Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hayvancilikla ilgilenen

matama

Öne çıkan mesajlar

ben normal vatandasim torpilim falan yok
hibe aldik
babam emekli burokrat

hibe alabilmek icin 3000 nin uzerinde belge hazirlayip aldilar. Tek tek dertlerimizi anlatip aldik.

Senin mudurun herhalde hadi ben geldim bana hibe verin deyince verilmesini bekliyor. Mudurune sorsana omrunde keci isi yapmismi
hayvan beslemekle ilgili ne biliyor

cebinden bu ise ne kadar yatirim yapmis, onumuzde 3-7-12 senelik projeksiyonlari ne. Sutu eti kime satacak, dogru araziyi bulmusmu, neden devletten hibe istiyor hibe olmadan yapabilecek kapasitesi yok mu.

hadi hibe varmis abi bu sektore girelim diyenlere hibe verilmemesi cok guzel yapiyorlar, sikinti bizim gibi omur vermis insanlara parayi vemeyip harcamamalari.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Veteriner hekim olarak biraz anlıyorum işten (staji Ceylanpınar TİGEM de yaptım, Van da okudum, 2yil büyükbaş calistim)
Oncelikle yemin enazindan yüzde 60 ini kendiniz uretmeyecekseniz ise bulaşmayin. Silaj, mera olmadan kar edemezsiniz. Ülkemizin hayvancılık politikası olmadigindan zarar riski çok yüksek, siz tam fiyatlar olması gereken seviyeye geldi Dediğiniz anda hükümet küpe affı, doğrudan işlenmiş et ithali, süt tozu ithali gibi abuk sabuk işlerle batmanıza yol açabilir. Üreticilerin pek basvurmadigi ama çok iyi kar getiren iki sektör var:süt ineği yetiştirecekler için dondurmacilik ve besiciler için Kurban satışı. Özellikle cup dondurma üretimi çok karlı. Eger arazi ve yem konusunda imkanıniz yoksa lütfen girmeyin sektöre zarar edersiniz. Koç bile dayanamadı ve çıktı sektörden.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
S-H said:

habere göre sektör dışı yatırım yapanlar çoğunluktaymış onlar becerememiş olabilir belki ama bu ekonominin savunulacak bir yanı da yok ne diyeyim.

Evet, abim gibi mühendis olup da arkadaşlarıyla hadi bu işe girelim diyen çok fazla adam var. Milletin patlamasında bir çok etken var esasında ama sektör dışı olup da bu işi sıfırdan öğrenmek de önemli bir sorun tabi. Ancak yine de şuan için en büyük engeller herkesin de dediği gibi yem fiyatları ve yatırımın küçük kalınca batması durumu. Hayvancılıkta daha entegre sistemi olanlanlar örneğin kendi tarlası olup, hayvanlarına baktığı yer kendine ait olup o şekilde bu işi yapanlar kâr edebiliyor. ancak sen yemin tamamı için piyasaya bakıyorsan veya hayvanlarını başkasının yerinde bakıp bi de ona para veriyorsan bunlar eninde sonunda seni zarar ettiriyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

miyaw33 said:

paramecium said:

Selam,

Etlik tavukçuluk yapan çok arttı.

Saygılar.

Tavukçuluk para yapar ama fazla değil, Banvit vs girersen çalışır 5-10k arası kazanirsin. Biraz gözün açılır ve eti kendin satabilirsen :dükkan açıp, yerel Market ve tabldot şirketlerine vererek 50k kazanirsin

Birçok müşterim 100.000 kapasitenin üstünü zorluyor. Ayrıca kapasite x2 olduğunda giderler x2 olmadığı için yüksek kapasite her zaman daha iyi. Hatta İzmir'de 3 ortak bir müşterim 1.2 milyon canlı kapasiteye sahipler. Sanırım Abalıoğlu ile çalışıyorlar.

Tavukçuluğun iyi yanı dönemlerin 60 günden oluşması; 42-45 gün yetiştirme, kalan günler de kümesin yeni sürüye hazırlanması falan. Eğer bir hastalık gelir de zarar edersen, 60 gün sonra yeni sürü ile kurtarma şansın var. Büyükbaş öyle değil, yetiştirme dönemi ve bakma dönemleri oldukça uzun :

Ana iş kolum tavukçuluk olunca tavuğa da bokuna da alışık oluyorsun :D

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...