Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Alper Potuk Fenerbahçe'de

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
fizban said:

ben de biliyorum ticareti, o sozler bazen oyle bir tutulmuyor ki o 200k$ pat diye ucuvermis oluyor. guvenilmez hicbirseye ve hic kimseye ticarette.

Cehalette ve yanlışlıkta sınırları zorluyorsun yine. Marka ismi vermeden bi olay anlatayım sana ticaretle ilgili, merak edersen marka isimlerini firmaları gerçek şahısları da tanıştırırım seninle taraflardan biri yakın akrabam.

Bir tekstil firması var elyaf üzerine çalışıyor bu firma piyasadaki dev firmalardan birinin üretim kısmını alıyor. Malı üretiyor büyük firmaya gönderiyor, büyük firma bu mallara kendi etiketini basıp piyasaya sürüyor. Bu iş böyle birkaç yıl devam ediyor arkasından muhteşem ekonomik krizimiz patlıyor, fabrika sahibi üretici vatandaş aldığı kredileri geri ödeyemiyor (Burda da bankaların sözleşme maddesindeki krediyi geri çağırma hakkı diye bi dangalaklık sözkonusu bi çok firma bu yüzden battı krizde) neyse üretici firmamız batıyor. Fabrika,üretim bantları satılıyor firmanın hala milyonlarca borcu var,davalar üst üste bindiriliyor bi şekilde yasal çıkmaza sokuluyor.

Konumuza dönersek aynı üretici vatandaş kardeşinin üzerine olacak şekilde yeni bi firma kuruyor, bahsi geçen büyük firma piyasa fiyatının çok üzerinde malı teslim almadan 1 yıllık üretimi peşin parayla satın alıyor destek olmak amaçlı, üretici vatandaş bu yılın başında borçlarını bitirdi malları üzerine geçirdi vs...

Şimdi bu üretici vatandaş kendi çapında bi isim sahibi olmasa, ticari itibarı olmasa batmıştı ve çıkma ihtimali yoktu. Büyük firma piyasada farklı yerlerden de tedarik edebileceği malı daha kötü şartlarla o vatandaştan aldı ve o kişiyi kurtardı. Bunun gibi yüzlerce binlerce olay oluyor bütün dünyada, sen itibar falan önemli değil ben parama attığım kazığa bakarım dersen fazla sürmez zaten piyasadaki ömrün.

Ha dersen ki futbol bu, burda sözler falan para etmez orda da yanılırsın. Yarın öbür gün bu büyük takımların kadrolarında yer bulamayan önemli oyuncular olur kiralamak isterler, başkasına değil de sana kiralamaları seni belki daha üst sıralara taşır. Ya da yine oyuncu satmak istersin bu olaylar yüzünden satamazsın vs...

Lafın özü bu paralar bu insanlar için küçük paralar, kaybettikleri itibarın yanında lafı bile olmaz çoğu zaman...
Mesaj tarihi:
scorch said:

Bu başlıktan şunu anlıyoruz

Fizbanla ticaret yapılmaz

Wyandla ticaret olur.
asil tam tersi. ben kimseye guvenmeyecegim gibi insanlarin da bana guvenmesini beklemem. sozlesme yaparim.

Deathlord da o kadar yazmis karsilikli guven laylaylom. Bunlari telsim'e guvenip de batanlara, agaoglu'nun sozune inanip da ise girisenlere falan anlat.

Durust insanlarin olmasi birsey degistirmez. Soz ucar, yazi kalir. Kades anlasmasindan bu yana 4500 yil gecti siz hala gecmiste kalmissiniz.
Mesaj tarihi:
Noldu şimdi Fener aldı mı Alper'i?

Kulüpler anlaşmıştı en son, sonra bir sürü bilgi geldi, yok GS çekildi dendi, sonra GS daha belli değil dedi, FB ses etmedi, Eskişehir Fener'e sattık dedi ama kesin bir şey yok sanırım?
Mesaj tarihi:
Daha önce de yazmıştım. Sınıf arkadaşım Alper'in eseste takım arkadaşıydı. Hala da görüşüyorlar. Aileler tanışıyomuş falan filan.

Alper'le facebooktan konuşmuşlar. Galatasaray'la Alper anlaşmış. Daha doğrusu sezon devam ederken anlaşmışlar. Ama Halil Ünal klasik "Sezon sonuna kadar bekle. Avrupa'ya gidelim sonra gidersin" falan demiş. Hatta Avrupa yakasında ev falan dahi bakmaya gidecekmiş. Dün ise Halil Ünal aramış ve seni Fener'e sattım demiş. Fenerbahçe ise 3.25 kesin + bonus monus bişeyler önermiş. Alper de bu parayı kolay kolay kazanamam tarzı konuşmuş. Bir de menajerinin dediğine göre Bienvenü Eskişehir'e gelmek istemiyomuş. Fenerbahçe Bienvenü'nün yerine ekstra para vermek zorunda kalabilirmiş.

Şimdii. Ben de biliyorum çok fazla mişli konuştuğumu. Ama olay bu. 3.25+bonus (bu bonus dediği maç başınadır heralde)cidden kallavi para. Tamam Alper iyi topçu eyvallah ama 3.25 çok para ya.
Mesaj tarihi:
İşte Halil Ünal'ın açıklamaları:

"Meselenin özüne şöyle bakalım. Alper'in ayrılmasını istemeyiz. Ama futbolcu kardeşimiz özellikle bu sezon transfer yapmak istediğini söyledi. Geçen yıl da söz konusu olmuştu. Ben de sözleşmesini 2016'ya kadar uzatmıştım. Önümüzdeki yıl ciddi talip gelirse, bu transferi gerçekleştireceğimizin sözünü verdik. Sözümüzü de tuttuk. Eskişehirsporluluk duruşu vardır. Biz verdiğimiz sözü tutarız. Alper şu anda Fenerbahçe ile görüşüyor. Alper de kabul ederse Fenerbahçe'ye transferi gerçekleşecek. 6 milyon 250 bir Euro'nun yanı sıra Orhan Şam ve Bienvenu'yü aldık. Hem sağ bek hem de forvet hattında ihtiyacımız vardı."

"Galatasaray de Alper ile ilgileniyordu. Başkan Ünal Aysal ile uzun sohbetler ettik. Pazarlık yaptık. Bize vermiş oldukları teklif konusunda sıcak olamazdık. Son görüşmede 3 milyon Euro peşin, 3 milyon Euro vadeli olmak olmak üzere 6 milyon Euro önerdiler. Bir de Culio'yu teklif etiler. Galatasaray'a 'hayırlı olsun' deyip de Fenerbahçe'ye satmadık. Galatasaray'a 'Son teklifiniz bu mu?' dedim. 'Bu' dediler."

"Kulüp menfaatlerimiz için Fenerbehçe'nin teklifi daha iyiydi. Pazarlık böyle cereyan etti. Galatasaray'ın bize karşı kırgınlığı söz konusu olamaz. Abdurrahim Albayrak ile dün gece bir kez daha görüştüm. 'Hayırlı olsun' dedi. Ama bugün hoş olmayan şeyler söyledi. Eskişehirspor önemli bir camiadır. 1965'ten beri bir duruşu var. Alper'in farklı bir düşüncesi söz konusu değil. Profesyonel bir futbolcu. Ekonomisini düşünecektir. Biz Fenerbahçe ile anlaştık. İmzayı atarsa transfer gerçekleşecektir."
Mesaj tarihi:
ligtv said:

Ali Dürüst ve Abdurrahim Albayrak'la görüştüklerini belirten Eskişehirspor başkanı "İlk görüşmemizde teklif ettikleri fiyat azdı. Son görüşmemizde 3 milyon euro peşin, kalan 3 milyon euro 1 yıl vadeli ve Culio'yu teklif ettiler. Benim bunu kabul etmem mümkün değildi. Biz kimseye söz vermedik. Ben 'yönetim kurulu ve Alper'le görüşüp size cevap vereceğim' dedim. Daha sonra yönetim kurulunu topladım" şeklinde konuştu.

Fenerbahçe'nin Alper hamlesini "Ardından Fenerbahçe'nin teklifi geldi. Onların teklifi daha cazipti. Ben de kulübümün menfaatini düşünmek zorundayım" sözleriyle açıklayan Halil Ünal, Galatasaray'dan gelen eleştirilere de şu sözlerle cevap verdi:

"Bugün Galatasaray'dan şık olmayan açıklamalar duydum. Eskişehirspor çok büyük bir kulüp ve caimadır. Bugün bu oyuncu olur yarın başka bir oyuncu olur. Biz 18 takımız elbettte birbirimizden oyuncu alıp satacağız. Herkes kendi menfaatlerini ve hesap kitaplarını yapmak zorundadır."

Alper Potuk'un geçen seneden beri ayrılmak istediğini açıklayan Başkan Ünal, "Alper transfer yapmak istiyor. Son 1 yıldır bu konuda ben de kendisine söz vermiştim. Bu sözümü tutmak zorundayım. O Eskişehir'den büyük bir takıma transfer olma hayalini gerçekleştirdi. Orhan Şam ve Bienvenu de bizim kadormuza bu mevkkilere ihtiyaç olan isimler. Alper profesyonel bir futbolcu. O kendi alacağı paraının peşinde olacaktır biz de kulüp menafatlerini peşindeyiz" ifadelerini kullandı.

Genç oyuncuyu yere göğe sığdıramayan Halil Ünal, "Alper altın gibi bir çocuk. Kulübüne ve milli takıma uzun yıllar üst seviyede hizmet eder. Fenerbahçe ile anlaşamzsa geri dönebilir. Kapımız her zaman açık. Halen daha 2016'ya kadar sözleşmesi var. Transferi bu sene olmazsa bir dahaki sene olur" diye konuştu.
Mesaj tarihi:
yukarda yazan şey 2 sayfa önce dedigim sey.

fenerle anlasmazsa gelir eskişehirde oynar, o paraya gs'ye vermeyiz demiş. cok isterlerse seneye daha yüksek fiyatla gelirler demiş.

abi biz genclerbirliginden aykut'u istedik cavcav 5m fiyat istedi türk piyasası fena vallahi es-es ucuza kaptırmıcak anlasılan :D
Mesaj tarihi:
ha bizimkiler de gerizekalı zaten... adam sadece "son teklifiniz bu mu?" diye sordu ve "bu teklife vermem mümkün değil" dedi ama biz alper bitmek üzere diye kap'a bildirdik.

adam kıçını kurtarmaya çalışıyor işte büyük ihtimalle.
Mesaj tarihi:
abi bence adamın şu açıklamalarından sonra polemiğin arttırılması anlamsız, adam açık ve net parayı kim verdiyse futbolcumuzu ona sattık demiş. dünyanın sonu değil alperin gelmeyişi. alternatifini bulmaya gayret göstersinler bu saatten sonra.

tabi bunların içinde yalan dolan olmadığını varsayıyorum.
  • Yeni Oluştur...