Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Interstellar (2014)

LathspeLL

Öne çıkan mesajlar

axedice said:

Meta-humans yoksa portalı -pardon wormhole u kim açtı? Natural occurence değil. Filmin başında geçip nasıl portal açıyor bambaşka bi boyut kattın olaya anlamadım.

Bide mass production için atmosfer lazım, blight bütün dünyaya yayıldı vurgusu yapıyorlar, senin dediğin anca chosen few için yapılabilecek bişey.

ilk anomali geçirdiğinde herif üst boyuta geçiyor yıllar önceki kaza olayında. sonra o wormholu kendisi koyuyor oraya.

nasıl sen şimdi 3d olarak 2d bir çizgi filmle konuşamazsın. ordaki birine birşey anlatmak istesen iki boyut içinde geçerli kuralları kullanırsın. wormhole 3d-4d arası geçiş gibi birşey işte. natural bir okurans değil el yapımı. odalarda kendisini görmesi zamanda değişiklik yapabilmesini de çizgi film sayfalarından istediğin sayfaya istediğin zaman bakabilmek gibi düşün.

ha büyük vurgusu fabric of reality idi. felsefi çakışı ordan filmin. adam wormholun içindeyken söylüyor zaten bunu ben kendim için yaptım diye anlıyor.

bu arada arkadaşlar wormholun tam olarak ne olduğunu hala bilmiyoruz şu anda. bir yorum getirilmiş sadece. işin science fiction kısmı oydu zaten. dimension projections falan diye aratırsanız sagan'ın videoları olması lazım yutubda falan.
Sosyal ağlarda paylaş

Vingthor said:

ilk anomali geçirdiğinde herif üst boyuta geçiyor yıllar önceki kaza olayında. sonra o wormholu kendisi koyuyor oraya.

Uzay gemisiyle atmosfer sınırında uçuş yaparken sistemlerin kapandığı kazayı diyorsun flashbackle hatırladığı? Orda üst boyuta mı geçti?

said:
nasıl sen şimdi 3d olarak 2d bir çizgi filmle konuşamazsın. ordaki birine birşey anlatmak istesen iki boyut içinde geçerli kuralları kullanırsın. wormhole 3d-4d arası geçiş gibi birşey işte. natural bir okurans değil el yapımı. odalarda kendisini görmesi zamanda değişiklik yapabilmesini de çizgi film sayfalarından istediğin sayfaya istediğin zaman bakabilmek gibi düşün.

Burası tamam, zaten o yüzden gravity kullanarak haberleşmelerini yadırgamıyoruz. Da senin mantığında adam zart diye bi üst boyuta geçti olarak anlıyorum ben ilk anomalyde, orası kafama yatmadı pek.
Sosyal ağlarda paylaş

abi işte bir mulholland drive twisti gibi ya. orda bi olay olmuş gitmiş herif. wormholun içindeyken farkediyo zaten ben bunu kendim için yaptım diye. üzerine yine daha bunlar uzaya ilk çıktığında karının ilk metahumanlarla bir iletişim falan dediği yerde de yine aynı şeyi vurguluyo. hep herifti yani en başından beri herşeyi ayarlayan eden.
Sosyal ağlarda paylaş

büyük ihtimal bu diğer boyuta gittiğinde gördü insanlığın yokolduğunu. yardım etmek istedi. en mantıklı sonuç çözümü üç boyuttaki haline yardım ederek buldu. ki işte burada şey devreye giriyo time travel ve fate changing falan.

oda yine şöyle açıklanıyor. sen bi çizgi romanın sonunu beğenmediğinde eğer çizeri sensen ortadan alıp yok böyle yapayım diyebiliyosun dimi? kısmen bunu yapıyor herif. ama birebir projection gücü yok üç boyuta. bu şekilde kendine yardım edeceği anda görmesi lazım outcome'ı. çünkü zaman 3d gibi değil olay olmadan da görüyor herif. kendine yardım ettiğinde başarılı olduğunu gördüğü noktada yine başka bir yola ihtiyacı yok, böylece neden kendine yardım etti o zaman gibi bir salakça soru da yokolmuş oluyor.

üzerine zaman bazlı hiçbir paradox oluşmuyor. geçmişle gelecek hiçbiryerinde çakışmıyor filmin. derfor zaman yolcuğuyla alakalı birşey yapıp ilk kez fiziksel olarak sıçmayan bir film ortaya çıkıyo.

ha bu noktada açıklanamayan tek şey adamın o boyuta nasıl geçtiği. yani inceptionda çantadan rüyaya sokan adam nolan. bazı şeyleri 'böyle oldu' diyip geçiyo. açıklayamamış üst boyuta nasıl geçti neden geçti noldu anomali neydi falan.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...