Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sigarayı Bırakma ve Self-Reaction

Tori

Öne çıkan mesajlar

Şimdi efendim ben sigarayı ilk başladığım 17-18 yaşından beri 6-7 yıl içtikten sonra yeni bıraktım. 3 aydan biraz fazla zaman oldu bırakalı. Akşamları dışarda olsam bile gece eve gelince illa ki bir veya birkaç tane yakardım, yakmadan uyumazdım ama öyle günde 2 paket içen biri de değildim. Hani bir paketin bir ay gittiği zamanlar bile oluyordu. İradesizlik durumu da hiç olmadı zaten, 3+ aydır ağzıma bir tane sigara almadım.

Son zamanlarda bacağımda sırtımda falan böyle birer birer tuhaf kızarıklıklar, sinek ısırığı gibi şeyler oluşmaya başladı. Hani gece yatarken hiçbirşey yok, sabah bir kalkıyorum ayağımda bir kaşıntı, bakıyorum bir kızarıklık. 1-2 haftadır hergün her sabah yeni bir tane böyle diye diye kaç tane çıktı.

Evde sinek böcek arıyorum hergün yok. Evcil hayvanımız yok. Yediğim birşeyden rush mush oldu dicem ama istisnasız hergün farklı bir yerden yiyorum ki lahana da yerim hamburgerde öyle dengesiz bir dietim de yoktur. Arkadaşlar falan hep sigarayı bıraktın ya ondan, arada bir tane çek yoksa böyle kaşınıp durursun diyorlar. Ben de bunu yapmayı hiç istemiyorum çünkü daha önce bırakmayı denediğimde birkaç haftadan birkaç aydan sonra ne zaman BİR TANE SADECE diye aldıysam geri başladım istisnasız.

TLDR: Hadi bir komüniti fiğıling, hadi bir deneyimler/tavsiyeler/şu bu. Hani her türlü addiction olur illa sigara olmasına gerek yok, bırakmaya çalışırken böyle vücudunuzun tepki verdiği fap falan. Thanks in advance.

edit: pic for amusement
edit2: added TLDR

http://www.mycigarhut.com/admin/home/[email protected]
Sosyal ağlarda paylaş

İlk olarak arkadaşların çok fena böle tavsiyemi olur yaw. Sigarayı bıraktıktan sonra vücudunun tepki vermesi doğal strese giriyor sonuçta ama genede doktora git arkadaşlarına uyacağına.

Son olarak 17 senedir içiyorum bırakabilenlere gıcık oluyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi kabak, patlıcan gibi lifli sebzelere yüklenince vücudunun bu tür eksiklikleri kapatmayı daha iyi başarabildiğini söylemişlerdi, arkadaşım uygulamıştı.

Ya şans eseri ya da harbiden doğru olduğu için işe yaramıştı. Tıbbi bir dayanağım yok. Bilimsel bir açıklamam hiç yok. Denemeni tavsiye eder miyim? Bu konuda bir faydası olmasa da sindirim sistemini rahatlatır daha sağlıklı bir adam yapar seni. Sırf onun için bile dene derim.

Sağlıklı olursa vücut, eksiklerini kendi karşılamaya daha çabuk adapte olur sanırım. Survival of the fittest mevzusu.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...