kami Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 Şuanki farem dota 2 oynarken çok mouse lagı vermeye başladı. Tam aksiyona girerken kitleniyor böyle mapi kaydırıyor tam düşman başına bir durum. Windows'tan mı kaynaklanıyor yoksa fareden mi anlayamadım, güzel bir mouse alayım diyorum ama hiç anlamam bu işlerden. Bugune kadar hep 40-50 liralık ekipmanlarla geçiştirdim. Kullandığım fareler hep 1000 DPI idi hep. Sanırsam strateji oynarken çokta yüksek DPI'ya gerek olmadığından çokta rahatsızlık duymadım. RTS oynuyorum genelde veya online olarak DOTA2, Starcraft 2 filan. Ekranı rahat rahat kontrol edebileceğim bir mouse arıyorum, wireless olsa iyi olur kablosuza alıştım çünkü, tavsiyelerinizi bekliyorum. Macro tuşlar filan da hiç önemli değil, dediğim gibi rahat rahat kontrol edebileyim yeter. Ayrıca headset alacağım bir de, bilgisayarda hoparlör kullanmıyorum, o yüzden mikrofonunun yanında sesi de biraz iyi olsa güzel olur. Son olarak mouse pad'de alabilirim performansa önemli etkisi varsa. Bütçe konusunda bir fikrim yok, değeceğini düşünürsem biraz fazla para ayırabilirim. Toplam 200-250 TL filan var aklımda. Ama hani 400 lira verecek olsam o parayla konsol alınır filan düşünüyorum gereksiz geliyor sonra. Emin değilim tam. Teşekkürler. Edit: 21.5" monitor ve 1920x1080 native çözünürlük var. Belki önemli bir bilgidir diye not edeyim dedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kami Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2013 RAZER DeathAdder 2013 RAZER GOLIATHUS SPEED Omega MousePad Bu ikisini gözüme kestirdim şimdilik, headset'i ne yapsam? Yorum yok mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BioHazarD Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2013 Sunlari kullaniyorum, baya memnunum. Headset - Logitech G930 Roccat Kone XTD edit: turkiye fiyatlari kol gibi olabilir tabi, orasini bilemicem :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kami Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2013 headset 700 liraymış bence de güzeldir o :D Roccat Kone XTD satışta yok sanırım türkiye'de, göremedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tarumar Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2013 steelseries v2 zowie AM Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessaftw Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2013 Şuanda Thermaltake Level 10M ve Cyborg Rat 9 kullanıyorum, ikisini de tavsiye ederim. Ufak, kız gibi ellerin yoksa tavsiyem bu yönde olacak. http://www.sanalmarketim.com/urun/7e1f1678928a212ca0ff28ac84e3e0e0/CYBORG-R.A.T.-9-Kablosuz-Gaming-Mouse http://www.sanalmarketim.com/urun/984e6607d93ef4bf8b906aed0191dfda/THERMALTAKE-TTS-MO-LTM009DT-Tt-eSPORTS-LEVEL-10-M-Siyah-Gaming-Mouse Kablosuz sevmem dersen Rat 7 http://www.sanalmarketim.com/urun/5ac5ca451432e3567ab8718e60af5f5a/CYBORG-R.A.T.-7-Contagion-Gaming-Mouse Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elma Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2013 Bunu satıyorum ben, ilgilenirsen iletişime geçebilirsin. SteelSeries 5hv2 Headset Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BioHazarD Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2013 kami said: headset 700 liraymış bence de güzeldir o :D Roccat Kone XTD satışta yok sanırım türkiye'de, göremedim. ben 300 liraya getirdim kargosuyla beraber amazon.co.uk'den ama macaristan'da yaşadığımdan eu içi vergi gümrük vergisi vermiyorum tabi. edit: ayrıca rat7 vardı bende ama 1 yıldan sonra sağ tuşu gevşedi, rüzgar esse sağ tuşa basıyo. garanti belgesini falan da türkiye'de bıraktığımdan değiştiremedim gittim roccat kone xtd aldım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kami Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2013 DeathAdder 2013 ve Blackwidow Ultimate aldım Aslında aklımda klavye yoktu ama mekanik olayı cezbetti bir an. Bir dahaki ay alırım artık headseti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2013 roccat kone xtd + creative tactic alpha 3d var memnunum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2013 kami said: DeathAdder 2013 ve Blackwidow Ultimate aldım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sorieno Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2013 G500 bozulunca aptal gibi yine gidip G500 aldım. Başladı yine gevşemeye, hissediyorum tıklarken. Hala düzeltemediler şunu. Anlaşılan bir iki ay içinde yine mouse değiştirmek gerekecek. Artık Logitech'e güle güle derim bu kadar şeyin üstüne. Naos 5000'i çok övmüşler, getirtmeyi de düşündüm bir ara ama elimle dokunmadan da almak istemedim. Kone XTD de güzel bir seçenek gözüküyor kürekelliler için ama onda da çabuk bozulduğu yönünde bir iki review okudum. Var mı sorunla karşılaşan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kami Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2013 Logitech'in müşteri hizmetleriyle görüşürsen muhtemelen yenisini gönderirler. Önce normal servise götür ama oradan teknik rapor al, o raporla logitech'e başvur. Diğer türlü suistimal etmeyi çalışanları tam ayırt edemiyorlar. Sıkıntı çıkmaz Logitech'ten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sorieno Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2013 Ya öyle de devamlı bununla uğraşılır mı yahu. İlki gitti çift click yapıyordu her şeye boş boş, bunda da başladı belirtiler. Revamped model bir de güya G500. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2013 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2013 Oyun kulakligi alma, 700TL'lik oyun kulakligi 150TL'lik normal ve kaliteli bir kulakliktan daha kotu ses verir benim deneyimime gore. Stereo varken o 5.1 kulaklikk seylerine de gerek yok. Sana gereken over-the-ear, acik bir kulaklik. Bu konuda gordugum ne iyi rehber su: http://www.head-fi.org/t/534479/mad-lust-envys-headphone-gaming-guide-updated-4-30-13-koss-esp-950-added Kisisel tavsiyem ama bu: http://www.amazon.com/Technica-ATH-AD700-Open-air-Audiophile-Headphones/dp/B000CMS0XU Turkiye'de nerede ya da kaca bulursun bilmiyorum ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kami Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2013 Haklısın ama mikrofonu da olsun istiyorum. Mikrofonlu bildiğin bir model var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2013 gerge bu headset değil ama. mikrofonu yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
samaella Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2013 abi allah aşkına ne yapıyorsunuz banada söyleyin bileyim. ESL de falan mı oynayacaksınız nedir amacınız? Dartyden al 30 tlye philips mikli kapalı kulaklık bitti gitti, canavar gibi kulaklık. Abidik gubidik gereksiz şeylere para veriyorsunuz. 5 yıldır x7 klavye ve mouse kullanıyorum ne tuşu bozuldu ne takıldı ne sıçıldı. Tboxtan memeli mouse padim var hiçbirzmaan mouseun gitmediğini ve takıldığını görmedim. Millet kendi yetoluğunu kapatmak için mouse pad alıyor 250 tlye falan ya :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2013 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2013 Yakana takarsin bir tane, mikrofonu olan saglam kulaklik bir tane Sennheiser'in vardi ama baska gormedim: http://www.amazon.com/Sennheiser-PC-360-Headset-Gaming/dp/B003DA4D2U Yakaya ya da masaya mikrofon koymak daha iyi bir cozum bence, mikrofon rahatlikla sesi alabilir masadan. Ama Air ile kullanacagim dersen ne derim bilmiyorum. Razer gibi firmalarin oyun kulakliklari genelde ise yaramaz, bu Sennheiser da pahali cok butcene gore. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
samaella Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2013 http://img.akakce.com/philips/philips-shm1900-x.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2013 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2013 Sesi camurdan beter bunun. Tabii, hayatinda kulakliga 30TL'den fazla para vermemis adam niye bunlara 300-400 TL verdigimizi mutluca anlamaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2013 kulaklık kulakiçi, mikrofonda masada 5 tlilik bi şey en güzel kombo o philips de iğrencin iğrenci hakkaten, ses kalitesizliğini geç malzemesi kalitesi de kusmuk gibi + kafayı kulağı ağrıtması bonusu var. hala headset kullanırken yıllar önce plantronics a90 vardı. o kırılınca almıştım şı philipsi idareten 2 gün falan dayandıydım sanırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
samaella Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2013 hmmm sizde bi sıkıntı var çözemedim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2013 şu fakire bi sennheiser falan yollayın da uyansın yalnız fareye fazla para vermeye hakkaten gerek yok 60tlye g400 varken. en az 10 tane lan/online derecem var fpslerde güvenin baha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kami Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2013 2 tane kıstas var aslında bu konuda benim için: 1- Oyun zevkini arttırmak. Ben de uzun süre düşük meblalı ekipman kullandım ama farenin sürekli sağa sola kayması, rahat rahat tutup kontrol edememek gibi durumlar zevki bariz azaltıyor. Ki 7-8 senedir Dota oynuyorum mesela, o yüzden ufak tepkilere çok hassasım profesyonel turnuvalara katılmasam da profesyonel oynamak için az çok lazım oluyor. 2- Mesela ben çok yazı yazıyorum, bu bakımdan cherry mx blue tipli mekanik klavye çok işime yarayacaktır. Tuşlara tepkisi daha net çünkü, klasik klavyelerdekinden daha düşük baskıyı algılayabiliyor. Belli bir süreden neden parmaklarım acısın ve daha fazla efor sarf etmem gereksin ki? Veya fare diyelim, ergonomik yapısı önemli, her ne kadar etkisi yok gibi gözükse de bizim gibi sürekli bilgisayar kullanan kişilerde duruş bozukluğu yaratabiliyor. Ucuz ekipmanlarda tam tutmak için abuk sabuk şekiller alabiliyoruz çoğu zaman. Kulaklık diyelim, aldın philipsin 30 liralık kulaklığını, uzun vadede kulak zarında oluşturabilecek hasarlardan daha mı önemli. Bende de var çünkü bahsettiğin kulaklık, 2 saat kullanınca kulakların bariz ağrıyor. Normal masaüstü ses sistemi gibi ses veriyor, aç son sesini normal stereo setten müzik dinler gibi dinleyebilirsin müziğini masaya koyarak kulaklığı. 2. önemi sağlık diye özetleyebiliriz kısacası. Ama haftada 5-6 saat bilgisayar kullananlar için hiç gereği yok dediğin gibi, o konuda haklısın. Oyunumu bilgisayardan oynuyorum, dersimi bilgisayardan çalışıyorum, ödevlerimi bilgisayarla yapıyorum, filmimi bilgisayarla izliyorum. Bu bakımdan farenin, kulaklığın, klavyenin, monitörün vs. kalitesi; el, kol, duruş, göz, kulak sağlığını tehtit etmemesi açısından ekran kartının, işlemcinin vs. kalitesinden çok daha önemli benim için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar