Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sipeyskeyk'in geri vites başlığı

sipeyskeyk

Öne çıkan mesajlar

sipeyskeyk said:

fede said:

ben de bu başlıkta kaç gündür direniş ile ilgili hiç bişey yazmıyorum. cuma günü gittim sadece kuğuluya ondan sonra da bidaha gitmedim. direnişe karşı neden bu tavrı takındığımı açıklamak istiyorum diye söze girdim ama tutucam kendimi yine zamanı gelince konuşucam, bi konuşursam türkiyede taşlar yerinden oynar
Noldu lan ellediler mi?

ısınamadım ortama
Sosyal ağlarda paylaş

Çok güzel yazmışsın, ayrıca samimisin.

Ben de AKP'yi, sivil anayasayı vb. doğru oldukları noktalarda destekledim. (Bir marksist olarak) Bu tutarsızlık değil aksine gerçek tutarlılıktır. 1998'de başörtüsüne özgürlük eylemine katıldım.

Başörtüsüne özgürlük eylemiyle seküler yaşama/alkole vb. özgürlük eylemlerinin arasında ne ortak nokta var? Özgürlük.

Bu eylemleri ADD düzenlemedi ki? Kürtlerden tut liberallere, hippilere, ibnelere, yeşillere, sosyalistlere, komünistlere ve hatta ülkücülere(ulan bahçeli ben senin) vb. kadar AKP hariç herkes şu anda orada. AKP içindekiler bile ikiye bölünmüş durumda.

O yüzden pişman olacak birşey yok. Ben eminim ki 49% un en az yarısı şeriat gelsin diye onlara oy vermedi. Batı standartlarında bir ülke olacağımızı falan düşündüler.

Ha, şu andan sonra da bu hareketin sivil kalması ve 28 Şubat kafasına teslim olmaması da önemli. Yani bu hareketin sonunda özgürlükçü, bilimsel bir kafa çıkarsa işte Türkiye baharı o zaman olur.(gerek islam, gerek kürtlere ve diğer etnisitelere bakış falan filan) Ha yok Perinçek kafası gelirse zaten Teyyipden bile daha fazla zulmeder o eylemlere katılan gençlere. Siker atar yani bilemezsin.

Ben senin siyasi duruşuna geri vites diyemem.
Sosyal ağlarda paylaş

Pirvan. Teşekkür ederim, doğru anlamışsın. Birine söyledim biraz önce, bu tutumum artık CHP li olduğum veya geçmişte yapılanları mazur gördüğüm anlamına gelmiyor. Dediklerine aynen katılıyorum, bundan sonrası çok önemli. Benim gibi birçok insanın akp ye verdiği destekte geçmişte yaşananların, bahsettiğin hususların büyük payı var. Umarım yeni gelecek siyasi oluşum toplumun her kesimini kucaklasın, etnik ayrımcılık yapmasın, başörtüşü başörtüsüz diye ayırmasın. Buna gerçekten ihtiyacımız var. Umalım da bu fırsat iyi değerlendirilsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Sufi said:

seçimlere daha var. size son söyleyeceğim akp'den uzaklaşan insnları tekrar akp'ye mecbur etmeyin. daha da söylediğimi anlamazsanız ne halimiz varsa onu görürüz zaten.

şu topicte anlatmak istediğimin özeti
(dip not düşme ihtiyacı hissettim: akp ye yakınlaşanlardan olmadım hiç, kendim için söylemiyorum yani : P )
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

kimseyi aşağalıyarak, özür dilemeye zorlıyarak bisey olmaz arakdaslar.

sipaysin düşüncesi deişmişl kendini kötü hissetmiş suclu hisstmiş özür dilemiş. bence o kadarda suclu değil öpüyom kendisini.

sipeys özür diledi diye samde yanlsı değil suclu deil özür dilemek zorundada değil. onuda öpüyom.

Fistan said:

aynen geri vites değil

kandırılmışlıkların yüzüne vurulmasıdır

kısaca aydınlanmadır bu
Sosyal ağlarda paylaş

AKP nin radikal bir tabanı var geri kalan oy verenler adamların mükemmel pazarlama stratejisi ürünü neticesinde oy verenler. Bunun herkes farkında bi tayyip farkında değil. Hala %50 kafasında takılıyor adam. Partinin geri kalanı da o %50 saçmalığına inansa çoktan islamik rejimi kuramaya kasarlardı. Oy verenlerin çoğu kaşına gözüne oy vermiyor, adamların inandırıldığı "ekonomi iyiye gidiyor" söylemlerine oy veriyorlar. Artıolarak bir de oy verecek başka bir parti göremeyenler var. Ki onlara da bir noktada katılmaktayım.

Şeriattan meriat, islamik rejim bu topraklardan geçti aga geri gelmez daha. Bunun neden olamayacağını da kaç gündür eylemlerde görüyoruz. Bu ülke gençlerinin istemediği bir şey bu topraklarda tutunamaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...