Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cevabını bulamadığım bir soru..

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
bunu birisi sormuştu hala cevap bulamadım
Bir profesör dersten çıkıyor kantine gidiyor saat 12:30.bir sigara alıyor ve dışarda tabureye oturuyor..
yanına bi hademe geliyor:
H-Hocam siz profesorsunuz bilirsiniz.
P-sor bakalım
H-Benim üç kızım var üçünğn yaşları çarpımı 36
p-yok bilemedim daha cok bilgi ver.
H-Üç kızımın yaşları toplamı karşıdaki ağaçların sayısı kadar.
p-yok gene bilemedim.
H-büyük olan piyano çalıyor..
diyor ve profesor biliyor.
kızların yaşları ney?
(karşıdaki ağaçlar derken kelime ve harf sayısı degilmiş)
felaket derecede merak ediyorum.[signature][hline]Angelfire, 24 Kasım 2004 23:11 tarihinde demiş ki:
......
bitidirdiniz ömrümü tükettiniz yemin ederim
anlamıyorum amacınız ne sizin
biz dostuz mu demeye çalışıyonuz ya

[Bu mesaj Suark tarafından 29 Kasım 2004 12:14 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
rahat bi 2 aydır dusunuyorum , herifin numarasını bulsam sorcam.yok yani gelmiyor hiç bişi.[signature][hline]Angelfire, 24 Kasım 2004 23:11 tarihinde demiş ki:
......
Mesaj tarihi:
peki nie 12 3 1 değil? ya da 9 4 1?[signature][hline]Angelfire, 24 Kasım 2004 23:11 tarihinde demiş ki:
......
Mesaj tarihi:
said:
Suark, 29 Kasım 2004 12:13 tarihinde demiş ki:
bunu birisi sormuştu hala cevap bulamadım
Bir profesör dersten çıkıyor kantine gidiyor saat 12:30.bir sigara alıyor ve dışarda tabureye oturuyor..
yanına bi hademe geliyor:
H-Hocam siz profesorsunuz bilirsiniz.
P-sor bakalım
H-Benim üç kızım var üçünğn yaşları çarpımı 36
p-yok bilemedim daha cok bilgi ver.
H-Üç kızımın yaşları toplamı karşıdaki ağaçların sayısı kadar.
p-yok gene bilemedim.
H-büyük olan piyano çalıyor..
diyor ve profesor biliyor.
kızların yaşları ney?
(karşıdaki ağaçlar derken kelime ve harf sayısı degilmiş)
felaket derecede merak ediyorum.

büyük 12
orta 3
küçük 1[signature][hline]Nemo me impune lacessit.-Karşılığını ödemeden kimse bana zarar veremez.
Utinam tam facile vera invenire possem quam falsa convincere.-Keşke neyin doğru olduğunu da , yanlışı farkettiğim kadar kolay bulabilsem.
Mesaj tarihi:
3*3*4=36
1*2*18=36
1*1*36=36
1*4*9=36
2*3*6=36
1*6*6=36
2*2*9=36
1*3*12=36

hımm olasılıklar bunlar..
toplamı ağaç sayısına eşitse ve adam yetmedi dediyse mükerrer olasılıkları bulmak gerek

3+3+4=10
1+2+18=21
1+1+36=38
1+4+9=14
2+3+6=11
1+6+6=13
2+2+9=13
1+3+12=16

Hımm büyük kız dediğine göre eşit yaş olamaz. Yoksa iki tane 6 yaş oluyo. Onun için 2-2-9 dur..[signature][hline]Nedankoyum sana bi$i olmasın..
Mesaj tarihi:
said:
nedanko, 29 Kasım 2004 12:30 tarihinde demiş ki:
toplamı ağaç sayısına eşitse ve adam yetmedi dediyse mükerrer olasılıkları bulmak gerek

vay guzel mantık..hakketten bu galiba[signature][hline]Angelfire, 24 Kasım 2004 23:11 tarihinde demiş ki:
......
Mesaj tarihi:
karşıdaki ağaçlar === harf sayısı 16
1 + 3 + 12 = 16
1*3*12=36

12 yaşında biri piyano çalabilir :D[signature][hline]There's someone who needs you.

[Bu mesaj adonis tarafından 29 Kasım 2004 12:40 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
adonis, 29 Kasım 2004 12:39 tarihinde demiş ki:
karşıdaki ağaçlar === harf sayısı 16
1 + 3 + 12 = 16
1*3*12=36

12 yaşında biri piyano çalabilir :D

yok harf veya kelimlerele degil direk matematik ile ilgiliymiş.[signature][hline]Angelfire, 24 Kasım 2004 23:11 tarihinde demiş ki:
......
Mesaj tarihi:
said:
nedanko, 29 Kasım 2004 12:30 tarihinde demiş ki:
3*3*4=36
1*2*18=36
1*1*36=36
1*4*9=36
2*3*6=36
1*6*6=36
2*2*9=36
1*3*12=36

3+3+4=10
1+2+18=21
1+1+36=38
1+4+9=14
2+3+6=11
1+6+6=13
2+2+9=13
1+3+12=16

Hımm büyük kız dediğine göre eşit yaş olamaz. Yoksa iki tane 6 yaş oluyo. Onun için 2-2-9 dur..

daha neyi tartışıyorsunuz ki? cevaplamış adam yukarda. gayette mantıklı...
aslında böyle sorularda cevap dahi çarpıtılabilir, çünkü matematiksel yönünden çok, kelime oyunuyla aldatmaya dayalı bir soru. bu soruyu böyle değil, direkt eldeki bulgularla anlatsalardı çok daha kolay bir soru olurdu :)[signature][hline]is all that we see or seem
but a dream within a dream?

Edgar Allan Poe
Mesaj tarihi:
bendede bir soru ama taö degil acılmı siz soyleyin bir denklem var yspıyojn yapıyon 2=1 mi ne cıkıyodu yazrsanız sevinirim birde matematkcinin soruları cıkmıyo :D[signature][hline]CoCoCola ic
Hayatı Yasa
Mesaj tarihi:
eh bunun sadece bazı kelimeleri değiştirilmiş hali geçen sene dersanede sorulmuştu ve arkadaş da o ders yapmıştı. vay be deyip kalmıştık hehe.. ama hakikaten de dikkat ve zeka isteyen bir soru, zira çoğu kişi büyük çocuğun büyük olmasına değil piyano çalmasına bakıp hönk der. soruya bakınca hatırladım ama ya bunda bir pislik vardı ama neydi diye düşündüm :) nedanko çözmüş ama hatırladım heh[signature][hline]oasisoyun.net | Mancınık'ı Yükle | Oasis Forum
Mail/MSN: [email protected] , ICQ:6254196
Mesaj tarihi:
said:
BullDoG, 29 Kasım 2004 15:03 tarihinde demiş ki:
bendede bir soru ama taö degil acılmı siz soyleyin bir denklem var yspıyojn yapıyon 2=1 mi ne cıkıyodu yazrsanız sevinirim birde matematkcinin soruları cıkmıyo :D

şöyle olabilirmi?
1=2 doğrumudur?
iki tarafıda 0 la çarpalım
1*0=2*0
0=0.
dogrudur.
gibi salak bişi olabilirmi?[signature][hline]Angelfire, 24 Kasım 2004 23:11 tarihinde demiş ki:
......
Mesaj tarihi:
orada o mantikla 0 lari sadelestiriyosun fakat 0 sayısı matematiksel olarak sadeleşmez, ki genel matematikde mantik denklemi çözen sayılara bakar insan mantığına değil. Mesela 1.999.... , sayısı 2 ye eşit olarak kabul edilir. Ama çok küçük de olsa fark oluyor.[signature][hline]Magent Starfall RR6 ice wiz
Mesaj tarihi:
said:
Suark, 29 Kasım 2004 16:17 tarihinde demiş ki:
said:
BullDoG, 29 Kasım 2004 15:03 tarihinde demiş ki:
bendede bir soru ama taö degil acılmı siz soyleyin bir denklem var yspıyojn yapıyon 2=1 mi ne cıkıyodu yazrsanız sevinirim birde matematkcinin soruları cıkmıyo :D

şöyle olabilirmi?
1=2 doğrumudur?
iki tarafıda 0 la çarpalım
1*0=2*0
0=0.
dogrudur.
gibi salak bişi olabilirmi?

Hayır ya böle bişe deildi bende hatırlıorum bizim dersanede biri çok meraklıydı ispatlıyordu da nasıldı 15 fln var dio işte 15=15 sora iki tarafıda bölüo çıkarıo 2=1 oluodu ama bizim matematikçi olmadığını ispatlamıştı :P[signature][hline]En ateşli ve içli ağlamalar, en sönük ve anlamsız gülüşlerde gizlidir.
Bir pati kardesimizin sözüdür...
Öhöm Öhöm ben :)
Mesaj tarihi:
Nedanko çözmemiş biliyomuş. (Çünkü ben de biliodum o bakımdan):) Yok çözdüyse helal olsun :)[signature][hline]I love you but, i love your butt.
Warning! A nuke has been launched!
Mesaj tarihi:
2=1 olayı için ;

"""
I* x = y olsun
II* x-y = 0
III* 2x-2y = 0
IV* 2x-2y = x-y
V* 2(x-y) = (x-y)
VI* 2(x-y) / (x-y) = (x-y) / (x-y)
VII* 2 = 1

"Sayılar , sıfırla çarpıldığında sonuç sıfırdır, sıfıra bölündüğünde sonuç belirsizdir." Bu kurala uyulmadan yapılan yukarıdaki işlemlerin sonucunda 2 = 1 bulunmuştur.

Hangi basamakta hata yapılmıştır? """

Sorunun aslı bu. Kardeşim yeni geldide kitabı buldum =)[signature][hline]Götür Beni Bu Issız Sokaklardan
  • Yeni Oluştur...