Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

biladere avrupada hukuk fakultesi bakiyoruz

chrome

Öne çıkan mesajlar

üzülme babacum.
kardeşim konusunda bizim bir çekincemiz yok. uzatsa da 1 sene falan problem değil. bir endişemiz yok o konuda, hassasiyetin için çok teşekkür ederim.
yardımcı olmak ister isen bu konuda tecrüben bilgin var ise aktararak faydalı olursun bize.
tekrardan teşekkür ettim.
Sosyal ağlarda paylaş

nordlydian said:

başka bir bölüm için gitsin avrupa'ya ama illa hukuk istiyorsa burada ki iyi bir vakıf üniversitesi'nde lisans yapsın sonra deniz hukuku yüksek lisansı için yurt dışına gitsin döndüğünde sequo'yu hizmetçi olarak tutabilir. asdf

oha lan bunyemde o soyledigin cinsten 5 tane var lan el pence duruyorlar onumde
Sosyal ağlarda paylaş

Cipetpet said:

İnşaata gönder yevmiyeli çalıştırayım 3ay,eğer seneye harward a burslu gitmezse cempostacının bodrumuna kapatın beni

en güzel çözüm bu bencede , ama abi olarka gönlün el vermiyor anladıgım kadarıyla.

söylenmiş zaten,avrupada adığı hiç bir diploma burada geçerli değil,ingiltereyi toptan geç cunku ingiltere ve amerikanın hukuk sistemleri dünyanın geri kalanından farklı

kıbrısa girebilmesi lazım herhalükarda,yaşamak için çok iyi bir yer olmasada aldığı diplomanın çöp parçasından farkı olması için yapabileceğiniz en iyi şey bu.

gelir türkiyede paşa paşa avukatlıgını yapar

2. girişinde bir tane özel üni bile tutturamayan cocugu ne kadar hukuk okuyabileceği,helede başında süpervizyon olmadan,muğlak.

eminim pırıl pırıl,parlak bir arkadaştır,belki entellektüel birikimi vardır,ama iyi bir öğrenci olabilmek ayrı bir meziyet
herkes okuyacak diye bir şey yok.

gidip 2 yıl okuyup 1 ders bile veremeyenlerden olmaz umarım(o potansiyeli gördüm) , helede hukuk gibi zor bir bölümü ya hayvan gibi kopya cekecek yada adam olup calısacak,başka türlü bitiremez

bence bu cocuk hukuk okumak istemiyor , istese zaten götünü kasıp en azından bi özele girebilecek bir puan yapardı,cok zor değil
verin abi arkeoloji,sanat tarihi gibi eğlenceli, ama cok darlmayacak bir bölüme, üni mezunu olmus olur , sonra alırsın yanına koyarsın yazahaneye

avrupada böyle disiplinsiz bir arkadası hukuk okuyacak diye umut etmek biraz pembe gözlüklerle bakmak oluyor bence

yeni bi strateji lazım size
Sosyal ağlarda paylaş

Ein ol avrupa tr den 100 kat daha zor diline ,kültürüne alışmak tr de 5 üniversite bitirmeye eşdeğer avrupada x üniversitesinde hukuk okuyacaksa zeki ve disiplinli olmalı tr de de iatediği bölümü kazanıp " poff eu ya gidiyorum burası sqrmıyor beni" diyebilenler bitiirip kariyer yapabiliyor zaten
Ayrıca inşaat da ekmek parasını kazanan da pırıl pırıl,senin kardeşinde pırıl pırıldır ama verilen imkanların değerini bilirse ...
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

4000$'a calisan avukat iyidir ama basarili degildir. Zaten maasla calisan avukat kafadan basarili degildir.

canim kardesim bana her allahin gunu 49.500 tl sanayi bakanligindan ceza kestiklerini dusunursen urun basi ne kadar kazandigini hesap makinenle hesaplayabilirsin
Sosyal ağlarda paylaş

konu dağılmasın diye pek birşey demek istemiyorum ama 4k bir avukat için çok önemli bir meblağ değil,genç bir avukat değilse

gerçi kişinin ne kadar iyi bir hukukçu oldugunu kazandığı paradan anlamakta mümkün değil

bir adam tanıyorum belki türkiyenin en bilgili donanımlı ceza avukatı,karşısına cıkıp 100.k verecem davama bakacaksın der artizlik yaparsan seni bacagından tutup sokağa sallandırır

ama gidersin durmum yok ağbey oglan hapse girecek yardım et dersin zırnık para istemeden koşar bütün işlerine,tam bir dava adamı

avukatlık böyle birşey, haysiyet ve şerefle,mesleki bilgiyle değerlendirilir hukukcu,parasıyla değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Konuya dönersek ben de fikrimi belirtmek isterim. Ben Istanbul'da almanca eğitim veren en iyi liselerden birinde okudum 5 sene almanca egitim gördüm. Hukuk okuyorum, simdi de Erasmus programi dolayisiyla Munih'te bulunuyorum. Hukuk dili bambaşka bir olay kac senelik altyapim olmasina ragmen cok zorlaniyorum. Bence 1 sene hazirlik okumakla halledilecek bir olay degil hele de calisma disiplini olmayan birisi icin.

Avrupa'da uni hayati tamamen ogrencinin ilgisine ve merakina bagli bir olay. Ogrenciye cok is dusuyor cunku kimse kimseyi zorlamiyor, hoca ders anlatip gidiyor ve donem sonunda 1 tane sinav var. Gectin gectin.

Amerikan tarzi uniler (Turkiye'deki cogu vakif universitesi gibi) ise tembel ogrenciyi dahi ders calismaya tesvik eden olanaklar sunuyorlar. Dolayisiyla Turkiye'de bir vakif universitesini kazanmak icin tekrar oss ye hazirlanmasi daha mantikli olacaktir. Yazin da cesitli uni lerin yaz programlarina katilmasi veya erasmus programina katilmasi yabanci dilini gelistirmesine ve yabanci hukuk perspektifini tanimasina yardimci olacaktir.
Sosyal ağlarda paylaş

Sequo said:

GERGE said:

4000$'a calisan avukat iyidir ama basarili degildir. Zaten maasla calisan avukat kafadan basarili degildir.

canim kardesim bana her allahin gunu 49.500 tl sanayi bakanligindan ceza kestiklerini dusunursen urun basi ne kadar kazandigini hesap makinenle hesaplayabilirsin

napıyonda kesiyolar la
Sosyal ağlarda paylaş

Cons said:

Sequo said:

GERGE said:

napıyonda kesiyolar la

yaniltici tv radyo reklami ornegin bitkisel urunler icine l carnatine koyuo zauiflama urunu olarak satamiyorsun bitkisel urunlerde;

Bitkis3l urunler icin tarim bakanligindan bitkisel besin takviyesi olarak onay aliyorsun daha sonra icerigine gore zayiflama urunu olarak yada vs satiyorsun tvlere verdigin her reklam icin her gun 49.500 tl ceza kesiyorlar
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...