Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tropico 5

Norak

Öne çıkan mesajlar

yaptığınız 100 quality evler boş duruyorsa hatta adam boş evin yanına gelip shack kuruyorsa yada 1-2 kişi oturuyorsa fiyatları aşağı çekin zarar etmeyin 100lerce evden, hatta kar bile ediliyor bir süre sonra, 0-2 kişi arası en düşük fiyat, 3 kişi 2. fiyat 4 kişi 3. yada 4. fiyat seviyesi, tabi shackleri de yıkın ordan kaçanlar gelip oturuyor hemen,

bide odun şeyinde ormanlık alana 3 tane yanyana reforestation aktive edilmiş bina koyarsaniz (aralarında 5x5 den fazla boşluk olmayacak, 3x yada 4x ideal) 50+ sene gidiyor rahat, ortadaki bina diğer 2 yandakinede reforestation sağlıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Norak said:

yaptığınız 100 quality evler boş duruyorsa hatta adam boş evin yanına gelip shack kuruyorsa yada 1-2 kişi oturuyorsa fiyatları aşağı çekin zarar etmeyin 100lerce evden, hatta kar bile ediliyor bir süre sonra, 0-2 kişi arası en düşük fiyat, 3 kişi 2. fiyat 4 kişi 3. yada 4. fiyat seviyesi, tabi shackleri de yıkın ordan kaçanlar gelip oturuyor hemen,

tabi shack kurulmasının bir sebebi de adamların kira parasının yetmemesi olabilir, dediğin gibi kirayı düşürmek ve mortgage'ı devreye sokmak yardımcı olur.

anlamadığım bir tane ağaçlandıran oduncu yerine 3 tane koymanın mantığı ne? 3 tane koyunca niye daha çok ağaçlandırıyor?
Sosyal ağlarda paylaş

1) 2000'e Gold alıp 4000'e satsanız dahi olmuyor, bu al-sat işinden neden kar edilmiyor?

2) Bu kıçı kıytırık isyancılar tanklarımı, askerleri çatır çatır yiyorlar yahu? Askerlere zam yaptım, yüksek okul mezunu olmalarını şart koştum vs. ama yinede şu isyancılara karşı ezik kalıyorlar oldukça?

3) Hah, bir de isviçredeki hesaba 50000 yatıracağımız görev parayı toplamama rağmen bitmiyor şimdide =)

4) Yahu halk açlıktan kırılıyor, Grocers'e gelen yok? Oysa ada yiyecek dolu????
Sosyal ağlarda paylaş

Apis said:

1>ticaret gemileri sefer başına max 3k mal taşıyorlar, bir de git-gel 9 ay-2 yıl arası falan değişiyor, major devletlerden süreli olanlar daha kısa sürüyor gibime geldi, sallıyor da olabilirim eheh, yapabileceğin tek şey dock'lar arasına mesafe koymak ve drydock+upgradeleri

2> güçsüzlükten ziyade asker ai'si problemli
misal senin askerler A noktasında diyelim
Düşmanlar A noktasında summon oldular ama B noktasını hedefliyorlar. Senin adamlar B noktasına gitmeye çalışırken düşmanlar senin askerlere saldırıyor ve senin yapabileceğin hiç birşey yok o anda.

3> bug, rmk

4> bi grocery max 150 kişiyi besliyor, 2 ekmek için kuyruğa mı girsin millet

birde

MAX BUDGET

+ %+50 effectiveness: üretime olan bonusu geçtim evlerin kalitesinden, marketten gelen gıdanın mutluluğuna herşeye bonus. dock'lar bile 7 ay yerine 3 ayda bir yeni sefer yapıyorlar.

demokrasi'yi research etikten sonra, economy structure - free market yapın max effect için

modern çağda bilim binlarına hiç gerek yok. kolej'ler 375 rp getiriyor %250 effectiveness sayesinde, space program özellikle safi rp üreten binalarda bonus olmadıgından baya kötü kalıyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben çelik fabrikası için demir import ediyorum. İki gemi arasında demir tüketildiği için fabrika tam randımanla çalışamıyor bile. Bir trade gemisi daha koymak lazım.

Norak said:

askerden çok tower yapın, 4 adet upgradeli towerin indiremediği rebel yok, isyan çıktı diyince bakmıyorum bile ben noluyo diye sdf

Küçücük adada iki tane kale iki tane army üssü iki de baraka kurduktan sonra isyancıların gelmesini izlemek komik bile oluyor. Gerçi çağ atlayınca orduyu modernize etmek lazım. İki çağ arasındaki birimlerde çok fazla fark oluyor.

Bu arada protesto edenlerin üzerine tankları yolladım. Korkutum dağıtacak sanıyordum. Ortalarına ateş açtı hayvanlar xD
Sosyal ağlarda paylaş

eheh dün biraz test yaptım zamanı ileri aldım baya bi süre random şeyle yaptım falan, shackların hiçbişiye negatif etkisi yok galiba boşuna yıkmayın, 30+ shack ile mutluluk 96larda geziyo sdg
zaten kendisi artıp azalıyor hiç dokunmaya gerek yok gibi.

şu üstte dediğim ağaç kesme sistemini de yaptım bayaaaaa bi zaman geçti 40 sene oldu hala bi sürü ağaç var birbirini destekliyor hep ağaçlandırma ile.

modern apartman için ideal kira 88
sarı/turuncu ev için 20
villa için 32
(kimse oturmuyorsa ilk önce en düşüğe çekicez bi süre tabi)

tenement ve normal apartmanlarda naapsanız pek kimse oturmuyor gibi

bu "office" binası bi garip sadece tam ön yüzünün baktığı yerdeki evleri mi kapsıyor nedir. 4-5 tane oldu baya iyi para geliyo bunlardan, keşke 2-3 tip olsaymış görünüşü.

ben ana ticaret olarak jewelry ve konserve yapıp satıyorum arada oil tahta vb bi sürü başka şeyde gidiyor, acaba gemi sayısında bi limit var mi 10 gemim var şimdilik, ilişkiler tavan yaptı zaten ticaretten ve görevlerden, düşman kalmadı hiç.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...