Sotto Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Ayetlerle ilgili çok güzel açıklamalar yaptım lafına itafen, yahu tek tek herkesin açıklamasına yorumuna bakacaksak ne anlamı var ki bu işin. O zaman ben de alkolün neden yasak olduğuyla ilgili kendi mantığıma göre açıklama getireyim: İlkokul mantığıyla, o zamanlar Arabistan'da millet içip içip sapıtıyormuş, şimdi öyle bir durum söz konusu değil, o zaman tam olarak içki içmeyin demek istemiyor, o kural tam olarak böyle değil bugün diyorum. Hatta bir kadeh şarap kan dolaşımına ve damarlara, kalbe iyi geliyor bilimsel olarak. Saçma veya değil, sizin dediğinize geliyor. Adam ayet koyuyor, ne dediği gayet açık olan, onunla ilgili farklı bir yorum katıyorsunuz 'aslı öyle değil o işin' diye. Peki tamam sizin yorumunuz kabul. Benim de içkiyle ilgili yorumum bu, bunu kaale alayım o zaman... Viktor'un da daha önce dediği gibi, siz o ayette yazılanı o şekliyle görmek, düşünmek istiyorsunuz, olay bundan ibaret. Kaldı ki diyorsun ki 1 kere uyar, 2. kere uyar, 3. de öldür. Öldür ne lan? 3. de öldürünce tamam süper ılımlı hoşgörülü din mi oluyor... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Yazılı olan ve insanın okuyup anlayabileceği herşey insan tarafından yazılabilirdir. Ben de mesela derinliği "bunun üzerine vali gruba madeni temizleme görevi verir" tarzı şeylerden öteye geçemeyen çok sikko bi dungeon masterım ama hayvani derin, kurguda aşmış, anlatımı da akıcı hikayeler yazan adamlara allah muamelesi yapmıyorum. "Ağacın yaprakları kadar, iki elin parmaklarından fazla" gibi betimlemelerden ibaret lan kitap işte, Kızılderili şamanına kitap yaz desen yine böyle bişey yazar yani neresi mucizevi ki bunun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sdeceokuyangenç Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Sotto said: Ayetlerle ilgili çok güzel açıklamalar yaptım lafına itafen, yahu tek tek herkesin açıklamasına yorumuna bakacaksak ne anlamı var ki bu işin. O zaman ben de alkolün neden yasak olduğuyla ilgili kendi mantığıma göre açıklama getireyim: İlkokul mantığıyla, o zamanlar Arabistan'da millet içip içip sapıtıyormuş, şimdi öyle bir durum söz konusu değil, o zaman tam olarak içki içmeyin demek istemiyor, o kural tam olarak böyle değil bugün diyorum. Hatta bir kadeh şarap kan dolaşımına ve damarlara, kalbe iyi geliyor bilimsel olarak. Saçma veya değil, sizin dediğinize geliyor. Adam ayet koyuyor, ne dediği gayet açık olan, onunla ilgili farklı bir yorum katıyorsunuz 'aslı öyle değil o işin' diye. Peki tamam sizin yorumunuz kabul. Benim de içkiyle ilgili yorumum bu, bunu kaale alayım o zaman... zaten öyle yapıyorsun. bütününe bakarsak aynı konuyla ilgili farklı söylemler de var. yani ne dediği o kadar açık değil. ama yorumlayıp önümüze "ÖLDÜRÜN DİYO İŞTE" şeklinde sunuyosunuz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 diyorsun ki "1 kere uyar, 2. kere uyar, 3. de öldür". Öldür ne lan? 3. de öldürünce tamam süper ılımlı hoşgörülü din mi oluyor... Geçen sayfa böyle demedin mi ben mi yanlış okudum.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sdeceokuyangenç Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 aynen böyle dedim. savaşlardan bahsediliyor o surede dedim. kısaca özetledim. ayette SAVAŞ SIRASINDA KARŞINIZA ÇIKAN DİN DÜŞMANLARINDAN MÜSLÜMANLARA ZÜLMEDENLERDEN bahsediyo 30 kere söyledim heralde şunu. savaşta esir olarak yakalarsanız bunları diyor. direk idam etmeyin diyo işte ne sakıncası varmış anlamadım ? kısaca kendini bile iki kere müdafaa etme üçüncüde edersin diyen bi kitap bu. yani anlatıyorum başından beri. ama yazdıklarımın bi kısmını dikkate alıyosunuz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Ne alaka ya, "kafirler size savaş açarsa yanlızca Allah'ın dini kalıncaya kadar onlarla savaşın" da diyo ona bakarsan. 3 kere savaş açarlarsa falan demiyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 sdeceokuyangenç said: ama yazdıklarımın bi kısmını dikkate alıyosunuz Sen de islamin bi kismini dikkate aliyosun, onunla alakali olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Hoşgörü dininin direk savaşa karşı olması gerek değil mi. Buddha savaşarak mı yaydı dinini. Kaldı ki müslümanlar da İslamiyet'i yaymak için savaşmadı mı. Savaşanların cennetlik oldukları müjdelenmemiş miydi. Herşeyi geçtim o ayetlerde pek savaşla ilgili birşey göremedim ki ben. Direk düşman belleyin dediğimiz ayet değil mi.. edit: Evet imla hatası var, düzelttim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Ayrıca mezheplerin farklılığı İslam'ın özünü bozmayacak seviyededir denmiş. Namaz kılmayan, içki içen Aleviler ile ruhban sınıfı bulunan, tanrı ile aracılık etsinler diye saintlere dua eden Şiiler İslam'ın özünü farklı algılamıyorlar mı yani şimdi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 heh gerçek islam bu değile gelmiş muhabbet sonunda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sdeceokuyangenç Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 @esh abi hayır. ben bütününü ele alıyorum. yanlış algılıyosun. tamam savaş karşıtı olması gerekmez mi islamiyetin ? direk saldırın diyolar falan gibi laflar. bi iki ayet koyalım. sonra siz koyun bu işin sonu olmasın. bütün olarak bakmak doğrusu bence. siz bunun yanlış olduğunu düşünebilirsiniz. "Yalnız Mescid-i Haram yanında onlar sizinle savaşmadıkça siz de onlarla savaşmayın. Fakat sizi öldürmeye kalkışırlarsa, hemen onları öldürün. Kâfirlerin cezası böyledir." "Size savaş açanlarla Allah yolunda çarpışın. Fakat haksız saldırıda bulunmayın. Çünkü Allah, haksız saldırıda bulunanları sevmez." Bu da arkadaşın söylediği ayet. tamamına bakalım ne demeye çalışıyo burda. "Hem bir fitne kalmayıp, din yalnız Allah'ın oluncaya kadar onlarla çarpışın . Vazgeçerlerse, düşmanlık ancak zalimlere karşıdır." "Ancak o kimselere dokunmayın ki, sizinle aralarında anlaşma olan bir kavme sığınmış bulunurlar. Yahut ne sizinle, ne de kendi kavimleriyle savaşmayı gönüllerine sığdıramayıp tarafsız olarak size gelmişlerdir. Eğer Allah dileseydi, onları size musallat kılardı, onlar da sizinle savaşırlardı. Eğer onlar sizden uzak dururlar, sizinle savaşmayıp size barış teklif ederlerse, Allah, sizin için onlar aleyhine bir yol vermemiştir." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sdeceokuyangenç Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 İslamiyet kimsenin değil. kimse de bilemez benim doğru yapıp yapmadığımı. savunduğum şeyler kendi uydurma cümlelerim değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 sdeceokuyangenç said: @esh abi hayır. ben bütününü ele alıyorum. yanlış algılıyosun. tamam savaş karşıtı olması gerekmez mi islamiyetin ? direk saldırın diyolar falan gibi laflar. bi iki ayet koyalım. sonra siz koyun bu işin sonu olmasın. bütün olarak bakmak doğrusu bence. siz bunun yanlış olduğunu düşünebilirsiniz. "Yalnız Mescid-i Haram yanında onlar sizinle savaşmadıkça siz de onlarla savaşmayın. Fakat sizi öldürmeye kalkışırlarsa, hemen onları öldürün. Kâfirlerin cezası böyledir." "Size savaş açanlarla Allah yolunda çarpışın. Fakat haksız saldırıda bulunmayın. Çünkü Allah, haksız saldırıda bulunanları sevmez." Bu da arkadaşın söylediği ayet. tamamına bakalım ne demeye çalışıyo burda. "Hem bir fitne kalmayıp, din yalnız Allah'ın oluncaya kadar onlarla çarpışın . Vazgeçerlerse, düşmanlık ancak zalimlere karşıdır." "Ancak o kimselere dokunmayın ki, sizinle aralarında anlaşma olan bir kavme sığınmış bulunurlar. Yahut ne sizinle, ne de kendi kavimleriyle savaşmayı gönüllerine sığdıramayıp tarafsız olarak size gelmişlerdir. Eğer Allah dileseydi, onları size musallat kılardı, onlar da sizinle savaşırlardı. Eğer onlar sizden uzak dururlar, sizinle savaşmayıp size barış teklif ederlerse, Allah, sizin için onlar aleyhine bir yol vermemiştir." Biri insan eliyle yazılamayacak edebi bir eser mi demişti? Yazdığın gibi ayetler olduğunu inkar eden yok da, müthiş bir çelişki artı gayrimüslimlere karşı bir nefret kin var. Apaçık belli oluyor bu... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Nigger_of_the_sand said: Ayrıca mezheplerin farklılığı İslam'ın özünü bozmayacak seviyededir denmiş. Namaz kılmayan, içki içen Aleviler ile ruhban sınıfı bulunan, tanrı ile aracılık etsinler diye saintlere dua eden Şiiler İslam'ın özünü farklı algılamıyorlar mı yani şimdi? Nigger sana direkt söylemiyorum bunu, kişisel algılama. Abi içiyosa içsin, ruhbanı varsa olsun, namaz kılmıyosa kılmasın BİZE NE ULAN AMINAKOYİM BE! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sdeceokuyangenç Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 türkçe meali bu. edebiyattan bahsetmişti o arkadaş saptırmayın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Ee savaş açarlarsa çarpışın diyo işte, 3.de çarğışın demiyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sdeceokuyangenç Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 onu da çıkarıp koyıyım mı buraya suscakmısın o zaman ? hey allahım ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Mr_Hand said: Nigger_of_the_sand said: Ayrıca mezheplerin farklılığı İslam'ın özünü bozmayacak seviyededir denmiş. Namaz kılmayan, içki içen Aleviler ile ruhban sınıfı bulunan, tanrı ile aracılık etsinler diye saintlere dua eden Şiiler İslam'ın özünü farklı algılamıyorlar mı yani şimdi? Nigger sana direkt söylemiyorum bunu, kişisel algılama. Abi içiyosa içsin, ruhbanı varsa olsun, namaz kılmıyosa kılmasın BİZE NE ULAN AMINAKOYİM BE! Yani ben zaten Müslüman değilim, biri İslam'ın özüne aykırı davranıyor diye eleştirecek biri değilim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 ÇEVİRİNCE AYNI ANLAMA GELEMİYO PANPA, İDARE EDİN Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
blindsnake Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 TEVBE 5. Haram aylar çıkınca müşrikleri bulduğunuz yerde öldürün; onları yakalayın, onları hapsedin ve onları her gözetleme yerinde oturup bekleyin. Eğer tevbe eder, namazı dosdoğru kılar, zekâtı da verirlerse artık yollarını serbest bırakın. Allah yarlığayan, esirgeyendir. Mesela bir müslüman olarak benim bu ayeti algılayışım şu şekildedir. haram aylarında geçen, müslümanların müşrikler ile olan anlaşmayı anlatmaktadır. kısaca müşriklerin bu anlaşmayı bozarak müslümanları öldürmüş, bunun üzerine müşriklere 4 ay süre verilerek durumun düzeltilmesi istenmiş -ki bunlar önceki ayetlerde geçer- düzeltilmemesi durumunda savunmaya geçecekleri bildirmişlerdir. bu sebeple kendinden katbekat güclü olan ve korkan müslümanlara inen bu ayetler de allah müslümanların korkmaması gerektiğini canlarına kastedenlere karşı savunma yapılması gerektiğini bildirmiştir. eğer teslim olurlar ise şu ayeti kerimeyi yerine getirmelerini emretmiştir.(ekşi'den c/p) Müslümanlar dediğimiz zaman homojen bir topluluktan bahsetmiyoruz.Farklı kültürlerden, eğitim sistemleriden, ekonomik koşullardan vs gelen insanların ayetleri farklı yorumlamaları bence son derece normaldir.Doğruya ise bu farklı fikirlerin özgürce tartışılması ile yaklaşılır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Sadece okuyan birinin 1000 mesaj madalyasi olmasi ironiye guzel bir ornek olmus. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 İçinde hemen öldürmek olan, savaştan vs bahseden birşey nasıl oluyor da insan olmayan biri tarafından yazılıyor. Yukarıdaki Tanrı-ki ben de çok inanıyorum-, savaştan mavaştan niye bahsetsin abi. Niye oturup bütün dünyaya sadece Arapların anlayabileceği müthiş edebi bir şekilde yazılan, kimsenin tam olarak anlayıp yorumlayamadığı ama bütün insanlığa gönderilen bir eser yazsın. Antarktika'daki adamın günahı ne abi, hadi gene bizim Türkçe mealimiz var diyelim... Herşeyin üstünde olan bir bilinç ve form, gidipte hala gayrimüslimleri 2 kere uyarın, 3. de öldürün mü diyecek. İşte ben buna inanmıyorum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Cikart koy, basip yakacagim. Neye dayanarak inaniyor inananlar anlamadim hic. Kafam basmiyor yani, fazla akilli kaliyorum sanirim. Olur ya hani, cok eski oyunu calistirmaya baslayinca fps filan cosar, oynayamazsin sonra. Hele hele islam tum dinlerin en gereksizi. Bir felsefesi bile yok lan! Abbasi doneminde en son islam dusunuru vardi Augustus seviyesinde filan, teoloji calismalari gunah denilerek birakildi sonra. Birak gercek ve bilin yaninda olan din yalanlarini, din bilimine bile izin vermiyor adamlar. Sonra gelip bu dini boyle savunuyorsunuz ya... Budist, Hindu, Hristiyan filan olsaniz bir yere kadar kabul edebilirim ama Islam cidden keriz ve dusunce acisindan ilkel bir din. Arap dini iste, irkci bir tabir ama araptan ne bekliyorsun yani? Hele hele ot icip melek gordum diyeninden? Doluyum cok, kufur etmekten de cekinmem hedef din oldugu sirece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 sdeceokuyangenç said: onu da çıkarıp koyıyım mı buraya suscakmısın o zaman ? hey allahım ya Ben niye susayım ki, onu da çıkarıp koyarsan "İslam'ın bütününü algılayın" diyen sen fos çıkmış olursun. Kuran'ın bi öyle bi böyle diyen, bütünlükten yoksun bir kitap olduğundan başka birşey ortaya çıkmaz yani öyle bi durumda. Öyle olmasa teröristi de pasifisti de kitabına uyduramazdı zaten bu işi. Eninde sonunda insanların kendi sağduyusuna kalıyor İslam'ı nasıl yorumlayacakları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Nigger_of_the_sand said: Mr_Hand said: Nigger_of_the_sand said: Ayrıca mezheplerin farklılığı İslam'ın özünü bozmayacak seviyededir denmiş. Namaz kılmayan, içki içen Aleviler ile ruhban sınıfı bulunan, tanrı ile aracılık etsinler diye saintlere dua eden Şiiler İslam'ın özünü farklı algılamıyorlar mı yani şimdi? Nigger sana direkt söylemiyorum bunu, kişisel algılama. Abi içiyosa içsin, ruhbanı varsa olsun, namaz kılmıyosa kılmasın BİZE NE ULAN AMINAKOYİM BE! Yani ben zaten Müslüman değilim, biri İslam'ın özüne aykırı davranıyor diye eleştirecek biri değilim. Hayır demek istediğim, amaç eleştirmek olmasa dahi şu şekilde anlamsız farklılıklardan bahsetmek bile insanların bunların üzerinden yönetilmesine yol açıyor. Şunları konuşmak bile aptalca geliyor bana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar