Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

LYS tercihi hakkında?


Litminov

Öne çıkan mesajlar

Geçen sene lys'de barajı 175 puanla geçememiştim. Bu sene barajı geçtim ancak az bir puan gelecek yine de okuldan da 43 puan gelecek. Niye bu kadar düşük puan aldın diyecek olursanız sağlık sorunları, dersleri boşlamam ve temel eksikliği dolayısıyla hiçbirşey yapmadım. Bu sene sadece dersaneye yarım yamalak gidip geldim ve barajı geçebilecek bir puan alabildim. Şimdi aile tarafından çok baskı görüyorum ne yazılacak diye..

Ne yazılacağı konusunda fazla alternatif yok tabiki de özel yazacağım ancak bölüm olarak kararsızım. Çankaya üniversitesi bilg. müh. yazayım diyorum ama fizik ve matematik hiç bilmediğim için nasıl yaparım bilemiyorum. Çalışkan biri de değilim eğer buraya girersem yine yatacağımı biliyorum çok da istediğim bir bölüm ama hem üşengecim hem de tembelim sonu kötü olur gibi geliyor.

Düşündüğüm bir diğer bölüm de bilkent bilgisayar ve bilişim sistemleri buna %50 burslu puanım yetiyor ygs 1'den tercih yapılıyor. Bunda dersler bilg. müh.liğine göre biraz daha hafif ve bölüm dışı zor dersler yok bilkent olması da iş olanaklarını arttırıyor sanırım.

3. sene hazırlansam yine çalışmayacağım ve yatacağım için aynı puanı alırım. Bu sene bir yerlere girmek istiyorum artık.

Siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında, tavsiyeniz olursa sevinirim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Litminov said:

Niye bu kadar düşük puan aldın diyecek olursanız sağlık sorunları, dersleri boşlamam ve temel eksikliği dolayısıyla hiçbirşey yapmadım. Bu sene sadece dersaneye yarım yamalak gidip geldim ve barajı geçebilecek bir puan alabildim.

3. sene hazırlansam yine çalışmayacağım ve yatacağım için aynı puanı alırım. Bu sene bir yerlere girmek istiyorum artık.

Siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında, tavsiyeniz olursa sevinirim.


3. köprünün kurulacağı yere atla. tepkini göster.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Bilkent'teki bolume gel, CS kasar seni. Matematik filan yapamazsin. Eger iki senede ancak baraji gecebildiysen bu boyle, kirilma hic.

Bilkent'in de matematik gibi seyleri var ama gelen ogrenciler hep ancak baraji gecen kisiler, ona gore anlatiyorlar. Dogu'da olmasi kotu ama yine de dusuk puanlarla paran varsa girebilecegin iyi bolumlerden. Ankara'daki en iyi bolum bile olabilir o alanda. CTIS iyidir yani.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yorumlar için teşekkür ederim. Bölümde okuyanlar master yapmanın zor olduğunu söylüyor master için çoğu okulun min matematik kredisinin bölümden fazla olduğunu, kariyer yapmak isteyen biri için uygun bir bölüm olmadığını söylüyorlar. Matematik ve diğer alanlarda ek ders alsam, master yapmak için kassam ve kendimi geliştirebildiğim konularda geliştirsem kariyerimde yüksek düzeylere ulaşamaz mıyım?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

CTIS'ten çıkıp ne masterı yapacaksın ki? CTIS direk programcı yetiştiriyor. Kalkıp daha sonra bilgisayar mühendisliğinde master yapmak gibi bir fikrin varsa doğal olarak calculus vs. bilmen istenecek senden. Ki master yapamazsından ziyade büyük ihtimal temel dersleri alman için maksimum bir senen bilimsel hazırlıkla geçer. Hoş, kendin söylüyorsun; tembelim diye. O zaman mastera bulaşmanın da bir mantığı yok.

Bir stajımda CTIS'ten okuyan biriyle tanışmıştım; gayet şiir gibi yazıyordu ondan istenen kodları. Hocaları ve eğitimi konusunda bir fikrim olmasa da böyle de bir anım var.

Dersler dışında CTIS evet Bilkent'in doğu kampüsünde. Araban yoksa merkeze gitmek için ringe bineceksin ya da bir 20 dakika yürüyeceksin. CTIS'in merkez kampüste aldığı dersler falan var ve ders programı düzgün bir şekilde ayarlanmazsa; kampüsler arası geçişin 10 dakikada yapılması lazım ki ringle bile zor o iş. Ben mezun olmadan önce CTIS öğrencileri "bizi merkez kampüse alın" diye söyleniyordu rektöre ama tahminim hala söyleniyorlardır.

Ama diğer tercihinin çankaya üniversitesi olduğu göz önüne alınırsa; Bilkent olsun taştan olsun derim. Yani doğu kampüsü, Çankaya Üniversitesi'nin şu an bulunduğu konumdan kat kat daha iyi bir yerde =)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Mesela birisi bu bölümden mezun olduktan sonra yine bilkentte bilgisayar mühendisliği üzerine yüksek lisans yapmış. Bu bölüm de ilgi alanımda olduğu için 4 elle sarılırım ve eğitim hayatımı boş geçirmem diye düşünüyorum.

Hazırlık için ne önerebilirsiniz? ingilizcem iyi ama hazırlıkta ingilizce çok zor, sıkı geçecek deniliyor. Bu tatilde ingilizcemi geliştirip hazırlıkta zorlanmamak istiyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bilgisayar mühendisliğinin hangi alanında master yapmak istiyorsun önemli olan o. Bilkent'te şartları sağlıyorsan ve hoca kafalarsan; her türlü master yaparsın. Genel olarak hatta master için okulu değil hocayı bağlaman lazım önce. Sonrası gelir.

Hazırlığı atla. İngilizcen iyiyse boşa vakit kaybı. Sınav sonrası kafamı dinlemek istiyorum da deme. Bilkent'in hazırlığı kafanı üniversite sınavlarından daha çok yorar.

Edit: "kami"nin daha önce Bilkent'le ilgili bir başlığı vardı orada hazırlık atlama sınavına dair her şeyi anlatmıştım. Oturup araştırmaya üşeniyorum şimdi. Aynı şeyleri de tekrar yazamam.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şu an araştırıyorum eğer sınav varsa sınava da gireceğim ama nasıl anlatsam daha çok pratik ingilizce biliyorum. Okuduğum yabancı kaynakları türkçeye çevirip kendi anlatımımla sitemde yayınlıyorum. Konuşma ya da yazma konusunda pek iyi değilim. Daha çok okuduğumu ve dinlediğimi anlayabiliyorum ama çalışarak halledebileceğimi sanıyorum. Hazırlığı da daha çok geliştirmek açısından istemiştim. Zaten sınava gireceğim dediğiniz gibi çalışayım o zaman hazırlığı atlarsam bölümde bir sıkıntı yaratmaz umarım. Tekrardan teşekkürler tavsiyeler ve bilgi için..

Peki olası durumlarda burs kesilme ihtimali var mı Bilkent'te?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

CTIS'in ders programını bilmiyorum, ama birinci sınıfta ENG101-ENG102 dersi veriliyorsa; hazırlık okuma. İngilizceni geliştirmeye faydası olmaz. Direk benim bu dersleri aldığım hocam, ilk dersinde "Hazırlıkta ne öğrendiyseniz unutun" demişliği var.

Bilkent'te bursun okulu 7 sene içinde bitirdiğin müddetçe kesilmiyor. 8. seneye uzatırsan; kesiliyor. Ayrıca seninle anı burs seviyesinde olan kişiler arasında dereceye oynarsan(İlk 3 gibi), bursuna burs katabiliyorsun.

@GERGE

Benim girdiğim dönem COPE sınavından A alan bir kişi vardı. Gene ENG101 hocamın söylediğine göre de B alanların sayısı 20 bile değildi. Hazırlığı atlayanların büyük çoğunluğu C'yle geçiyor, ki bende C ile geçtim. Hiç de sıkıntısını yaşamadım okul hayatımda.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Cevab veriyorum:

Evet =d

Ya şöyle bir şey de var COPE'tan aldığın harf notunun sana en ufak bir faydası yok. Ne alırsan al, bölüme geldiğinde tekrar ingilizce dersi alıyorsun zaten. Hani muaf olma gibi bir şey kazandırmadıktan sonra ha C almışsın ha A almışsın. Zaten ingilizcesi yetersiz olan adam o C'yi de alamıyor hiç bir şekilde.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kesinlikle burs kesilmiyor denmiş ama bu sene değişti yönetmelik (veya geçen sene). derslere devam zorunluluğu var, dersin kendi yönetmeliğinden ayrı olarak %50 (emin değilim rakamdan) altı devamsızlık yaparsan derslerinden genelinden, kesebiliyorlar bursu yasal olarak. FX notu diye bir şey var, bu olayın kontrolünü kolaylaştırıyor. ama pratikte uygulanmışlığını duymadım, uygulayacaklarını da sanmam. rektörün moodle sayfasında tartışılıyordu en son bu olay.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Litminov said:

Birde speaking varmış sanırım sınavda, speaking nasıl oluyor acaba?


yanında 1 başka öğrenciyle beraber bir odaya giriyorsun, orada 2 tane öğretmen oluyor, karşılıklı muhabbet ediyorsunuz ingilizce. klişe bazı sorular soruyorlar, en iyi arkadaşınla nerede tanıştın, trafik kazalarını azaltmak için neler yapılabilir vs. tarzında. konuşmanın akıcılığı, kelime çeşitliliği, cümle yapıları, düşüncenin temeli vs. baz alınarak not veriyor sonra o hocalar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...