Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İdra Kovuldu

Oymanq

Öne çıkan mesajlar

_Spartacus_ said:

said:
-polt'a karşı oyundan çıktığı noktada oyunu bilmediğinden değil aksine çok iyi bildiğinden oyundan çıktı. ivme'yi polt almıştı ve hatırlatırım polt koreli bir terran. o noktada yapacağı turtle'ı hele day break gibi bir mapte aşacak zerg yok zaten dünyada. idra doğru zamanda maçı kazanamayınca pes etti. ne yani 10 dakika sonra ezilip çıksaydı daha mı iyi oyuncu olacaktı ?
Kesinlikle bu kadar kötü değildi durumu. Oyunu 10 dakika önce bitirebilirdi, bitirmedi çünkü Terran'ın avantajının normalde olduğundan daha fazla olduğuna kendini inandırmış, denge konusundaki düşünceleri oyunu okumasını olumsuz etkiliyor. %80 galibiyet şansı varsa %50 diye düşünüyor. %30 varsa %0 var diye düşünüp çıkıyor.

said:
-zerg güçsüzken de güçsüz diyordu güçlüykende. yani temelde spartacusten bir farkı yok. spartacuste terran ortalığı kırıp geçirirken "oyun eşit" diyebiliyor harbiden eşitken de eşit diyor. birde sıkılmadan millete 1a2a eleştirisi yapabiliyor.
Ben hiçbir zaman "oyun mükemmel dengeli" demedim. Üst seviyede üç ırk da temsil ediliyorsa kimsenin ağlamaya hakkı yoktur dedim. Ki dediğimin doğru olduğu ortaya çıktı zaten daha sonra. İstediğiniz üzere Terran güçsüzleştirilince ne oldu? Bütün finaller ZvZ oldu. 1.5 yıl boyunca Brood Lord - Infestor'dan başka bir şey izlemedik. Hem denge hem de seyir zevki açısından sıçtı oyun.

said:
-günümüzde tek sıkıntı tvz match up'ında gözüküyor çünkü mmm'in yanına gelen widow mine ve hellbat zergi çaresiz bıraktı. eskiden bu ünitelere yokken bile terranlar bu match up ta iyi işler çıkarırken şimdi bunlarla birlikte çok kolay baskı kurabiliyorlar. benim kendi gözlemlerim , gsl maçları ve takip ettiğim gm oyuncularının tweetleride bu teorimi destekliyor. özellikle iyi tvz oynayan adamlar şimdi bu ünitelerle birlikte bu match up'ta zirve yaptılar.
hangi dünyada yaşıyorsun bilmiyorum. Askere gittikten sonra takip edememiş olabilirsin anlarım ama queen range'i arttırıldıktan sonra dünyanın hiçbir yerinde Terran'lar "bu match up ta iyi işler çıkar"mıyorlardı. Zaten bu mesajınla bile maçları ne kadar büyük bir ön yargıyla izlediğini göstermişsin. Yahu GSL'i örnek vermişsin, GSL'de son 8'de 4 Zerg var. Ne kadar "çaresiz"miş Zerg'ler, vah vah!

GSL
-------------------
Roro vs innovation
symbol vs bomber
-------------------
maçları sonrası eğer terranlar marine mayın medic yaparda zergler yenerse senden özür dileyecem.
Sosyal ağlarda paylaş

iyi ki bırakmışım geçen sene ladderi. zerg ezikti hala ezik. yeni paketle durum daha da kötü olmuş anlaşılan. zergi direk kaldırsınlar bence şu koyulan videoları izledim de harbi yazık. oyun dengeli diyenlerin hemen hepsi ya terran ya da protoss oynuyordur büyük ihtimal.

idra da hala king ve hala çekemeyenleri var ahah

hiçbir şey olmaz ona adam efsane.

ayda 6500 dolar da iyi paraymış

edit: konu geçen hafta ölmüş ben niye hortlattım bunu hiç bilmiyorum
Sosyal ağlarda paylaş

valla iyiyim diye bir şey demedim hiç zaten. ama çokta kötü değildim yani. bıraktığımda diamond - master arası bir noktadaydım ek olarak bu konuda benden çok daha iyi oynayanların da olduğunu biliyorum ama görüşüm bu yönde. zergin kazanması için daha iyi oynaması gerekiyor.

blizz infestorların imba olduğunu kabul etti mi bilmiyorum ama zergin zaten öyle sağlam uniti yok, infestorlarda oldukça fazla kaynak isteyen bir birim. ek olarak çok iyi kontrol etmezsen hemen haşat oluyorlar. micron iyiyse gayet counterlamak mümkün yani çokta imba olduğunu düşünmüyorum açıkçası.

turnuvada ezdi diyince de benim aklıma 5 rax reaper rush la filan zergin 10 dakikada ezildiği turnuvalar filan aklıma geliyor bilmiyorum yani.
Sosyal ağlarda paylaş

infestor z nin tek op unitiydi zaten onu da nerflediler. Muthis derecede imba birsey degildi fungal ama op di nerflenmesi bana kalırsa gecikti. Sebebi de nasil bir degisiklik yapmak gerektigini bulamadi blizz bence. Bir ara casting range ini dusurdu. Olmadi psionic unitler etkilenmesin fungal dan dediler olmadi falan en son simdiki projectile haline dondu.

Ama su an Z nin ezikligi cok bariz. Oyunda soyle birsey var. Toss icin ornegin. Z ye karsi scoutladiginda hangi uniti basman gerektigi belli. Roach hydra varsa ha tamam standart colossus immo stalker zealot meatshield gogo diyorsun. Multitasking in sicik micron dunyanın en kotusu olsun robodan immo colossus basip turtle oynamak yeterli. Z de bu kadar kolay degil. Adamın immo sentry pushla gelecegini %100 biliyorsun ama counterlaman icin muthis split attack falan yapman gerekiyor. Cunku adamin force field i var. Orda da sicarsa recall i var zaten adamın cok buyuk bir hata yapma sansi sagliyor.

Terran icin hellbat drop aynı sekilde. 2 medivac le 4 hellbat drop yaparak saka gibi worker kill i aliyorsun. 2 tanesi areaya tek atiyor cunku. tank ı dps i hayvan gibi ve heallanıyor.

Toss a karsi cogu durumda işlevsiz oluyor cunku yeterli eco hasari veremedigin zaman hadi mech oynayayim diyemiyorsun z ye karsi oldugu gibi.

Widow mine lari toss gibi de outrange edemiyorsun. Zaten bio oynayan terrana karsi mutaling baneling gitmek zorunda kaliyorsun o droplari yememek icin. Fight dondugunde de surround edersen yada iste adam stim basip kacarken 4-5 ling birakip kalan army yi geri cekmeyi basarabilirsen triggerliyorsun mayinlari sansin oluyor o zaman.

Su durumda terrani yenmem icin baya outplayed etmem yada adamın buyuk bir hata falan yapmasi gerekiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Jim_E_Rustler said:

reampage said:

Grubby protoss değide terran oynasa keşke.

Yeterince izlemesi çok keyifli terran var.

Ciddi bir protoss eksigi var lakin, şöyle patır kütür döven.

zuuncum polt/demuslim/4gg dısında stream acan yok replay ayrı konu
ha bu 3lüden keyf alıyorumda bi grubby olsa bunların yüzüne bakmam
Sosyal ağlarda paylaş

Müthiş derecede imbaydı gayet. Sadece infestor değil, Brood Lord ve Corruptorla birleşince ne karadan ne havadan dokunulamayan bir ordu oluyordu ve bu nedenle WoL'ün son bölümünü domine etti Zerg. 5 rax reaper nerflendikten sonra hiçbir ırkın ulaşamadığı kadar yüksek galibiyet oranlarına ulaştı.

Şu anda da ezik olmadığı ön yargısız yaklaşan herkesin görebileceği bir şey. HotS'un çıkışından sonraki iki büyük turnuvayı da Zerg kazandı. Devam eden büyük turnuvalarda da galibiyet oranları gayet dengeli.
Sosyal ağlarda paylaş

Zerglerin kanında var whine, her toss Terran oynamanın daha zor oldugunu kabul eder.

Toss'un zorlugu daha az hata kabul etmesi, hatan çok daha sert patlıyor surata.

Terran'daki micro, macro zorlugu çok daha ucuk diger ırktan. Ama potansiyel saglayan bir zorlugu var, çok iyi oynayan terran nefes aldırmıyor, izlemeyi de zevkli hale getiriyor ırkı. Heyecanlı izledigim tek zerg Life şu an.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...