Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

türban anketi

Tarumar

Öne çıkan mesajlar

önceki türban topiğine yazdığımı koplayacağım. çünkü aynı şeyleri yazıyorum gibi gelmeye başladı. bari kopyalayayım.
laiklik ve türban muhabbetinden sonra yazmışım

laikliğin bu kadar ağır uygulanması REFORM mantığıydı.
90 sene geçmiş o zaman ki durumun üzerinden.

HAYIR ATATÜRK KOYDU AMA MİEEEEH diyip şu anda artık baskının kalkabileceği bir durum varken baskı dayatıp kinlendirmiş oldun milletin çoğunluğunu.

devlet izin vermiyor. e o zaman devletten uzaklaşırım.
PAT TAYYİB--> yok uzaklaşmanıza gerek yok. hem devlette çalışabileceksiniz hemde size özel sektörler olarak
sizin sözünüzün geçtiği devir geldi.

e noldu? şimdi onun için inancı daha önemli. verir mi Atatürkçüye oy? vermez. kime verir? kendisine sonunda imkan sağlayana.

akp oluşmadan İMTİYAZ verilseydi biraz. aynı baskının lacivertini öbür taraf öbür taraf dediğin şimdi akplilere falan yapılmasaydı şu anda bunları yaşamıyoduk.

baskının her türlüsü baskı arkadaş. sana veya bana yapılınca farkı yok durumun.

hayır noldu laiklik BÖYLE BİRŞEYDİR diye bağırıyodunuz? kaldı mı şimdi laiklik. legal olarak kaybettin bide laikliği. halk böyle istiyor oldu.

saplanıp kalınan bütün fikirler sorgulanmayan herşey her tarafın her görüşün başına bela olmuştur olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

ordaki insanlık ileriye taşıma anlamındaydı.. mecliste seçilen insanlar bizim vizyonumuzdur. sen dogmatik düşünceli insanlar ile ne gibi birbakış açısı yakalayacaksın neye bakıp örnek alacaksın neyin tespitini yapacaksın... ayrıca o Atatürk ile ilgili koyduğun resimde tam zihniyetini ortaya koyuyor taşak geçme unsuru olamaz Atatürk.. Ailen öğretmediyse bunu böyle bil..terbiyesiz..
Sosyal ağlarda paylaş

Din ve devletişlerinin ayrıldığı noktadan bahsediyorsak hizmetalmaya gelenlere serbest çalışanlara ise standart getirilmelidir
Aynışekilde devlet kurumlarında çalışanların derin dekolte minietekek veya şort vs. giymelerine de sı ak bakmıyorum

Giyim tarzı hizmet almaya gelenlere serbest olmalı çalışanlara değil
Sosyal ağlarda paylaş

Sparkcaster said:

temsil ettiği şey kadının köleleştirilmesi olmasa isteyen krem peynir kutusu bile takabilir kafasına.

ama bunun yasalarca offical olarak kabul edilmesini hazmedemiyorum.
kimse takanın kendi tercihi falan gibi komik şeyler söylemesin mümkünse.

örtünün köleliği temsilini açıklarmısın? burda demek istediğinin allaha olan kölelik yüzünden emre itaat etme olduğunu sanmıyorum. çünkü böyle söyleyebilmek için hiçbir kadının gerçekten müslüman olmasının ihtimal dahilinde olmadığını kanıtlamış olman gerekiyor. eğer öyle bir sonuca vardıysan neden kadınların değil de erkeklerin müslüman olmaya yatkın olduğu cevabını ver ve bu cevap çünkü kadınlar müslüman olduklarında başlarını kapatmayı göze alamazlar olmasın. ve evet islamda başı örtme var. yaptığım alıntıdakine inanan birinin buna saçmalamadan, ad hominem, hatta name-calling yapmadan cevap vermesi pek olası değil. son cümle genel anlamda seni cevap vermeye motive etsin diye kaba seçildi.
Sosyal ağlarda paylaş

abi bence fiili eylemlere bakilmali.

-ay gozu mememe kaydi kesin benimle halvet etmek istiyor ben buna hizmet vermeyeyim
-ay form verirken ya elime degerse? dur kagidi topak yapip 1 metre uzaktan atayim
-ay gozunun icine bakmayayim gozleriyle yer beni zaten oglen yemek de yememistir bu pek zayif kesin cok seks yapiyor

demeyecekse buyursun gelsin. Isterse kutu koli ile gelsin. Ama kutu koli ile geliyorsa yanindaki memeler fora durumlarina laf etmeyecek.
Sosyal ağlarda paylaş

Türban üzerinden yürüyen bir cinsiyetçilik politikası var, türban özgürlüğü diye yutturulmaya çalışılan eğitim ve kamu kurumlarına türbanın sokulması politikası türbanlı/türbansız ayrımını beraberinde getiriyor.

Esas hedef toplumda kadınları ikinci sınıf, babası/kocası tarafından alınıp satılabilen, bol bol ucuz işçi olacak çocuk doğurma, en düşük ücretli işlerde ucuz işçilik yapma gibi görevlerden öte bir göreve ve herhangi bir özgürlüğe sahip olmayan bir konuma sokmak. Neoliberalizmin kadınlara biçtiği rol budur.

Kürtaj politikası, medya yoluyla yığınlara yüklenen abazalık ve kadının cinsel obje olarak tanımlanması, taciz/tecavüzde devlet eliyle mağdurun suçlu olarak gösterilmesi ve türban politikasının hedefi budur.
Sosyal ağlarda paylaş

Therru said:

geçin şu kafayı devlet hastanelerinde, sağlık ocaklarında filan var başörtülü insanlar. kim ne istiyosa giymeli şortla gidelim işe. nedir bu şekilcilik anlamış değilim.

Burdaki mesele sadece belli gruplara ayrıcalık tanınması. Türbanı savunan kişilerin gerçekten kılık kıyafet özgürlüğünü mü savunduğunu ya da şekilcilik karşıtı olduğunu sanıyorsun? Yoo, direk olarak kendi sistemlerinin dayatılmasını istiyorlar. Sen şimdi şekilcilik karşıtı olmak için türbanı savunursun, yarın o kişiler gelip türban takmayan her kadına tecavüz ederler.
Balansını iyi ayarlamak lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...