stormeagle Mesaj tarihi: Eylül 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2013 Kısaca bazı bilgileri verim; Hollanda'da çalışan bir arkadaşım var. Yaklaşık 5 aydır orada çalışıyor. (İngiltere ve Türk vatandaşı) Yanına ziyarete gitmek istiyorum 1 hafta - 10 günlük.. AOF'den öğrenci olarak gözüküyorum. Pasaportum yok önce onu çıkarmam lazım tabi.. Kısaca bu ziyaret için klasik vize işlemlerini mi takip etmem gerekli yoksa orada yaşayan bir arkadaşım olduğu için davet sistemi gibi bir olayı var mı ? Ek olarak uçak masrafları dahil (bilet fiyatları nedir fikrim yok, gidiş dönüş 170eur gibi fiyatlar söyleniyor bilmiyorum) 2000TL gibi bir bütçe ile gitmeyi düşünüyorum. Otelde kalmayacağım için masrafım düşük olacaktır. 2000TL ile perişan olur muyum fikriniz nedir ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Eylül 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2013 komşuyu da götürüyo musun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stormeagle Mesaj tarihi: Eylül 18, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2013 bokunuzu yiyim bir konumu da trolemeyin. p.s: komşuyla seviyeli ve güzel ilişkimiz devam etmekte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Eylül 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2013 Klasik vize işlemleri dediğin zaten davetiye muhabbeti de dahil, en azından kalacak yerin olduğunu beyan ediyorsun. Onun dışında klasik turist schengen'i çıkartacaksın, davetiyeyi de formatını falan öğren arkadaşın mı yolluyor sen mi alıp gidiyorsun onu bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Eylül 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2013 2000 tl de yeter ayrıca çok rahat. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaspar Mesaj tarihi: Eylül 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2013 tanıdık ziyareti diye davetiyeyle başvurursan prosedür biraz farklı. otel rezervasyonu istenmiyo mesela. gereken belgeler şurda: http://www.idata.com.tr/tr/doc/nl/34/32.html davetiye için de hollandadaki arkadaşının bi form doldurup belediyeden onaylatması ve sana postalaması lazım. o form oluyo davetiye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2013 muhtardan belge lazim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Eylül 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2013 Vize işlemleri için çok bir şey diyemeyeceğim ama 2000 lira eğer otele para vermeyeceksen yeter. Ekim 10-20 arası için skyscanner'dan bilet baktım bu arada; gidiş dönüş 520 lira diyor. Harçlar vs.yle 600 olsun hadi. Sana 1400 lira para kalır, o da 550 euro gibi bir para yapıyor. 11 kadınla beraber olabilirsin red light'ta :> Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Churel Mesaj tarihi: Eylül 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2013 Yalnız öğrenci olarak schengen vizesi biraz zor alırsın (hatta daha önceden vizen yoksa bence alamazsın) ama denemekte fayda var tabi. Gidiş amacın ziyaret ise arkadaşının oradan sana davetiye göndermesi gerekiyor(belediyeye gidip). Senin maddi durumun masrafları karşılayamayacaksa eğer (karşılıyorsa belgelemen lazım banka hesap, tapu, araba ruhsatı gibi...) arkadaşının gelir beyan etmesi ben karşılayacağım diye. 21 Aralık’ta Brüksel’e gidicem bende, geçen hafta uçak biletimi aldım. ank-brüksel gidiş dönüş 320 tl pegasus. Ne kadar önce alırsan fiyat ona göre yani, değişken. Achen e falan 30€ ya bilet bulmuşluğum var zamanında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seperate Mesaj tarihi: Eylül 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2013 2000 liraya kral gezersin konaklama yoksa içinde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Eylül 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2013 Birde şey geyiği var ilk seferde alamadın mı, sonrasında da alman çok çok zor diyorlar. Ayrıca a ülkesi vermedi mi, b ülkesinden almanda aşırı zor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stormeagle Mesaj tarihi: Eylül 19, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2013 Kafam karıştı şimdi.. AOF yi öğrencilikten saymıyorlarsa şuan işsiz gözüküyorum. Çalışmayana-öğrenci olmayana davetiye olsa bile asla vermezler heralde vizeyi ? E geriye ne kalıyor? Tur şirketlerinin vize ayarlaması falan mı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Eylül 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2013 Askerlik duruyorsa, senin durumunda vize alman zor bayağı duyduklarıma göre. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stormeagle Mesaj tarihi: Eylül 19, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2013 Bir de askerlik mi çıktı.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zikko Mesaj tarihi: Eylül 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2013 bankada da hallice miktarda para olması lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seperate Mesaj tarihi: Eylül 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2013 Adamın hevesi kursağında kaldı ,acımadan vurdunuz la :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
inyormaynd Mesaj tarihi: Eylül 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2013 Her vize başvurusunda geçiyor şu 30K € sigorta muhabbeti.. Nedir bunun aslı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Eylül 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2013 ingiltere'ye vize başvurusu yaptığında, bir miktar paranın hesabında bir aydır durduğuna dair hesap cüzdanı özeti filan göstermen gerekir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Eylül 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2013 AOF ise, askerlik yoksa, işsizsen, bankada para yoksa, üstüne ev şirket mal mülk yoksa bokuma gidersin gibi geliyor. Bir de ilk schengen ise. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Eylül 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2013 Sanıldığı kadar zor değil 30k euro da turist vizesi için değil, oradaki masrafları karşılayacak kadar para göstermek yetiyor. Davetiyen gelirse, ailene ait mal mülk gösterebilirsen ve orada yetecek kadar parayı belgelersen rahat alırsın schengen'i. Tabii 90 günlük multipass schengen çıkmaz 5 günlük, 10 günlük çıkar o ayrı. Geçen sene kardeşim İtalya'dan 1 haftada aynen bu şekilde aldı 1 haftalık mis gibi vizeyi. (gerçi o Çapa'da diş hekimliği okuyor, AOF değil) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stormeagle Mesaj tarihi: Eylül 19, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2013 Sürekli işlem dönen aktif bir hesapta 2000euro civarı para gösterebilirim. 1 hafta kalmayı düşünüyorum + invite gelecek NL'de kalacak yerim adres ile belirtilecek. Üstüme mal mülk göstermem pek mümkün değil.. Şöyle bir sorum daha var, göstereceğimiz hesabın kendi adımıza ait olması lazım dimi ? Örneğin ablam, eniştem ile ortak bir okula sahip. Şirket hesabı ablamın üzerine ama bunun hiç bir geçerliliği yok sanırım.. Umarım alırım, en çok askerlik ve öğrenci olmamak tedirgin ediyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seperate Mesaj tarihi: Eylül 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2013 Hesap göstermenin 2 yolu var ,ya masraflarımı ben karşılayacağım diyeceksin ki öyle dersen öğrenciyim diyemiyorsun zaten ,öğrenciyim dersen de masraflarım için şunu sponsor gösteriyorum diyeceksin ,akrabalardan biri olabilir ,dilekçe yazıp imzalayacak stormeagle'in seyahat masrafları benim tarafımdan karşılanacak diye ve o şahsın hesap dökümlerini göstereceksin ,ayrıca o şahsın neyle meşgul olduğunu beyan edeceksin ,emekliyse emekli olduğuna dair belge istiyorlar mesela ,eğer şirkette çalışıyorsa şirketin belgelerini ve maaş bordrolarını istiyorlar. Öğrenciliğini gösterebiliyorsan askerliğin önemi yok zaten muafsın ama eğer öğrenci değilsen ve işsizsen o zaman dedikleri gibi işin biraz zor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stormeagle Mesaj tarihi: Eylül 19, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2013 Eğer masraflarım 1. derece akrabam tarafından karşılanacak diye bir şey beyan edebiliyorsak çok güzel. Şirket hesabı olduğu için her ay aşırı bir para girişi ve çıkışı oluyor hesaptan. Ancak sorun şu; x bir kişinin masraflarımı karşılayabilmesi için öğrenci olmam gerekiyor dedin, AOF yide öğrenci olarak kabul etmiyor.. Köşeye sıkışmış oluyorum yine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seperate Mesaj tarihi: Eylül 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2013 Evet maalesef öyle oluyor ,açık öğretimi öğrenci olarak kabul etmedikleri için işsiz ,boşta gezen biri oluyorsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar