Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkiyenin en kaliteli fıstıklı baklavasını


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
imamizer said:

ben şeyi anlamıyorum
hakkaten istanbulda antepdeki baklavayı nasıl yapamıyorlar ya? illa gidip yerinde yiyeceksin tribi var insanlarda. kebap için falan da geçerli bu.


kullanılan süt ürünlerinin etkisi büyük sanırım. Bi de diğer malzemeler daha kalitelisinden seçilebiliyor maliyet avantajı sebebiyle.
Mesaj tarihi:
abi eğer istersen

http://www.agam.com.tr/

ağam var kuru baklavası standartların çok üstünde. hem kuru baklava olunca kargosu kolay oluyo şekerlenme yapmıyo. burdan iletişime geçip insanların sipariş ettiklerini biliyorum ben.

ve hakikaten ben bunun baklavası kadar iyisini yemedim henüz.
Mesaj tarihi:
Dworgian said:

hayret imam çağdaş bir ben demişim


Imam cok turistik abi.

Kebabi da eh iste. Ama lahmacunu guzel.

Bi de eski carsida katmerci var lan. Neydi adamin adi. Boyle 4 kisi 2 porsiyon katmer yedik sabah sabah. Sonra bi yarim saat cöktûk. Sadece birbirimize bakip cay ictik. Uzay-zaman yavasladi boyle, yanimizdan akan insanlar falan derken oglen olmus, halil ustaya gittik lol.
Mesaj tarihi:
Esh said:

Dworgian said:

hayret imam çağdaş bir ben demişim


Imam cok turistik abi.

Kebabi da eh iste. Ama lahmacunu guzel.

Bi de eski carsida katmerci var lan. Neydi adamin adi. Boyle 4 kisi 2 porsiyon katmer yedik sabah sabah. Sonra bi yarim saat cöktûk. Sadece birbirimize bakip cay ictik. Uzay-zaman yavasladi boyle, yanimizdan akan insanlar falan derken oglen olmus, halil ustaya gittik lol.



eee nereden alıyoruz baklava?
Mesaj tarihi:
Soris said:

Adam glikoz sağlığa zararlıdır şeker iyidir dedi salak ya hahah


NBŞ yi kast etti sanirim mısır şurubu ve pancar şekeri ikiside kimyada glikoz olarak adlandırılıyo olsada nbş cidden çok zararlı. tokluk hissi oluşturmadığı vede insüline bağlanmıyo vucut şeker olarak tanımıyo o maddeyi. (doktor yavuz dizdar anlatmıştı bu konuyu)
Mesaj tarihi:
High fructose corn syrup dan bahsediyor glikoz kullanmıyoruz derken. Evet aşırı zararlı yalnız şekerden daha zararlı filan da değil. Yenilebilecek en mantıklı şey tatlı olarak meyve onunda lifini alsan yeni meyve suyu gibi taze sıkıp içsen aynı oranda zararlı.
Mesaj tarihi:
Yok.

Meyve yi direk yemekte sorun yok. Meyvedeki şeker fructose diye karıştırmayın. Ama lifini alırsan iş biter çünkü direk yükseltir insülini.
Ben diyabet değilim zayıflama sürecinde çoğu şeyi öğrendim ordan biliyorum.

Mesela Fructose ve diyabet konusunda uzman Dr. Lustig e Google Talk da soruyorlar adam diyor işte ben çok meyve yiyorum sorun değil normal yiyorsan problem yok diyor ama fructose filan diyor Lustig de önemli değil filan diyor.
En büyük tehlike endüstriyel tatlılar. Sonra klasik üsülde şekerle yapılan tatlılar en son da meyve suları filan.
Meyve de problem yok. Zaten kimse bir oturuşta bir karpuz yiyemez ama 1 kilo çikolata yiyebilir ve 100 gr çikolata da 50 gr filan şeker var direk dümdüz o şekerde zaten tamamen high fructose corn syrup.

Onun için meyve den korkmayın tatlı yerine meyve yiyin ama sakın suyunu sıkıp içmeyin. İnsanlık hali tabi çok acil enerjiye ihtiyacınız olabilir o zamanda meyve suyu sıkmakla mı uğraşcaksınız 10 saat alın bir kaşık pekmez suda çözüp için.
Ama kesinlikle sebze suyu sıkıp için. Çok katı olursa içine de 1-2 elma sıkarsınız en fazla o.

Şimdi biz diyabetmiyiz abi bu ne önlemler diyeceksiniz. Ama böyle giderseniz olursunuz onun için şimdiden sağlıklı yaşama göre programlayın kendinizi. Ben 2 senedir böyleyim. Son 6 aydır filan iyice kestim şekeri ama insanlık hali tabi geçen tatlı bişiler yedim bünye kabul etmedi artık hemen başım filan zonklamaya başladı. Zehir bu zehir.
×
×
  • Yeni Oluştur...