Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ünv Sınavına Hazırlık nasıl olur

mawiman

Öne çıkan mesajlar

2006-2007-2009 olmak üzere 3 kere sınava girdim.

soru çözmekten ziyade bi tane mentor lazım.
kaç soru çözdüğünü takip edecek, ara sıra fırça atacak, bazen zorla çözdürecek, saçma sapan aynı konulardan sorular çözmesini engelleyecek, anlamadığı konu üzerine daha çok yüklenecek, hangi konuları sınava yakın çalışması gerektiğini söyleyecek vs.

bu sen olursun, dersaneden çok güvendiği bi hocası olur, ya da bi arkadaşı bile olabilir. çünkü sınav zamanlarında genelde kişiler bir şekilde güven problemi yaşıyorlar. onu aşması için de böyle bir kılavuza, akıl hocasına ihtiyacı var. hele kızlar böyle durumlarda iyice duygusallaşıyor. sosyal hayatlarında da sorunlar yaşıyorlar.

yorumlamam bu kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

2001 ve 2002 de öss ye girdim 2001 deki sınavda geometri sorularını çözerken (ki en zorlandığım ders ) gözetmenin A-1018 cep telefonunun zarrrr diye çalarak sınavdaki konsantrasyonum 0 a indi ve geodan 2 doğru 8 yanlış yaparak 0 net çıkartmıştım. ertesi sene sabah 9 aksam 6 bi varoş dershane bulup (dershane kurucusu lisede 1 dönem türkçe dersime gelmişti ve derhane evden bozma bi yerdi) dersler harici zamanlarda matematik hocasını sürekli harasslamıştım. sonuç kocaeli siyaset bilimi ve kamu yönetimi olmuştu...

kardesine tavsiye güzel bi sağlık myo ya girip 2.500 yetale maaşla bir devlet hastanesinde hemşire olarak çalışmasıdır. bunun içinde çok aşırı bir çalışma gerektiğini sanmıyorum. ama idealleri varsa onu bilemem (moleküler biyoloji matematik mühendisliği vs.) o zaman cep telefonunu, bilgisayarı, ve arkadaş ortamını 1 yıllığına ortadan kaldır ve sabah 9 akşam 6 ders çalışmasını sağla.
Sosyal ağlarda paylaş

Biyik said:

2006-2007-2009 olmak üzere 3 kere sınava girdim.

soru çözmekten ziyade bi tane mentor lazım.
kaç soru çözdüğünü takip edecek, ara sıra fırça atacak, bazen zorla çözdürecek, saçma sapan aynı konulardan sorular çözmesini engelleyecek, anlamadığı konu üzerine daha çok yüklenecek, hangi konuları sınava yakın çalışması gerektiğini söyleyecek vs.

bu sen olursun, dersaneden çok güvendiği bi hocası olur, ya da bi arkadaşı bile olabilir. çünkü sınav zamanlarında genelde kişiler bir şekilde güven problemi yaşıyorlar. onu aşması için de böyle bir kılavuza, akıl hocasına ihtiyacı var. hele kızlar böyle durumlarda iyice duygusallaşıyor. sosyal hayatlarında da sorunlar yaşıyorlar.

yorumlamam bu kadar.

En güzel cevabı sen vermişsin.

Kesinlikle mentor şart.

Ben kendim üstesinden gelmiştim fakat çevremdekilere ve yeni nesile baktığımda bunun eksikliğini yaşıyorlar.

Hep bildikleri soruları çözüp bir halt ettiklerini sanıyorlar, şurdan 3-5 net, burdan 3-5 net yeter diye şartlandırmışlar kendilerini, konu seçiyorlar vs vs.

Zeka fukarası rehberlikçilerin elinde harcanıyorlar ne yazık ki. Kendilerine hayrı olmamış, başkalarına nasıl olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

abi sınava ilk girişinde patladıktan sonra 2.kez hazırlanırken kendi kendinin mentoru olabiliyosun çok net. yapı meselesi gerçi.

sınav zamanında da hatırladığım şey konuyu çok iyi öğrenip bol miktarda test çözmek.ama aynı soruları değil farklı soru çeşitleirni çözmek ve esas trick şurda,çözdün soruyu yanlış çıktı veya çözemedin diyelim,muhakkak doğrusunu öğrenmen lazım ve tekrar aynı soru şeklini farklı değerlerle çözmen lazım bana göre.

bide mesela konuları işledin atıyorum sonlara doğru konu yetişmedi kaçtı,hiç oturup onlara kafa yormaya gerek yok bence zaman kaybı.elindeki bildiğin konulardan yanlış yapmamaya çalışmak lazım.sonuçta misal trigonometri'den 2 soru çıkıyo,evet o 2soru hayatı değiştirebiliyor ama yetiştiremediysen trigonometriyi yani tam anlamıyla hakim olamadıysan mevzuya bence kafa yormaya gerek yok,geçtiğin diğer konuları yalayıp yutmak daha önemli gibi bana göre
Sosyal ağlarda paylaş

biz de mentorluk yapıyoruz şu an söylediklerimizle.
tavsiyeler değerlidir.
örneğin uzay geometriyi sınavdan 1 hafta önce değil de 1 ay önce çalışsaydım aklımda hiç bir şey kalmayacaktı. analitik geometrinin de bin tane trick'i var. bazı şeyleri ezberlemek için geç çalışmak bazı şeylerin de oturması için çok önceden çalışmaya başlamak gerekiyor. tecrübeli insanlardan bu uyarıları almaksa çok faydalı oluyor. böyle şeylerin asla zararı olmaz, genelde yararı olur.

ama bahsettiğim bazı mal rehberlikçiler değil.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...