screwy Mesaj tarihi: Eylül 5, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 5, 2013 zaten bu sene 604 kalsın bunu tartısmıyoruz. Ama biranda besiktas avrupaya gidemeyince "seneye 503 de kalsııın" oldu. orda yazanların tek tek dogru oldugunu biliyosun o yuzden hic ugrasmıyorum bile.
applev0dka Mesaj tarihi: Eylül 5, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 5, 2013 benm bildiğim bunun kademeli olarak olcagı belliydi, tek senelik 6+0+4 (yazmasi bile sorun anasını satayım :D) olarak degil de, ilk sene bu ikinci sene 5+0+3 sonra duruma bakılcak seklinde bir karardi. bu kabul edildiktek sonra ilk seneden hadi iptal edek pampa diye girdi gs olaya. olmayınca hadi ikinci sene düsmesin bari oldu olay. dediğim gibi kural sacma aptal gereksiz bişey, ama bu karar alındı bir kere. asıl sorun bunu zamanında görüp itiraz etmeyen aptal yöneticilere kızmayıp birbine giren, siz bize taş koyuyorsunuz yok 17v1 falan söylemleri yapan taraftarda, bunun yerine herkes kendi yönetimine giydirse adam olurlar ama işte
Red Mesaj tarihi: Eylül 5, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 5, 2013 arkadaşlar 3 senelik plan neyin planı. bana açıklayın lütfen. ekonomikse bu plan gayet normal. fakat bunun kontenjanla alakası olmuyor. sportif başarı zaten olamaz. aziz yıldırım çıkıp 3 sene şampiyon yapacam dedi noldu sdfs kadro yapısı ise götümle gülerim. dediğim gibi şuan zihniyet 2 tane yerli kaptık koy götüne şimdi onlar düşünsünden öte değil. beşiktaş bu sene şampiyon olsa bile kadro yapısı aynı kalacak diye bir şey yok. galatasaray'dan kimseeler böyle laf ettiyse koyun buraya. aysal hep ekonomik planlardan bahsetti. çıkıp hamit selcuk ve burak'ı aldıktan sonra 5 senelik kadro planlarımız tamam mı demiş ? beşiktaş arka arkaya 3 galibiyet alınca bir anda 3 senelik planlar havada uçuşmaya başladı. beşiktaş'ın öncelikli hedefleri o sene şampiyon olmak , avrupa'da bişiler yapmak olmalı. 3 senelik kadro planlaması baya hayalcilik. seneye oguzhan yurtdışına gitse, gökhan töre formsuzluktan şans bulamasa napacaksın ? bunlar olacabilecek şeyler. hemen koşa koşa yabancı transferi yapacaksın. ayrıca dediğim gibi gelecek 2 kötü sonuca bakar her şey. futbol bu al sana plan der kıçına takarlar.
screwy Mesaj tarihi: Eylül 5, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 5, 2013 ilk basta karar alınırken de reddeden gs haydi bunu kaldıralım dedi uzamasın dedi ve bir anda fb dısındaki neredeyse tum takım gs nin yanına geldi ama buna ragmen hasmetlimiz yılların bu yabancı sınırı kalksın diyen fb "hayır kalkmasın" dedi. sonra ya aslında esnetilsin diyen besiktas avrupadan men edilince "seneye de 503 kalıyo dimi lan" dedi. hala onun icin karar alındı kalıcak diye bisey yok. Bu ligde yoktan playoff ve yabancı sınırı degisimi yaratıldı istenirse yabancı sınırı esnetilmesi de yapılır. ozaman kimse cıkıp ama planımızı buna gore yaptık demiyodu bugun de demesin.
applev0dka Mesaj tarihi: Eylül 5, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 5, 2013 gs'nin başta karsı oldugunu hatırlamıyorum oy birlği ile alınan bir karardi, basta 6222'ydi sanırım, ona evet diyip sonra aglayan baskanlar gibi. yöneticilere bakmıcaksın abi 1 gün dediği diger günü tutmaz herkes işine gelen kurali savunur. önemli olan senin görüşün
Esh Mesaj tarihi: Eylül 5, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 5, 2013 Lan sanki 11 yabanci alsan da bi bok yapabilecen
Sotto Mesaj tarihi: Eylül 5, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 5, 2013 İtiraz edilse de demek ki yeterli lobi sağlanamamış, veya ses çıkarılmamış. Bunda GS'nin suçu olduğu kadar her klubun suçu var. Yıldırım Demirören'in başkanlığa gelmesi gibi. 2 yanlış 1 doğru etmiyor, burada en karlı yol yanlıştan dönmek olacaktır. 2 sayfa önce yazdım sizin PLAN dediğiniz şey alternatifi olmadığı için Almanya'da veya orada burada oynayan 3-5 gurbetçiyi kapma yarışı ve onlara bel bağlamak. Ortada plan filan yok. Yine tekrarlayayım, senin futbolunu yerli oyuncular üzerine kurabileceği bir plan yok çünkü öyle bir oyuncu havuzu yok. Bana diyebilir misiniz ki, yerli futbolcularımız zaten iyiydi de, dandik yabancılar alınınca onların önü kesildi. Hayır zaten çok kısıtlı bir oyuncu havuzu var, kaliteli olanların hepsi Almanya'dan geliyor. Zorunluluktan alınmış Töre, Veli, Frei gibi adamlar iyi oynayınca planın bir parçası peki kötü oynarlarsa bana onları alabileceğin ve yine iskeletini yerli şu şu oyunculardan kurabiliriz diyebileceğin bir planı açıklar mısınız? Yahu zaten 3-5 tane adam var topu topu hem Türkiye'de hem de yurtdışında olan Türk statüsünde, şimdi bunun üzerine takım kurup biz plan yapıyorduk derseniz, açıkçası gülerim. Dediğim gibi maksat bu yerli kaliteli oyuncu havuzunu genişletip alternatif yaratmak olmalı. Eğer alternatifin varsa, o zaman Amrabat transferine, Escude transferine kızarsın, ve yabancı sınırlaması mantıklı olabilir. Şu durumda, sen bu kadar dar bir oyuncu grubuyla değil 3 yıllık 3 aylık plan bile yapamazsın, çünkü alternatifin olmadığı için o adamları aldın zaten, o adamları alacak olduğundan değil. Töre çok dandik oynarsa bu sene, seneye planın hala oraya Almanya'dan bir yerli oyuncu transfer etmek mi olacak? Bu mu 3 yıllık gelecek. Buradaki demek istediğim alternatif azlığı ve Türk kaliteli oyuncu opsiyonu diye birşey olmaması. O yüzden takımı uzun vadede bu tarz bir iskelete dayandıramazsın. Bunun da yabancı kısıtlamasıyla alakası yok. Yani plan dediğin nedir elinde birkaç tane altenatif opsiyon olur, sen de kendine göre en optimumunu seçersin. Future prospect'ini iyi gördüğümüzden veya bizim takımımıza en uyumlu olacağını düşündüğümüz için Frei'i aldık dersin (hypothetically), başka Türk solda oynayabilen oyuncu olmadığı için değil. O zaman plan olmuyor işte bu. Çünkü yarın öbür gün BJK'nin bir pozisyonda Türk oyuncu ihtiyacı doğarsa ve bu oyuncuyu FB-GS kaparsa, senin 3 yıllık plan çöp oluyor, veya çok daha azına yetiniyorsun. Çünkü supply yok.
Red Mesaj tarihi: Eylül 5, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 5, 2013 bu arada 6-0 4 e kimse karşı çıkmadı olayına karşı bi rhaber vardı. aslında öyle bişi olmadığına dair. yani herkes tamam dedi olayı federasyonun yalanı çıkmıştı. yok mu o haberi bulacak
applev0dka Mesaj tarihi: Eylül 5, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 5, 2013 abi kafadan ilhan cavcav evet demiştir sdsfs düşünsene adamın elindeki 1m eden oyuncuyu 3m a satıyordu smdi 6m a satıyor lol
souldarkorn Mesaj tarihi: Eylül 5, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 5, 2013 BJK nin aldığı cezanın ucu açık duruyor hala. Duyum aldılarsa daha ceza artacak diye başladılar çamura yatmaya. Daha bu sezon başı FB dışında bütün takımlar yabancı kuralına karşı çıkmadı mı ? Ne oldu da 1 ayda değişti düşünceler. Önder efendi 1 ayda mı yaptı 3 yıllık planı. 3-5 tane yerli oyuncu transfer edip performans alınca gaza geldiler. Bırakın tartışmayın boşuna. Adamların başkanı FB ilk 2 de olsa da CL ye gitsek derdinde. 3 yıllık plan yapacak vizyon ne gezer.
arcane Mesaj tarihi: Eylül 5, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 5, 2013 applev0dka said: eskiden fenerli arkadaslar yapardı, 17v1 hörköz bözü düşman sacmalıgını, aynısını gs'lilerden görmek garip bir üzüntü yarattı içimde ahahah öyle bir ağlanmış ki http://i.imgur.com/rZoIY3s.jpg
Tori Mesaj tarihi: Eylül 5, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 5, 2013 Ligin ikinci yarısı bir gelsin, bjk bilmemkaç hafta önceden şampiyonluk yarışından kopsun yine her zamanki gibi, o zaman buralar çok değerlenicek sdf.
souldarkorn Mesaj tarihi: Eylül 5, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 5, 2013 Asıl Fernandes sözleşme uzatmasın bir takım alsın beleşe ( Özellikle FB ) o zaman görecez 5 yabancı desteğini taraftardan.
arcane Mesaj tarihi: Eylül 5, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 5, 2013 Aynen öyle. Bunlar hep prematüre. Daha üç maç oynandı, GS yarıştan kopmuş gibi bir korku var. Enerjinizi ligin ikinci yarısına saklayın. applev0dka said: yöneticilere bakmıcaksın abi 1 gün dediği diger günü tutmaz herkes işine gelen kurali savunur. şu alıntıdakinin aksini iddia edebilecek biri var mı? O yüzden raad olun, geniş takılın. Fiko iki laf etmiş amma büyümüş. souldarkorn said: Önder efendi 1 ayda mı yaptı 3 yıllık planı. Katılmıyorum. Önder Efendi (s.a.v.) daha imzayı basmadan 3 yıllık planı yaptı. Yabancılar sınırsız bırakılsa onun da planı hazırdır.
knoxville Mesaj tarihi: Eylül 5, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 5, 2013 ya planı ister dandik oyuncuyla yaparız ister ortalama oyuncuyla yaparız. kafanızdan mantık uydurmayın
screwy Mesaj tarihi: Eylül 5, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 5, 2013 siz kafadan plan uydurabiliyosunuz ama problem yok. GRAND PLAN
oldun Mesaj tarihi: Eylül 5, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 5, 2013 Esnaf said: şu forma işini çok iyi beceriyorlar lan asdjfgasdfkb bide alttaki "bogdan bir başlangıç" çok iyiymiş :D hadi tekrar repost ettim kavganın dozajı azaldı postlar azaldı tum olay su post ile basladı aragazı olur umarım
screwy Mesaj tarihi: Eylül 5, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 5, 2013 o falan degildi. sen yanlıs anlamıssın direk konuyu. ama bunu buyuk planım altında degerlendiricem.
Natanyal Mesaj tarihi: Eylül 5, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 5, 2013 Yeni geldim dışarıdan, yine kafalara göre senaryolar yazılmış. Rüyalanmış bayağı bir kişi, Beşiktaş Avrupa'dan elendikten sonra ortaya çıktı planlar diye... Önder Özen daha geldiği gibi süreçlere ayrılmış planlarım var dedi. İlki üç yıllık, kısa dönemde işleyecek sonrasında 5 yıllık dedi. Adam daha geldiği günden beri oyunu kuralına göre oynuyor, ona göre hareket yapıyor. Alabileceği onca iyi yabancı adam varken çıkıp vasat yerlilere milyon dolarlar dökmesinin bir sebebi de bu, Alınan yerliler vasat, Beşiktaş'ın kadrosu zaten vasat. FM değil bu potansiyel yetenekli adamlarla şampiyon olasın, var olan dünyada malesef o kadar kolay bir şey değil. Ki ben ilk günden beri diyorum, BJK bu sezon şampiyon falan olamaz. Daha geçen hafta dedim hatta 4. 5. haftalar puan kaybı başlar, GS bizi yener diye. Ama işte bütün planlar günlük olarak şampiyon olma üzerine kurulmuyor. Bugün Mainz dediğin kulüp 2000'li yılların başında Jurgen Klopp ile oturttuğu sistemi, uzun vadeli planları devam ettirerek ve onun ayrılmasından sonra da onlara uyarak hayatta kalabiliyor. Uzun vadeli planlar onları şampiyon yapamıyor ama kulübün çok sağlam bir şekilde ayakta kalmasını sağlıyor. Nitekim Dortmund dediğin takım 5'er yıllık planlarla kendisine bir rota çizmiş ve bunda başarılı olmuş bir takım. Burada bahsedilen planlar İsmail Türüt şarkısındaki planlar değil. Bir anda ortaya atılmış bir şey değil, şu paylaştığım şeyde adam zaten görüşlerini anlatıyor. Niye bu kuralın kısa vadede kaldırılmaması gerektiğini de anneye anlatır gibi anlatıyor. Tekrar paylaşıyorum; https://www.icloud.com/photostream/tr-tr/#A155Z2WMUaXgk;399C11BD-E3DA-42D5-BCC7-2F2D8D9F7E09 Şunu okuduktan sonra halen gelip burada "kural, plan, rerörerö, GS düşmanı" yaparsanız bu adama karşı ya bilinçli trolsünüz bir olayınız kalmaz, ya gerçeklere gözlerinizi kapatmışsınız kendi dünyanızda yaşıyorsunuz ya da saf geri zekalısınız. Adam fazlasıyla mükemmel açıklamış her şeyi... daha önce paylaştığımı okumadığınızı varsayıyorum. var bazıları çünkü konu kendi olmayınca hiçbir şey okumayıp, izlemeyip veya dinlemeyip uzmanıymış gibi yorum yapanlar.
screwy Mesaj tarihi: Eylül 5, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 5, 2013 daha uzun wot yazınca daha haklı oldugunu sanmak. bi de wot lara dayanıyosak sotto zaten grand planınızın aslında plan olmadıgını guzelce anlatmıs yazmayı bildigin gibi okumayı da bil.
Red Mesaj tarihi: Eylül 5, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 5, 2013 burası almanya değil. beşiktaş'ta mainz değil sdfs beşiktaş eğer hayatta kalma üzerine kurulu plan yaparsa , o planı yapan adamlar klupten çok güzel sepetlenir. kusura bakmayın da türkiye'de büyük takımlarda öyle uzun vadeli fantezi yapan adamların sonu hep hüsran oluyor. bırak büyük takımı anadolu takımlarımız bile yapamıyor onu. sene başından hep aynı pembe dünyalarda yaşıyorsunuz. geçen sezon burda sayfa sayfa samet aybaba ve onun genç öğrencilerini öve öve bitiremediniz. gelecekte domine edecek genç nesil hayalleri kuruldu. adam adnan aybaba ile kardeş iken onu burda öve öve bitiremediniz sdf. noldu sonra. ne ana ne bacı kaldı. beşiktaş uzun vadeli plan tabi yapabilir. ama kendinizi kandırmayın. sportif başarı yoksa basarlar tekmeyi. beşiktaş stad bitmeye yakın karışır zaten.
Natanyal Mesaj tarihi: Eylül 5, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 5, 2013 ya zaten mainz örnekti, dortmund planı da ultra hayal. Gelecek planını ülke şartlarına göre yaparsın. Tek bir gerçek var şuan yalnız, Önder Özen'de söylüyor bunu kısa dönemde istikrar dışında bir şey beklemeyin. bunun içinde 3 sene istiyor işte, 3 sene içinde şampiyon olamayız ama 3 sene sonra herşey yolunda giderse zirvenin değişilmez adayı oluruz diyor. zaten bu hızla 3 sene sonra maddi olarakta çok stabil bir hale geleceğiz. ben zaten bu sene kesinlikle şampiyonluk beklemiyorum, aklı başında olan kimse beklemez. Bilic bile dedi şampiyon olmamız imkansız değil ama çok zor diye asdfasfas Ha es-kaza şansa belki olursak o zaman işte çok farklı olur da iih Ayrıca Samet'i geldiğinde çok savunduk ama olmayacağı belliydi. Daha 5-6 hafta geçmeden nefret ettirmeyi başardı kendinden. Samet sene sonuna kadar sportif olarak her şeyi doğru yapmış bile olsaydı zaten nefret edilen bir adam olacaktı. Ki sportif olarakta aşırı kötü hamleler yaptı. Söylemleri bitirdi onu, başarısızlığı değil. Zaten yönetim de onun arkasındayken onu yine kendi bitirdi. O "küme düşecek takımı 3. yaptım" dediği anda işini de kaybetmişti. Samet'i hep aynı şekilde yorumluyorsunuz, başarısız olduğu veya şampiyon yapamadığı için kovulmadı bu adam. Scouting'ine çok güveniyordum bende, o yanını da hiç göremedik. 20 yılda bir çok yerel yıldız çıkartmış adam bir senede beşiktaş'ın potansiyel oyuncularını küstürmeyi ve a2 takımına hapsetmeyi nasıl becerdi garip...
Red Mesaj tarihi: Eylül 5, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 5, 2013 da işte onu diyorum. 3 sene sonrasına güçlü olacaz demek buralarda işlemiyor sdfs eğer beşiktaş 3 sene şampiyon olamaz ve fikret orman önder özen 3. sene sonunda hala klupte olurlarsa özür diler takdir ederim. ama imkansız.
screwy Mesaj tarihi: Eylül 5, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 5, 2013 vasat turkleri almak buyuk plan bu ligde. bi de alper potukun yanına 12 yabancı koydun mu tam olarak yabancı sınırlamasına hazırsın demektir.
Natanyal Mesaj tarihi: Eylül 5, 2013 Mesaj tarihi: Eylül 5, 2013 Red said: da işte onu diyorum. 3 sene sonrasına güçlü olacaz demek buralarda işlemiyor sdfs eğer beşiktaş 3 sene şampiyon olamaz ve fikret orman önder özen 3. sene sonunda hala klupte olurlarsa özür diler takdir ederim. ama imkansız. olurlar abi, şöyle bir gerçek var Beşiktaş tarafı saygı duyduğu adamlar başarısız olsa da azmıyorlar. 2000 sonrası azdırılan gruplar ve yine o grupları azdıran adamların 8 yıl bizi yönetmesiyle ne duruma düştüğümüz malum. Ama işte genel kitle böyle değil, benim çoğunlukla gördüğüm diyeyim. BJK taraftarı zaten ne görmüş abi, babam benim 57 yaşında. Elazığ'dan 17 yaşında gelmiş, o günden beri beşiktaş'lı. o günden beri de 8 şampiyonluk görmüş zaten. 3 yılı malum harika sezonlar ve jenerasyon. zaten ondan sonra şampiyon olamamak değil, takımının iyi oynadığını görememek daha çok koyuyor adama. ben 2 tane gördüm misal sadece, hatırladığım diyeyim. lan zaten yaşa vurduğunda yaşadığım sürece 4 tane görmüş oluyorum. şampiyonluğa alışkın bir camia değiliz. Beşiktaş'ı da büyük yapan sportif başarıdan kaynaklı büyüklük değil, farklı kesimlerin sadece desteklemek ve eğlenmek için desteklediği takım olmasından kaynaklı, ötekilerin takımı olması da biraz bunla alakalı. Çarşı'nın kuruluş hikayesi de böyledir, kulübün tarihi de buna göre gitmiştir özellikle 70-90 yılları arasında. demirören dönemindeki kıyım ile kulüp tarihi arasında dağlar kadar fark var. öncesinde de çok td değiştirmişiz de ülkenin kültüründe var bu, ama her zaman sevilen adamın arkasında durulmuştur beşiktaş'ta. Bir tek Rasim Kara harcandı ama o da zaten ülkeden sürüldü ağzı yüzünden asdfasd beşiktaş'ın oyuncu yetiştirip satma planları tutsun, en az şampiyonluk kadar mutlu eder taraftarı söyleyeyim. Şampiyon olamıyoruz diye azan ergen ve ergen kalan kitlesi hep olur ama direkt yönetim yıkımıyla sonlanmaz. Ha yönetim nasıl yıkılır, geçen yıl ki gibi Levent Erdoğan tarzı adamlar doluşursa yönetime çok rahat gider. Birde Altınsay seçimlere girerse çok sağlam bir destek gelir ve yıkar ama zaten Altınsay bu takıma müdahale etmez. Belki ÖÖ-Bilic ikilisi tutarsa futbol şubeye geri döner. Ayrıca şu stadı zamanında yapsınlar, Fiko yönetiminin minimum 5 senesi olur hiçbir şey yapmasalar bile. Stad şuan herkes tarafından inanılmaz bir şekilde bekleniyor. Zaten it kopuk sürüsünü de staddan sonra atarsak yönetime olan destek tribünde de sağlanır. Arena'da olduğu gibi, Samiyen'deki sokak köpeklerinin çoğu Arena'da tazı oldu asdfasd Stad o konuda büyük şey
Öne çıkan mesajlar