Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

biladere avrupada hukuk fakultesi bakiyoruz


chrome

Öne çıkan mesajlar

  • Genel Yönetici
Bir yil daha calistirin, cok daha faydali olur. Bilkent, Koc seviyesinde olmasalar da gidilebilecek hukuk fakultelerinden Bilgi mesela 94000'den ogrenciyi almis. Kadir Has 122000, Bahcesehir 75000, Baskent 60000.

Bunlara gidilirse guzelce egitimini alir, kotu degiller. Bilkent, Koc, Galatasaray uclusunden ve Ankara ile Istanbul'dan sonra en gidilesi okullar bence. Bahcesehir ve Bilgi ozellikle.

Otursun calissin bir yil, TM'de yapilamayacak derece degil bunlar. Sifir fen, biraz basit matematik bile rahat aldirir. Hatta yurtdisina gonderecek para varsa calismayan ogrenciler icin dersaneler var 4-5 kisilik gruplarla, kafasina vura vura calistiriyorlar. Onlardan birine yollayin, buyuk ihtimal Bilgi'yi filan kazanir rahat.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

müteahhit abim teklifin için çok teşekkür ederim. lakin bizim eğitim sistemimiz biraz farklı. tembel de olsa pırlanta gibi çocuk yetiştirdik. ezmeden de bir yerlere gelebileceğini düşünüyoruz. güzel bir okula yerleştirmek istiyoruz. tuğlalarını ve çimento torbalarını topicten uzak tut çok rica edeceğim :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Almanya ozel hukuk icin
Italya ceza hukuku icin
Fransa idare hukuku icin

En iyiler bunlar. Otesi cok fark yaratmaz. Ingiltere filan apayri kafalarda zaten, kita avrupasinda gitsin. Bu ulkeler olmuyorsa en eski, koklu universiteye gitsin bulabildigi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yabancı dili nasıl?

Şimdi şöyle bir durum var her ülkede hukuk sistemi farklılıklar gösterdiğinden başka ülkede alacağı eğitimle o ülke dışında bir yerde çalışması çok zor olur. Başkaları da söylemiş ama imkanınız varsa en iyisi Türkiye'de okuyup daha sonra Master'a gitmesi.

Ama illa gönderecem diyorsanız yabancı dil olayına göre baya bir ülke eleyebilirsiniz sonuçta çocuk hukuk okuyacak tamamen yazı ve konuşma üzerine bir branş. Orada yeri gelecek münazaralara girecek. Bildiği yabancı dili var mı?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

işte ona güvenerek adım atmak ne derece sağlıklı olur ama.
ben istiyorum ki orada mezun olduktan sonra kalsın bir 5 sene de çalışsın. sonrasında bizim ona çok fazla imkan sağlayabilme durumumuz var. o da bir köprü vazifesi görebilir. o yüzden ülke ab ülkesi olsun istiyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu durumda Almanya ya da İngiltere'den birini tercih edeceksiniz çünkü hukuk eğitim her ülkenin kendi dilinde veriliyor. Bu sene GSU hukuktan menzun olan bir kaç arkadaşım İngiltere'ye mastera gidecekti onlara danışayım biraz.

Hukuk eğitimi üzerine rekabet hukuku gibi bir branşa yönelirse hem para para demez hem de Türkiye'de çalışma fırsatı da olur. Türkiye'de bu tarz işlere bakan bir kaç büyük firma var çalışanlarının %90 yabancı zaten. Öyle çok fazla Türk hukukuna ihtiyaç yok.


not:GSU hukuktan menzun arkadaşım böyle bir şirkete en alt seviyeden girdi. 2 kişilik ofisi olacak ve 4.500 liraya yakın bir maaşla başlayacak.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...