Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

işle alakalı tecrübeniz gerek

KidLazer

Öne çıkan mesajlar

selam

öncelikle "evet Arda Bey!" onu belirteyim.

kısacas özetleyeceğim işi bıraktığımı anlatmıştım zaten ancak bir makina var bakım ve kalibrasyonunu sadece ben biliyordum. ben ayrıldıktan sonra birini aldılar benim aylarca uğraşıp anca çözdüğüm kalibrasyonu o 2 haftada çözmüş göndermişler bunu şehir dışına tabiki yapamamış. klasik müşteri ağzı 'burda oluyodu orda olmadı' çekmiş herneyse.

beni arayacaklarmış ancak bunlar işten çıkmadan önceki son 3aya tekabül eden bir maaş ikramiyemi vermediler. ekimde mail at ayarlarış 'bişeyler' dedi müdürüm. ben haklı olarak bişeyler ayarlanmasını değil hakkım olan bir maaşı istiyorum. daha hakkımı vermeden beni aratcakmış yardım için. sizce ne yapmalıyım aklımda bir plan var ama çabuk parlayan biriyim hata yapmak istemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Anladığım kadarıyla sana hakkın olan parani vermek için son kez kullanmak istiyorlar? Bu durumda;

1- yeni is buldun mu?
2- o paran kesin hakedilmis paran mı?
3- ayrılırken Tartışarsak mı ayrıldın?

Eğer hepsine cevabın evet ise hic yardım etmeyip üstüne böyle ayak yaptıklarından daha da yokuşa sürerdim. Ama ayrılırken birşey olmadıysa direk yardım ederdim. Gerçi para muhabbetini neden buna bağlayıp konuşsun iyi niyetle yardım istese...
Sosyal ağlarda paylaş

Laorx said:

"lanet olası paramı istiyorum" de.

işte o benim fevri yöntem oluyo

forgiver said:

maaş + hizmet bedeli iste işte
vermezlerse

yazılı doküman varsa davayla zaten alırsın maaşı

yazılı değil söz verilmiş bir ikramiye bu. kurumsal olmayan çalışan ancak olamayan bir firma ne yazıkki.

senko said:

seni gel kalibrasyonu yap diye mi arıyacaklar?

ya öyle diyecekler ya da telefonla ya da döküman hazırlayarak yardımcı ol diyecekler.

barbu said:

Anladığım kadarıyla sana hakkın olan parani vermek için son kez kullanmak istiyorlar? Bu durumda;

1- yeni is buldun mu?
2- o paran kesin hakedilmis paran mı?
3- ayrılırken Tartışarsak mı ayrıldın?

Eğer hepsine cevabın evet ise hic yardım etmeyip üstüne böyle ayak yaptıklarından daha da yokuşa sürerdim. Ama ayrılırken birşey olmadıysa direk yardım ederdim. Gerçi para muhabbetini neden buna bağlayıp konuşsun iyi niyetle yardım istese...

ilk cümlene istinaden ilk mesajımı yolladım bir hafta önce. bunlar beni önceden arayacaklardı önce asistanımız irtibata geçti bende dedim ki 'daha hakkım olanı vermediler yardım mı istiyolar? ayrıa bu hizmetin karşılığı olarak ikramiyemi istemiyorum. ikramiyemi alırım üstüne yardım için ayrı konuşuruz paramın üstüne yattırmam' dedim.

para hakedilmiş para. bana ekimde ara dedi ama tüm servisçilere ben işten çıktıktan 1 hafta sonra vermişler 1 maaş ikramiyeyi. başka iş bulmadım tartışarak da ayrılmadım. hatta müdürüm işler istediğin gibi gitmezse geri gel burada sana her zaman daha yüksek bir pozisyon ayarlayabilirim hatta kendime bir sağ kol arıyorum demişti. aslında daha önceden bunu teklif etmişti ama mühendis olarak satış yapmaya karakter olarak karşı olduğum için reddetmiştim.
Sosyal ağlarda paylaş

Marty said:

Hafif offtopic ama
Teknik bilgisi olan satış elemanı olsan normalde kazanacağının en az 2 katını kazanmaz mısın?

bunu çok düşündüm. onun amacı da o kendi de dedi zaten tekniği bilirsen satışı daha kolay yaparsın diye. ama çok gözlemledim gerçekten hem şirkette hem piyasada. eğer satışa yöneliyosan birkaç yıl sonra mühendisliğin bitiyor. ben bunun için okumadım sevdiğin işi yapacaksın misali..satışa yönelirsem çocukluk hayalim olan mesleğime ihanet ederim meslekten koparsam da bir daha geri dönemem gibi düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Marty said:

Lan ya öm attım, ya boşa gitti yazdıklarım. Abv telefon gibi

aldım aldım sıkıntı yok :) dediğinde haklısındır da dediğim gibi ben işin teknik tarafında kalmak istiyorum belki ilerde sıkılır o tarafa yönelirim ama şimdi değil en azından

Dworgian said:

yazılı anlaşma imzala, ücretini de danışmanlık olarak kes gitsin

girmezler o işe. yazılı iş yapcaklarını sanmam.
Sosyal ağlarda paylaş

abi yapacağın şey basit. tanıdık bir yer buluyorsun, bu yer üzerinden adamlara danışmanlık hizmeti teklifi veriyorsun (saati x liradan falan). fatura kesileceğinden dolayı adamlar o parayı ödemek durumunda. danışmanlık hizmetini de alamadığın maaş kadar yazabilirsin mesela. win win.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben olsam ilk olarak hakkım olan parayı işi yapmadan önce hesabıma yatırmalarını isterim, onu yatırmadan bunu konuşmam bile derim, daha sonra da o kalibrasyon için ekstra ücret talep eder o ücreti de işi yapmadan önce yatırırlarsa veya elime yazılı fatura belge vb verirlerse yaparım ancak.

Kısaca:

- Önce hakkım parayı verin yoksa konuşmam bile bunu

Para yatmazsa hiç kaale bile alma bidaha, para yatarsa

- Tamam hizmet bedelim X lira, işi yapmadan önce verebilirsiniz ya da yaptıktan sonra vereceğinize dair yazılı resmi belge verebilirsiniz, seçim sizin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...