Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ogrenerek kitap okuyamama

SpiderS_DangeR

Öne çıkan mesajlar

bu arada aynı problem bende de var ama 1 ayda unutmuyorum, 6 ay sonra gelip bana sorsan bu kitap ne anlatıyo diye yüzeysel olarak anlatabilirim. ha kitap okuma esnasında unutttuğum birşey olmuyor tabi kitap ile alakalı, belli yerleri vs baştan okumam gerekmiyor o ayrı. ha kafamda tutmak istediğim anekdotlar varsa onları unutmam bu arada, mesela tarih kitabını zatne okumanın birinci nedeni bilgi edinmektir, dolayısıyla önemli noktaları unutmam.

filmde de böyle sadece kitap değil, 6 ay sonra gel anlat de kem küm işte bi adam var vs bundan öteye gidemiyor.

bazen de oynadığım oyunlaır hatırlayamıyorım bir daha kurup başladığım oluyor özellikle beklentisi yüksek kötü oyunlarda oluyor bu, DA2 ve ME3'de başıma geldi ciddi hatırlayabilmek için birkaç gün harcadım.
Sosyal ağlarda paylaş

aynı şey bende de var ya. dragonlance serisini falan 4 kere falan okumuşumdur. her seferinde aaa böyle mi oluyodu lan dediğim bir sürü yer oluyor. mesela şu an türkiyenin politik tarihi

link

http://www.dr.com.tr/kitap/turkiye-nin-politik-tarihi/kolektif/arastirma-tarih/politika-arastirma/turkiye-politika-/urunno=0000000303803

diye bir yakın tarih kitabı okuyorum,bazen şöyle bi silkiniyorum lan ben son 2 sayfa ne okudum diye düşünüyorum sanki sadece gözlerimi üzerinden geçirmişim okumamışım gibi onu farkedip tekrar okuyorum falan :/
Sosyal ağlarda paylaş

Liebe said:

aynı şey bende de var ya. dragonlance serisini falan 4 kere falan okumuşumdur. her seferinde aaa böyle mi oluyodu lan dediğim bir sürü yer oluyor. mesela şu an türkiyenin politik tarihi

link

http://www.dr.com.tr/kitap/turkiye-nin-politik-tarihi/kolektif/arastirma-tarih/politika-arastirma/turkiye-politika-/urunno=0000000303803

diye bir yakın tarih kitabı okuyorum,bazen şöyle bi silkiniyorum lan ben son 2 sayfa ne okudum diye düşünüyorum sanki sadece gözlerimi üzerinden geçirmişim okumamışım gibi onu farkedip tekrar okuyorum falan :/

herkese olur o ya.eğer öyle olmasa,ders kitaplarını 1 kez okuyan herkes başarılı olur :)
Sosyal ağlarda paylaş

öğrenme herkes için farklı bir süreç.
1 defa okuyup 1 ay sonra hatırlamaman aslında normal, hipokampus da bir can, her gün bir defa gördüğün şeyi depolayacak olsa kafayı sıyırırsın :) bu durumdan çok sıkılıyorsan insan adaptif bir varlık hafıza geliştiren oyunlar/bulmacalar çözebilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi okuyorsun böyle. welkin bakkala süt almaya gitti diyor kitap, o welkini yuvarlıyorum ben welöbnd diye geçiyorum. üç kere bahsi geçmezse o adamı hatırlamıyorum. 10 kere bahsi geçerse süt fetişisti diyorum. ana karekterlenden ise ancak aklımda kalıyor

mesela martin edendeki ruth ne çirkef kadın diye aklımda kalmış. AMA rus karakterleri hayatta hafızama alamam vasili bilyelettinov
Sosyal ağlarda paylaş

abi sürekli derinlere dalıp duruyorsun değil mi? Aynısı bende de oluyor kitap ya da film izlerken sürekli dalıyorum hiçbir şey hatırlamıyorum daha sonra.. En kötüsü detayları çok kaçırıyorum dizi, filmi kitap v.b gibi şeylerde dikkat dağınıklığı için duvara karşı masa tenisi, satranç gibi şeyler öneriyor uzmanlar ya da antidepresan.. Bana eski hocam tebokan diye reçetesiz bir ilaç önermişti dikkati toparlıyormuş ve hafızayı güçlendiriyormuş ben denemedim ama arkadaşlar olumlu sonuç aldıklarını söylediler. İlaç bitkisel özlü alzheimer tedavisinde kullanılıyormuş. Kimisinde fotoğraf gibi hafıza var kimisi dün ne yediğini bile hatırlamaz. Ben de nerde en gereksiz detay var unutmam.
Sosyal ağlarda paylaş

moncici said:

okuduğun kitaba göre altyapın eksiktir, sistematik okuma yapmanı öneririm. örneğin bizans ve selçuklu anadolusu bilmeden osmanlı kuruluş dönemi okursan aklında sadece tortular kalır. dünya tarihi tarzı yelpaze, yüzeysel kitaplar okursan da aklında kalmaması doğal çünkü bu sefer olaylar arasındaki bağlantıları kurmakta zorlanırsın.

Ben buna katılıyorum. Tarihi olayları yeni okumaya başlayan biri olarak kesinlikle alt yapı ile ilgisi var. ilk başladığım zamanlar daha ilk iki sayfasını okuyup kendimi dinlediğimde "lan ben ne okudum ki!" diyordum =) Ne, ne okuduğumu anladım, ne de aklımda bir şey vardı. Zamanla bu kötü durumu kırıyorsun.

Bir başka durum ise,Vakti zamanında tembel bir öğrenci oluşum ve ders çalışma sistematiğini bilmememkten kaynaklanıyordu.

Sana nacizane tavsiyem ilk aylar epey zor geçecektir. Direnip devam edersen 1-2 ay sonra her şey çok daha kolay ve anlaşılır oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...