer said: Aiko said: http://i.imgur.com/Wyv76WS.gif ohahaha süpermiş haykırdım lan gece gece geri dönüp "ahhaha abi pardon ya" demesi çok iyi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Ekim 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2013 0ne konusunda prim az olur ama din konusunda 5 posttan 3ü prim... İstediğin tanrıya inan. İstediğin dine göre yaşamını sürdür. Kimse saygı duymak zorunda değil. Ama dalga geçmek ayrı bir nokta. O tipler zaten shit tier troll. Ignore et geç. Ne seviyorsunuz beslenmeyi bunları anlayamıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
clownbaby Mesaj tarihi: Ekim 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2013 Mithat said: insan inandığı şeyden korkar, korktuğu şeye inanmaz. ama allah'tan korkmamın ona kulluk etmemde büyük bir etkisi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. beni de, akledebildiğim her hangi bir şeyi yaratan; hele bir de akledebilme yeteneğini de bana o vermişse ona karşı huşu, bir saygıyla birlikte korku (awe) duymamak aymazlık olur. higgs bozonu hakkında büyük bi bilgi sahibi değilim, ama senin de büyük bi birikimin olduğunu düşünmüyorum bu konu hakkında. bu zannımın temeli daha önceki postunda da ''sana darwin, dawkins öneririm ama ukalalık yapmak istemiyorum'' gibi bişiler demen. popi, herkesin kulak aşinalığı olan ve bu yüzden kendine hakkında bilgi sahibi imajı vermeyi tercih ettiğin bişi sanırım ki bu aklı az da olsa çalışan herhangi bi 21. yüzyıl bireyinin çekineceğine inandığım bi durum. cidden. onun dışında beni yılların kafanda kalıplaştırdığı bi türkiye'de yaşayan dinci tipiyle alıp yargılara varıyosun, bu çok açık. gördüğün gibi ben senin kendini içine dahil ettiğin, kendin ve onları ''biz'' dahiline aldığın bi forum çoğunluğunun içinde bile senin cümlelerini referans alarak konuşuyorum. inan ki senin yaptığın gibi kafamda bi ateist veya ne bileyim islam düşmanı tipi oluşturup, ona yaftalar yapıştırabilirim bu bana zor gelecek değil. Mithat said: Şimdi buraya allahın varlığını ıspatlayan allahın söylediğine inandığın bir laf olmayan bir ıspatla gelebilirsen ne ala , aksi takdirde 'allahın gazabı' yüzünden inanmaya başlamamızı bekleme. 'eyvah inanmazsak bizi çok fena döver hadi inanalım' falan mı dememizi bekliyosun? Kuran okuyarak inanırsın , git başka şeylerde oku tek kitap o değil. siz aklınızı kullanmaktan çekinen insanlarsanız, bu benden bir şey kaybettirmez. burada amacım din hakkındaki görüşlerimdeki kuşku duyduğum ezberleri tekrarlayıp kendimi iyi hissetmek veya başkalarını yenip, inancımın doğruluğunu kendime kanıtlamak falan değil; inancım size bildirmemi öğütlediği için anlatıyorum. o yüzden 'siz''in benimle 'ahali' olarak alay etmeniz 'ben'i üzmez. eğer kendimi biz dediğin topluluğa dahil etseydim üzülmem gerekirdi bana inanmamanızdan, üzerine alay etmenizden ötürü. çok şükür ki 'siz'den uzağım. pek sinirlisin sakin bu arada. gerçekten benim hakkında bilgi sahibi olarak konuşmuyosun, hayat anlayışını bile üzerine kurduğun zanlarından yola çıkarak beni alaya almak pek aşağılayıcı bir şey. benim gibi inancı hakkında konuşabilen birinin senin gibi muhatapına büyüklenmekten başka elinden bir şey gelmiyor gözüken birine bu denli açıklama yapmaya tenezzül etmesini yanlış anlama. senin 'biz' diye tabir ettiğin her insana söylemiş oluyorum sana yazarken, belki sen veya bir başkası söylediğim bir doğruyu görür diye. bu forumdaki bireylerde de bir üstünlük falan görmüyorum türkiye ortalamasına nazaran, siz diye tabir ettiğin forumun genelinin sıklıkla vurguladığının aksine. bu forumda dolanmamın nedeni, arkaplanımın bu forumdakilerin arka planıyla benzer olması, jargonundan anlamam ve forumun tasarımının hoşuma gitmesi. ve hala ukalalık yapmayı kotarabilecek biri olduğunu düşünmüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithat Mesaj tarihi: Ekim 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2013 Yahu niye ben sana bunu anlatmakta bu kadar güçlük çekiyorum. İnanan bir insan olarak başkalarını inandırmaya mecbur değilsin. Bu bahsettiğin 'sana emredilen diğerlerine yayma' görevin rahatsız edici. ben pastafaryanım hepiniz makarnaya tapın ulan falan yapıyo muyum? Ne kadar saçma geliyosa şu cümle sana bu da o kadar saçma geliyor. Bi de aklını kullanan insanlar olarak bi ton bilim adamı agnostik olmanın olabilecek en mantıklı cevap olduğunu söylerken senin kalkıp sakallı amcaların akıllı olduğunu sanmanda çok naif olmuş. Şimdi git Richard Dawkins'in dediği gibi 'burden of proof lies within the theist' lafını iyice bi anla sonra gel . Burada 'aklını kulanan inanır' gibi laflarla gelme edit: hatta ben gelmiim , dindara bize saygı duyması gerektiğini anlatmak gibi bir olaya niye kalkışıyorum ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ekim 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2013 haydi siz de inanın, hepimiz aynı zeka seviyesinde olmalıyız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gaboo Mesaj tarihi: Ekim 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2013 inanmayan top olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Ekim 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2013 aklını kullanmaktan çekinme Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Ekim 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2013 clownbaby said: insan inandığı şeyden korkar, korktuğu şeye inanmaz. ama allah Takhisis'den korkmamın ona kulluk etmemde büyük bir etkisi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. beni de, akledebildiğim her hangi bir şeyi yaratan; hele bir de akledebilme yeteneğini de bana o vermişse ona karşı huşu, bir saygıyla birlikte korku (awe) duymamak aymazlık olur. bu haline katiliyorum. takhisisden korkulur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Ekim 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2013 . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Ekim 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2013 Marty said: clownbaby said: insan inandığı şeyden korkar, korktuğu şeye inanmaz. ama allah Takhisis'den korkmamın ona kulluk etmemde büyük bir etkisi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. beni de, akledebildiğim her hangi bir şeyi yaratan; hele bir de akledebilme yeteneğini de bana o vermişse ona karşı huşu, bir saygıyla birlikte korku (awe) duymamak aymazlık olur. bu haline katiliyorum. takhisisden korkulur takhisis akıllı olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gaboo Mesaj tarihi: Ekim 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2013 takasis kitap yollamış mı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Ekim 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2013 adam haklı ben portakallara inanıyorum ve bence portakallar var ve korkuyorum portakallardan. çünkü soymaya calısırken gözüme burnuma suyunu sıcratıyor çok korkunç bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Ekim 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2013 Tamamda ne oldu one ne yaşadın ki onu anlatmamışsın bir sürü konu olmuş. Ne oldu ki yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
clownbaby Mesaj tarihi: Ekim 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2013 Mithat said: Yahu niye ben sana bunu anlatmakta bu kadar güçlük çekiyorum. İnanan bir insan olarak başkalarını inandırmaya mecbur değilsin. Bu bahsettiğin 'sana emredilen diğerlerine yayma' görevin rahatsız edici. ben pastafaryanım hepiniz makarnaya tapın ulan falan yapıyo muyum? Ne kadar saçma geliyosa şu cümle sana bu da o kadar saçma geliyor. Bi de aklını kullanan insanlar olarak bi ton bilim adamı agnostik olmanın olabilecek en mantıklı cevap olduğunu söylerken senin kalkıp sakallı amcaların akıllı olduğunu sanmanda çok naif olmuş. Şimdi git Richard Dawkins'in dediği gibi 'burden of proof lies within the theist' lafını iyice bi anla sonra gel . Burada 'aklını kulanan inanır' gibi laflarla gelme edit: hatta ben gelmiim , dindara bize saygı duyması gerektiğini anlatmak gibi bir olaya niye kalkışıyorum ki. Ve derler ki: «Ona bir melek indirilmeli değil miydi?» Eğer bir melek indirilseydi, elbette iş bitirilmiş olurdu da sonra kendilerine göz açtırılmazdı. Onu eğer bir melek kılsaydık, elbette erkek (suretinde bir melek) kılardık ve mutlaka katmakta oldukları (şüpheleri) yine katardık. (enam,8.ve 9. ayet) yaşadığın zamandaki güçlü veya itibar sahibi insanların peşine takılan ve 'eğer gerçekten allah indirdiyse gökten elime kitabı indirsin' diyen birinden farkın yok. başlangıcı olmayan, doğmamış, eternal ve başlangıcı olan şeylerin olmasını sağlamaya gücü yeten bir varlığı, akledebilen herkesin kabul edebileceğine inanıyorum. kuran'a imandan bahsediyo yukarıdaki paragraf. dawkins saygı duyduğum biri değil, ama itibar ettiğin çevrenin itibar ettiği kimseler konusunda pek eleştirel olabileceğini sanmıyorum; her ne kadar onlara kutsallık atfetmediğini söylesen ve belki gerçekten atfetmiyor olsan da. rahatsız olman gerekiyor zaten sözlerimden, bu iyiye işaret. ama rahatsızlığın seni araştırmaya, enine boyuna düşünmeye itmeli. kaşındırıcı bir sinir oluşturup, yobazlık içinde büyüklenmeye sevk etmemeli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithat Mesaj tarihi: Ekim 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2013 Rahatsız olmam neden gerekiyor onu hiç anlamadım , hali hazırda 5 vakit namaz kılan annemin 'müslüman anneden babadan geliyosun istesende istemesende müslümansın , nüfus cüzdanında bile yazıyo daha inkar etsende yemezler' kafasından hiiiç farkın yok. Darwine saygı duyma itibar etme ama kıllı amcaları sev. Bi ara etli pilav göndericem afiyetle ye olur mu. Burden of proof lies with the theist , gerisi yalan . Bana melek falan gönder , bana kitap gönder , dawkins gökten 700 metre boyunda bi adam inse bile bi şüphe duyarım lafını hiç görmemişsin belli ki. Agnostik allah olabilir de olmayabilir de demek , fakat ikisinide ıspatlayamayız , lafım inanmana değil , sabaha kadar inan ama başkalarını inandırmaya zorlaman çok büyük terbiyesizlik. Bu arada bütün arkdaşları spagetti ve köfte yemeğe davet ediyorum bu kafire karşı , 'nasıl ki o pastafaryanizme inanmaz , bırakın boşverin inanmasın nolcak' his hooly noodles chapter 1. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Ekim 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2013 doğmammış ne oluyor ya? seni anan doğurmamış sıçmış gibi bir şey mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
0ne Mesaj tarihi: Ekim 11, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2013 Ya gidin dininizi baska yerde tartisin lan. Bi konuya bi icerige bakin. Bi de attiginiz mesaja bakin. Yeter. clown sende git islamwars da sakirt abiciklerinle takil burasi sana gore degil. trolleyin dediysek topigin ebesine atlayin demedik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
diaboliq Mesaj tarihi: Ekim 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2013 ilk postu okudum sonra "bakalım bu başlık bu sefer nerelere gitmiş" diye son sayfayı okudum. acaip adamlarsınız lan valla bak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
clownbaby Mesaj tarihi: Ekim 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2013 Mithat said: Rahatsız olmam neden gerekiyor onu hiç anlamadım , hali hazırda 5 vakit namaz kılan annemin 'müslüman anneden babadan geliyosun istesende istemesende müslümansın , nüfus cüzdanında bile yazıyo daha inkar etsende yemezler' kafasından hiiiç farkın yok. Darwine saygı duyma itibar etme ama kıllı amcaları sev. Bi ara etli pilav göndericem afiyetle ye olur mu. Burden of proof lies with the theist , gerisi yalan . Bana melek falan gönder , bana kitap gönder , dawkins gökten 700 metre boyunda bi adam inse bile bi şüphe duyarım lafını hiç görmemişsin belli ki. Agnostik allah olabilir de olmayabilir de demek , fakat ikisinide ıspatlayamayız , lafım inanmana değil , sabaha kadar inan ama başkalarını inandırmaya zorlaman çok büyük terbiyesizlik. Bu arada bütün arkdaşları spagetti ve köfte yemeğe davet ediyorum bu kafire karşı , 'nasıl ki o pastafaryanizme inanmaz , bırakın boşverin inanmasın nolcak' his hooly noodles chapter 1. anlamadığın bir şey var yaratıcının olduğuna inan ve inanma, iki durumda da umurumda değil. seni zorlayan da yok bana düşen seni uyarıp korkutmaktır. dawkinsin kendi algısını açıklamasını 'ilham verici' bulup benim kendi algımı açıklamamı 'çok terbiyesiz' bulman pek tutarlı değil ayrıca. muhatap almadığım shit tier patilere geçişi görüyorum bu arada sende. kendine olan saygından ödün vermek istiyorsan aggrolamayı bırakmak ve shit tier pati stili konuşmaya devam etmek gibi 2 seçeneğin var önünde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vidar Mesaj tarihi: Ekim 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2013 yeter dendi gerisini ömden halledin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar