Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Göz Cızdırma

quixef

Öne çıkan mesajlar

marksman said:

doktor ikinci muayenede gözüme bakmak için yaklaşınca gözlerinde lens olduğunu anladım, sorunca hafif bozulur gibi oldu gözleri 4.5 miyopmuş. bi de bana çizdir diyo aq o an vazcaydım çizdirmekten.

%95 ile %99 arası bi garanti veriyorlar ama kesin emin olmak yok.
en büyük sıkıntı ameliyattan bir süre sonra göz numaralarında yine artış olması. ilerlemenin durmuş olması lazım 24 yaşın üstündeysen o risk azalıyor.

Şu durumda hakaret etsen memura hakaret diye uğraşır durursun.

Ne gıcık bir şey ya sinirlendim ciddi ciddi
Sosyal ağlarda paylaş

fenn said:

fenn said:

Alcest said:

Benimde miyop 8.5 derece oldu gözler çizdirmeyi düşünüyordum da yaş 25 hala ilerliyor anlamadım gitti

8,5 nedir ya

Kusura bakma dalga falan geçmek değil amacım şaşırdım. Umarım durur ve bi kara verebilrsin

En son 7-8 ay önce gittim artıyor dedi bakalım inş durursa 1-2 sene içinde çizdirmeyi düşünüyorum kaybetcek bişey yok tekrar artarsada 8 e gelmesi baya uzun zaman alır :D
Sosyal ağlarda paylaş

Dünyagöz Ankara'ya ilk açıldığında ameliyat aynı ameliyatı olmuştum orda(5 sene falan oluyor işte). Bir göz 2.75, diğer göz 3.25 miyoptu; bir de 0.5 astigmat vardı. Şu an gayet memnumum. Burada bilmeden etmeden atan varsa da lenslerle gözlüklerle uğraşmaya devam etsin.

Ameliyat prosedürünü de anlatayım. Ameliyat saatinden bi yarım saat önce falan gidip işte son tetkikler yapılıyor. Vakti geldiğinde, 3 kişiyle beraber ameliyatın yapıldığı kısma alınıyorsuz(senle beraber toplamda 3 kişi sırayla ameliyat olacak, evet).

Önce kornea'da delik açma amaçlı bir aletin altına yatıyorsun. İlk gözümde bu işlem yapılırken acıyacak diye deli heyecan yapmıştım; ama adam işini bitirip diğer göze geçerken falan geçmişti hepsi. Sonrasında seni dışarı alıyolar, senin arkadan girenlere aynı işlemi uyguluyorlar. O sırada senden dışarda gözlerin kapalı beklemen isteniyor. Gözlerini açarsan da puslu bir dünya görüceksin =)

Diğerlerinin işlemleri de bitince; bu sefer asıl lazerin altına yatırılıyorsun. Burada gözlerine direk naylonumsu bir şey bastırıp; sulayıp duruyolar(naylonumsu şeyin amacı göz kırpmanı engellemek). Acı falan yok da garip bir durum =) Sonra lazere odaklanıyorsun ve bitiyor.

Toplamda 20 dakikalık bir ameliyat. Çıktıktan sonra bir 5-10 dakika doktoru bekliyorsun. Gözleri kontrol ettirip, ertesi gün tekrar gelmek üzere oradan ayrılıyorsun. Ha bir de 3-4 tane göz damlasıyla bir ilaç daha almayı unutma. Orada mı veriyoalrdı yoksa senin eczaneden mi alman gerekiyor hatırlamıyorum.

Tavsiyelerim, yanında kesinlikle güneş gözlüğü olsun. Dışarı çıktığında o gözlük olmazsa, zencilerin beynine tecavüz ederse yaşayacaklarını aynen yaşarsın. Daha sonra da evine olabilecek en hızlı şekilde git. Anne, baba, akraba, dost falan varsa rica et seni arabalarıyla eve falan bıraksın. Çünkü ameliyattan yaklaşık 1 saat sonra acısını çekmeye başlayacaksın. Eve vardığında odana geç, perdeleri kapa ve yat. Televizyon izlemek, bilgisayar ekranına bakmak, telefon ekranına bakmak falan hep acı verecek ertesi güne kadar aklında olsun. Sana söylenen aralıklarda göz damlalarını yapmayı unutma bir de.

Acının sebebi de bu arada nispeten ameliyat sonrası gözüne takılmış koruyucu lens. Ertesi gün doktora gittiğinde adamın ilk işi o lensleri çıkarmak oluyor.

Ben yaklaşık 2 ay boyunca doktorun verdiği iki göz damlasını kullandım, bunlara ilaveten toplamda bir 6 ay kadar da göz yaşı damlası kullandım.

5 senedir gözlerimde pek bir problem yok. Sürekli bilgisayarla uğraşmak zorunda olduğumda gözlerim belki biraz daha bozuktur(0.5 civarlarında o da maksimum); ama ona da yapabilecek bir şey yok sonuçta. Bir kere lazer ameliyatı olduktan sonra tekrar lazer altına yatmanı engelleyecek tek şey, ilk ameliyatta kornea'nın ne kadar inceldiği. O da kişiden kişiye değişiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

kozalak said:

http://visianinfo.com/
dediğim olay bu. patide lexius yaptırmıştı.

eyw şunu araştırayım ben

lasikten iki kat pahalıya gelebiliyormuş bu arada

ICL(about $4000/eye) is higher than traditional Lasik or PRK(about $2500/eye)
http://www.realself.com/question/icl-implants-8k-dollars

göz doktorları yazmış, daha pahalı ama lasike göre ben daha az kar ediyorum bu operasyondan diye. ehuehu

yapılan işlem permanent etki bırakmıyormuş. baya yattı kafama bu ama türkiyede yapılıyor mudur hiç bir yerde bilemem
http://www.youtube.com/watch?v=kR4HGL01Lbg
Sosyal ağlarda paylaş

Yaw ne gerek var beyler.

Yaptırdım operasyonu.

Dünyanın en bahtsız hastası olmama ve (operasyon sırasında iki göz arasında Intralase cihazı bozuldu, bir saat tamir bekledim) ilk gün koruyucu lensler ile görüş kalitesinden tırsmış olmama rağmen, bugün sabah kontrolünde koruyucu lensler çıkartılınca bir anda dünya full HD oluverdi. Üstelik doktorun dediğine göre bu daha %60 70 filan, 3 ayı bulabilyormuş %99 görüntü kalitesinin sağlanması. Ama diyeceğim şudur ki, benim çok işime yaradı, herkese tavsiye ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

selam,

yazayım dedim görüşlerimi. nişanlımın babası da, annesi de göz doktoru. babası halen devam ediyor mesleğe. insanlar "gözümü çizdireyim mi ?" diye sorarsa, öncelikle retinanın kalınlığına falan bakıyor, çizdirilebilme ihtimali varsa riskleri açıklıyor. ameliyatta olacak herhangi bir hata, gözünde sürekli olarak leke kalmasına sebep olabilir (böyle çok vaka var). ameliyat sonrasında sürekli göz kuruluğu olabilir. ameliyat sonrasında körlük de olabilir.

bunların olasılıkları nedir bilmiyorum. fakat yine doktor olarak görüşü, "asla yaptırma demem ama bence yaptırmayın" şeklinde sürekli.
Sosyal ağlarda paylaş

forgiver said:

sen önce yeni nufus cüdanını pvc kaplat

şimdi sana alphalığın ve akıllılığın çorak zirvelerinden aptallığın yeşil vadilerine inerek dünyanın en acıklı fıkrasını anlatacağım, bakalım çıkarabilecek misin

temel'e sormuşlar, aptal kadınla mı evlenmek istersin güzel kadınla mı;
temel düşünmüş, aptal kadınla, demiş,
neden, demişler,
güzellik geçicidir, demiş
Sosyal ağlarda paylaş

ya şu konuda ne kadar atıp tutan var arkadaş.

bizzat şahsım miyop ve astigmat olarak çizdirdim 4 sene olacak.

bana ömür boyu gözümün ilerlemeyeceğinin garantisini verdi adam. gayet memnunum.

göz numarası azmış ne gerek varmış diyenlerde gözlükle lensle uğraşsınlar sdfs

yazıları okuyamamak insanları belli mesafeden görememek çok can sıkıcı. ulan okulda arkalarda oturan bir adam olarak hayatım millete ne yazıyor lan şurda demekle geçti. diceksin ki gözlük takaydın. gözlük herkese yakışmıyor. para verip kurtulmak varken lenste çekilecek dert değil.

dünya gözü bilmeme ama istanbul cerrahide gönül rahatlığı ile çizdirin. daha pahalı ama olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...