KuddusiMavra Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Soimyr said: Ana dili kürtçe, lazca, çerezce, ladioni olupta türkiyede bunları konuşmayı bırak korkuadan öğrenemeyenler var. şurada kürtçe kısmı hariç olan kısım yalan, hem de büyük yalan. bu ülkede hangi çerkezin,hangi lazın ana dili çerkezce,lazca? komik olma allah aşkına. kürtçe olanın da suçlusu devlet tabii ki. madem anayasada resmi dil türkçe, öğreteceksin o zaman herkese türkçeyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 KuddusiMavra said: uzlaşma kültürü önemli bir şey. ben diyarbakırda düzenlenen yüzbinlerce kişilik mitinglerin yapılabilmesini bu ülke halkının sağ duyusuna bağlıyorum. eğer bu ülke halkı bunca acıdan sonra diyarbakırda o adına miting dedikleri rezalete tepkisini o şerefsizlere saldırarak, dolayısıyla gerçek anlamda bir iç savaş ile göstermiyorsa E gösteriyolar işte, saldırdılar Karadeniz'de? Diyarbakır'da saldıramasınlar bi zahmet. KuddusiMavra said: halkın olgunluğundandır. benim kastettiğim bu. aponun resimleri altında,pekaka paçavraları altında, türkiye'ye nefret sloganları atılan ve devletin hiçbir müdahalede bulunmadığı bir miting bugün diyarbakırda yapılıyorsa kimse bana "kürtler eziliyorlar,yazık,dillerini de konuşamıyorlar,kültürel hakları da verilmiyor"demesin. demek istediğimi umarım anlatabilmişimdir? Senin mantığından gidersek zencilerin mitingler düzenlemiş olması Amerika'da zencilerin ezilmediklerini gösterir. Lütfen "Türkiye'de Kürtler giremez diye bir tabela gördün mü" deme, ayrımcılığın boyutlarından bahsetmiyoruz. Kürtler artık gövde gösterisi yapabiliyorlar çünkü yıllarca savaştan sonra devlet kaybedecek hiçbirşeyi olmayan insanlara eziyet etmenin onları güçlendirdiğini anladı. KuddusiMavra said: meclisteki milletvekillerinin bireysel çıkışları veya grup halindeki söylemleri bu ülke halkının geneline mal edilemez. ortada zaten neyin ne olduğu, genel olarak bu ülkede halklar arasında bir düşmanlık olduğunu her şeye rağmen söyleyebilir miyiz? Merak ediyorum aynı şeyi AKP'li bir milletvekili yapsa ne tepki verirdin. Neyse. Halklar arasında bir düşmanlık var ama bu iç savaş boyutuna varacak kadar yaygın değil. Ama var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Kurumsal bir etnik köken ırkçılığı yoktu bizde avrupadaki gibi (atsızcıları falan geçiyorum tabi komedi grubu olarak), ama kültür baskısı her zaman mevcuttu. Al mesela sen güzel bir örneğisin. KuddusiMavra said: en iyi eğitimin insanın ana dili ile olduğuna inanıyorum, bu ülkede yaşayan insanların da ana dili türkçe. Bu ülkede yaşayan kürtlerin "ana dili" türkçe mi şimdi? Askerde türkçe bilmediği için kantinden don alamayan adamın da mı anadili türkçe? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 ateist kendisine verilen ibretlik cevap karşısında donup kaldı CEVÂB VEREMEDİ kıvamında bir yazı olmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 niger of the sand... senin derdin üzüm yemek mi,bağcı dövmek mi? ben seninle karşılıklı monolog şeklinde tartışmak istemiyorum. yazdıklarımı ya anlamıyorsun ya da kasten anlamak istemiyorsun. ülkenin geneli her şeye rağmen, kürtçülerin tüm provokasyonlarına rağmen kürtlere karşı hala dostane duygular taşıyor. sen ısrarla karadeniz de pekakalıları konuşturmadılar,onlar da gitti diyarbakır'da miting yaptılar, sıkıyorsa gelsin mhpliler diyarbakır'da miting yapsın noktasına getiriyorsun. benim kastettiğim bu değil. eğer bu ülkede şu an sessiz kalan halkın çoğunluğu gerçekten "yeter lan artık" derse o diyarbakırda kürtçüsünü de, kürtünü de çok acı sonlar bekler; bu ülke ne yazık ki geçmiş dönemlerde iktidarların izledikleri politikalar nedeniyle bu kastettiğime benzer olayları yaşadı. Umarım anlaşılmışımdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tarumar Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 doktor beyin parası bol ama dünyası ufakmış anlaşılan. benim bildiğim doktorun derdi araştırma, geliştirme olmalıdır tıp konusunda. bizim doktor oğlunu sağlığına kavuşturmak için fransaya gidiyor ve türkiyede bu imkan neden yok diye isyan edeceğine gidip kürtlere kafayı takmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 axedice said: Kurumsal bir etnik köken ırkçılığı yoktu bizde avrupadaki gibi (atsızcıları falan geçiyorum tabi komedi grubu olarak), ama kültür baskısı her zaman mevcuttu. Al mesela sen güzel bir örneğisin. KuddusiMavra said: en iyi eğitimin insanın ana dili ile olduğuna inanıyorum, bu ülkede yaşayan insanların da ana dili türkçe. Bu ülkede yaşayan kürtlerin "ana dili" türkçe mi şimdi? Askerde türkçe bilmediği için kantinden don alamayan adamın da mı anadili türkçe? tabii ki anayasamıza göre bu ülkenin resmi dili türkçe. anadili kürtçe olan adama türkçeyi öğretmek de devletin görevi. bunu yapamayan devlet zaten suçlu,bunu tartışmıyorum bile. madem anayasada ülkenin resmi dilini Türkçe olarak tanımlamışsın, o zaman en ücra köyde ki kürt kökenli vatandaşımıza dahi Türkçe'yi öğretmek zorundasın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Tarumar said: doktor beyin parası bol ama dünyası ufakmış anlaşılan. benim bildiğim doktorun derdi araştırma, geliştirme olmalıdır tıp konusunda. bizim doktor oğlunu sağlığına kavuşturmak için fransaya gidiyor ve türkiyede bu imkan neden yok diye isyan edeceğine gidip kürtlere kafayı takmış. ya sen speyskek olabilir misin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Aramızda burada bir şey olamayıpingiltere ye göç eden ve antin kuntin işler yaparak kazanmaya çalışan aynı zamanda kendini tudor sanıp diğer göçmenleri aşağılayan komik adamlar var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Dar düşünmek bu dediğin olsa lazım. Oğlunun hastalığı nedir ve çaresi turkiyede varmıdır bilmiyoruz o yüzden atıp tutmayalım. Hatta doktorun oglu var mı doktor var mı onu bile bilmiyoruz. Turkiyede helelooo diye arastırma yapılamıyor ve batılı ülkelerde bu tip bir sürü deneysel tedaviler yapılabiliyor adam neden burada oğlu ölene kadar aynı tedavinin bulnmasını beklesin. Kürlere kafayı takmamış sadece turkiyede kurtce konusturmuyorlar diye fransaya gidiyorsan burada neden aynı haklarını aramıyorsun demiş adam bu kadar. Kürt şöyledir böyledir falan gibi bir yorumu yok dikkatli okursan. Tarumar said: doktor beyin parası bol ama dünyası ufakmış anlaşılan. benim bildiğim doktorun derdi araştırma, geliştirme olmalıdır tıp konusunda. bizim doktor oğlunu sağlığına kavuşturmak için fransaya gidiyor ve türkiyede bu imkan neden yok diye isyan edeceğine gidip kürtlere kafayı takmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Çetintaşa bak kürt kökenli vatandaşımız falan diyor lol, elinizde 2 güç olsa duman edersiniz be bütün kürtleri. Kafanıza vurulunca sindiniz resmen, şimdi kürt kökenli vatandaşımız oldu dmi pis kürtler. Adsssfs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tarumar Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Absolut said: Oğlunun hastalığı nedir ve çaresi turkiyede varmıdır bilmiyoruz o yüzden atıp tutmayalım. çaresi niye yok ne eksik? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Finklorpeyniri Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 sipeyskeyk said: Çetintaşa bak kürt kökenli vatandaşımız falan diyor lol, elinizde 2 güç olsa duman edersiniz be bütün kürtleri. Kafanıza vurulunca sindiniz resmen, şimdi kürt kökenli vatandaşımız oldu dmi pis kürtler. Adsssfs SDKGJDSFHJ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Geldi yine. sipeyskeyk said: Çetintaşa bak kürt kökenli vatandaşımız falan diyor lol, elinizde 2 güç olsa duman edersiniz be bütün kürtleri. Kafanıza vurulunca sindiniz resmen, şimdi kürt kökenli vatandaşımız oldu dmi pis kürtler. Adsssfs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Absolut said: Dar düşünmek bu dediğin olsa lazım. Oğlunun hastalığı nedir ve çaresi turkiyede varmıdır bilmiyoruz o yüzden atıp tutmayalım. Hatta doktorun oglu var mı doktor var mı onu bile bilmiyoruz. Turkiyede helelooo diye arastırma yapılamıyor ve batılı ülkelerde bu tip bir sürü deneysel tedaviler yapılabiliyor adam neden burada oğlu ölene kadar aynı tedavinin bulnmasını beklesin. Kürlere kafayı takmamış sadece turkiyede kurtce konusturmuyorlar diye fransaya gidiyorsan burada neden aynı haklarını aramıyorsun demiş adam bu kadar. Kürt şöyledir böyledir falan gibi bir yorumu yok dikkatli okursan. Tarumar said: doktor beyin parası bol ama dünyası ufakmış anlaşılan. benim bildiğim doktorun derdi araştırma, geliştirme olmalıdır tıp konusunda. bizim doktor oğlunu sağlığına kavuşturmak için fransaya gidiyor ve türkiyede bu imkan neden yok diye isyan edeceğine gidip kürtlere kafayı takmış. (tu) şu yazıdan aynı anlamı çıkarttığım bir arkadaşın yorumunu okumak güzel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tarumar Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 kuddusi bence haksız çünkü düşünceleri çok dengesiz ve samimi değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 hangi düşüncelerim nedeniyle haksızım? hangi düşüncelerim dengesiz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tarumar Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 takip ettiğim kadarıyla seni hiç samimi bulmadım. hep birilerinin kafasına vura vura düşüncelerini anlatmak istiyorsun, herkes sana benzesin istiyorsun ve senin gibi düşünemeyenlere karşı tahammülsüzsün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 "Tatar Ramazan" said: KuddusiMavra said: olm dakkasında trollemeyin yaaaa... Senin doktor trollmus zaten gencler naapsin? Fransada da nufusun yuzde yirmisi Kurtse dedigi seyleri yapsinlar tabii, ama yok degilse cok salakca bir hikayeymis. abicim kürt milletini temsilen seçilen adamlar bu sayıları vermiyo her mesajda arttırmayın şu nüfusu ya 2 milyonla başladınız 16 milyon mu oldu 5 seneye türkiyede türkler azınlıktır 2 milyon türk var dersiniz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 sizin de dünyadan haberiniz yok he Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Sanal ortamda Samimiyet tartışması :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 bu diyaloga inancak mal cikmismi acaba Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Tavsan gibi ureyip en az 10 cocuk yapiyorlar ne bekliyordun ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Firstblood Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 axedice said: Askerde türkçe bilmediği için kantinden don alamayan adamın da mı anadili türkçe? Kantinlerde 100er tane çevirmende bulunsun hatta herkes anadilinde don alsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2013 Tarumar said: takip ettiğim kadarıyla seni hiç samimi bulmadım. hep birilerinin kafasına vura vura düşüncelerini anlatmak istiyorsun, herkes sana benzesin istiyorsun ve senin gibi düşünemeyenlere karşı tahammülsüzsün. cevabın samimiyetsiz ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar