Dragonfire Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2013 pascalnouman said: selam, Balbay tarım bakanına YATARIM bakanı diyordu hayvancilik diyince aklima ilk o geldi saygılar. Selam, Ankarada tropic bitkilere zayiat primi odeyen bir bakandan bahsediyoruz. Tarimin kan agladiginida unutmayalim. Kisacasi akrabalik yoksa pek heveslenmemek lazim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2013 bizim eski mudur keci hibesi almak icin 3 ay ugrasmis tarim ve cevre bak lari ile dusun adam kamu kurumunda bir mudur normal vatandas nasil aliyor o hibeleri normal yollarla cok merak ediyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2013 ben normal vatandasim torpilim falan yok hibe aldik babam emekli burokrat hibe alabilmek icin 3000 nin uzerinde belge hazirlayip aldilar. Tek tek dertlerimizi anlatip aldik. Senin mudurun herhalde hadi ben geldim bana hibe verin deyince verilmesini bekliyor. Mudurune sorsana omrunde keci isi yapmismi hayvan beslemekle ilgili ne biliyor cebinden bu ise ne kadar yatirim yapmis, onumuzde 3-7-12 senelik projeksiyonlari ne. Sutu eti kime satacak, dogru araziyi bulmusmu, neden devletten hibe istiyor hibe olmadan yapabilecek kapasitesi yok mu. hadi hibe varmis abi bu sektore girelim diyenlere hibe verilmemesi cok guzel yapiyorlar, sikinti bizim gibi omur vermis insanlara parayi vemeyip harcamamalari. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2013 et neden bu kadar pahalı açız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2013 pascalnouman said: selam, Balbay tarım bakanına YATARIM bakanı diyordu hayvancilik diyince aklima ilk o geldi saygılar. paramecium??? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
miyaw33 Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2013 Veteriner hekim olarak biraz anlıyorum işten (staji Ceylanpınar TİGEM de yaptım, Van da okudum, 2yil büyükbaş calistim) Oncelikle yemin enazindan yüzde 60 ini kendiniz uretmeyecekseniz ise bulaşmayin. Silaj, mera olmadan kar edemezsiniz. Ülkemizin hayvancılık politikası olmadigindan zarar riski çok yüksek, siz tam fiyatlar olması gereken seviyeye geldi Dediğiniz anda hükümet küpe affı, doğrudan işlenmiş et ithali, süt tozu ithali gibi abuk sabuk işlerle batmanıza yol açabilir. Üreticilerin pek basvurmadigi ama çok iyi kar getiren iki sektör var:süt ineği yetiştirecekler için dondurmacilik ve besiciler için Kurban satışı. Özellikle cup dondurma üretimi çok karlı. Eger arazi ve yem konusunda imkanıniz yoksa lütfen girmeyin sektöre zarar edersiniz. Koç bile dayanamadı ve çıktı sektörden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EVIL_DeaD Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2013 http://ekonomi.milliyet.com.tr/sifir-faizli-hayvancilik-kredisi/ekonomi/detay/1749749/default.htm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
miyaw33 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2013 En basit örnek bu hafta oldu, et fiyatları olması gereken yere(üreticinin kar ettigi) geldiği anda esk ucuz et sürdü piyasaya ve et fiyatlarını düşürdü, üretici gene zararyazdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
S-H Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2013 habere göre sektör dışı yatırım yapanlar çoğunluktaymış onlar becerememiş olabilir belki ama bu ekonominin savunulacak bir yanı da yok ne diyeyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EVIL_DeaD Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2013 üstte konusulan yem olayından patlamış yatırımcılar anlaşılan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2013 Selam, Etlik tavukçuluk yapan çok arttı. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2013 Bir dünya toprak var öle yatıyorlar memlekette. Valla israf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
miyaw33 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2013 paramecium said: Selam, Etlik tavukçuluk yapan çok arttı. Saygılar. Tavukçuluk para yapar ama fazla değil, Banvit vs girersen çalışır 5-10k arası kazanirsin. Biraz gözün açılır ve eti kendin satabilirsen :dükkan açıp, yerel Market ve tabldot şirketlerine vererek 50k kazanirsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2013 Samanın sütten pahalı olduğunu duyunca soğudum büyükbaşlardan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2013 S-H said: habere göre sektör dışı yatırım yapanlar çoğunluktaymış onlar becerememiş olabilir belki ama bu ekonominin savunulacak bir yanı da yok ne diyeyim. Evet, abim gibi mühendis olup da arkadaşlarıyla hadi bu işe girelim diyen çok fazla adam var. Milletin patlamasında bir çok etken var esasında ama sektör dışı olup da bu işi sıfırdan öğrenmek de önemli bir sorun tabi. Ancak yine de şuan için en büyük engeller herkesin de dediği gibi yem fiyatları ve yatırımın küçük kalınca batması durumu. Hayvancılıkta daha entegre sistemi olanlanlar örneğin kendi tarlası olup, hayvanlarına baktığı yer kendine ait olup o şekilde bu işi yapanlar kâr edebiliyor. ancak sen yemin tamamı için piyasaya bakıyorsan veya hayvanlarını başkasının yerinde bakıp bi de ona para veriyorsan bunlar eninde sonunda seni zarar ettiriyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pontipati Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2013 öyle zırt diye girilcek iş değil küçük çaplı düşünüyosanız. yem bakım kullanacaksanız çoban falan masraf çok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 yem isine girin madem, ucuz yem uretin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 Yıllar önce babam yatırım amaçlı çiftlik işine girişmiş, ortaklar falan bularak arazi falan almıştı, sonra patladı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 Bizim bir akraba onlarca yildir bu isi yapiyor. Oyle buyuk ciftlik degil ama, 5 kadar inekleri var, sagiyorlar, sut arabasiyla mahalleye satiyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
miyaw33 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 Pazarlama işini halleder isen tek inekte kar yapar, sütü toptan 50 kuruşa satiyorsun, perakende 2 tl Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 pontipati said: öyle zırt diye girilcek iş değil küçük çaplı düşünüyosanız. yem bakım kullanacaksanız çoban falan masraf çok çoban yok zaten ortalıkta, deneyimli işini bilen çoban arıyorlar mesela bulamıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 Selam, miyaw33 said: paramecium said: Selam, Etlik tavukçuluk yapan çok arttı. Saygılar. Tavukçuluk para yapar ama fazla değil, Banvit vs girersen çalışır 5-10k arası kazanirsin. Biraz gözün açılır ve eti kendin satabilirsen :dükkan açıp, yerel Market ve tabldot şirketlerine vererek 50k kazanirsin Birçok müşterim 100.000 kapasitenin üstünü zorluyor. Ayrıca kapasite x2 olduğunda giderler x2 olmadığı için yüksek kapasite her zaman daha iyi. Hatta İzmir'de 3 ortak bir müşterim 1.2 milyon canlı kapasiteye sahipler. Sanırım Abalıoğlu ile çalışıyorlar. Tavukçuluğun iyi yanı dönemlerin 60 günden oluşması; 42-45 gün yetiştirme, kalan günler de kümesin yeni sürüye hazırlanması falan. Eğer bir hastalık gelir de zarar edersen, 60 gün sonra yeni sürü ile kurtarma şansın var. Büyükbaş öyle değil, yetiştirme dönemi ve bakma dönemleri oldukça uzun : Ana iş kolum tavukçuluk olunca tavuğa da bokuna da alışık oluyorsun :D Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 Abi tavuk yemeyin diyorlar, hormonlu besinler yüzünden. İşin içinden bilgi versene. Valla artık ayda bir filan ya yiyorum ya yemiyorum kestim tavuğu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pontipati Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 hayatım nugget vb. ile geçiyor =// Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2013 Ziraat muhendisligi okumus ve ciftlikte calismis bir arkadasimiz var. Adam tavuk yiyemiyor. Biz yerken bile surati eksiyor tavuk ciftliginde gorduklerinden sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar