Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Elite: Dangerous

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
BlackRose, 03.06.2026 10:34 tarihinde dedi ki:

Bari biri güncel bi guide atsın hiçbişe hatırlamıyorum 😛

yapılmaması gereken 10 hata, başlarda keşke de bilseydim diyeceğiniz 10 tüyo vs vs

Elite Dangerous Türkiye Adında bir kanal var. rehberler var. Bir ara bende döneyim dedim ama yemedi.

• Like 1
Mesaj tarihi: (düzenlendi)
BlackRose, 03.06.2026 10:34 tarihinde dedi ki:

Bari biri güncel bi guide atsın hiçbişe hatırlamıyorum 😛

yapılmaması gereken 10 hata, başlarda keşke de bilseydim diyeceğiniz 10 tüyo vs vs

1- Re-buy paran olmadan istasyondan sakın ayrılma
2- inara.cz sitesini kullanmadan oyunu oynamak ciddi sıkıntı.

3- Gemide Fuel Scoop yoksa rota çizerken dikkat et, yolda fuel biterse dımdızlak kalırsın. Fuel Scoop varsa rota artık scoopable star koyuyor araya, onları missleme.

4- Supercruise yaparken genel-geçer bir 6 saniye kuralı var. Target aldığın yere kalan süre 6 saniye kalana kadar yüksek hızla gidebilirsin. ama 6 saniye 5'e inerse fazla hızlı gitmiş olacaksın ve oyuncuların loop of shame adını verdikleri hedefin etrafından dolanıp geri dönme hareketini yapmak zorunda kalacaksın. 8-9 saniyeye kadar son hız, biraz yavaşla, 6 saniye kaldı'yı gördüğünde hız barını mavi aralığın ortasında tut. Sonra disengage. Artık Supercruise overcharge var btw. sülük gibi yakıt emiyor ama bir anda çok hızlı travel edebiliyosun. eskiden 300.000 LS mesafeyi gitmek literally 10-15 dk sürerdi. Overcharge ile 1-2 dk. SC overcharge kullanabilmek için Frame Shift Drive (SCO) yazan modüllerden takman lazım. SCO olmayan modüllerin overcharge'ı yok.

5- Oyuna en son gelen yolcu taşıma gemisi için bir pre-built versiyon şu anda oyunun sitesinden bedavaya claimlenebiliyor. Normalde bu pre built shipler parayla satılıyor da bunda bi bok yedilerdi unuttum bi şeyi mi geciktirdiler noldu, compansate için bu seferkini bedava verdiler ha bu da linki: https://www.elitedangerous.com/store/product/FORC_FDEV_V_MEDIUMTRANSPORT01_BUNDLE_001

login olup claimleyin direk. Pre-built shiplerin modülleri değiştirilemiyor yalnız. Ama oyunda fazla bi şey yapmadıysanız çok kral kickstart olur. Sidewinder'dan hayli hayli iyidir sdf

6- Superpower'lara reputation kasmak için genelde farm yöntemleri oluyor, dönem dönem de değişiyor bu yöntemler internetten aratıp bulabilirsiniz. Genelde bazı bölgelerdeki sistemlerde Boom economy falan oluyor ve kısa mesafeli yığınla data taşıma görevleri çıkıyor, bunlarla kasmıştım. Buradaki trick, görevi yaptıktan sonra reward claiminde 2-3 seçenek çıkıyor, para mı veriyim rep mi vereyim gibisinden. Rep'i seçmek makul elbette. Başka bi mevzu da, mevcut rank'in barını fulledikten sonra o superpowerın yönettiği istasyonlarda rank-up missionu çıkıyor, farklı renkle görünüyor. Onu yapmazsan boşa gider yaptığın missionlar. Her zaman da çıkmayabiliyor bu arada. Böyle durumlarda server swap yapılabilir, Open Play, Private Group ve Solo play diye 3 seçenek var ya, 3 server gibi düşünebilirsin. Öyle swaplayarak çıkartabiliyosun görevi.

Kendi haline bıraktığınızda inanılmaz uzun sürecek bir grind bu. Superpower rep'i, o powerın shiplerini satın alabilmek için gerekli. Federation'un Corvette'i, Imperial'ın Cutter'ı amiral gemiler. Bunlar için lazım ama biraz endgame işi.

7- Şu an oyunda doğru modifikasyonları yaptığın zaman en uzun mesafe jumplayabilen gemi Mandalay. Eskiden bu Anaconda'ydı ama çok hantal bi gemi olduğu için explorationa pek uygun değildi. Mandalay hem daha uzun mesafe atlıyor, hem de manevra kabiliyeti çok daha yüksek. Fiyatı da aşırı pahalı değil. O yüzden uzun mesafe işleri için bi Mandalay fitlemek çok işe yarar. Bununla beraber yeni bi gemi geldi Caspian Explorer diye. Bu geminin de max. jump range'i mandalay'dan düşük ancak nötron yıldızlarından frame shift supercharge yaptığında diğer gemilere göre 2 kat falan daha yüksek mesafeli supercharge yapıyosun. Yani normalde başka bir gemiyle 50 LY atlayabiliyoken Supercharge yaptığında 200'e çıkıyorsa, 50 LY atlayan Caspian Explorer ile supercharge yaptığında 300 400 LY falan oluyor bu mesafe. Ben yine de Mandalay'ciyim.

8- Gemi modüllerinde D class her zaman en hafif versiyondur. Yanlış hatırlamıyorsam B class en sağlam, A class da en powerful. C ile E'nin bi spec.i var mı bilmiyorum. Life support gibi performansının oyuna minimum etkisi olan modülleri D class yapmak, geminin overall ağırlığını düşereceği için max. jump mesafesini arttırır. Mesela exploration ship'i fitliyorsun, silah vs. takmana gerek olmayacağı için çok yüksek power'a da ihtiyacın olmayacak. Bu durumda geminin power plant slotu 5'i destekliyor bile olsa,  5A takmak yerine 3D takmak yeterli olacaktır hem de epey hafifletecektir böylece ekstra jump range sağlayacaktır.

9- Exobiology doğru yapıldığında 1-2 günde 1 milyar krediye rahatlıkla ulaşmanı sağlayabilecek bir meslek. Meraklanırsan buna bi guide bak derim. mid-late game'de sıkışıp kaldıysan exobiology yaparak late game'e sıçratabilirsin kendini hızlıca. Ama yine de kolay değil ve sabır istiyor. 

10- Uzun vadeli gemi modülleri optimize işi için Guardian modüller ve Engineering ihtiyacın olacak 2 şey. Bunları da yine ayrı ayrı araştırman gerekir. Uzun konular. Ama bazı modüller için Guardian contentini tamamlamak elzem. Örneğin Guardian Frame Shift Drive Booster diye bir modül var. Unlock etmen için türlü türlü tuhaflıklar yapman gerekiyor fakat gemine taktığında jump range'ini %50 falan arttırıyor. Engineering zaten oyunun en mühim endgame konusu 🙂

Bu arada ben anlamadım Kanuni naptı ya sdf

Xenocide tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi: (düzenlendi)

Harika! Re-buy dediğin "gemiyi kaybetsen yerine koyabilecek paran yoksa dışarı adımını atma" mıdır? 😛

engineering bizim işimiz, ek işimiz değil tek işimiz 😛

BlackRose tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi:

evet, o zaten oyunun first rule'u. Paranı biriktirirsin, corvette alırsın, fitlersin bi güzel, 3 milyon paran kalır ama insurance cost 15 milyondur, gider yanlışlıkla patlarsın, gg wp oyun sildirir hahah

System ownership geldi bu arada.

Ceti Sector DL-Y c15 benim sistem, Gezintiye çıkarsan uğra bi çayımı iç dghfj

• Yeni Oluştur...