Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

20 yaş dişi

okibye

Öne çıkan mesajlar

Ben 20yaş diş muhabbetini anlatmışımdır burda ya. Tam böyle 2002 genel seçimlerinin öncesinde diş ağrılarım başladı gidip panaromik röntgen çektirdik işte, zaten ortodontik tedavi görmüştüm ilkokuldayken tel falan takmıştım çene yapım küçük olduğu için, bu dişler de o yüzden damağın içinde kalmış diğer dişlerin köklerine doğru ilerlemeye başlamışlar.

Neyse gittik çektiricez, yedim uyuşturucu iğneleri oturdum koltuğa. Hemşireyle hoşbeş muhabbet derken adam başladı dişe girişmeye. Bu arada bişey hissetmiyorum ama adam çektikçe çekiyor çektikçe çekiyor. Diş çıkmadı bi türlü yerinden doktor ter dökmeye başladı. Yarım saat sonra sıkıldı tabi aldı eline bi çekiç bi de keski, ÇAT ÇAT ÇAT dişe girişmeye başladı.

Diş damağın içinde ilerlediği ve kökleri olduğu için normal çekince gelmiyor tabi, damağımı bi güzel YARDILAR (bu arada ağzımdan yüzüme kan sıçradı hemşire kız "AY AY AY" nidalarıyla onu siliyor, doktorun alnından ter damlıyor falan), derken adam vura vura damağın içindeki dişi parçaladı 3e böldü. Sonra damağımdaki yarıktan içeri daha ince bi kerpeten sokarak o 3 parçayı ayrı ayrı içerden çekti çıkardı. Bu arada bide kist oluşmuş onu da tahlile gönderdik, bişey çıkmadı neyse ki.

2 gün sonra seçimlere gittiğimde damağım o kadar şişmişti ki deforme olmuş bi görüntüm vardı, hatta sandık başında milleti kesen MHPliler beni görünce bi çekindiler başka tarafa bakmaya başladılar. Özürlü falan sandılar heralde. Bu da böyle serin bir anımdır.
Sosyal ağlarda paylaş

Oncelikle gec kaldigim icin ozur dilerim konuyu okumadim diger hekim arkadaslar yardimci olmuslardir gorduyseler zaten ama cevap veriyim istedim yogun istek uzerine ( hala sakalar , komiklikler kikiki)

Abse var mi yok mu bilmiyorum muayene etmeden soyliyemem ama varsa antibiyotik tedavisi gerekir, gunluk agiz gargarasi kullanimi, duzgun fircalama bolgede bakteri plagi olusumunun onune gecilmesi saglanmali. Agrin varsa da agri kesici al dayanamadiginda . Cikmasini hizlandiricak birsey yok maalesef.
Sosyal ağlarda paylaş

teşekkürler tohtor hanım, abse veya benzeri bir şey yapmadı. bende yapmasını bekliyordum ama sürekli temiz tutuyorum ve piraldyne uyguluyorum, herhalde bu zamandan sonra da kötü bir şey olmaz gibime geliyor, diş direkt etin içine girerek çıktı ama herhangi bir tepkime olmadı gibi. sanırım 1 ay gider böyle.
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

teşekkürler tohtor hanım, abse veya benzeri bir şey yapmadı. bende yapmasını bekliyordum ama sürekli temiz tutuyorum ve piraldyne uyguluyorum, herhalde bu zamandan sonra da kötü bir şey olmaz gibime geliyor, diş direkt etin içine girerek çıktı ama herhangi bir tepkime olmadı gibi. sanırım 1 ay gider böyle.

Kismet bingildak bey
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...