Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Civilization V #2

Kaede

Öne çıkan mesajlar

AI daha az saldırgan olmuş olmak için daha az saldırgan değil. Sadece, AI in saldırganlığını çok güzel bir temele oturtmuşlar. Zorluk seviyesine de bağlı ancak, temelde, yer sıkıntısı çekiyorsa AI, ilk 3-4 şehrini rahat rahat atamamışsa, başka bir civ tarafından sıkıştırılmışsa, çağı sallamadan açıyor halen savaşı. Tutarlı hale gelmiş aggression, friend giderken birden denounce yemiyorsunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

abi ben son oyunda portekizle oynadım, para ve mutluluk içinde yüzerken diplomatic alayım dedim.

hani baya hızlı bitirdim de atomic era'da olmak gerekiyor diplomatic için, cultural almak üzereydi polonya oyunda, zor yetiştirdim ilk seçimi.

adamlar arkeoloji falan beklemeden cultural bitiryo yani resmen eheh
Sosyal ağlarda paylaş

oyunun bir yerlerinde bir hata var...

sürekli agresif atarlı ergen gibi cevap vermeme, onun bunun toprağında kazı yapmama, nereye istersem oraya yayarım lan dinimi sana ne dememe ve ciddi anlamda ordum olmamasına rağmen daha bana savaş açan olmadı. Aşırı pasifize olmuş Aİ.
Sosyal ağlarda paylaş

Smoke said:

oyunun bir yerlerinde bir hata var...

sürekli agresif atarlı ergen gibi cevap vermeme, onun bunun toprağında kazı yapmama, nereye istersem oraya yayarım lan dinimi sana ne dememe ve ciddi anlamda ordum olmamasına rağmen daha bana savaş açan olmadı. Aşırı pasifize olmuş Aİ.

abicim mantıklı olmus AI
sen bulasmadıkca sana bulasmıyo
eski Civ gerizekalı bi şekilde durup dururken saldırıyo du
ki burda da oluyo olmuyo değil
3500 sene kanka oluyosun biş anda canı sıkılıyo saldırıyo
saldırmasını istiyosan farklı din ideoloji felan seç

oyun kültüğr ve bilim victorisi isteyen bu sansı tanımıs
Sosyal ağlarda paylaş

saldırmıyor diyenler expansionist oynamıyor. biraz militaristic olan aiların yanında biraz yayılın alanını daraltın princede bile tak diye acıyo savası friendly bile olsa. civler pozisyonlarını oynamayı ogrenmis. eskiden de abi herkesle friendly im zart diye saldırıyor diyorduk. herkesle friendly isen kimse sana saldırmaz kendini koruyabilecek guce sahipsen ki bu da mantıklı adama trade route yolluosun sana trade route yolluyo bakıyo 20gold per turn kaybı var acmıyo adam savası.

ben de ai cok pasifize olmus diyodum. aldım shoeshoe yu liberty ile 6 sehir attım aztece yakın uyarmadı bile "bak yanıma sehir atıosun" bile demedi. friendly idik direk savası verdi agzımın orta yerine.

aiların kendi arasındaki savasları arttırılabilir tabi. yine de bu arada bi miktar artabilir adamalrın kurdugu baskı player a da
Sosyal ağlarda paylaş

Ya aggression yok diyenlere kötü haberim var: O düzelecek bir şey, kod hatası falan değil. Oyunda şu an ticaret zorunlu, nehir karelerinden gold getirisi de kalkınca düzgün gold getirisi olan tek şey ticaret. Dolayısıyla, AI çok basitçe artık attığım taş / ürküttüğü kurbağa değerlendirmesi yapıyor ve saldırmayabiliyor, sizin yayıldığınız yere şehir atmaya çok niyetlenmediyse.
Sosyal ağlarda paylaş

Seru said:

bence sen kendince bir mantık oluşturmaya çalışmışsın. ayrıca adamın 4 koşesini kapat bırak da sana savaş açsın, bariz birşey bu.
oyle koseye sıkıstırmalık falan bi durum yoktu adam gayet diger yone dogru genisleyebilirdi ama demekki adamın cıakcagı yere atmısım sehirleri ki direk savas actı. ote yandan venice le oynadım bi kac oyun. oyun bouynca abartmıyorum 2 archer ım vardı. ama 7 ulkenin 5 i ile friendly idim ve nerdeyse hepsiyle trade route um vardı. 1950 lere gelene kadar bir kisi de cıkıp bilader sen zayıfsın demedi.

Simdi dusun isvicre tek sehir gibi ulke oyle askeri bi gucu de yok. neden bu abilere girmiyolar cunku dunyanın parasını elinde tutuyo aynı mantık. adama 50+ gold/turn 3+ science per turn veriyorum dindasız bana turizme geliyo kulturumden etkilenmis iste bu durumda savas acmıyo. gayet de mantıklı.

onceleri bana da bu ne ya savas yok dedirtmisti ama sonra hatırladım ne kadar agladıgımızı "AGA HERSEYI VERIYORUM YINE DE DALIYOR" diye. evet 2 militaristic ulke yanyana duserse daha cok savasmaları gereksin biraz ona tweak gelsni ama gerisi suan kotu degil hatta eskisine gore cok cok daha iyi.

bir de early aggression ın azalmasıyla ilgili maddjinn "cok early bina geldi onu yapmakla ugrasıyor olabilirler" dedi writer guilddi artisti bilmemneydi baya early bina eklendi. en azından early aggression ı turn 100 lere itecek kadar bina var.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...