Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sevgili kedim Yoda

deadwoll

Öne çıkan mesajlar

http://i.imgur.com/R6EysWK.jpg?1

Bu küçük canavar bana geçtiğimiz Perşembe gününden beri arkadaşlık ediyor ve bayağı eğleniyoruz kendisiyle.

Yalnız ilk defa kedi beslediğimden bazı şeyleri pek iyi bilmiyorum, o nedenle bir kaç şey sormak istedim.

Öncelikle; kuru mama, su ve 2-3 günde bir parmağımdan yalattığım çok az yoğurt hariç hiç bir şey yedirip içirmiyorum ona. Mamasını veterineri verdi; Farmina Matisse Kitten marka (ben hep proplanı duymuştum ama bundan verdi adam) ve kendi içtiğim sudan veriyorum. Bol bol da oyun oynatıp spor yaptırmaya çalışıyorum.

Fakat kendisi anladığım kadarıyla ishal ya da ona yakın bir şey. Kakasının rengi gayet koyu ama pudinge yakın bir kıvamda oluyor. (bir süre sonra kuruyup sertleşiyor) Böyle olunca da bazen bacaklarına, poposuna falan bulaştırıyor sonra ben onun götünü bebe mendiliyle silene kadar bütün evi tavaf ediyoruz.

Acaba günde 6-7 kere böyle kaka yaptığını varsayarsak bu normal tuvalet şekli midir? Yoksa veterinere götürmek mi gerek?

Sonracıma mamanın markası iyi midir? Premium vs. yazıyor ama bilemedim. Eğer değilse neyle değiştirmemi tavsiye edersiniz?
Sosyal ağlarda paylaş

Akademisyenim, 9-10 gibi okula gidip, 5 gibi evde oluyorum, haftasonları da evdeyim %90. Kız arkadaşım başka şehirde olduğundan gece hayatım da yok mk.

Bilmiyorum benden sıkılır mı ama evde olduğum süre boyunca da yapışık oluyoruz. Hatta şu an kucağımda horluyor velet.

İshal olup olmadığından bir emin olabilsem kafam rahatlayacak, yeni temizlediğimden fotoğraf da çekemiyorum sdf
Sosyal ağlarda paylaş

sanki köpekmişçesine yazmışsınız yahu. kedi dediğin herifçioğlu ilgi milgi muhtacı değil, %99'unu sevmek istersin kaçar, kucağına alırsın 1 dakka sonra gider, gelir miyavlar mamasını verirsin, yanına gelip yatmak yerine gider uzağa yatar. vs vs.

tek olay kumunu 2 haftada 1 değiştiricen ve kakaları da 1-2 günde 1 alıcan kumun içinden.
Sosyal ağlarda paylaş

sabo kedi o bakımdan bi nevi eğitilebiliyor gibi bişi. mesela ben benim kediyi köpek gibi yaptım resmen sdfs. gel diyince gelen bişi oldu. ufakken kucaktan indirmedim. şuan 5 kiloluk kediyi yarım saat kucağımda gezdirebiliyorum sakince.

uyurken direk benim yastığımda yatıyor. eğer fazla ilgi göstermezsem küsüyor. hani 45 dakka boyunca mıncıklasam sıkılmıyor

futbol falan oynuyoruz kediyle. garip bişi oldu.

kediyi ufaktan beri nasılsa bu kediler kendi halinde diye bırakınca öyle devam ediyordur tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

valla ben 2-3 haftalık iken almıştım beşiktaş iskelesinden. hep böyle kucakta falandı herif, inmedi hiç ufakken kucaktan... ama yok eşşoleşşek hiçbir zaman sevmiyor kucak falan, yapacak bişi yok.

ha ben kızdırmayı seviyorum zaten o ayrı. uyurken falan gidip uyandırıp baya haşin severim, uyutmam, garip garip pozisyonlara sokarım falan. ben de biraz psikopatım galiba, ama herif de inanılmaz huysuz yani.

genel efor ve emeğe bakınca da kedi çok rahat bakılabilecek bir hayvan bu arada yani.

yani bebek 10 üzerinden 10
köpek 10 üzerinden 8 ilgi istiyor ise
kedi 10 üzerinden 4 ilgi ile çok rahat takılabilecek bir hayvan
Sosyal ağlarda paylaş

Red said:

sabo kedi o bakımdan bi nevi eğitilebiliyor gibi bişi. mesela ben benim kediyi köpek gibi yaptım resmen sdfs. gel diyince gelen bişi oldu. ufakken kucaktan indirmedim. şuan 5 kiloluk kediyi yarım saat kucağımda gezdirebiliyorum sakince.

uyurken direk benim yastığımda yatıyor. eğer fazla ilgi göstermezsem küsüyor. hani 45 dakka boyunca mıncıklasam sıkılmıyor

futbol falan oynuyoruz kediyle. garip bişi oldu.

kediyi ufaktan beri nasılsa bu kediler kendi halinde diye bırakınca öyle devam ediyordur tabi.

sende gri scottish fold yok muydu abi, prens sanıyormuş kendisni, yatağıma falan işiyor diyodun sanki.

ne zaman kanka oldunuz ^^
Sosyal ağlarda paylaş

bizim kedinin problemi kısırlaştırma çıktı ya. biz 2 defa çiftleştirdik. hayvan karının tadını alınca iyice strese girdi. 3 yaşında kısırlaştırdık. ondan sonra toparladı hayvan. o zamana kadar çok stresliydi. şimdi baya hareketli ve oyuncu haline geri döndü yavruluktaki gibi

bu nedenle zaten koku bırakıyordu yatağa matağa heryere işiyordu sıçıyordu ara ara. bi de çiftleşme zamanı dişi kediler ibiz eve almıstık. heryere kokuları sinmişti tabi. kısırlaştırana kadar zor dönemler yaşadık ahah
Sosyal ağlarda paylaş

Farmina Matisse zaten çok tuvalete çıkarıyor o yüzden yorum yapamadım. Bir de yavru iken daha sık tuvalet yapıyorlar. Büyüdükçe sabah akşam moduna bürünüyor.

Edit: Kediye mümkünse süt verme :) Sulusuda susuz olanıda etki ediyor. Sulandırınca daha az ishal oluyor bir de midesine çok dokunmuyor o kadar. Vermen gerekli ise Laktozsuz sütü sulandırmanı tavsiye ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

Red said:

bizim kedinin problemi kısırlaştırma çıktı ya. biz 2 defa çiftleştirdik. hayvan karının tadını alınca iyice strese girdi. 3 yaşında kısırlaştırdık. ondan sonra toparladı hayvan. o zamana kadar çok stresliydi. şimdi baya hareketli ve oyuncu haline geri döndü yavruluktaki gibi

bu nedenle zaten koku bırakıyordu yatağa matağa heryere işiyordu sıçıyordu ara ara. bi de çiftleşme zamanı dişi kediler ibiz eve almıstık. heryere kokuları sinmişti tabi. kısırlaştırana kadar zor dönemler yaşadık ahah

Sen yine evet kei atmissin abi, ben bi erkek kedimi sokaga cikardim begendigiyle olsun diye, bickin pustun biri gelip s.kti arabanin altinda. 500SEL miydi neydi elim uzanmadi, goz gore gore heba oldu hayvan.

Bu da boyle bi animdir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...