Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

aporlor ve kulaklikla ilgili soru

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
simdi bilirkisi insanlar
bir konuda beni aydinlatmanizi rica edicem.

yakin zamanda kendime guzel bir kulaklik alicam. amacim muzik dinlemek baska bisi degil. on-ear kaliteli bisi bakiyorum.

fakat hangi siteye girsem hatta hi-fi.org'ta bile hep onerilen kulakliklar studio kulakliklar, yani monitor diye gecen zelzevatlar.

simdi benim bildigim bu monitor ozellikli aletlerin esprisi, sesi oldugu gibi minimum degisiklik vererek iletmeleri ki, muzik yapan adam en yalin haliyle duysun ki yarin amcaoglunun aporlorlerinde sarkisi caldiginda soka ugramasin, veyahut arabasinda radyo'ya duydugunda nasi lan ben kaydederken sesler boyle demesin.

peki hal boyle olunca neden kaliteli muzik dinleme diyince referans monitorler tavsiye ediliyor, ben sesi bana en tatli sekilde verebilecek zibilyon tane filtre istiyorum, haksiz miyim? gerekirse midleri yumusatsin, baslari yukseltsin vs.

o yuzden amacimiz muzik dinlemek ise, monitorlerden uzak durmak gerekmez mi, yoksa bilmedigim bisiler mi var benim.
Mesaj tarihi:
Soru yanlis, kaliteli muzik dinlemek icin monitor tavsiye edilmez.

Birde referans hoparlor ile monitor farkli kavramlar. Referans hoparlor kayit sahibi insanin dinleyicisine ulasmak istedigi ses, referans monitor ise muzisyenin enstrumanindan raw olarak almak istedigi ses.

korax da gelsin, cilgin atalim bir o yana , bir bu yana.
Mesaj tarihi:
sonucta max muzik zevki icin ikisinden de uzak durmam lazim benim.
bendeki flac zibilyon tane efekten sundan bundan gecmis olcak zaten, neyleyeyim oyle bir durumda monitoru
Mesaj tarihi:
Simdi bu konularda konusurken budget icinde konusursak context manasini kaybetmemis olur, zira referans hoparlor dendiginde kafadan bi 20k+ paralara bakar hale geliyorsun ki bu bile baslangic seviyesi.

Dolayisiyla hayir, ikisinden de uzak durulcak diye bisey yok, birine zoraki yaklasamiyorsun, digerine de zoraki uzaklasamiyorsun. fark var.
Mesaj tarihi:
Akustiği iyi olan bir ortam yaratma şansımız yoksa, bütçemizde 1-2k arasındaysa, kaynak bilgisayar yüksek çözünürlüklü (flac) olursa, kulaklık kullanmak istemiyorsak ne gibi masaüstü çözümlere yönelmeliyiz ?

Yoksa 1-2k parayı direk bir kulaklığa gömmeli miyiz ?
Mesaj tarihi:
o kadar parayı kulaklığa gömsen de verim alamazsın, iyibir dac+amfi+kulaklık kombosu olmak zorunda, yamulmuyorsam çoğu ses kartları da bir DAC kadar iyi performans vermiyor. Bende ucundan girdim kendime setup yapmaya çalışıyorum ama bu iş biraz da deneme yanılma.
Mesaj tarihi:
yok zaten kulaklık derken arada ki parçaları saymıorum, yok işte dac ses kartı müzik için düzenlenmiş pc dışında.

akustik ortam yok bildiğin oda işte, pc masası, bütçe 1-2k kulaklığa mı yatırım yapmalı yoksa masaüstü çözümlerde olabilir mi
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Teknik terimlere girince isler karisiyor abi, kullanici olarak ben de karistiriyorum bazen. Duz monitor degil ama neutral bir sey almak gerekli. Benim fikrim bright sound denilen kulakliklardan kacacaksin, warm alinabilir.

Ses aciklamak da zor. Bright dedigimde ust frekanslar once oluyor, yoruyor kulagi ama bence. Warm olanda midler soyle kadifemsi oluyor, yumusak. Vokaller guzel oluyor.

Neutral da arasi iste. Iki tarafa da yaklasmamaya calisiyor. Bu secilmeli bence.

On-ear diyince fiyat dusuyor biraz (over-ear kavramini da ayni seye sokuyorsan cok pahali seyler var ama). En ucuz iyiler Philips Downtown ile basliyor, ust seviyelerde epey iyi kaliteler sunuluyor. IEM denedigim kadar denemedim ama iyi seyler var.

Sana Sennheiser HD 239 ya da ATH-ES7, Bowers & Wilkins P5 filan gider gibi. 100$ alti iyi kulakliklardan diye gecen Skullcandy Aviator'u alacagim ben de bir ara, guzel gorunuyor kulaklik.

Benim de bir sorum var, sunu deneyen var mi: http://www.teknosa.com/urunler/110260792/philips-oneil-sho4200bg10-kafa-bantli-kulaklik?fp=4 Disarda takmak icin alayim diyorum. Sesi iyi diyorlar ama kullandigim O'Neill IEM'lerinden memnun kalmamistim ben.
Mesaj tarihi:
on-ear yazmisimda over-ear da olur
kulakici olmasin iste ya
kocaman olsun sdfsfd

kafamda kulakliga 1k, amp'a da 500 fln bayilirim gibi bi fiyat var ama biraz daha esneyebilir.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Sennheiser HD 600 daha uygun bence. Ya da biraz daha bass agirlikli bir sey istiyorsan (cok bass agirlikli degil) Philips Fidelio X1.

Ses yalitimi iyi olsun diyorsan Sennheiser Momentum iyi.
Mesaj tarihi:
High end headphonlarda ikinci el (tu)

Genellikle klasik-caz dinlendigi ve 350 adet headphone arasindan sadece belli zamanlarda kullanildigi icin, hem ses daha oturmus olur, hem fiyat cok ucuzlar hem de cok temiz olur.

Audiophile den alet almak gibisi yok.
  • Yeni Oluştur...