Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

2020 Olimpiyatları - İstanbul,Tokyo & Madrid

Fin

Öne çıkan mesajlar

abi şimdi adamalr olimpiyatları alamayınca seçimimi kaybedecek?%80 mi olacaktı oyları olimpiyatlar alınsa? mevzuyu akp ye indirmek çok dar anlamda düşünmek olur kanımca.

herneyse,en uç parti denebilecek parti bile olsa ikidarda ve alsa ben buna sevinirdim,sadece milyarlarca insanın tv den Turkey/İstanbul Live yazısını görmesi bile sevindirebilirdi beni.

diyorm ya duygusal romantik milliyetçilik akımı başlasın artık :D
Sosyal ağlarda paylaş

Remus said:

blackhavvk said:

olimpiyat kaybedilmesine insan niye sevinir ? seçimlerde kullanacaklardı!!!11, ozaman adamlar hiç bir yatırım yapmazsa kızma, seçimlerde kullanacaklar biz yaptık diye lol.

lan kullanacak tabi siyasi parti bu,sayesinde tükürsen bile bunu kullanır.BİZ TÜKÜRTTÜK BİZZZ diye

üzücü ya bu kadar insanlar niye kinlenmiş devletin kaybettiği bir organizasyona.belki haketmiyoruz falan da üzülüyor insan kaybedilmesine sevinen görünce.

Olimpiyatın bize getireceği artılar:

- AKP yalakalarına daha çok ihale
- Çoğu geziye katılmış insan ünlü atletleri sporcuları istanbulda canlı izleyebiliceklerdi.

Olimpiyatın bize getirebileği ama %100 garantisi olmayan artılar:

- Spor ahlakında düzelme ???
- Daha iyi sporcu yetiştirme ???
- Bölge barışı ???? (RTE dedi bunu...)
- Daha iyi Toplu taşıma ???

Olimpiyatın bize getireceği eksiler

- Ekonomik olarak en az 20-30 milyar dolar zarar.
- Uzun vadede kullanılmayacak ekstradan bir sürü tesis.
- Doğa katiliamı. (Şu anda devam ediyor)

Kısaca özetledim :) Bu olimpiyatları kaybetmemizin nedeni RTE'dir. Adam bu işi rant için istemesidir, ve bunu IOC üyelerinin görmesidir. Bu AKP'lilerin neden kaybettik diye ağlamasına kanmayın.
+ afrikanın oyları satın alınmadıgı icin, üzerine gezi ortası açılınca, ucuz yoldan çevir kazı yapılabildi
Sosyal ağlarda paylaş

ya amk paralimpik sporcu götürerek acitasyon yapmaya fln kastılar, öyle inşaat yapacaz böyle inşaat yapacaz dediler.. avrupalı yer mi?

resmen olimpiyat komitesini oy aldıkları adamlarla bir tutular, şark kurnazlığı yapalım derken sıçtılar işte

belediye renklerinden bozma logomuzu da yarışmaylka değil kendi halkla ilişkiler işlerini yürüten ajansa yaptırttılar hani peşkeşe sıfırdan girdiler, muz cumhuriyetine verirler mi olğümpiysatları?
Sosyal ağlarda paylaş

Bir zamanlar paticikteki liberallere de aynı şeyi söylemiştim; sana da söyliyim...

Abi sen çok safsın ve biraz da cahilsin. Kusura bakma. Ekonomiden çok anlamıyorsun ve söylenen/vaat edilen her şeye inanıyorsun.

Misal alıntıladığın bir mesajımda, özel sektör destek veriyor; devlet bütçe ayırmış vesaire yazmışsın; özel sektör sevabına günahını vermez kimseye... Koçlardan bahsetmişsin örneğin, adamların hayatlarının en büyük soruşturmasını geçirdiler/geçiriyorlar. Devlet bütçe ayırdı demişsin o bütçe nasıl ayrılmış? Bütçe dahilindeki her kuruş önümüzdeki 7 yıl ve ondan sonraki yıllar içerisinde muhtemelen olimpiyat vergisi vs. gibi bir isimle senin içtiğin sudan, yediğin ekmekten çıkartılacaktı. Devletin harcadığı her kuruş senin cebinden çıkıyor şu an. Devletin para getiren ya da getirme potansiyeli olan her kurumu satıldı.

Bir insan olimpiyatların kendi ülkesinde olmasını neden istemez? Çünkü ülkesi ekonomik krizin eşiğindedir, spor kültürü gelişmemiştir, hükümeti olimpiyatları oy olarak görüyordur, olimpiyatlara katılması muhtemel gözüken tüm sporcuları dopingli çıkmıştır, olimpiyatın yapılacağı şehrin tüm kimliği "şehri olimpiyatlara hazırlıyoruz" kisvesi altında değiştirilecek ve gizli ajandalarına çok daha kolay ve halk desteğiyle hazırlanacaktır.

Benim gözümde bu ajanda İstanbul'un başkent yapılması bu arada. Gidişatı öyle görüyorum. Hepsinin içten içe en büyük isteği, Dolmabahçe'de, Topkapı Sarayında vs. hakettiklerini düşündükleri gerçek makamlarında olmak. Hayalleri böyle. Bu olduğunda ise ülke çok daha kolay bölünebilir hale gelecek. Başkent Ankarayken doğudan vazgeçmekle, başkent İstanbulken doğudan vazgeçmek aynı şey değil.

Gözü kapalı, duygusal milliyetçilik ilk başta iyi bir şey gibi görünüyor olabilir. Ama cahilce, plansız ve şu an çok tehlikeli.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi heralde daha 1 2 ay önce koç vs hükümet durumu var iken,sonra çıkıp ali koçun spikeri ' müslüman ülkeyiz!11' modunda fırçalaması illahaki tamamen duygusal durumları vardır.

Zaten japon lar da halka hizmet hakka hizmet kafasıyla sevinmiyordur.tsunami ile olan zararı kapatacaz ulan diye seviniyordur mutlaka.japon inşaat firmaları ve tüm yandaşlar şimdiden orada kutlamaların kralını yapıyordur belki kendilerine hala gelememiştir.rant dediğin heryerde.

dediğim gibi zaten alamazdık alsaydık muhtemelen büyük fiyaskolar olabilirdi.ama buna karşılık verilen tepkilerin boyutunu abartılı buldum.ha dersen bize girecek kazıktan kurtulduk buna seviniyoruz ozaman haklısın havai fişek patlatabilirsin bile.
Sosyal ağlarda paylaş

Remus said:

Asıl 2020 ye kadar Kuzey Anadolu Fay Hattı patlamazsa şaşırırım ben.
Üzerine bir de batı ucunda gerçekleşecek depremin bir öncekinden daha batıda olmasının beklenmesi, altyapı felaketi filan derken olay bizim açımızdan çoook daha kötü. Deprem riskinden dolayı bir şehre verilmeyecekse listenin en üst taraflarına yazılacak yerlerden biri İstanbul.

Ayrıca onu geçtik, binlerce kişinin öldüğü milyonlarca kişinin hayatının kaydığı olaylardan bahsediyoruz ya, bunun şakasının bile yapılması iğrençken bir de başkasının başına gelmesini umması cidden rezalet ya. Şunun gibi tipleri gördükçe tiksiniyorum. Hay senin ilahını da adaletini de...

//edit:yeni sayfa
Sosyal ağlarda paylaş

Ülkeye katkısını ben olumlu düşünüyorum bu arada olimpiyatların. Geçen sayfalarda yazmıştım. Bence olimpiyatları almak hele hele Türkiye gibi İstanbul gibi bir şehir için getirisi fazla olan birşey. BEnim görüşüm böyle, bunun tarihte örnekleri Barcelona 92'de var. Londra'ya katkısı marginal olurken, İstanbul'a uzun vadede ciddi kazanımları olur olimpiyatın.

Ama bu adamlarla değil işte. Olacağı zaman alacağız zaten. Ben orada birçok olimpiyat komitesi üyenin gerçekten İstanbul'un ideal aday olabileceğini düşündüğünü, ama bu şartlarda, bu hükümet ile bu işin olmayacağını çok önceden gördüğünü düşünüyorum. Yoksa daha önce olimpiyatları almış bir Tokyo sadece safest bet olarak değerlendirilebilir..

ShadowFury said:
Ayrıca onu geçtik, binlerce kişinin öldüğü milyonlarca kişinin hayatının kaydığı olaylardan bahsediyoruz ya, bunun şakasının bile yapılması iğrençken bir de başkasının başına gelmesini umması cidden rezalet ya. Şunun gibi tipleri gördükçe tiksiniyorum. Hay senin ilahını da adaletini de...

Ayrıca aynen. İşte bizim özetimiz bu aslında. Dinmiş, etikmiş filan bunlar hikaye. Nasıl sinirleniyor alamayınca, orada bir Japon'un sahip olduğu insani ve ahlaki değerlerin yüzde biri yok bizim insanımızın genelinde maalesef. Sen önce bir uygar bir toplum ol, ondan sonra olimpiyatlara aday olursun.
Sosyal ağlarda paylaş

herhangi birseyi protesto edenin terorist damgasi yiyip sokaklarda polisten dayak yedigi, polis siddetiyle insanlarin hayatini kaybettigi ve suclularin cezalandirilmadigi, ustune basbakanin polis destan yazdi diyip, ustune avans verip polisi daha da gazladigi bi ulkedeyiz ve isin en kotusu de butun medyanin bunlari gormezden gelmesi.

bu sirf sosyal yonu bi de.
sporcularin yarisinin dopingli cikmasi, akdeniz oyunlarinda insanlara bilet satilmayip, kendi partilerinden adamlari iceriye doldurmalari vs. bi ton olay var.

olimpiyatlari almanin en buyuk getirisi 2020ye kadar tum dunyanin gozunun turkiyede olmasi olurdu. tabi kimse bu riski almak istemedi. su anda bildigin ulkesini savasa sokmaya calisan bi diktator var ulkenin basinda, 2020 ye kadar kimbilir ne olur.
Sosyal ağlarda paylaş

sostizm said:

Organizasyonun bademlerin elinde ne halegeleceğini sadece hayal edebiliyorum. Pilavcı abiler kendilerine benzetirlerdi. Haa Çin Kuş mu kondurdu? En azından HER DALDA madalya aldı adamlar. Olimpik ruh az da olsa hayattaydı orada.

Bence olimpik değilde Kominist ruhtu :) Adamların hakkını vermek lazım ama hiç masraftan kaçmadan dünya standardında yaptılar herşeyi. Mesela doping merkezi için inanılmaz para harcadılar... Bizde olan malum AKP'ye yakınsan aspirin cıkar kanında, uzaksan doping.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...