TeddyLop Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2013 Selamlar Sistemi yenilemeyi düşünüyorum FF 14 realm reborn ve BF4 çıkıcağı için. Şu anki sistem : AMD PHENOM II x4 965 Black Edition M5A97 Anakart 2x4 GB Corsair Vengeance Ram CL9 Sapphire HD6850 GPU Kasa olarakta saçma bir aerocool 550W var Şu sıralar stok fan sıcaklarında artmasıyla biraz gürültülü çalışmaya başladı 80-100liralara güzel soğutucular var onlara bakarken 6300-6100 leri gördüm soğutucuya verceğim parayla elimdeki işlemciyi satıp üstüne ekleyip bunlardan birini almayı düşündüm çünkü sanırım gpu değişince cpu kaynaklı bir performans sorunu yaşayabilirim (ya da bilmiyorum yüzeysel bilgiye sahibim donanım konusunda) o.c yapmadığımda. Ekran kartı olarak çok kararsızım 700lere kadar çıkmayı düşünüyorum beni 2 yıl ultrada götürücekse eğer -gerekirse OC ile- tamamen oyun amaçlı bir pc gerekiyor bana ve tabi sessiz olması önemli gece sessizliğinde kafa ütülemesin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2013 ekran kartık ati 7870, fan sesi istemiyorsan, su soğutma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TeddyLop Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2013 Abi o kadarda değil de şu anda cpu fanı 5k rpm ile dönüyor 6k ya cıktığı oluyor aşırı bir ses yapıyor yani. pc yi ilk kurduğumdaki ses şiddeti gayet iyiydi ki amd stock fanlar kötü ben 1-2 ay sonra kaliteli bir cpu fan alabilirim en olmadı. ama tabi nakit durumuna bağlı su soğutmada yapabilirim. sistem tavsiyesi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
batuhan Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2013 Bence bu işlemcin ile 6300 arasında çok bi fark yok. Yani oyunlardan alacağın artış yapacağın maliyete değmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2013 TeddyLop said: AMD PHENOM II x4 965 Black Edition M5A97 Anakart 2x4 GB Corsair Vengeance Ram CL9 Sapphire HD6850 GPU performans sorunu yaşayabilirim (ya da bilmiyorum yüzeysel bilgiye sahibim donanım konusunda) o.c yapmadığımda. Anakart, işlemci ve ekran kartını satmayı düşünürsen ben talip olabilirim fiyat uygun olursa? bi de OC çokmu yaptın herhangi bir sorunu varmı sistemin fan sesi dışında? garantisi bitmiştir sanırım zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TeddyLop Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2013 Garanti 1 yıl daha devam ediyor vatan ve inventustan aldım parçaları. OC hiç yapmadım yapmayı da bilmiyorum zaten lol. Duruma göre satabilirim tabiki. faturaları falan duruyor bu arada parçaların. aslında ses biraz bahane oldu termal macun yenileyip ortalama bi fan taksam yeticek ama ne zamandır cimrilikten upgrade yapamıyorum iyi oldu :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jonq Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2013 AMD Phenom serisi ile stokfanları küçülttü baya. Aşırı ses sorunu var. Hani stokfanla bunca zaman iyi idare etmişsin. Ben 2. ay değiştirip Thermaltake Contact 29 takmıştım. Overclock yapmadığını varsayıyorum. 50-60 TL civarı gerek soğutma gerek sessizlik bakımından işini görecek işlemci fanları mevcut. Tabi kullandığın kasanın hacim olarak ne kadar büyük fan takabileceğine sen karar vereceksin. Bir TT Contact 16 bile senin yeterince işini görür. Ekran kartı olarak normal 7870 değil 7870XT modeline bak bu arada karışıklık olmasın. Ayrıca yeni ekran kartları genelde 2x6pin lik Power desteği istiyorlar. Kullandığın PSU bunu karşılıyor mu ona da baksan iyi olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TeddyLop Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2013 Ya termal macunda kalmamış aslında birazda o sıkıntı yapıyor sanırım ilk aldığım zamanlar ses bu kadar rahatsız edici değildi ki haklısın amd alanlar hemen fan değiştiriyor rahat ediyor :) 50liraya iyiymiş gerçekten eğer olurda değiştirsem işlemciyi alirim linktekinden ya da değiştirmezsem 965i fan değiştirir kullanırım emin değilim işte 965in yeni alicağim gpu ile iyi olup olmucağından. bu 7870xt baya övülüyor 700tl ye kadar olan kartlarda en mantıklısı bu mudur ? bi tane vardı modeli hatirlamiyorum 3gb 300küsür bitlik çok aşırı bir fark olur mu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
S-H Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2013 yeni aldım ben 7870xt bf3-bioshock-gunslinger falan ultra'da akıyor,hiç bir sorun yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TeddyLop Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2013 güncel oyunlarda hiç sıkıntı olmaz hd6850 ile dahi bf3 son patchlere kadar oynuyordum fiyat-performans olarak. ama ff14 olsun bf4 olsun yeni cıkıcak oyunlar olsun sıkıntısız calıssın yani bu pc yi toplarken high end olarak toplamadim zaten bir süre götürsün upgrade atarım dedim ama bu sistem seneye ultra ayar için ugprade istemesin yani :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TeddyLop Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2013 7870xt ile karşılaştırıldığında şu kart nasildir? http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/sapphire-11196-19-20g-hd7950-gddr5-3gb-384bit-amd-radeon-dx111-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=65316 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jonq Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2013 7870xt, 7950 un adının değiştirilmiş ve birazda özellik olarak kırpılmış hali. Kısaca aynı kart ama kırpmışlar. Sonuç olarak 7950 daha iyi ama aralarında performans olarak uçurum bir fark yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
df Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2013 7000 serisi 2.yılını dolduracak neredeyse. çok kısa bi süre sonra yeni seri çıkar. yeni seri çıkınca zaten optimizasyon özürlü şeyler çıkmaya başlıyor. o yüzden seneye upgrade istemesin fln diyorsan biraz daha sabret. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TeddyLop Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2013 sabredemem abi o kadarda değil 1 ay sonra ff14 a realm reborn release var sonra bf4 release olucak faln. zaten bu işin sonu yok o kadar beklersem beklediğimde yine başka bir kart için bekleme durumu olabilir. hmm o aradaki fiyat farkına değmicekse ve bu paralara alınıcak en mantıklı seçi XT ise aliyimy a direk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TeddyLop Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2013 jonq said: 7870xt, 7950 un adının değiştirilmiş ve birazda özellik olarak kırpılmış hali. Kısaca aynı kart ama kırpmışlar. Sonuç olarak 7950 daha iyi ama aralarında performans olarak uçurum bir fark yok. hocam ayrıca şey sorucam bendeki 965 black editionu değiştirmelimiyim fx6100 ya da 6300 ile yoksa bunun fanı değiştirip biraz OC ile devam mı etmeliyim? çok bariz farkeder mi XT kart ile fx6100/6300 ya da 965 b.edition Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TeddyLop Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2013 7870xt lerde ses sıkıntısı varmış sanırım böyle tiz bi ses mekanik sanırım kimin mesajını okusam diğer forumlarda sesten şikayetçi sizinde tecrübeleri aliyim dedim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GreenPeace77 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2013 nasıl yani ekran kartlarında mekanik ses gpu ses çıkarmaz ki fan kaynaklıdır olsa olsa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TeddyLop Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2013 herkes şikayetçi ya bulabilirsem link aticam hatta youtube da video var sesle ilgili baya sıkıntılı diolar yani 10 karttan 9 unda varmış nerdeyse Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
S-H Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2013 ben kullanıyorum,rahatsız edici bir ses yok diğer pc'de hd6850 cyclone var ona göre biraz daha sesli evet ama rahatsız etmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TeddyLop Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2013 xt kullananlar yorum yapabilir mi memnunlarmı o fiyatlara yada biraz daaha ekleyip daha iyi kartlar alınabilir mi -yani farka değicek kadar- vs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
df Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2013 özel soğutmalı al. stoklar sıkıntılı olabiliyor. aldım pişmanım =) edit: kart aynı değil ama stoklar genel olarak sıkıntılı ses konusunda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jonq Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2013 Benim 7870xt de püfürdemekten başka sey yok. O 10 kişiden 9 u çıkarınca kalan 1 kişi benim herhalde :) Muhtemelen farketmeden bir seri öyle çıkardılar sonra toparladılar. Kasanın fan sesinden başka bir ses duymuyorum ben. Bahsedilen video bu herhalde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2013 benim 6950 fanıda jet motoru gibi ya yüzde 50yi geçmesin delirio alet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2013 http://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/xigmatek-gaia-sd1283-gaia-sd1283-intel-lga77511561366-&-amd-am2am3-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=51606#allImages şundan var bende idle'ı 50Cden 19C'ye falan indirdi. bilgisayarın çalıştığını öteki odadan duyardım artık yanından bile duymuyorum dskfjsdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar