sabonis Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 BonePART said: greenpeace gene başlıcak ağlamaya geçen gün yolda çevirip gdo ya karşı mısınız dediler hayır dedim kız şok oldu bende arada kaçtım garip bi örgüt gdo biraz abartı, ona karşı olmamak zor da nükleer konusunda gelmişti bana geçen sene mi 2 sene önce mi ne. dedim bence olması lazım nükleerin. çok şaşırdı falan böyle yanımda yürüdü 100 metre falan boyunca ikna etmeye çalıştı. dedim sen istanbulda yaşamıyor musun, devamlı bir yeniden yapılandırma çalışması, devamlı bir yetmezlikten kesinti olmuyor mu? düzgün bir şekilde işletilip, atıklar düzgün bir şekilde korununca gayet muhteşem bir şey olduğunun farkında değil misin? fransa'da 50 tane amerika'da 500 tane boşu boşuna mı var sence? falan diye sorular sorunca bön bön baktı böyle. "kısacası olmalı nükleer, bak eve gidince araştır gözü kör bir şekilde savunma" dedim gittim yanından. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 bitiyorum makinecilerin şu tavırlarına ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 istanbuldaki enerji sorununun çözümü nükleer yerine istanbulun nüfus yoğunluğunun azaltılması. bütün türkiyeyi istanbula getirip avmlerde çalıştırmak istiyor hükümet ama, o yüzden şehir aptalca büyüyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 Napalim malzemeciler bi naneden anlamayinca is bize dusuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 Birde tek enerju ihtiyaci olan sehri istanbul zannetmeyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 sabonis said: BonePART said: greenpeace gene başlıcak ağlamaya geçen gün yolda çevirip gdo ya karşı mısınız dediler hayır dedim kız şok oldu bende arada kaçtım garip bi örgüt gdo biraz abartı, ona karşı olmamak zor da nükleer konusunda gelmişti bana geçen sene mi 2 sene önce mi ne. dedim bence olması lazım nükleerin. çok şaşırdı falan böyle yanımda yürüdü 100 metre falan boyunca ikna etmeye çalıştı. dedim sen istanbulda yaşamıyor musun, devamlı bir yeniden yapılandırma çalışması, devamlı bir yetmezlikten kesinti olmuyor mu? düzgün bir şekilde işletilip, atıklar düzgün bir şekilde korununca gayet muhteşem bir şey olduğunun farkında değil misin? fransa'da 50 tane amerika'da 500 tane boşu boşuna mı var sence? falan diye sorular sorunca bön bön baktı böyle. "kısacası olmalı nükleer, bak eve gidince araştır gözü kör bir şekilde savunma" dedim gittim yanından. abi sorun GDO ile alakalı hiç bi açıklama yok GDO ya karşımısınız nesine karşı mıyım fikren değilim kötüye kullanılmasına karşıyım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 SeaGle said: Birde tek enerju ihtiyaci olan sehri istanbul zannetmeyin. Bursa beyin enerjisiyle kendi kendine yetiyo haci. O yuzden tek ihtiyaci olan sehir istanbul. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bucurukunannesi Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 "Isi transferini sifira indirecek bi malzeme oldugunu savunan bi muhendis oldugunu sanmiyorum" İnsanlar ışınlanarak seyahat edecek denince de kimse inanmıyor. Bugün olmayabilir,gelecekte olacak.Bilimsel düşünce bunu gerektirir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 teyze kadar bile mühendislik bilmiyorsun sigıl Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 Sparkcaster said: istanbuldaki enerji sorununun çözümü nükleer yerine istanbulun nüfus yoğunluğunun azaltılması. bütün türkiyeyi istanbula getirip avmlerde çalıştırmak istiyor hükümet ama, o yüzden şehir aptalca büyüyor. 25 milyon bile fazlayken su topraklara, 75 milyon olunca... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 genel olarak da başlıktaki tartışmalar çok anlamsız. memleketin herşeyi olduğu gibi bilimsel durumu da 5. dünya ülkesi seviyesinde olduğu için nükleer tek çözüm, diğer çözümler için yeterli kapasite yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 Ha farazi seyler uzerinden muhendislik yapiyosunuz siz. Ara sokakta esnaf kahvesi muhendisligi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 ayrıca kutsal kitap gibi sarıldığınız ve altı üstü bildiğiniz için böbürlendiğiniz termodinamik de baştan yazılır sıfır kelvinin altına inildiğinde ki bunun da çok uzak olduğunu sanmıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 sıfır kelvinin altına insek super conducter da oluyo zaten enerji kaybıda yok mis mis Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lovecraft0Z Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 tr de akp tarzı "cami cemaat + alışveriş merkezi gökdelen" bu tarz bir sosyal projeye alternatif proje yok üretecek bir irade organizasyon da yok her kafadan bir ses. yoksa nükleer ihtiyaç falan değil kendi açıkladı şu an bile enerji fazlası var. maksat rakam büyütüp bol bol manüpilasyon üzerinden siyasi rant, özal dan beri her zmanki terane Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jaegerjaquez Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 0 kelvinin altına inersek termodinamik kitabı baştan falan yazılmaz eklenti olur sadece bu durumlarda böyle diye, ayrıca biliyosan açıkla ısı kaybı olmadan kilometrelerce nası madde taşınır ben bilmediğim için soruyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 Abi çoğunuz no-lifersınız, buradan başka arkadaşlarınız yok derecek kadar az. Her aktiviteyi buradan arkadaşlarınızla yapıyosunuz. Mühendslik kültürünüz yok. Termodinamik'i tanıma kültürünüz yok. Absolute Zero tanıma kültürünüz yok. Kafanız tek bakış, fizik çeşitliliğine hazır değilsiniz. Quantum fiziği hesapladım diyeniz de tatava. MAlzeme mekaniğinin'un her yerini yedim diyo, ara sokakta bir esnaf mühendisine uğramamıştır mesela. Duyulmuş ozenti teorileri görmüştür. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 lovecraft0Z said: tr de akp tarzı "cami cemaat + alışveriş merkezi gökdelen" bu tarz bir sosyal projeye alternatif proje yok üretecek bir irade organizasyon da yok her kafadan bir ses. yoksa nükleer ihtiyaç falan değil kendi açıkladı şu an bile enerji fazlası var. maksat rakam büyütüp bol bol manüpilasyon üzerinden siyasi rant, özal dan beri her zmanki terane enerji her zaman ihtiyaçtır fazlan olursa satarsın fazlan olursa boktan verimsiz çevrenin maguna koyan termkletini kaparsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Raincloud Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 Esh said: 25 milyon bile fazlayken su topraklara, 75 milyon olunca... This! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 0 K'da her şey değişse ne olacak onu anlamadım. taşımada kullanacağın alanı 0 K'ya sevgi gücüyle mi indireceksin yine enerji harcayacaksın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lovecraft0Z Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 BonePART said: lovecraft0Z said: tr de akp tarzı "cami cemaat + alışveriş merkezi gökdelen" bu tarz bir sosyal projeye alternatif proje yok üretecek bir irade organizasyon da yok her kafadan bir ses. yoksa nükleer ihtiyaç falan değil kendi açıkladı şu an bile enerji fazlası var. maksat rakam büyütüp bol bol manüpilasyon üzerinden siyasi rant, özal dan beri her zmanki terane enerji her zaman ihtiyaçtır fazlan olursa satarsın fazlan olursa boktan verimsiz çevrenin maguna koyan termkletini kaparsın değildir. o dediğin neo liberal politika argümanı. alternatiflerini araştır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 enerji fazlası nerde varmış? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jaegerjaquez Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 enerji fazlası bizim insanlarda var atamayınca saçmalanmaya başlanıyor işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 lovecraft0Z said: BonePART said: lovecraft0Z said: tr de akp tarzı "cami cemaat + alışveriş merkezi gökdelen" bu tarz bir sosyal projeye alternatif proje yok üretecek bir irade organizasyon da yok her kafadan bir ses. yoksa nükleer ihtiyaç falan değil kendi açıkladı şu an bile enerji fazlası var. maksat rakam büyütüp bol bol manüpilasyon üzerinden siyasi rant, özal dan beri her zmanki terane enerji her zaman ihtiyaçtır fazlan olursa satarsın fazlan olursa boktan verimsiz çevrenin maguna koyan termkletini kaparsın değildir. o dediğin neo liberal politika argümanı. alternatiflerini araştır abicim sen şu ülkede üretilen enerjinin ne kadarının dünyanın en kalitesiz linyitinden üretildiğini biliyo musun da geliyosun ki böle varsayımlarla? cidden anlamış dğeilim nükleerin alternatifi güneş rüzgar değil termiktir al konu hakkında yazı http://www.popsci.com/science/article/2013-04/departing-climate-warrior%E2%80%99s-latest-paper-nuke-power-less-deadly-petroleum http://www.popsci.com/technology/article/2013-04/despite-disasters-nuclear-reactors-still-kill-fewer-fossil-fuels http://www.power-eng.com/blogs/energy-matters/2013/04/fossils_more_dangero.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Deno- Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 bommmmmmmm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar