Katibim Mesaj tarihi: Ekim 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2013 Bugün bu şirkete açılmış bir dava geldi Bu firmanın adamları davacıdan araba almak istemiş arabanız güzel filan demişler kalkıp notere gitmişler Noterde ha param geldi ha gelecek derken kapanmadan bir şekilde adamı razı edip senet imzalayıp satışı almışlar Şimdi adam ihtiyati hacizle ve diğer yollarla öyle böyle kurtardı kendisini internettede bu adamlar hakkında şöyle bir yazı buldum http://www.techturkey.com/forum/sohbet/165370-galeri-nautilus-dolandiriciligi.html Dikkat edin sizede birşey olmasın Not: Bu tarz başlıkları sabitleyip başımıza gelen olayları aktarıp insanları bilgilendirebiliriz diye düşünüyorum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ekim 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2013 Abi bu kadar kerizin oldugu ulkede normal ama ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Katibim Mesaj tarihi: Ekim 3, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2013 Esh said: Abi bu kadar kerizin oldugu ulkede normal ama ya., orası öyle tabi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ekim 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2013 Uyarmaya gerek yok, boyle sey basina gelen insan onu hak etmistir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rotweiler Mesaj tarihi: Ekim 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2013 Tebrik ediyorum. Böyle bilgilendirmeler yapılmalı. En azından içeriden bilgi alırsak sağlam olur. Teşekkür ettim ben kendi adıma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ekim 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2013 ben de uyarmam ceksin bu millet yesin birbirini, kaziklansin, harap bitap dussunler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rasmon Mesaj tarihi: Ekim 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2013 adam adeta deccal Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Katibim Mesaj tarihi: Ekim 3, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2013 Al Fistanlım Yapma böyle üzme bizi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
marksman Mesaj tarihi: Ekim 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2013 az önce başkomiser osman aradı telefon numaram pkk tarafından kullanılıyormuş uyuşturucu ticaretinde adım geçiyomuş son partide ki payımı niye vermedikleri şimdi anlaşıldı !! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Ekim 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2013 2.elde ne galeriden araba alın ne de galeriye araba satın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ekim 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2013 Sahibinden.com bunun icin var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ekim 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2013 Selam, Bence firma adı gelip geçici; önemli noktanın 'önce para, sonra imza' olduğunu insanlara hatırlatmak. Belki de satıcı sahtekar; parayı alıp satışda pürüz çıkartacak :P O sebeple para transferinde açıklamaya plaka falan gibi detayları düşüp 'araç alım bedelidir' ibaresini ekliyoruz. Hatta günlük bankanın çeki ile alım yapıyoruz ;) Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Ekim 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2013 Senet ne yahu, karşılıksız çek keşide etmek bile suç olmakdan çıkmış. Senet ne ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Ekim 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2013 Esh said: Sahibinden.com bunun icin var. Onların da çoğu galeri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eski Mesaj tarihi: Ekim 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2013 Law said: Senet ne yahu, karşılıksız çek keşide etmek bile suç olmakdan çıkmış. Senet ne ? senet cek ten daha yaptırımlı dıye bılıorum ben Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laraken Mesaj tarihi: Ekim 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2013 lan adamlar bi de dükkan mı açmış dolandırmak için sfsd. gta yı kısmak lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Ekim 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2013 bloke çekle ya da cantada nakit karşılığı yapın satışı, sorun kalmaz. nakit olursa onden çalıştığınız şubeye saydırıp ya da yanınızda saydırıp sonra adamla birlikte gidin notere. çekte o dertte yok. bloke çekin keşidecisi şahıs degil banka şubesi olduğu için iptal edilmesi ya da karşılıksız çıkması gibi bir şey de söz konusu değil. komisyon tutarına çok laf ederse adam aracın fiyatından düşersiniz. aracı da ona gore marjlı fiyatlarsınız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ekim 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2013 Ese dosta satin abi arabayi. En guzeli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mahoolmez Mesaj tarihi: Ekim 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2013 eski said: senet cek ten daha yaptırımlı dıye bılıorum ben hiç bir yaptırımı yok :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Ekim 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2013 eski said: Law said: Senet ne yahu, karşılıksız çek keşide etmek bile suç olmakdan çıkmış. Senet ne ? senet cek ten daha yaptırımlı dıye bılıorum ben Hiçbir cezai yaptırımı yok, yoksa elbette hukuki yollara başvurup icra takibiydi vs di adamın malvarlığına el atabiliyorsunuz sadece bu, 5 kuruşu olmayana adam ha size sözvermiş ha senet vermiş hiç bir farkı yok. Çekde eskiden karşılıksız çek keşide etmek suçtu ve çek miktarı kadar adli para cezasına çarptırılıyordunuz (senetlerde o dahi yoktu isterse adi yazılı senet olsun isterse, bono şeklinde düzenlenmiş olsun). Şimdi sadece çek sahibi gerçek veya tüzel kişiye çek düzenlemesi yasaklanıyor şikayet ile başkada bir yaptırımı yok. Çek karnesi alamıyorlar kısaca belirli bir süre. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ekim 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2013 Law said: Senet ne yahu, karşılıksız çek keşide etmek bile suç olmakdan çıkmış. Senet ne ? Senette en azından adamın LTD şirketi varsa arkadaş kefil olarak kendinde imzala diyipo işlemi hızlandırma lüksün var. Çekin defterini aksarayda 2500 tl ye satıyolar. Git doldur piyasadan topla uç git. Ayda bir bizim sektörde birileri 100 150 patlıyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Ekim 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2013 Kefil'in malı mülkü varsa bir sıkıntı olmaz. Sorun orada zaten senet ödenmez ise bu senedi nasıl tahsil edeceğim. Ver bana 1 milyon dolar ben sana 2 milyon dolarlık senet hemen şimdi imzalayayım. icra ile de senedi tahsil edemeyeceğine göre, ev haczide kalkmış çok istisnasi hallerde uygulanıyor haciz, eve de gelsen ne kadarlık mal kaldırırsın ? bir işlevi yok senedin yine karşılıklı güven esas. Alırım parayı ablalarımın adına 3-5 banka şubesine yatırım olay bitti gitti. Alacağım evi, arabayı da 3. kişiler adına yaparım. O yüzden ver bana 1 milyon dolar ben sana hemen 2 milyon dolarlık senet imzalayayım :). Kendisi kefil olsa bile ayrıca üzerine malı mülkü olduğu ne malum ? Senedin ve çekn sadece kesin olarak sağladığı hukuki yarar "şu adamdan şu kadar alacağım var" garantisini veriyor size bu kadar. O alacağın karşılığı var mı, yok mu o bambaşka bir hadise. O senedin çekin karşılığı yoksa bir yaptırımı yok kısaca yani cezai bir yaptırımı yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ekim 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2013 Law o konudan söz etmiyorum bile. Adam parayı ödememek istiyosa zaten Türkiyede mafyaya felan vermek dışında hiç bi kurtuluşun yok. Yeni yasalarla evden eşya bile kaldıramıyosun artık. Benim dediğim adamın haciz koyabileceğin felan bi şey varsa senette daha rahat koyduğun. Yoksa adam ödemicekse noteden tasdikli yazında olsa ödemiyo. Bunu daha öncede söledim. En basiti çek denen şeyin bi garantisi olacaksa üstünde bi limiti olmalı. Kredi kartı veriyosun adama 2000 TL limiti var. Çek defteri veriyosun adam 250 katını bi imzayla vaat ediyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Ekim 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2013 Kefil olmuşsa öyle, kefil için geçerli o. Yoksa esas borçlu için çek ve senet(bonoysa) olmasıbirşey ifade etmiyor. Türkiyede çek birde yanlış kullanılıyor vadeli çek olmaz. Çek paradır aslında, bankada karşılığı varsa yazarsın, 3 ay sonraya çek yazmak sadece bize özgü galiba. Çek kullanılmasının nedeni cezai yaptırımı olmasıydı o da kalkdı zaten olması gerekiği gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ekim 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2013 Law said: Kefil olmuşsa öyle, kefil için geçerli o. Yoksa esas borçlu için çek ve senet(bonoysa) olmasıbirşey ifade etmiyor. Türkiyede çek birde yanlış kullanılıyor vadeli çek olmaz. Çek paradır aslında, bankada karşılığı varsa yazarsın, 3 ay sonraya çek yazmak sadece bize özgü galiba. Çek kullanılmasının nedeni cezai yaptırımı olmasıydı o da kalkdı zaten olması gerekiği gibi. o yasa değişti ama ya çek artık vadesinden önce tahsil edilemiyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar