Red Mesaj tarihi: Eylül 25, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2013 shitstormun dinmesi için en geç yarın td ve yardımcıları açıklanmalı. hani tırto bi adam değil de en azından bi süre milleti susturacak adam olursa iyidir. ayrıca aydın yılmaz'ıda kovsalar şu karambolde ne iyi olur sdfs mesela lukesku açıklansa o oldboylar terim'i unuturlar sfsd
Octavarium Mesaj tarihi: Eylül 25, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2013 https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/993732_734655829897005_741926706_n.jpg
Esh Mesaj tarihi: Eylül 25, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2013 Red said: shitstormun dinmesi için en geç yarın td ve yardımcıları açıklanmalı. hani tırto bi adam değil de en azından bi süre milleti susturacak adam olursa iyidir. ayrıca aydın yılmaz'ıda kovsalar şu karambolde ne iyi olur sdfs mesela lukesku açıklansa o oldboylar terim'i unuturlar sfsd Alsinlar manciniyi de kanser olsun adam ikinci ayda
arcane Mesaj tarihi: Eylül 25, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2013 Esh said: 12milyona adam aliyosan onun hazirlik calismasini yapsan ne olur yapmasan ne okur. Calismasi yapilan adam 3m ken kapatilir. dortmund da 12den alıyor ama ederini katlama, munich'e okutma gibi opsiyonlarla sfsdf.
applev0dka Mesaj tarihi: Eylül 25, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2013 guernica said: ua bir nevi aslan 1453 zaten. isminin içinde ultras geçmesi şaka gibi ya polis ile kol kola resim çektiren ultras mi olur lan ahaha
Natanyal Mesaj tarihi: Eylül 25, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2013 BulletRide said: Ha bu arada eleştirenler de çıkar şimdi takımlarında wonderkid dolu gibi fakat Bruma 12'den fazla da ederdi piyasadaki takımlar kancayı taksa. Fiyat bareminin sınırı yok özellikle genç oyuncu pazarında, PSG canı sıkılır 20'ye alırdı. Klasik laf olacak ama piyasadaki takımlar kancayı taksaydı zaten GS alamazdı.
Esh Mesaj tarihi: Eylül 25, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2013 arcane said: Esh said: 12milyona adam aliyosan onun hazirlik calismasini yapsan ne olur yapmasan ne okur. Calismasi yapilan adam 3m ken kapatilir. dortmund da 12den alıyor ama ederini katlama, munich'e okutma gibi opsiyonlarla sfsdf. Yani anlatmaya calistigim cok da dusunmeye gerek yok 10m uzeri adam konusunda zaten piyasa neyin kac para oldugunun bilincinde. Ribery cikar mi brumadan gorucez. Muniche gitse cikardi belki ama adam burada kimin elinde ne olacak bakalim.
Feamer Mesaj tarihi: Eylül 25, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2013 kendi kendine düşünme yetisini kaybetmiş ve başında kendi adına konuşacak bir figür arayan avamın ve kuşların dışında fatih terimin bu profilde gitmesine kahrolan ve sinirlenen birisi olduğunu düşünmüyorum ve yorumlarda bu yönde zaten. ha bende kızıyorum ama takımı bu halde bırakıp, saçma sapan işlerin peşinde koştuğu için yine...
applev0dka Mesaj tarihi: Eylül 25, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2013 wonderkid olayi biraz farklı bieşy ya. sen scout işini yaparsın, gerektiği kadar takip edersin alırsın 1e 2ye sonra 15-20-50 ne olursa satarsın artık. bruma yetenekli,yaşı genç ilerde daha da iyi yerlerde olcak, büyük ihtimal gs'ye para da kazandırır giderken. ama ortada bi scout başarısı yok, cıkıp 10m veriyorsan zaten bir adama onu hak etcek şeyler yapmış demektir yani :D
serjuhan Mesaj tarihi: Eylül 25, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2013 Eee Porto da hep böyle yapıyor. Hay sayfa başı..
BulletRide Mesaj tarihi: Eylül 25, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2013 Geçen ay Nisan'da ilk teklif diyorum, adam Lizbon'un topçusu ama ikinci ligde oynuyor. Scouting mucizesi olmasa da bir başarı denemesi var, ha o deneme 2-3'e alırsan başarıya dönüşürdü. Bariz yıldız adayı alındı şimdi eşek gibi paraya
applev0dka Mesaj tarihi: Eylül 25, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2013 BulletRide said: Geçen ay Nisan'da ilk teklif diyorum, adam Lizbon'un topçusu ama ikinci ligde oynuyor. Scouting mucizesi olmasa da bir başarı denemesi var, ha o deneme 2-3'e alırsan başarıya dönüşürdü. Bariz yıldız adayı alındı şimdi eşek gibi paraya aynen bunu diyorum. sen scouting yapıp zamanında alırsan 2-3m civarı paraya,patlasa da denedik dersin. şimdi 12m verince büyük beklenti oluyor taraftarda,oyuncuda da baskı. porto mesela bu işi hakkatten çözdü, avrupada adı duyulmamıs oyuncuları 2 senede yıldız yapıyor. bizim klüplerimiz bu riski pek almıyor, halbuki deneseler iyi sonuclar elde edebilirler. buruma olayi da nisan diosun o sırada 2-3e falan alınsa olmasa en azından denedik falan dersin. sen bildiğin sinaydır bonservisi verdin adama
arcane Mesaj tarihi: Eylül 25, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2013 porto metro hipermarketten toptan alıyor
Feamer Mesaj tarihi: Eylül 25, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2013 DarKRideR said: Zep said: ünalın kendi açıısında yaptığı tek hata Ft'nin milli takıma gitmesine izin vermek oldu. biz izin vermiyoruz eğer çalıştırmak istiyorsan yeni antreneör bakalım deseydi fatihe kendi ipini kendi çektirirdi kendide böyle taraftarla karşı karşıya kalmazdı. demirenin yaptığı ise o.ç lik. avcıyla sıçıp batırmıssın adam sana ülkenin menfaatleri için lafı olmaz mayısa kadar çalıştırsın bizim hoca diyor sen kalkmış bunları söylüyorsun. o zaman da milli takımın başarısızlığı onun üstüne kalacaktı. FT gitse çıkardık, izin vermedi Türk futbolunu baltaladı. FRANSIZLAR! bile denirdi. İzin verse de sorun, vermese de sorundu. Her şekilde göt-şemsiye olacaktı ve oldu. FT yine enkaz bıraktı. Geçen sefer ki gibi değil tabii ama yine çok kötü... Yerli kalitesi çok düşük GS'nin, ciddi anlamda sadece 2 tane üst sınıf sayılabilecek yerlisi var ki bir tanesini (Burak) bu sene GS'liler bile üst sınıf saymıyor. Bu yerliler ile herhangi bir hocanın başarılı olması imkansız. Yabancılar desen var olan sınır ile zaten verim alamazsın adam gibi. GS'nin yerli kalitesini arttırması için inanılmaz para harcaması gerekecek. Alabileceği adamlar bu seneden sonra iyice sınırlandı. Yerli piyasadan adam çekmek istesen mağduriyet bilindiğinden 6-7'den aşağıya kapıyı açmazlar ortalama bir adam için bile. Kayseri'den Sefa'yı alacaksın mesela, 10M direkt abi GS fiyatı. Almazsan ne yapacaksın Emre Çolak'la mı gideceksin? Mancini gelsin, Heycknes gelsin. Bu yerliler ile çok zor. Bu yerlilerle işi FT götürüyordu bir şekilde, öyle ya da böyle iteliyordu, fişekliyordu ve başarılı oluyordu. Başkası çok zor. Her şekilde 1-2 yılı çöpe gitti GS'nin, yeniden yapılanmaya gidecek. Bu süreçte de Aysal yönetimi aşırı zarar görecek ve 2 sene içinde şampiyon gelmezse bir daha da seçilemeyecekler. FT yine zaferle ayrıldı. Arkasındaki enkaz onun zaferi, dönüşü için açık kapı... başkan olarak gelirim anca demiş, almanlara özendi bu sefer zaar
Gaboo Mesaj tarihi: Eylül 25, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2013 applev0dka said: BulletRide said: Geçen ay Nisan'da ilk teklif diyorum, adam Lizbon'un topçusu ama ikinci ligde oynuyor. Scouting mucizesi olmasa da bir başarı denemesi var, ha o deneme 2-3'e alırsan başarıya dönüşürdü. Bariz yıldız adayı alındı şimdi eşek gibi paraya aynen bunu diyorum. sen scouting yapıp zamanında alırsan 2-3m civarı paraya,patlasa da denedik dersin. şimdi 12m verince büyük beklenti oluyor taraftarda,oyuncuda da baskı. porto mesela bu işi hakkatten çözdü, avrupada adı duyulmamıs oyuncuları 2 senede yıldız yapıyor. bizim klüplerimiz bu riski pek almıyor, halbuki deneseler iyi sonuclar elde edebilirler. buruma olayi da nisan diosun o sırada 2-3e falan alınsa olmasa en azından denedik falan dersin. sen bildiğin sinaydır bonservisi verdin adama 6 + 0 + 4 te sen neyi deniyon dsdfghadsaada
serjuhan Mesaj tarihi: Eylül 25, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2013 applev0dka said: buruma olayi da nisan diosun o sırada 2-3e falan alınsa olmasa en azından denedik falan dersin. Abi diyoruz ki Nisan'da ad adamın bonservisi 10 civarıydı zaten. Hani bu adamın 2-3lük hali geçen yaz filandı anca.
applev0dka Mesaj tarihi: Eylül 25, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2013 serjuhan said: applev0dka said: buruma olayi da nisan diosun o sırada 2-3e falan alınsa olmasa en azından denedik falan dersin. Abi diyoruz ki Nisan'da ad adamın bonservisi 10 civarıydı zaten. Hani bu adamın 2-3lük hali geçen yaz filandı anca. anlıyorum abi, o zaman cok büyütülcek bir durum yok ortada, tutarsa tuttu patlarsa patladı deriz. zaten hazır bir adam almış yani gs.gelecegin yıldız adayını geçtim, yıldız oyuncu fiyatı 12m bonsvervis ama bence bu haliyle zarar etmez gs, en kötü seneye aldıgından biraz üstüne satar 2-3 sene hakikaten domine edici bir oyun oynarsa, ribery'nin acısını cıkartır gs :D
applev0dka Mesaj tarihi: Eylül 25, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2013 Gaboo said: applev0dka said: BulletRide said: Geçen ay Nisan'da ilk teklif diyorum, adam Lizbon'un topçusu ama ikinci ligde oynuyor. Scouting mucizesi olmasa da bir başarı denemesi var, ha o deneme 2-3'e alırsan başarıya dönüşürdü. Bariz yıldız adayı alındı şimdi eşek gibi paraya aynen bunu diyorum. sen scouting yapıp zamanında alırsan 2-3m civarı paraya,patlasa da denedik dersin. şimdi 12m verince büyük beklenti oluyor taraftarda,oyuncuda da baskı. porto mesela bu işi hakkatten çözdü, avrupada adı duyulmamıs oyuncuları 2 senede yıldız yapıyor. bizim klüplerimiz bu riski pek almıyor, halbuki deneseler iyi sonuclar elde edebilirler. buruma olayi da nisan diosun o sırada 2-3e falan alınsa olmasa en azından denedik falan dersin. sen bildiğin sinaydır bonservisi verdin adama 6 + 0 + 4 te sen neyi deniyon dsdfghadsaada iyi de bu dün söylenmedi, ona göre transfer döneminde eldeki iş yapmaz adamları yollardın paşa paşa +4'ün 2 tanesini kullanırdın öyle bir deneme için. bu kadar 6+0+4 diyorsunuz da fatih terim 6 yabancı bile kullanmıyordu ki çoğu macta ?? :S ayrıca, fatih terim gs'nin Aykut kocaman'ı olma yolunda ilerliyordu, gitmesine üzüldüm, söyle ligin yarısında bıraksa daha büyük hasara yol açardı
Natanyal Mesaj tarihi: Eylül 25, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2013 valla 6-0-4'te de denenir istenirse, bkz. biz Franco'yu deniyoruz. Bu sene oynamayacak, TR kupası vs. hariç ya da çok büyük sakatlık vs. olayları olmazsa ama gelecek seneden itibaren takıma monte edilmesi planlanıyor. ÖÖ atletik departman kurdu özel uzmanlarla ve ilk öğrencisi Franco oldu. 5 yıllık sözleşmeyi bu yüzden yaptık dedi, en az 2 sene gelişme süreci olacak dedi. Bir slot buna ayrılabilir. GS'de Bruma'yı bu kafayla aldı eminim. Bu arada scouting olayı sadece 2-3'e alıp 10-15'e satma değildir. Temel başarısı budur ama 30 milyona aldığın adamda scouting başarısı olur. Mesut Özil mesela bir scouting başarısıdır. Niye? Çünkü takımın eksik dişlisi, verdiğin her kuruşu sonuna kadar çıkartabileceğin ve seni başarıya taşıyabilecek bir adam. Arsenal o paraya 1000 tane adam alırdı, 1 tanesinde nokta atışını yaptı. Nokta atışı yapmakta scouting başarısıdır işte. Tarkan Batgün GS'de çalışırken, Fatih Terim tarafından kovulmadan önce takıma Muslera, Selçuk İnan, Elmander, Eboue ve Ujfalusi'yi getirtti. Bu adamların hepsi nokta atışı oldu, 2 senedir bu adamlar temel taşı takımın. Scouting başarısıdır bu da, sisteme uygun nokta atışı adamlar almak. Bruma için erken yorum yapmamak gerek. Scouting başarısı olması için en az 1-2 sene geçmesi gerekiyor aradan, takıma adaptasyonu önemli ve her şeyden önce sistem içindeki yeri önemli.
serjuhan Mesaj tarihi: Eylül 25, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2013 Yok ya Ribery'nin acısı çıkmaz valla. TR liginden o kadar pahalıya oyuncu satılacağını zannetmiyorum :)
Natanyal Mesaj tarihi: Eylül 25, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2013 TR liginden şu standartlarda gidecek en pahalı adam 15 milyon euroya falan gider. Ülkenin futbol kimliği, yurt dışından takımlara ve oyunculara bakış vs. derken olmaz. Arda mesela bana kalırsa en az 20 milyon euroluk adamdı ama GS zar zor 15'e kitledi. Al işte şimdi serbest kalma maddesi kaç milyon euro ve böyle giderse seneye o parayı verip bir kulüp rahatlıkla alır. TR'de aynı performansı birebir gösterse bile 40 civarına vs. adam satamazsın mesela, çıkar çıkar yine 20 milyon euroya giderdi Arda.
applev0dka Mesaj tarihi: Eylül 25, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2013 adamın kalitesine ve oyununa bakar abi. genelde pahalıya alıp ucuza satmaya alışkınız gerci sdsfs mesela cıkar seneye 10-15 gol atar 10 tane asist yapar gider yani :D @dark benim scout anlayışım seninkiyle farklı biraz :D mesut scout başarısı değildir benim gözümde,
Gaboo Mesaj tarihi: Eylül 25, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2013 elinde deneme izin verecek yerliler varsa denersin zaten ama GS nin yerli durumu ortada şuan. 6+0 çok büyük engel zaten scouting olayı için şuan. 4 ün 2 sini kullanırsın tamam da adamı denemek senede 2 maçla da olmaz yani.
Öne çıkan mesajlar