roket adam Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 Rejim baskısının artışı ve pol*sin zıvanadan çıkması sebebiyle ciddi ciddi bu işlerin git gide daha çok sarpa saracağına inanmaya başladım. En son Davu**oğlu'nun 'bizi eleştirenlerin Twitter hesaplarını takip ediyoruz' temalı konuşması beni daha çok korkuttu açıkçası. Bundan birkaç ay/yıl sonra, muhtemelen olumlu sonuçlanacak bir başkanlık referandumundan sonra işlerin çok daha kötüye gideceğini düşünüyorum. Düşünce özgürlüğünü en azından internette yaşatabilmek için, Internette anonimite konulu, hdd şifrelemeden tor'a kadar genel olarak anlatan bir yazı dizisi hazırlamayı düşünüyorum blogumda. Genel privacy geyiklerinden cep telefonu şifrelemesine kadar, po***slerle başı derde girme ihtimali olan insanların bundan kaçabilmesine olanak verecek şeyler anlatmam lazım. Fikirlerinizi alayım. Nelerden bahsedeyim? Topyekün bir privacy nasıl sağlanır? Siz internette anonimiteyi nasıl sağlıyorsunuz? Teknik açıdan soruyorum tabii, 'girmiyorum' gibi cevaplar gelmese daha iyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cantug Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 *VPN SSTP *Dual Profile *2 Way Data Encypt Daha da var ama SPY moda giriyor oralara girmeye crymeariver a sorarık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 Çabuk VPN polis istediğinde benim bilgilerimi vermeyecek mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 ben bodos giriyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 "roket adam" said: Çabuk VPN polis istediğinde benim bilgilerimi vermeyecek mi? seke seke verecek nereye vermiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 VPN iste, baska bir de Telekom'dan koruyan bir nebze DNSCrypt var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 ben pati buluşmasına gittiğime pişmanın öncedne tanımıyordum, şimdi gitti anonimlik yorumu okurken de, yorum yaparken de hep reel deki konuşma tarzı, görünüşler aklıma geliyor önceden sadece nikler vardı kafamda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 gerge tam bir seks tanrisi diye oldu degil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pontipati919 Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 roket biri dava açmıştı galiba sana bi forumda yazdığın bi mesajdan. başka var mı macera yaz bilgilenelim biz de Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lectre Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 olm adamlar twitter hesaplarını takip ediyor işte. follow bildiğin. neden korktun? :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cantug Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 "roket adam" said: Çabuk VPN polis istediğinde benim bilgilerimi vermeyecek mi? Prosödür şöyle oluyor tamamen illegal olsak vermezdik ama ilegal iş yapan bir vpn firması yoktur şuan tahminen biz bir şirket olduğumuz ve yurtdışındada şirket uzantılarımız olduğun için verilir ama şu şekilde: *ilk önce polisin bizi bulması gerek :) *eğer 6 ay geçmemişse olaydan log verilir *log ta sadece girilen yerler ip olarak tutulur uç tan uça şu saatte şeklinde *Kimliği hiç birşekilde verilmez. Ki bunları geçtim Türkiye de Polis istesede biz onları İswiçre makamlarına başvurmalarını söyleriz. Onlarda asla böyle bişi vermez. Merkezimiz iswiçrede ... Kısacası isterse polis gizlilik sözleşmeleri dahilinde veremeyiz* evet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 klavye delikanlılığı bitmiş ya. klavye pısırıkları gelmiş artık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lectre Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 olmayan bir ülkeden bahsediyor, kaçın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
monoscope Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 en güzeli internete girmiyceksin ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 6 ay cok. Log tutan bilinen firmalar genelde 3 gun, 1 hafta filan tutuyor. Niye 6 ay? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 http://gp1.pinkbike.org/p4pb6306145/p4pb6306145.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pontipati919 Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 eskiden aqp falan yazılıyodu tıroyn falan vardı la ne günlerdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cantug Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 GERGE said: VPN iste, baska bir de Telekom'dan koruyan bir nebze DNSCrypt var. Gerge DNSCrypt i araştırdım denedim VPN siz bir işe yaramıyor Analamadım ama birşekilde server a nameserver isteği plain olarak gidiyor. OpenDNs+DNScrypt ta bir sorun olmadı ama location belli ediyor kesinlikle ttnet dns lerinde işe yaramiyor. Ve 443 portu kullanılmalı kesinlikle onun dışında tak tak gönderiyor aha bu Cumhuriyetçi velet şu ulusal kanala giriyor filan gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 Yok iste, DNSCrypt ile DNS query'ler gorunmuyor; tabii, bulunur ne oldugu ISS tarafinda ama ek ugras gerekir. Tam savunma degil zaten ISS'lere karsi. AMA man-in-the-middle saldirilarina karsi public wifi'lerdeki tam savunma sunuyor. Yani sik sik Starbucks'da filan internete girip de VPN'ye bunun disinda ihtiyaci olmayan biri icin ucretsiz ve guzel bir savunma. VPN olmayan her makinede olmali bence public wifi'lede acmak icin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cantug Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 GERGE said: 6 ay cok. Log tutan bilinen firmalar genelde 3 gun, 1 hafta filan tutuyor. Niye 6 ay? 6 ay neden Terör olayına karışıldıysa eğer, Türkiyede de firmamız olduğu için yasal sınır 6 ay.Ama ayrıntı tutmuyoruz dediğim gibi IP ve Saat 3 gün diyenler kendileri için tuttukları log saldırılar vs vs şeyler kontrol ediyorlar vs. Onlar tutmasa bile ISP si tutuyor adamların en ufak bişide log yok diye 3. uyarıda kapanır adamlar. Bunu riske alamazlar. Yani dediğim gibi illegal olanları bilemem biz legal iş yapmaya çalışıyoruz bugları kullanıp maximum Anon u sağlıyoruz açıkçası. GERGE said: Yok iste, DNSCrypt ile DNS query'ler gorunmuyor; tabii, bulunur ne oldugu ISS tarafinda ama ek ugras gerekir. Tam savunma degil zaten ISS'lere karsi. AMA man-in-the-middle saldirilarina karsi public wifi'lerdeki tam savunma sunuyor. Yani sik sik Starbucks'da filan internete girip de VPN'ye bunun disinda ihtiyaci olmayan biri icin ucretsiz ve guzel bir savunma. VPN olmayan her makinede olmali bence public wifi'lede acmak icin. evet doğru haklısın. Ama Rocketimiz polis filan diyince araştırırlar ondan dedim. DNScrypt yoksa 10 numara public wifi ler vs vs işler için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lectre Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 sağlık bakanlığına şikayet edicem sizi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriarty Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 yanlış mı anladım? az önce isviçreyle uğraşır polis diyodun. şimdi başka bi konu için türkiyeye göre iş yapıyorsun. 6 ay o yüzdenmiş. e yapma, isviçreye göre yap yine? wtf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cantug Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 moriarty said: yanlış mı anladım? az önce isviçreyle uğraşır polis diyodun. şimdi başka bi konu için türkiyeye göre iş yapıyorsun. 6 ay o yüzdenmiş. e yapma, isviçreye göre yap yine? wtf Evet doğru anlamışsın biz tutuyoruz biz firmayız hem tr de hem yurtdışında yurtdışınada yurtiçinede uyumluyuz... Ama bilgi almak istediklerinde isviçreye sormaları gerek sonra biz veririz... ha olduki geldiler serverlarımızı aldılar savcı kararıyla hiçbir sistem durmaz dünyanın heryerinde merkez oluşturulabilecek ağımız var. ki... Serverdaki bilgilere asla ulaşamazlar nerdeyse ordu düzeyinde şifreleme yapmaktayız AES256 hatta KG şifrelemeleri yapmaktayız deneysel olarakta 512 denemelerimiz var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mc_Lovin Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 ben öyle giriyorum ya polis benim nerede olduğumu bulur beş dakikada istese saklım gizlim de yok zaten allah devletimizi başımızdan eksik etmesin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2013 cantug said: moriarty said: yanlış mı anladım? az önce isviçreyle uğraşır polis diyodun. şimdi başka bi konu için türkiyeye göre iş yapıyorsun. 6 ay o yüzdenmiş. e yapma, isviçreye göre yap yine? wtf Evet doğru anlamışsın biz tutuyoruz biz firmayız hem tr de hem yurtdışında yurtdışınada yurtiçinede uyumluyuz... Ama bilgi almak istediklerinde isviçreye sormaları gerek sonra biz veririz... ha olduki geldiler serverlarımızı aldılar savcı kararıyla hiçbir sistem durmaz dünyanın heryerinde merkez oluşturulabilecek ağımız var. ki... Serverdaki bilgilere asla ulaşamazlar nerdeyse ordu düzeyinde şifreleme yapmaktayız AES256 hatta KG şifrelemeleri yapmaktayız deneysel olarakta 512 denemelerimiz var 512 deneysel mi? 1024 ile normal loglari tutuyorlar su an kim olduklarini soylemeyeyim cok alelade bir sirket Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar