Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Minecraft #3

Catze

Öne çıkan mesajlar

• 3 ay sonra ...
said:
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, TBMM kulislerinde gazetecilerle sohbet ederken, gazetecilerden bir tanesi Minecraft’la ilgili soru yöneltti. Gazeteci: “Minecraft diye bir oyun var, bu oyunda eşini öldüren oyuncuya puan veriliyor. Bu tür şiddet içeren oyunlarla ilgili bir yaptırımınız olacak mı?” şeklinde soru sordu. Soruyu cevaplayan İslam, “Şikayetlerle bizzat ilgileneceğim. Oyunu inceleyeceğiz ve şiddet unsuru olup olmadığına bakacağız. Çalışma sonrası oyunla ilgili hukuki bir yaptırım yapabiliriz” dedi.

Oyunun tüm aşamalarını incelemeye alan Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü, “şiddet” unsuru aramaya başladı. Çocukların gelişimine etki edecek bölümlerin saptanmasıyla birlikte oyunun engellenmesi için hukuki süreç başlamış olacak.

Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çiğdem Kağıtçıbaşı ise bu tip oyunlarda çocuklar şiddeti öğreniyorlar, daha saldırgan bir psikoloji içerisine giriyorlar dedi.

Çocuk ve Ergen Psikiyatrı Prof. Dr. Emine Zinnur Kılıç: “Oyun, bir hayatta kalma oyunu. Bir nevi Survivor’a benziyor, çünkü oyuncular kendi dünyasını kurmaya tek başlarına olacak şekilde başlıyorlar. Sanal dünyada hayatta kalma mücadelesi veriyorlar. Daha sonra bu araç ve gereçleri geliştiriyor, istedikleri bir dünyayı kuruyorlar” dedi.

http://www.youtube.com/watch?v=K_MY2SgWVV8
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
nasıl bir bug bu. dünyamın ortasında kocaman, dipsiz bi çukur oluştu. rahat kazmak için civarda creeper patlatıyordum o yüzden mi oldu acaba. gugıl'dan baktım 1 sonuç çıktı onda da creeper patlayınca olmuş. ama off-screen oldu bir garip... böyle giderken gece içine düşüyodum az kalsın sanki belediye nuke atmış da çukuru kapamayı unutmuş gibi sdfsd.

http://i.imgur.com/Gj8YNdG.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

arcane said:

nasıl bir bug bu. dünyamın ortasında kocaman, dipsiz bi çukur oluştu. rahat kazmak için civarda creeper patlatıyordum o yüzden mi oldu acaba. gugıl'dan baktım 1 sonuç çıktı onda da creeper patlayınca olmuş. ama off-screen oldu bir garip... böyle giderken gece içine düşüyodum az kalsın sanki belediye nuke atmış da çukuru kapamayı unutmuş gibi sdfsd.

bug değil o feature
http://www.youtube.com/watch?v=DSQ6GCEUgCg
Sosyal ağlarda paylaş

arcane said:

http://i2.kym-cdn.com/photos/images/newsfeed/000/914/783/d83.jpg
imar izni al köşeyi dön.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

arcane said:

http://i2.kym-cdn.com/photos/images/newsfeed/000/914/783/d83.jpg
imar izni al köşeyi dön.

Arada map sapıtabiliyor. O bizim sunucuda da oluyordu şehirde deprem oluyordu, fay hattı gibi geçiyordu, sadece çatlaklar oluşuyordu, evlerin duvarları yıkılıyordu, millet deprem oldu diye koşturuyordu ama bu baya bir delikmiş.
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi benim bir kaç sorum olacak minecraft sunucularıyla ilgili olarak. biz bir sunucu açmayı düşünüyoruz ve orada roleplay yaptıracağız.

oyunculara toprak vereceğiz diyelim ki 20x20, ve herkesin evi vs olacak. belli bir alanın dışında kazı vs yaptırmama gibi bir imkanımız var mı? mesela town ve mining alanlarının dışını yok edilemez olarak ayarlayabilir miyiz? bunları anlatan bir tuto var mı ingilizce olarak?
Sosyal ağlarda paylaş

oyuncuların kendi alanlarını koruması için bir çok plugin var, benim tavsiyem ve en çok kullanılan 'Grief Prevention'

onun dışında 'world guard' la bir bölgeyi korumaya alıp istedigin kişiye aktarıp orda çeşitli izniler vererek yada engelleyebilirsin o kadar çok çeşitli şey yapabilirsinki mesela o bölgede yüksekden düşünce ölmezsin yada başkası sana zarar veremez orda sandığını açar açamaz yani aklına gelebilcek bir çok şey yapabilirsin.

Kısaca şöyle diyim aklına gelecek her şeyi yapabilirsin sınır yok gibi bir şey bu oyunda, sadece ne yapmak istediğin plugini bulman lazım ve emin ol o yapmak istediğin şeyin plugini var :)
Sosyal ağlarda paylaş

towny yi kendi aranda oynarsan çok zevkli olabiliryor ama sunucu açarsan tutmuyor kaç tane gördüm açılıp kuş avlayan.

nedeni karışık olması ve becerememeleri anlamayıp çıkıyolar hemen sunucudan gerçi karışıkda değil ya işte.

o yüzdendir ki yerli bir towny sunucusu yok bulamazsın açarsın kendi aranda oynarsın ancak 5-10 kişi..
Sosyal ağlarda paylaş

world guard la tüm haritayı kazı yapmaya kapatabilir ufak bölgeler açıp orda kazılmayı serbes bırakabilirsin bu durumda set parent'ler giriyor işin içine biraz karışık o olaylar, aslında oda kolay birisi gösterse hemen kaparsınız mantığını çözersiniz öyle çok bir şey bilmenize gerek yok yani.
Sosyal ağlarda paylaş

hmm ben biraz bakındım da karışık geldi, daha doğrusu ayarlıcak kadar bakacak vaktim yok. yerli oyuncu konusunda sıkıntı yok, 60-100-150 artık neyse o kadar oyuncu bulurum o kolay. twitch'te oynayacam zaten ve en az 500+ izleyici olur yayın başına. eğlenceli etkinlikler vs düşünüyorum, ne bilim bir yayında fight club olacak milleti atletle dövüştürecez, bir yayında komşusunun toprağına girenin cezasını keseceğiz vs. redstone bilgim de var sayılır, diamond'ı falan resmi para yapıp otomatlardan lazım eşyaları sağlar, çeşitli toplum yararı aletler falan kondururuz köye.

ama işte benim bu olayın teknik altyapısını hazırlayacak birine ihtiyacım var. bu kadar uğraşmaca olunca vaz geçer gibi oldum ama ben yaparım olaya da dahil olurum, sunucunun abisi olurum boş zamanlarda milletle oynar takıllırız diyen çıkarsa benim için yabılabilir bişeye dönüşür. sunucu, oyuncu(peasantlar diyelim :), bizler elit burjuva olacağız hani), masraf (varsa) falan ben hallederim. e o kadar kişinin önünde popülerlik de olacak. hatta ücret bile düşünülebilir. ama önemli olan bunları yapabilecek ve bundan keyif alacak biri olmalı.
Sosyal ağlarda paylaş

ben yalayıp yuttum hepsini zamanında çok uğraştım çok şey yaptım o yüzden pek istek kalmadı artık.

ancak yapıcağım burdan yön gösteririm sana kısa cevaplarla ama inan çok faydası olur.

bir çok şey basit hemen çözersin zaten ama çok şey var işte :) ince ayrıntılar var onları biri göstermesi şart tutorial falan bulsanda olmaz.

en çok zorlayacaklardan biri 'essensial permision'lar bu oyunda kişilere verilcek yetkiler admin mod player neler yapabilir hangi komutları kullnabilir biraz karışıktır hadi bunu ögrendin oyun hakkında bilgin olması lazım yanlış bir şey oyuncunun bir komuta ulaşıp sunucuyu dahi uçurmasına sebep olabilir, her şeyi yapsan bunu yapcak birisini bulman lazım oda emek istiyor cidden hazır olanlar kullanırsın ama bir şey ekliyip değiştirmen gerekecek sunucuna yada yaptıklarına uygun olmıyacak mesela bir şey ekledin sunucuya bunada eklemen lazım yani bilen birisi şart bunu.
Sosyal ağlarda paylaş

1.8 yamalarından biri 5+ senelik savegameimi bozmuş. oyun bazı dirt blockları hatalı diye sildi. böyle bir oyunda backwards compatibility'i nasıl göz ardı ederler sormak lazım.

zilyon tane blok gitti. mcedit sorun yokmuş gibi gösteriyor. aslında üşenmez, in-game de düzeltirdim ama yüklediği anda sildiği için üstüne yapılanları bozduğu için tam bir clusterfuck oldu.

çözüm bulana dürüm ısmarlarım, net.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...