Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kariyer Kararsızlığı

Noyzura

Öne çıkan mesajlar

BabacumMostors said:

adam hayatın gerçeklerini vurunca masaya "ah abi ya"

peki

hayatın değerleri katma değer oluşturmak zaten. türk > övün > çalış > güven .. varlığım türk varlığına armağan olsun.

yaşam manyakça birşey niye illa sizin koşullandırıldığınız gibi olduğunu dayatmaya çalışıyorsunuz ? lütfen emekliliğinizde böyle çalıştırılacak haliniz kalmayıp birşeyleri sorgulamaya başladığınızda beni hatırlayın.
Sosyal ağlarda paylaş

ay şekerim, onların kosullandrııldığı gibi olmasını dayatması senın "hayatınızı boşa harcıyosunuz ben harcamıyorum hmppf" kendini beyenmelerinden daha az abzürd.

hoş öle bir tutumlarıda yok zaten, heleki babacum'un ehehe şimdi düşündümde böle "önce işine git, yaşama demiyorum yaşa ama hobi olarak yasa" falan dediğini ehehe
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:

Biraz bölüp parçalayacağım yazdıklarını ama

Noyzura said:

Ama hayat bizleri kalifiyeli sanayiyeye faydalı işçiler haline getirmeye çalışıyor....
Onların dedelerine ve babalarına öyle öğretmişler. Türkiyede sömürge bir ülke olduğu için eğitim sistemindede öyle empoze edilmiş.....
Önemli olan üretmek , piyasayı canlandırmak ölene kadar ya da 65 yaşında emekli olana kadar .

Sipiritçilerin fazla matris izleye izleye takılıp kaldığı bir nokta bu, gerçek hayatı egemenlerin oyun alanı gibi görüp bu hayatı yaşayanları yine egemenlerin köleleri olarak algılıyorlar. İnsanlığı ileriye götürecek büyük hadron çarpıştırıcısı ya da curiosity gibi cihazların yapılabilmesi için genel bir iş bölümüne, ve sanayiden teorik fiziğe hatta edebiyata herkesin üzerine düşeni yapmasına ihtiyacımız var.

Bütün bu süreçte meydana gelen adaletsizlikler, sistemin özünü değil yalnızca düzeltilmesi gereken taraflarını anlatıyor. Kölelikten ve serflikten gelinen noktaya baktığında aslında sosyal adalet anlamında da atılan büyük adımlar var. Ve asıl amaç 65 yaşına kadar çalışıp harcayıp çarkı döndürmek değil, dönen çark sayesinde ileriye gitmek.

Matrisle hayatı çözmek

http://thinkpurpose.files.wordpress.com/2012/10/matrix-fight-quote.jpg

Noyzura said:

bazı şeyleri gözden geçir. kaç sene buna katlanabilirsin. Kaç sene işinle , entellektüel sohbetlerle ve malın mülkünle çevrene övünerek geçirebilirsin. Sürekli aynı rutine katlanıp patronunu daha zengin etmek için bir köle olarak yaşayabilirsin ?

Sahip olma arzusu insana ait bir zayıflık, ama sahip olmak için değil değer yaratmak için çalıştığımızı anlayınca mal mülk birer amaç olmaktan çıkıp araç haline geliyor. Ortada "katlanılacak" bir zorluk yok, bu devir risk alanların egemen olduğu bir devir. Eşitsizliğe neden olsa da iki tarafı keskin bir kılıç, keza aynı zamanda yaratıcılığı destekleyip tembelliğin de önüne geçiyor.

Noyzura said:
Burada paticiktede kaliteli işçi olsa sektöre faydan olsun yoksa geber muhabbetini yapanlar çok ama lütfen onlara alınma.
....
Önemli çok işe yarayan bir mesleğin yoksa adam sayılmıyorsuni, yaşama hakkın falan yok onların gözlerinde.

Hayat bu kadar siyah beyaz, insanlar da bu kadar yüzeysel değil noyan. Beni kimse anlamıyor ben aslında nincayım ama nincaların devri geçmiş miymiymiymiy dersen adam yerine konulmazsın. Ben yakın dövüş sporlarına/felsefesine ilgi duyuyorum, bu konu üzerinde çalışırsam kendimi geliştirir filmlerde dizilerde çalışır sevdiğim işi de yapmış olurum dersen adam yerine konulursun.

Faytkılaba matrise çok kaptırıyorsunuz kendinizi. Evet böyle materyalist pitfallar var, hepimizin çevresinde de buna düşüp kısırdöngüden çıkamayan, sürekli hayatından şikayet eden tanıdıklarımız vardır. Ama çalışarak değer üretmek, bu sahip olmacı basit anlayışla sınırlı değil.

dipnot : arap tanrıları kara büyüyü yasakladı panpa, beyaz büyü selbes

Axedice ciddi mesaj atmazsa ölücek hastalığına yakalansam oturup bu kadar ugrasmassın ha
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

ay şekerim, onların kosullandrııldığı gibi olmasını dayatması senın "hayatınızı boşa harcıyosunuz ben harcamıyorum hmppf" kendini beyenmelerinden daha az abzürd.

hoş öle bir tutumlarıda yok zaten, heleki babacum'un ehehe şimdi düşündümde böle "önce işine git, [b]yaşama demiyorum yaşa ama hobi olarak yasa[/b]" falan dediğini ehehe

:)-D
Sosyal ağlarda paylaş

Noyzura said:

BabacumMostors said:

adam hayatın gerçeklerini vurunca masaya "ah abi ya"

peki

hayatın değerleri katma değer oluşturmak zaten. türk > övün > çalış > güven .. varlığım türk varlığına armağan olsun.

yaşam manyakça birşey niye illa sizin koşullandırıldığınız gibi olduğunu dayatmaya çalışıyorsunuz ? lütfen emekliliğinizde böyle çalıştırılacak haliniz kalmayıp birşeyleri sorgulamaya başladığınızda beni hatırlayın.

arkadaşlar anlamıyor. değişik herşeye saldırıyoruz. sen nasıl yaşarsan yaşa bu kadar basit kime ne lan.

noyzura gerçekten garip bir herif. birçoğumuza göre saçma sapan inançları falan var. kendini spermini yutan bir adam enerji diye evet.

ve fakat kime ne abi ne yaptığı ne yapacağı nasıl yaşadığı falan? benim de çok saçma bulduğum inanışları var gerçekten ama diversity iyidir.

katma değermiş. TISSSS
Sosyal ağlarda paylaş

birine zararın dokunmadığı sürece istediğin fikri istediğin işi istediğin yaşam şeklini benimseyebilirsin. doğuştan hakkın bu.

ben bir bilimci olarak açıkçası noyzuranın yazdığı bütün spiritüel herşeyden nefret ediyorum. ama adam bunu para karşılığı yapsa bile banane abi. niye benim derdim oluyor yani?
yok öyle birşey deyip saldırmak nedir? yaptığı şeyler her ne iseler memnun kalmayan bir daha gitmez oluşturacağı seansa.

dene aga sen yapmayı. kime ne amk? zaten birçok iş bir başka güruh tarafından yoksayılabildiği için. benim işim gücüm evrim dünyanın yüzde doksanı inanmıyor evrime. yok mu? var.

sen spiritüel diyosun aynı şeyi hissetmeyip inanmamak başkasının elinde. ama yok diyip saldıran adamların herhangi bir dine veya bilime veya görüşe falan saldırmasından hiçbir farkı yok yaptıklarının.
Sosyal ağlarda paylaş

aquila said:

biz de bize ne diyoruz iste, alakali alakasiz her konuya atlayip ben acayiplikler adamiyim demesine gerek yok. kabul ettik acayipliklerini zaten panpa, kasma.

ondan bende rahatsızım. kendisini görsem olm bi oturalım adam gibi konuşalım bir sakin ol artık der ve tokat atarım.

de adam öyle bir adam yani. bazı yazdıkları dylan tier ama kendi halinde bir herif.
Sosyal ağlarda paylaş

gençler bu adamın hayatıyla ilgili tutarlı bir yanı yok, "şu olsun ama böyle olsun şunlar olmasın" diye geliyor "abi ama gerçek hayatta o öyle değil" dendiğinde kendi o küçücük kafasında kurduğu dünyasına bir saldırı olduğunda da "ah canım siz sistemin adamları" triplerine giriyor yani akıllıca bir şey yok ortada

cibiliyeti çok matahmış gibi ortalarda dolanması ve sizi de aşağıda görüyor olması egolarını üstünüze salması hoşunuza gidiyorsa üzgünüm onda değil de sizde bir sorun var demek, dilan neyse bu yaşayan organizma da öyle

hani "boş ver o da yaşıyor hem ağaçların da karbondiokside ihtiyacı var" diyorum kendime ama şuna prim veren insanların mesajlarını okuyunca "nasıl bir yer oldu lan burası?" diyorum

ha benim bunu yazmamın zerre etkisi olmayacak biliyorum gidip yine buna prim verceksiniz çünkü algı zeviyeniz o kadar ve inanın şuna prim verene daha çok üzülüyorum

adam marjinal fln değil beyler, şeklen marjinal takılıyor işine gelmeyen şeyleri de pisliği halının altına süpürürcesine bu kimliğin altına saklıyor, kendi küçük dünyasına hapsolmuş ve muhtemelen de hiç bir şey olamadan, olmaya da çalışmadan diğer yaratma yetisinden yoksun düz insanlar gibi geçip gidecek

ne kadar aptalsınız ki ben şunu yazmak zorunda kaldım şimdi kalkıp "sistemin adamısınız" konulu bir cevap daha gönderecek ve durumun farkında olanları bir kere daha aşağılayacak, "siz böyle kalığ düşünmeye zorlanmışsınzı" vs diye zırvalayacak, bu adam gerçekten umurumda değil ama prim verenlerin neden ve nasıl prim veriyor olduğunu sorguluyorum. zaten siz ve sizin gibiler prim verdiğiniz için bu adam iyi bir şey yaptığını sanarak böyle kaldı. şimdi de geriye dönüp sizi aşağılıyor hor görüyor siz de bunu yutuyorsunuz

umarım nazar boncuklu sikine sallamaz da cevap vermez
dinimiz amin
Sosyal ağlarda paylaş

BabacumMostors said:

gençler bu adamın hayatıyla ilgili tutarlı bir yanı yok, "şu olsun ama böyle olsun şunlar olmasın" diye geliyor "abi ama gerçek hayatta o öyle değil" dendiğinde kendi o küçücük kafasında kurduğu dünyasına bir saldırı olduğunda da "ah canım siz sistemin adamları" triplerine giriyor yani akıllıca bir şey yok ortada

cibiliyeti çok matahmış gibi ortalarda dolanması ve sizi de aşağıda görüyor olması egolarını üstünüze salması hoşunuza gidiyorsa üzgünüm onda değil de sizde bir sorun var demek, dilan neyse bu yaşayan organizma da öyle

hani "boş ver o da yaşıyor hem ağaçların da karbondiokside ihtiyacı var" diyorum kendime ama şuna prim veren insanların mesajlarını okuyunca "nasıl bir yer oldu lan burası?" diyorum

ha benim bunu yazmamın zerre etkisi olmayacak biliyorum gidip yine buna prim verceksiniz çünkü algı zeviyeniz o kadar ve inanın şuna prim verene daha çok üzülüyorum

adam marjinal fln değil beyler, şeklen marjinal takılıyor işine gelmeyen şeyleri de pisliği halının altına süpürürcesine bu kimliğin altına saklıyor, kendi küçük dünyasına hapsolmuş ve muhtemelen de hiç bir şey olamadan, olmaya da çalışmadan diğer yaratma yetisinden yoksun düz insanlar gibi geçip gidecek

ne kadar aptalsınız ki ben şunu yazmak zorunda kaldım şimdi kalkıp "sistemin adamısınız" konulu bir cevap daha gönderecek ve durumun farkında olanları bir kere daha aşağılayacak, "siz böyle kalığ düşünmeye zorlanmışsınzı" vs diye zırvalayacak, bu adam gerçekten umurumda değil ama prim verenlerin neden ve nasıl prim veriyor olduğunu sorguluyorum. zaten siz ve sizin gibiler prim verdiğiniz için bu adam iyi bir şey yaptığını sanarak böyle kaldı. şimdi de geriye dönüp sizi aşağılıyor hor görüyor siz de bunu yutuyorsunuz

dinimiz amin

http://i.imgur.com/tCwvnOw.gif
Sosyal ağlarda paylaş

"sen dön de kendine bak lan yarram" diyeceklere de şimdiden söyleyeyim;
evet, haklısınız görece ben de henüz bir bok değilim ama en azından kendimi tanıyıp gerçek dünyadaki sınırlarımı deneyimleyebildiğimden nerede durduğumu ve nasıl durmam gerektiğini biliyorum üstüne de ekleyerek nereye gidebileceğimi kestirebiliyorum.

siz kendinizi düşünün ve sorgulayın, yanlış olduğunu hissettiğiniz bir şey varsa çözüm arayın önleminizi alın yoksa arkadaşım şu hayatta kimse ağzına bir hap verip yada damardan bedenine işleyerek yanlış olduğunu farkettiğin şeyleri düzeltmez sadece seni bir hayal dünyasına hapseder asalak gibi yaşarsın
Sosyal ağlarda paylaş

BabacumMostors said:

dinimiz amin

kız olsam direk yavşardım sana babacum. direk yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Noyzura, hocam para kazanmak gibi bir derdin yoksa, takıl kafana göre. Para derdi olmadan kafasına göre takılmak güzel bir şeydir büyük ihtimalle.

Hep düşünmüşümdür, zor durumda kalsam, işler güçler elimde patlasa ne yapabilirim diye. Hoca olup köy köy gezmek cazip gelmiştir bana. Bir iki muska yaparsın, biraz ezber ve bol bol okuma. Hitabeti de biraz geliştirdim mi, en azından aç kalmayacağımın garantisidir.

Para kazanmak gibi bir derdin varsa, senin için en güzeli Adnan Hoca gibi bir şey olmak. Süper para yaparsın. Para önemli değil, önemli olan sevgi barış kardeşlik deme, güzellik yarışmasında değilsin. Para önemli. Ayrıca Adnan Hoca olmaktan utanma, parasını alacağın insanların problemi o. Bence hak ediyorlar.

Bu arada, tarottu, spritüellikti falan hep saçma şeylerdir benim için, bilemiyorum belki fazla realist bir insanım, hiç ucundan bile bulaşmadığımdan spritüelliğe belki çok şey kaçırmışımdır. Neyse, konu ben değilim, sensin. Yazdıkların bana saçma geliyor çoğunlukla, ama o saçmalıkta büyük potansiyel olduğunu görüyorum ben, daha doğrusu potansiyel senin bunları aktarışında. Bence bunların içine biraz da din katarak, muhteşem şeylere imza atabilirsin.

Bunları neden yazdım, kariyer ile ilgili soru sorduğun için. Yargılamak gibi bir amacım yok. İlgi çekmek konusunda fikir belirten kişilere de katılıyorum. Seviyorsun ilgi çekmeyi, önemli bir şey bu aslında, kötü bir şey değil, işine yarar, eğer kullanmayı bilirsen.

Tavsiye veren kişiye de bakmak lazım, hayatta ne biliyor diye. Bi bok bildiğim yok aslında, daha yeni istifa ettim bankadan. Klasik olarak işinden nefret eden bankacıydım yani. pis herifin teki.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...