Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ankarada yaşanır mı?

kavurma

Öne çıkan mesajlar

wastyrx said:

Esh said:

Ben izmirliyim ama hic yasamadim ama cok sik gidip geliyorum(ailenin bi tarafi komple orada). misal, 6 ay istanbul bostanci/suadiye de 6 ay bodrum turkbukunde yasiyorum, izmir benim acimdan istanbula ve bodruma gore cok daha yasanasi geliyo.

Bu biraz da aldigin enerjiyle alakali, insanlarin guzelligi yuzlerdeki mutluluk, ruh. Bunlari avm sayisi ile kiyaslamak yanlis.

Ankara düzenli bir şehir. Avm diyip duruyorsunuz da ihtiyaç varsa gidiliyor avmlere(misal başarılı sinemalar avmlerde oluyor ya da spor salonlarının beğendiklerim yine avmde)onun dışında benim çevrem en azından yaklaşmıyoruz bile. Çoğu şehrin aksine biz arada bir değişiklik olsun diye değil de beğendiğimiz ilgilendiğimiz için tiyatroya gidiyoruz mesela. Kültür akıyor resmen heauheau. Havası boğmuyor insanı ne kadar sıcak ya da soğuk olursa olsun rahatsız olmuyor insan. Siz kimlerle karşılaştınız bilmiyorum ama insanı normal yurdum insanı yol sor seni götürürler bile hani apaçi dedikleriniz yeni nesil oluyor ki her yerdeler. Bir şehirde toplamadık onları. Aspava var ki çok başarılı bir şey. Seviyorsan pavyon kültürü var değişik kafalar.
Su çok lazımsa eymir gölü vs baya başarılı temiz hava olarak.(sanki bana günün 8 saati denizdesiniz arkadaş. Yatın olur açılırsın ya da her sabah 6.30da gider yüzersin balığa çıkarsın düzenli anlarım ama o bıkbık eden tiplerin neredeyse alayı uzaktan bakıyordur anca) Arkadaşlık baya önemli burada bir de, paran yoksa eğlenebileceğin tek insanlar onlar çünkü o yüzden fakir olmayın. Sanıyorum ankara kötü diyenlerin alayı bu yüzden kötü diyor fakir olmadıktan sonra istanbuldan daha başarılı mekanlar var. En basiti trilye var çocukluk arkadaşımın mekanı ankarada balık restoranı nasıl ülkede top balık restoranı olur kötüyse buralar? ^_^ O yüzden hiç bok atmayın ankaraya izmire istanbula oraya buraya eğer ki bi sıkıntı var ise ya paranız yoktur ya eğlenmeyi bilmiyorsunuzdur ki benim kızdığım nokta budur; her şehrin iyi ya da kötü olduğu yerleri, olayları muhakkak vardır. Siz direk bişi bilmeden adamın yolunu kapatıyorsunuz. Belki gelicek burada baya başarılı olacak hem iş olarak hem çevre olarak? Direk ankara kötü diyip adamın hevesini öldürüyorsunuz ki gelip burada yaşamamışsınız bile çoğunuz.

abi kusura bakma ama dediğin şeylerin çoğu birden fazla şehirde var zaten. istanbulla/izmir ile karşılaştırma yapman komik olmuş. avunma gibi biraz. üzgünüm :(
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

Ankara'yi sevmeyenler iki gun gorup gidenler hep. Tatile ya da gezmeye gelinecek sehir degil Ankara, yasanacak sehir.

Aspava ekolu ayrica ulkede tek.

askerlik + 3 ay çalışma
onun dışında gelip gitmeler.

ankara sıkıcı bi şehir.
he arkadaşların varsa her şehir güzelde
ankara bad yani.

tabi gene civar illerden iidir
Sosyal ağlarda paylaş

barbu said:

abi kusura bakma ama dediğin şeylerin çoğu birden fazla şehirde var zaten. istanbulla/izmir ile karşılaştırma yapman komik olmuş. avunma gibi biraz. üzgünüm :(

AHeuaheau hala karşılaştırma diyorsun. Konumuz ankarada yaşanır mı zaten. Benim demek istediğim de aynen senin dediğin zaten ama anlamıyorsunuz. ^_^
Sosyal ağlarda paylaş

teklifi reddettim arkadaşlar, bunun nedenleri arasında ekonomik sıkıntılar ilk sırada yer arıyor. şöyle ki, çalıştığım yerde adli hizmet tazminatı denilen bir şey var maaşımda, diğer kuruma geçersem bu tazminat maaşımdan kesilecek ve hiçbirşey eklenmeden o haliyle önüme koyulacak. bu da yaklaşık 400 lira içeri girmeme neden oluyor. neyse bakalım hayırlısı. hani geçtim ankaranın yaşanılır bir yer olup olmamasını. puşt herifler dalga geçer gibi çağırıyorlar bir de. araştırmasam susuz sabunsuz gidiyorduk iyi mi.
Sosyal ağlarda paylaş

yeni mezunlar ya da az iş tecrübesi olanlar da çok var o hikaye...bazı işverenler iş görüşmelerinde konuştuğu kişinin durumundan halini çakozlayıp bu türden ucuz ama ne yazık ki işveren leyhine numaraları yapıyorlar...vereceği ücretin brüt olduğunu ya üstü kapalı söylüyor ya da hiç söylemiyor...işe başladıktan sonra da eline konuştuğu paranın çok altında para geçen eleman çok çok çok kötü bir ruh haline bürünüyor. o ruh halini yazamıyorum bu hale, siz anlayın.
Sosyal ağlarda paylaş

8 sayfa okumadım.
soruya cevap veriyorum:
HAYIR, yaşanmaz!

bir proje sebebiyle 15 ay kaldım ankarada, hayatımın ilk kültür şokunu orada yaşadım ben.
mesela köylü kurnazı ya da çarıklı gibi kavramların (iş hayatı için konuşuyorum) ne demek olduğunu ankarada öğrendim.
ha, şunu da belirteyim ama; güzel dostluklar kurabiliyorsun orada.
Sosyal ağlarda paylaş

Biri demiş metroda teyzeler tarafından itilip kakıldım Ankara'da, abicim bu parametreyse İstanbul'un 30 semtinden 20'sinde götündeki cüzdanı alırlar. İzmir'de Alsancak'a geldik kopalım derken 2. Kordon'da travestiden bıçak yersin. Kriter olarak merkezi değerlendirmek lazım, sonuç olarak paticik komunitesi sosyoekonomik olarak iyidir, İzmirliyim ama Ankara hate'ini ciddi anlamıyorum. Herif Buca'da öğrenci İzmir'in neferi
Sosyal ağlarda paylaş

coco said:

8 sayfa okumadım.
soruya cevap veriyorum:
HAYIR, yaşanmaz!

bir proje sebebiyle 15 ay kaldım ankarada, hayatımın ilk kültür şokunu orada yaşadım ben.
mesela köylü kurnazı ya da çarıklı gibi kavramların (iş hayatı için konuşuyorum) ne demek olduğunu ankarada öğrendim.
ha, şunu da belirteyim ama; güzel dostluklar kurabiliyorsun orada.

istanbul'da hiç kültür şoku yok yani? lol.

ankara'da 22 senesini geçirmiş biri olarak sadece ankara sıkıcı olduğu için yaşanmaz diyebilirim. yoksa gayet güzel yaşanır. ama istanbul cafcafına alışmış bünye daralır orada
Sosyal ağlarda paylaş

Valla burada işe girersen bir şekilde yaşanıyor.

Ben doğma büyüme İzmirliyim, kesilesi elim, öpülesi rehberlik hocası ve soruları çalan şerrefsizlerin ortak komplosuyla önce Ankara'da üniversite okudum sonra da madem yaptık bir hayır bacakları tam ayır mottosuyla burada işe girdim.

Denizsiz yaşamak zor, bugüne kadar 6 kere şehirdışı göreve gittim 6 sını da allem edip kallem edip İzmir'e ayarladım. Amaaa, sen pavyon aspava diyenlere de bakma, gece olayı için Arjantin Caddesi, Park Caddesi vb. her türlü mekan mevcut buralarda.

AVM denilince de hakikaten insanların aklına ne geliyor bilemedim doğrusu, Armada'ya falan eyw de Kentpark, Panora falan gayet güzel yerler kanaatimce.

Gel hacı işte, daha sonraki terfide de İstanbul a geçersin :P
Sosyal ağlarda paylaş

chrome said:

Izmir birakilir mi ya.
Daha dun ankaradaydim, askerligi de burada yapmistim. Hayattan sogudum. Avmsi avm degil insani hötö ogrencisi bir acayip ortam kasvetli kizlar cirkin erkekler biyikli ve cumleye duzgun baslayip sonunda sive yapiyorlar.
Basbakanlik teklif etseler gidilmez oyle bir sehir abi. Yasayan da bilmedigi icin yasiyor ya da mecburiyetten

izmirin avmleri de öyle güzel öyle güzel ki
koskoca ksk da 100 yıllık egs parktan başka yok sanırım
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...