Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Air Swimmers

inyormaynd

Öne çıkan mesajlar

http://www.youtube.com/watch?v=zG9pBD0tr9g

Şundan alayım diyorum da balonu helyumla dolduracak yer bulamadım.Tank olarak satıyorlar da 120 lira 1.1 litresi çok fazla geleceğinden almak istemiyorum.Çiçekçilerde veya baloncularda bulabilirsiniz dediler ama aradığım hiç bir çiçekçide yoktu T_T.

AVM'lerinde helyum balonları satan stantlar oluyordu.Anadolu yakasında bildiğiniz var mı? (Çünkü dönem dönem açıyorlarmış sanırım ihaleli bir şey.)
Sosyal ağlarda paylaş

inyormaynd said:

Nasıl kalmadı?

yıllardır abd'nin 50'lerde yer altına stokladığı helyumu tüketiyor dünya. yani üretiliyor tabii bir sürü yerde ama en büyük rezerv abd idi. şimdi dünyada ciddi bir helyum sıkıntısı var. hatta nasa helyum sıkıntısından bir kaç tane uzay programını iptal etmek ya da ertelemek zorunda kaldı. meret aslında hidrojenden sonra kainatta en çok bulunan 2. element ama dünyada çok kısıtlı. doğalgaz ile birlikte çok az miktarlarda çıkıyor, saflaştırıp depolaması bir dünya sıkıntı.

yani balonculara helyum satışı yasaklanmalı gerçekten. hidrojenle uçursun çocuklar balonlarını.
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:

inyormaynd said:

Nasıl kalmadı?

yıllardır abd'nin 50'lerde yer altına stokladığı helyumu tüketiyor dünya. yani üretiliyor tabii bir sürü yerde ama en büyük rezerv abd idi. şimdi dünyada ciddi bir helyum sıkıntısı var. hatta nasa helyum sıkıntısından bir kaç tane uzay programını iptal etmek ya da ertelemek zorunda kaldı. meret aslında hidrojenden sonra kainatta en çok bulunan 2. element ama dünyada çok kısıtlı. doğalgaz ile birlikte çok az miktarlarda çıkıyor, saflaştırıp depolaması bir dünya sıkıntı.

yani balonculara helyum satışı yasaklanmalı gerçekten. hidrojenle uçursun çocuklar balonlarını.

http://i2.kym-cdn.com/photos/images/newsfeed/000/263/430/3a0.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

Gittim aldım.Helyum doldurtayım dedim cevahirde yapıyormuş bir baloncu.Adam daha önce de yapmış vs. dedim ne kadar olacak 30 TL dedi.Dedim zaten ben şuna 30 TL verdim kullanacağın max 5-7 inc helyum.Bir hafta kullanım süresi varmış ne kadar yalan ne kadar doğru bilmiyorum sanırım kendi helyumumu alacağım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...