Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

gamepad ile pc'de oyun oynamak

tomkat

Öne çıkan mesajlar

Seru said:
gamepad ile aim yapamayanlar sürekli gelip buraya ağlamasın. kimsenin karşılaştırdığı yok zaten.

Konsol FPS'leri aim gerektirmeyecek şekilde hazırlanıyor zaten. İlerliyorsun ateş tuşuna basıyorsun, oyun bundan ibaret. Konsollaştırılmamış FPS'lerde de gamepad ile mouse kadar iyi aim alamazsın mümkün değil, ağlamak gibi tabirler kullanınca komik oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

fizban said:

Tpslerde ozellikle ayaklari uzatarak oynamak varken neden mouse?

ulan ne alakası var. pis casual gamer. tps ile ayak uzatmanın arasındaki korelasyon ne :D? ben açıkçası film seyretmiyorsam niye ayakları uzatıp arkama yaslanayım, daha pür dikkat oynamak isterim yani. üstüme 50 düşman gelirken çıkıp siperden patır patır vurup devam etmek isterim.

abbbbbooooo, gülemedim bile, adeta acııdm valla şu video sonrası :( keşkem gears of war falan koysalarmış demon souls yerine, kılıç kalkanlı low paced bir oyun sonuçta demon souls.

konsolda aim alınabiliyor olsa cross-platform oyunlar oynuyor olurduk şu anda hep beraber ;)

http://www.youtube.com/watch?v=egrH6V-Dopg
Sosyal ağlarda paylaş

Aim yoksa gamepad çok rahat ya. Batman'i, Walking Dead'i gamepad ile oynadım. Şahane oldu. Hotline Miami ve FEAR 3 bok gibi oldu ama mesela ehueh. Trigger ile mermi sıkmak, vibration feedbacki falan güzel bir hissiyat ama tabii o da oyununa bakar, online oyunda gereksiz yorar, singleda atmosfere sokar.
Sosyal ağlarda paylaş

knox said:

walking dead,gamepad ile oynamak nasil bir rahatlik sunabiliyor ki.

diyaloglarda renkli renkli X Y B A çıkıyor. o çok rahat geldiydi bana. analogla hareket etmek de rahattı. button mashlerde zaten kral gamepad eheh. biraz da kişisel tercihe bakıyor o oyunda. bana yayıla yayıla oynamak rahat gelmiş de olabilir. ki ben TVde falan oynamadım öyle bir konfor olsaydı ohoh oynarken rahatlıktan uyuya kalırdım herhalde :P
Sosyal ağlarda paylaş

o zaman "hepinize tek atarım, gamepad ile oynamayı bilmeyen laf etmesin" tarzı yazan bir konsolcu arkadaşı pc ye bağlanan keypad ile pc de fps ye bekliyoruz. o zaman anlaşılır cidden konsollarda passive aim assist olup olmadığı.

ha programlayanlar "gamepad takıldığı anda assist olsun" diye ayar çekerse pc için, o zaman gg zaten :D
Sosyal ağlarda paylaş

Dworgian said:

Seru said:

hiçbir oyunda aim assist sana verilmiyor, kendin açarsan açarsın.

ben şunun bazı oyunlarda default açık olduğunu ve kapatılamadığını duymuştum yanılıyor muyum o zaman.

valla oynadığım bütün oyunlarda oto aim aç kapa ayarı vardı.

bu arada yine klasik mouse-gamepad geyiği dönmüş. yıllardır anlatamadık. mouse tabiki gamepad ile aynı değil. ama el alışınca bamgüm oynanıyor fpsler tpsler.

ben yıllarca laptop kullandığımdan genelde oyunları ps'de oynamayı tercih ediyordum. bu nedenle gamepad ile fpslerde 200 metreden hekşat atabilecek hale geliyorsun sıkıntı yaşamadan. ama sonra masaüstü toplayınca orda oynamaya başladım. şimdi ps'de shooter oynadığım zaman bu ne lan diyorum bir süre alışamıyorum. millette işte bu aşamada hep bırakıp bok atıyor. olay tamamen el alışkanlığı.
Sosyal ağlarda paylaş

gamepad ile ciddi zor nişan olayı. bir de üstüne hareket halindeyken hareket halindeki hedefe nişan alması var onun. sonra anlaşılıyor neden pc pazarını ve dodging ile shock combo içeren ut gibi fps'leri yapmayı bırakıp yerine konsollarda cover-based gow tps'ler yapmak moda oldu. (:P)
Sosyal ağlarda paylaş

Red said:

ama el alışınca bamgüm oynanıyor fpsler tpsler.

ya hala bam güm oynamak diyebiliyorsunuz lan??

şunu diyorum, dümdüz ilerleyip ekranın her köşesinde ilerledikçe çıkacak 1000 tane target olan bir shooting range düşün, bunu mouse ile temiz yarı zamanda falan bitirir ortalama bir pc oyuncusu, gamepad kullanıcısına göre. Tabii ki kıçımdan sallıyorum da, bunun bir şekilde testini yapmak lazım. Ama yok işte pc oyuncusu 10 dakkada bitirirken, gamepad max 10.5 dakkada bitirir falan gibi bir iddianız varsa bence tartışmayalım?

bam güm oynamak nedir yani, bam güm'ü tanımlamadan salla kelimeleri oooh. ben de mesela 100 metreyi 'inanılmaz' koşuyorum, öyle böyle değil yani.

arcane said:

Aim yoksa gamepad çok rahat ya.

biz de aynen bunu diyoruz zaten. ama konsolcular kaldıramıyor aim'in dandik olduğunu, kendilerini fps, tps oynuyor zannediyorlar, ona oynamak deniyor zannediyorlar.

Sam said:

gamepad ile ciddi zor nişan olayı. bir de üstüne hareket halindeyken hareket halindeki hedefe nişan alması var onun. sonra anlaşılıyor neden pc pazarını ve dodging ile shock combo içeren ut gibi fps'leri yapmayı bırakıp yerine konsollarda cover-based gow tps'ler yapmak moda oldu. (:P)

hah aynen işte, quake oynayın lan yiyorsa, önceki sayfadaki videoda var gamepad ile quake. baya ciddi anlamda gözümden yaş geldi, acıdım çok o oyuncuya.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...