Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Günlük #8

Sparkcaster

Öne çıkan mesajlar

Otele bir misafir geldi , normal şartlar altında odasını almadan misafire su bile vermiyoruz (tamam abarttım) şarj aleti istedi dedim efendim oda numaranızı öğrenebilirseniz ona göre şarj aletini verebilirim , şimdi normalde bu şarj aletleri gidiyor gelmiyorum malum iphone 4 şarjı hiiiç yok piyasada bulan kapıyor geri vermiyor , bizde numaradan alıp veriyoruz ki çıkış sırasında 'bi şarj aleti olucaktı' diyoruz insanlara.

Müdür gördü vay efendim şarj aletini niye vermemişim hani misafir memnuniyeti hani benim yardımseverliğim bu böyle olmamış , kendim karar veremiyosam buna üstlerime soriim falanmış. Yahu bana böyle öğrettiniz , peki efendim dedim bundan sonra böyle yaparım dedim , dediğinizi yapıyorum , HANGİ DEDİĞİNİZİ YAPİİM diyemedim.

İş hayatı saçma ya , insanın kendi işini açması şart. Böyle karı koca olucaksın , birinizden biri çalışıcak 9-6 (gerçi ben vardiyalı) sigortalı falan sırtını dayıyacak bir yere , öbürü de artık börekçi mi açar (belki biri 2 porsiyon birden hüpletir) ya da çaycı mı farketmez istersen sadece su sat hani bi küçük yer açıcaksın , tutarsa ne ala tutmazsa tek çalışan olduğundan kira giderini karşılasa yeter olmadı kapatırsın 6 ay sonra falan ama harbiden böyle 2 tarafta 'peki efendim' pozisyonunda olmamalı.

Nişanlımın durum daha beter , kız dershaneye girdi 8 saatten 6 gün çalışcam 1000 lira maaş diye , önce sabahları 8:30dan akşam 19a oldu o iş , sonra rehberlik ögretmenleri oldu sınıflarının , sonra sınıfa soru hazırladı kitapçık olarak , şimdi en son hem dershanenin yayınevi kısmında kitap kitap soru yazıyodu hem derslere giriyodu hem rehberlik ögretmenliği yapıyodu hemde 8.5 saat çalışıyodu , yeter hüleyn demişler , sadece derslere giricekler , haftaiçleri saat 14-19 arası çalışıcaklar haftasonları sadece sabah 8:30-19 çalışıcaklar.
Sosyal ağlarda paylaş

Mithat said:

Otelebirmisafirgeldinormalşartlaraltındaodasınıalmadanmisafiresubilevermiyoruz(tamamabarttım)şarjaletiistedidedimefendimodanumaranızıöğrenebilirsenizonagöreşarjaletiniverebilirimşimdinormaldebuşarjaletlerigidiyorgelmiyormalumiphone4şarjıhiiiçyokpiyasadabulankapıyorgerivermiyorbizdenumaradanalıpveriyoruzkiçıkışsırasında'bişarjaletiolucaktı'diyoruzinsanlara.Müdürgördüvayefendimşarjaletininiyevermemişimhanimisafirmemnuniyetihanibenimyardımseverliğimbuböyleolmamışkendimkararveremiyosambunaüstlerimesoriimfalanmış.YahubanaböyleöğrettinizpekiefendimdedimbundansonraböyleyaparımdedimdediğiniziyapıyorumHANGİDEDİĞİNİZİYAPİİMdiyemedim.İşhayatısaçmayainsanınkendiişiniaçmasışart.Böylekarıkocaolucaksınbirinizdenbiriçalışıcak9-6(gerçibenvardiyalı)sigortalıfalansırtınıdayıyacakbiryereöbürüdeartıkbörekçimiaçar(belkibiri2porsiyonbirdenhüpletir)yadaçaycımıfarketmezistersensadecesusathanibiküçükyeraçıcaksıntutarsanealatutmazsatekçalışanolduğundankiragiderinikarşılasayeterolmadıkapatırsın6aysonrafalanamaharbidenböyle2tarafta'pekiefendim'pozisyonundaolmamalı.Nişanlımındurumdahabeterkızdershaneyegirdi8saatten6günçalışcam1000liramaaşdiyeöncesabahları8:30danakşam19aolduoişsonrarehberlikögretmenlerioldusınıflarınınsonrasınıfasoruhazırladıkitapçıkolarakşimdiensonhemdershaneninyayınevikısmındakitapkitapsoruyazıyoduhemdersleregiriyoduhemrehberlikögretmenliğiyapıyoduhemde8.5saatçalışıyoduyeterhüleyndemişlersadecedersleregiriceklerhaftaiçlerisaat14-19arasıçalışıcaklarhaftasonlarısadecesabah8:30-19çalışıcaklar.

böyle okudum çok hızlı oldu
Sosyal ağlarda paylaş

continuous improvement.

Esasında güzel bişey. Uygulaması bize ters geliyor, dağınıklığı sevdiğimiz için. Ama sabredip kendi işlerine uyarlayıp kullanırsan bayaa faydası var.

İşte bi sürü toolları var, tpm vsm fcf vs vs, onlar da bölümlere göre işleri kolaylaştıran verimlilik artıran şeyler.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...