ozii_x Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 Yabgu said: Bende de geçen köleler ayaklandı, orduyu görmeniz lazım, teknolojiyi geliştirip açacağım birimler vardı ve rütbelilerdi. :) Donanım haberde birinden öğrendim şu bölge asayiş kontrolünü. Bu gladiyatör okulumu ne onu seviye 4 yapınca biraz da dini falan her eyalet asayiş düzeliyordu. Birde patch gelmeden önce hiç köleleştirip şehir almamıştım. 4 şehiri full köle yaptım bütün asayişim dengesini kaybetti. Köleler yüzünden her şehrin asayişi düştü. Bu gelişim olarak hızlı bir income arttırma taktiği var mı ben doğaçlama bina kuruyorum :) bi rehber falan iyi olurdu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 o olay medieval 1'de efsaneydi, peasant yetiştiren bölgeden cataphract rebel çıkıyordu. burada en azından attrition yiyorlar devamlı, er geç yenilmeye mahkumlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 kış falanda varsa üstüne bide salıyorsun 2 rogue noolduğunu anlamadan yarısı ölüyor düşmanın sdf, 2 rogue üst üste poison yapınca zaten cannot act or move oluyor adam anında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ozii_x Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 Sam said: o olay medieval 1'de efsaneydi, peasant yetiştiren bölgeden cataphract rebel çıkıyordu. burada en azından attrition yiyorlar devamlı, er geç yenilmeye mahkumlar. Sam sana bir sorum olacak. Bu bağli devletim veya sav. Askeri ittifak oldugum adami hedef gostersem kabul etse bile savasta oldugum dusmana saldirmiyor. Bu olayin en karli hali nasil abicim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 abi off topic bişey sorcam. başlık açmayayım diyorum. ben total war'ın sadece medieval olanını oynamıştım. şimdi canım çekti de acaba yeni olanlardan hangisini oynasam daha iyi olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ozii_x Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 sanssizsansli said: abi off topic bişey sorcam. başlık açmayayım diyorum. ben total war'ın sadece medieval olanını oynamıştım. şimdi canım çekti de acaba yeni olanlardan hangisini oynasam daha iyi olur. Total War Rome II oyna işte. İndir netten. Orijin alacaksan zaten problem yok. Ama sistem güzelse ultra da oynarsan dadından yenmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 ozii_x said: Sam sana bir sorum olacak. Bu bağli devletim veya sav. Askeri ittifak oldugum adami hedef gostersem kabul etse bile savasta oldugum dusmana saldirmiyor. Bu olayin en karli hali nasil abicim. valla client devlet kullanmıyorum ben, kullandığım 1-2 durumda da saldırtmayı denemedim bile çünkü benim alacağım toprakları onlar alırsa bozuşmam gerekir diye. o dediğinin nereden yapıldığını bile bulamadım hatta, nasılsa kullanmayacağım için de araştırmadım, bıraktım öyle. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Ekim 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2014 sanssizsansli said: abi off topic bişey sorcam. başlık açmayayım diyorum. ben total war'ın sadece medieval olanını oynamıştım. şimdi canım çekti de acaba yeni olanlardan hangisini oynasam daha iyi olur. bunu oyna Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Ekim 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2014 bunun da versyonları var. hangisi :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Ekim 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2014 ozii_x said: Sam said: o olay medieval 1'de efsaneydi, peasant yetiştiren bölgeden cataphract rebel çıkıyordu. burada en azından attrition yiyorlar devamlı, er geç yenilmeye mahkumlar. Sam sana bir sorum olacak. Bu bağli devletim veya sav. Askeri ittifak oldugum adami hedef gostersem kabul etse bile savasta oldugum dusmana saldirmiyor. Bu olayin en karli hali nasil abicim. şimdi anladığım bağlı devletin veya askeri ittifak yaptığın adama, her hangi bir rakibine str. haritasından saldır komutu veriyorsun ama adam oraya ordu gönderip saldırmıyor? eğer böyleyse, ordusu yoktur, durumu yoktur, veya saldırı için hazırlanıyordur çünkü bu bazen yeni ordu falan kuruyor... diğer taraftan bağlı devlet ler isyana ve fazla palazlandığında sana savaş açmaya meyilliler ama vasallar da böyle bir durum görmedim onada dikkat etmek lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Ekim 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2014 Sam said: ozii_x said: Sam sana bir sorum olacak. Bu bağli devletim veya sav. Askeri ittifak oldugum adami hedef gostersem kabul etse bile savasta oldugum dusmana saldirmiyor. Bu olayin en karli hali nasil abicim. valla client devlet kullanmıyorum ben, kullandığım 1-2 durumda da saldırtmayı denemedim bile çünkü benim alacağım toprakları onlar alırsa bozuşmam gerekir diye. o dediğinin nereden yapıldığını bile bulamadım hatta, nasılsa kullanmayacağım için de araştırmadım, bıraktım öyle. :) haritanın oradan basınca bütün ekranı kaplayan bir harita açılıyor ya, veya diplomasi haritasından, sol veya sağda bir bayrak var, onu istediğin yere tıklayınca buraya saldır komutu vermiş oluyorsun... aoe da ki gibi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Ekim 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2014 sanssizsansli said: bunun da versyonları var. hangisi :D hangi versiyonları var? bir tane ana oyun var, iki tane kampanya ve şehir ve ünite paketleri var ki, paran varsa hepsini almak lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ozii_x Mesaj tarihi: Ekim 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2014 Aynen onu yapıyorum ordusu var ama belki mesafe uzak diye gitmiyordur. İlişkilerin iyi olduğu bağlı devlet hiç bir zaman anlaşmayı bozmuyor. Ama seni sevmeyen halk bozuyor. Eskiden asayişi çözemezdim şimdi onu çözdüm. Peki denizcilik olayını açıklarmısınız biraz. Mesela ticaret yolları var sarı çizgi bunların üstüne düşman gelince bir azalma oluyor mu veya ben milletin ticaret yolu üstünde dursam falan. Ben filo ya pek önem vermiyorum fakat diğer ulusların fıldır fıldır gemileri geziyor. Ordu bakım maliyeti baskın ile baya bir azalıyor fakat kendi toplarlarında yapmak asayişi kötüye götürüyor. Bazı devlet adamları veya generaller şehirlere vergi olarak asayiş olarak çok artısı oluyor hele içine diplomak veya kahraman sokunca acayip bu supply general moduna geçiyor. Ama onları savaştırmamak demek saygınlık veya tecrübe alamayıp mevkiye atayamamak demek. Benim ailede farzedelim 10 general var hepsinin mevkisini nüfuzum ile yükseltince gelirimde de acayip düşüşler meydana geliyor. Birde bu diğer aile ile olan ilişkiler nasıl dengede tutmamız güzel olur ? Adamın saygınlığı yükseliyorsa ben söylenti yayıyorum. Yada kötü alışkanlıkları çok ise güvenilmez ise veya orduya kötü katkısı vergi - asayiş - gibi saçma özellikleri olunca da suikasta uğratıyorum. Fakat öyle abartmışım ki karşıda aile kalmadı :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Ekim 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2014 500 saat oynadım, son saydığın 3 şeye hiç dikkat etmedim, uğraşmadım ticaret yolları ile de hiç uğraşmadım ama s2 deki gibi devam ediyor olabilir üstüne gelince veya korsanlık yapınca... gerçi şimdi aklıma geldi, donanmaların hareket tarzlarında korsanlara karşı, ve aldığı özeliklerde korsanlara karşı bonusları var, acaba ticaret yollarına musallat olan korsanlar mı var acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Ekim 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2014 asayiş olayının neresine tam olarak takıldınız ki? eksi yiyecek getiren binalar var, onları dengelemek için yiyecek yapmak lazım... eksi mutluluk getiren binalar var, onları dengelemek için ise ne kadar eksiye düşmüş veya düşeceğini hesaplıyorsan o kadar dengeleyici bina yapman lazım... diğer taratan, işgal etiğin bölgeyi, işgal etme tarzına göre bellirli bir eksi değeri, belirli bir turn boyunca alıyorsun, ayrıca köle nüfusunun oranına göre de eksi değer alıyorsun, bütün bunlardan başka, karışık kültürler veya senin olmayan baskın kültürler sorun yaratıyorlar, bu durumu hafileten ülkelerin özelikleri olduğu gibi bu duruma çomak sokan ülke kültürleri de var... tapınaklar ve bazı devlet binaları bu kültür işini düzene sokuyor, bunun dışında, agentlar yine kültürel sorun çıkarma veya teskin etme görevleri var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komutan Mesaj tarihi: Ekim 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2014 Raid stance kullanabiliyorsun ya, korsanlık o işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Ekim 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2014 tamada, korsanlığa karşı patrol var, ona getirdiğin zamanda rakibin yaptığı korsanlığımı dengeliyor, yoksa corroption gibi ticareti engelleyen bir korsanlıktamı var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komutan Mesaj tarihi: Ekim 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2014 Rakibin yaptığını engelliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 2, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2014 default olarak -8% gibi bir değer var tamamen kendi deniz alanınızda, başkalarıyla paylaşıyorsanız -%27'ye filan yükseliyor, düşmanla paylaşıyorsanız daha yükseliyor. raid stance uygulanmasa da var bu. değeri denize imleci getirip çıkan tooltip'te görebilirsiniz. sağol görmemişim o bayrağı herhalde client state kısa süreli sahibi oldum, o da bana savaş açtı müttefiğine saldırınca. barış yaptı hemen sonra ama yemedi. :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komutan Mesaj tarihi: Ekim 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2014 Sam, o dediğin piracy'nin kendisi değil de bonusu. Bunu en kolay tamamen kendi kontrolünde olan ve içinde düşman donanması olmayan deniz bölgelerinde görebilirsin. O dediğin piracy değeri olmasına rağmen maritime commerce değişmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Ekim 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2014 deniz savaşları artık çok tatlı olmuş beya, baya baya ram mam yapıyorsun, okçu/sapacı gemiler ile vurup kaçıyorsun, büyük gemiler ramı koydumu afetmiyor falan çok iyi olmuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 2, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2014 hmm olabilir, o kadar dikkat etmedim hani. raid filan da kullanmıyorum zaten kesesi dolup taşıyor ai'ın hileyle, benim korsanlık yapmaya çalışmam daha pahalı verdiğim zarardan ve zaten bütün akdeniz'i 5 filoyla (kalan 2 tane kuzey denizi'nde) kontrol etmeye çalışınca boş duracak amiral kalmıyor. :) evet ben artık fire pot bireme yapıyorum, upkeep ve recruitment çok ucuz ve ölene kadar kendi de yanında bir gemi götürüyor en kötü durumda bile. ama heroic filan bile çıkartıyorum arada. eskisi gibi boarding yapmaya çalışmaktan vazgeçtim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Ekim 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2014 bayadır şehirlede akrep kulesi görmüyorum, tech de yok kaldırdılar mı oyundan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 2, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2014 eskisi gibi kulede değil otomatik, üçüncü garnizon seviyesinde duvarlara yerleştirilmesi için yerler açılıyor. scorpion, onager filan da dahil. dördüncü seviyede artıyor sayıları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Ekim 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2014 onlar eskiden de vardı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar