Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

BIST, Döviz, Altın, Tahvil, Bono [piyasalar başlığı]

Mayhem

Öne çıkan mesajlar

• 4 hafta sonra ...
  • Genel Yönetici
Gençler ben acemilikle bi hata yaptım sanırım 8-)

Türk Traktör'den elde ettiğim minik kardan sonra Arçelik alayım dedim. Bilançoları açıkladığı gün azıcık yüksekten almışım neyse bu birkaç gündür ciddi şekilde düşüyor. Biraz daha düşerse satmalı mıyım yoksa birkaç haftaya toparlar mı? Mesela Turkcell'de de temettü ödemesi sonrası kağıttan çıkarılan fiyat dışında bir süre daha düşüş devam etmişti ama toparladılar.
Sosyal ağlarda paylaş

orc_lord said:

Gençler ben acemilikle bi hata yaptım sanırım 8-)

Türk Traktör'den elde ettiğim minik kardan sonra Arçelik alayım dedim. Bilançoları açıkladığı gün azıcık yüksekten almışım neyse bu birkaç gündür ciddi şekilde düşüyor. Biraz daha düşerse satmalı mıyım yoksa birkaç haftaya toparlar mı? Mesela Turkcell'de de temettü ödemesi sonrası kağıttan çıkarılan fiyat dışında bir süre daha düşüş devam etmişti ama toparladılar.

Ben genelde temel analiz-bilançodan yanayım. Şu an üşendim arçeliğe bakmadım. Öncelikle neden aldın ? Bu soruya bir cevap verebiliyor musun ? Esas faaliyet karı nasıl, satışlar artmış mı ? Kar/Özkaynak oranı ne alemde ? Ne kadar süre tutmak için aldın ? Bir sürü soru var.

Teknik olarak, düşüş var gibi. Düşüş hacmi, yükselişten daha fazla. Trend düşüşte, indikatörler düşüşte.
Olumlu hiçbir şey yok. Ama dediğim gibi tekniğe güven olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
15 üzeri aldıysam maliyet düşürmek için 14 küsür mevzusu nedir? 8-)

Bilançosunu çok detaylı incelemedim ama açıklandığı gün al sat yaparım diye düşündüm ki aldıktan sonra düşüş başladı. Şirketin karı beklentilerin üzerinde çıkmış ama VAFÖK marjı etkenlerden dolayı düşmüş. Mesela İş Yatırım hedef fiyatı azıcık kırpmış ama tut tavsiyesini korumuş.
Sosyal ağlarda paylaş

Yatırım tavsiyelerine uyma bence. Genelde değil her zaman borsada haberler açıklanmadan önce fiyatlanıyor zaten.

Maliyet düşürmek olayı, paran oldukça düşükten al. Böylelikle ortalaması düşer.
Misal 11 den aldın 100 lot
10'dan aldın 50 lot. Ortalaması 10,66 150 lot almış gibi olursun. Bu şekilde kademeli alım, paran oldukça alma olayı (yada ana parayı parçalara bölüp, inandığın bir hisseyi düştükçe alma) sık sık kullanılır.
Sosyal ağlarda paylaş

kademeli almak baska sey, maliyet dusurmek farkli sey

zamani olmayan adam kademeli alamaz, tahtayi takip etmeyi bilmeyi gerektirir vs.

normal sartlarda kural total sermayenin max %10'unu tek kagida baglaman, ama zamani olmayan yine max %30'unu tek kagida yatirsin. farkli sektorlerden / endeksle korelasyonu olmayan hisse senetleriyle portfoy olusturmak lazim. endeks duserken de +%'da olabilmenin tek yolu bu...

ben trader olmadim hic ama imkb'de %80 basari yakalamistim (son calistigim yatirim bankasinda)
8 broker/trader'a anlik teknik analiz veriyordum, veya focus olmalari gereken kagitlari soyluyordum...
simdi data hizmetini parali yaptilar, +100 liraya anlik hacim gorurseniz ancak o zaman gunluk alim/satim perf. artar.

imkb30 disinda kagit bakmayin, bilmediginiz bir fiyatta sikisip kalmayin sonra. aylarca kagidi alicak adam cikmaz...

Edit: telefondan yazdim, daha sonra detayli anlatabilirim
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
ABD'deki veriler bizim açımızdan iyi geldi gibi 8-)

Turkcell bence daha epeyi artacak hele yarın sanırım bilanço açıklıyordu o zaman fırlar diye düşünüyorum.

Yalnız benim Arçelik bugün gene düştü yaklaşık 1TL'ye yakın içerdeyim. Azıcık daha düşerse satsam mı yoksa toparlar mı dersiniz? Ben düzene girdikten sonra toparlayacağını düşünüyorum ama bilemedim 8-)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...