Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türk Polisi neden sevilmiyor

atesbenicagiriyo

Öne çıkan mesajlar

sosyolojik olarak kendinden altımızı, bizden gücsüzü ezip, bizden güclü olana tapınma, biyat etme gibi bir özelliğimiz var, türk polisi de genelde eline az bucuk yetki & otorite verilen embesillerden olustugu icin halkta böyle genel bir kanı var.

bir de 80 darbesinden sonra gerceklesen iskenceler, 90 larda guneydoguda polisin mafyalasması da işin icine girince olay böyle oluyor

herkesin bir tecrubesi vardır, ben kisisel iki tane tecrubemi anlatayım

1. hollandadan gelen bayan bir arkadasım istanbulda tacize ugruyor, en yakın gordugu polise gidiyor, durumu anlatıyor, polis de buna " ama sen de bu kadar uzun boylu ( at gibi demek istiyor sanırım) olmasaymıssın, bu kadar seksi olmasaymıssın " falan diyor, tabi bunu bana arkadaşım şok içinde ve korktugunu belirterek anlatıyor, sonrasında ben de defalarca ülkem adına özür dilemiştim

2. uni den eskiden uzaktan tanıdıgım bir arkadasım üniden sonra ulan bi sey olamadık bari polis olalım diye polis oluyor, istanbulun en ünlü semtlerinin birinin karakolunda işe başlıyor, bi gün beni cagırdı gel iş yerimde ziyaret et beni diye, sabah gittim bana kahvaltı ısmarlayacaktı, karakola girdim bahcesinde poaca & börek vs. yerken bunları cevre pastanelerden beleşe aldıgını anlatıyor, hatta masada o sırada bundan üst rütbeli polislerde var ve bu öyle bir hale gelmiş ki kimse artık cekinmiyor bile bu "avanta" alma konusundan, daha sonra söze üst rütbeli bi polis giriyor ve istanbulda pavyonlarda bedava icki icebileceklerini, 5 kurus para ödemeden kalkabileceklerini söylüyor, sonrasında ben de ulan ne garip falan diye başta çekinmeme ragmen soru sormaya baslıyorum, abi bu işkence falan diyorlar sen ne diyorsun diyorum oradaki üst rütbeli polise, mevcut bulundukları karakolda telefon hattındaki dusuk voltajı kullanarak bunu yaptıkları soyluyor, daha ust voltaj cıhaz gerektırcegı ve suphe uyandıracagı ıcın bu yolu ızlıyorlarmıs

daha var 2-3 tane daha fantastik anım polislerle ama bunlar yeter sanırım
Sosyal ağlarda paylaş

"Gaffar Okkan; İki küçük otomobil aldı ve mavi-beyaza boyattı, İkişer kadın polis görevlendirdi. Bir otomobil kaybolan çocukları toplayıp ailelerine teslim ediyor, diğeri de yürümekte zorlanan yaşlılara yardım ediyordu. Havaalanındaki kadın polisler yaşlı yolcuların bilet işlemlerini yaptı, uçağa kadar götürdü. Havaalanına tekerlekli sandalye aldırdı. Okkan'ın ilklerinden biri de şehrin kritik noktalarına kurdurduğu kameralardı. Gece yarılarına kadar makam odasındaki dev ekranda sokakları gözlerdi" said:

evet yattıkları yerde ölmüolar.
Sosyal ağlarda paylaş

ben de bir anımı anlatayım...

bi pazar günü arkadaşla kağıthane'ye doğru gidiyoruz, arabayı arkadaş kullanıyor ben de yan koltuktayım
benzinciden bi araba fırladı önümüze, biz de çarptık
sonra polis falan
en son fotokopi için karakola gittiğimizde çay ikram ettiler futbol konuştuk
çay çok sıcaktı dilim yandı
police brutality
Sosyal ağlarda paylaş

birey olarak toplumun geri kalanından kötü olduklarını düşünmüyorum, sen bir insana yetki, hele ki kuvvet kullanma yetkisi verirsen onu sıkı kontrol etmen gerekir. Oysa bizim yöneticilerimiz polisi bir nevi hoşlarına gitmeyeni ezmek için kullanıyor. Yeri geldi mi gazlıyorlar.
Ayrıca polisin içinde yozluk ve yolsuzluk var, liyakata göre görevde yükseldiklerini düşünmüyorum. Bunun sebeplerini ise net olarak bilemeyeceğim.
Sosyal ağlarda paylaş

1 mayıs'ta veya bir üniversitede olaylar oluyor ve adamı görevin icabı gönderiyorlar oraya,başındaki adam diyor ki sana, bak şu şu öğrencilere jopla vuracaksın. şunlara da biber gazı sıkacaksın.eğer sıkmazsan seni hakkari'de sınır karakoluna kadar gönderebilir mi adam? gönderebilir. Emire itaatsizlikten başına açmadığı dava kalır mı? kalmaz.

1 mayısta mesela gördük ki gazetelerde haberlerde ( marjinal gruplar) denilen bir çeşit "gruplar" bu gruplar polise bilye atmış da polisin kafatası kırılmış da beyin travması geçirmiş. bunu duyduğu zaman "ohh iyi olmuş" diyen birkaç yüz bin insan bulabilirim bu ülkede ama bu insanlar şunu idrak etmekten yoksun o polis, orada tamamen devleti temsilen bulunuyor, o devletin niteliği önemli değil, sağcısı gelir polis sağcı olur solcusu gelir polis solcu olur, bu ülkede kimse de polise sahip çıkmaz zaten de bu ayrı bir konu.
Sosyal ağlarda paylaş

Ha bak olaya bir de eylemci gözüyle bakmamız lazım burada

Bu ülkede çok uzun zamandır yaşıyoruz ve emin olun herkes her şeyin farkında. 500 kişilik bir gösteriye 5000 polis gelmesinin de bir nedeni var elbet, bu ülkede huzur içerisinde ne zaman bir gösteri olmuş ki 2013 yılında olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

atesbenicagiriyo said:

Ha bak olaya bir de eylemci gözüyle bakmamız lazım burada

Bu ülkede çok uzun zamandır yaşıyoruz ve emin olun herkes her şeyin farkında. 500 kişilik bir gösteriye 5000 polis gelmesinin de bir nedeni var elbet, bu ülkede huzur içerisinde ne zaman bir gösteri olmuş ki 2013 yılında olsun.

o sırada izmirdeki 1 mayıs kutlamalarının bir bölümü, izmir metrosu

bu ülkede yaşayan halk hayvan değil güdülmek için başında birine ihtiyac duysun, ha oyle oldugunu varsayıp binlerce polis gönderiyorlar o farklı boyutu
Sosyal ağlarda paylaş

bck said:

turk polisi amerikan polisi gibi olsaydı ozaman severdin.. yat yere ac bacakları.

Haha doğru valla, dünyada vatandaştan korkan tek polis teşkilatı olduğu halde yinede sevilmiyor. Deveye diken misali..
Ama evet türk insanını genel karakterini yansıttığı için hatalarda çok tabi..
Sosyal ağlarda paylaş

Doktora gittiğimizde hiçbir açıklama yapmadan ilaç yazıyor, adama neyim var diye sorduğumuz zaman resmen kızarak açıklıyor ve biliyorsan ilacını sen yaz diyecek kadar kızabiliyor bazen de, çünkü niye, çünkü onun da bembeyaz, sorgulanamaz bir üniforması var. aynı şey askerde de var, gece bekçisinde bile var. üniforma, üretilmiş belki de en korkunç şeydir.

Polis değilim ve hiç tanıdığım akrabam felan yok sadece haklıyı haksızı olduğu savunurum ,Ha polis amirleri şerefsizlik yapıyor diye bunu tüm polisler diyerek genellemek saçmalık
Sosyal ağlarda paylaş

Her şeyin özünde karşındakine bir insan olarak bakabilmek var, bireysel olarak haklı olduğumuza her zaman emin olamayabiliriz ama bir grup içerisindeysek her zaman en haklı bizmişiz gibi görünür. ben üniversite öğrencisi olarak o adamı küçümsersem o adam sadece kendisinin değil grubunun da küçümsendiğini fark edip bana daha güçlü saldıracaktır. Eylemci gösterisini insanca yapsın, polis insanca tepki versin, bilimsel olarak mümkün olmasa da, iyi dileklerimiz bunlar
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...