Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Orjinal MMO Fikri

imamizer

Öne çıkan mesajlar

Abi basit bir şey olsun, grafikleri güzel olsun, skill ne 5 tane ne 25 tane olsun. hani bak shootmania var, çok güzel casual ama bağlayacak bir oyun. atıyorum biraz alakasız olacak ama s4league vardı zamanında buda hoştu. hani insanlara verdiği zamanın karşılığını veriyormuş gibi hissettirmen lazım. oyun detaylarını aşırı açıklamaman lazım, atıyorum normal item var magic, rare, legendary diye gidiyor ya bunun üzerine epic bunun üzerine ne bileyim flying spaghetti monster item. diablo 2 de kimse ne çıktığını adam gibi bilmiyordu ya ilk 1 2 yıl o mantık.

serverların sağlam olacak, öyle haftada 2 3 bakım yapılmayacak. ha hardcore falan kesinlikle bak. herkes hardcore olsun der sonra bayar oynamaz, para kazanmak için yapıyorsun bu sro, ko falan onları direk kopyala hiç çekinmeden, ver piyasaya türkçe içerikle, 5-15 yaş arasından yürürsün. ha diyorsan ki adam gibi communitysi olsun, olmayacak :) yani olmuyor artık, önceden veletler payment vs yapamıyor diye mutluyduk wowda artık o dönemde bitti, ha aşırı iddialı bir şey yaparsın, reklamını yaparsın, paket fiyatını 200 dolar koyarsın, ve 1k 2k kişi başlarda başarılı olursan rahat 10 yıl boyunca dünyanın en temiz mmosu olur.

daha bir çok şey var konuşulacak ama en azından senin dünyayı, karakterleri, sınıfları yaratman lazım, önemli olan içerik, oyun içi mekanikler vs. ha dediğim gibi bak şuan wow hayvan gibi para kazandırıyor hala ama kaç k kişi çalışıyor dev teamde. adam gibi yaparsın kar üzerinden ya da direk satarsın bir firmaya tutarsa, yoksa çekilecek dert değil bence.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Başlıkda açıklamaya çalıştığım gibi Allods Onlıne oynayanlar veya forumunu ziyaret eden nasıl bir rezaletin içinde olduğu oyuncularını sömürdüğü karşılık olarak kendi adamlarını kayırmak haftada 3 gün server'in kapanması gibi birçok olayla dolu bir günlüğü var. Son olan server çökme sorunu Allods onlıne forumunda yeniden büyük yankı yapmış ama yönetim hiç bir açıklama vb. yapmamıştır.Ve ben Allods Onlıneye 6 Bin Tl'yi geçkin para yatırmış bir kişi olarak artık bu oyuna dur ve hakkımızı aramak istiyorum.(Not: Allods Dünyanın en pahalı oyunudur !! Bir bineğe 3 bin Tl vermek mümkün .) Ayrıca 6 Bin TL değerini geçkin karakterim Allods Onlıne Yönetimi tarafından kapatıldı. Ben kendileri hakkında suç duyurusu yapmaya hazırlanıyorum. Sizinde bu süreçte bize destek çıkmanızı umuyorum ....

bak abi yukarıdaki gibi 50-100 salak buldun mu köşesin. bir oyuna 6 bin nedir ya..
Sosyal ağlarda paylaş

imamizer said:

Bir mmo yapabilecek bilgiye ve deneyime sahibim diyebilirim. Şu an elimde bir kaç projem var ondan sonra ise (2-3 ay belki) mmo projesi üzerinde çalışmayı düşünüyorum.

Ha şimdi tek kişi mmo yapılmaz diyebilirsiniz. yapılır. zaman alır. grafik model kısmını paslayabileceğim arkadaşım var. olmadı parasıyla gerekli gördüğüm şeyleri yaptırma niyetim de var. zaten milyon dolarlık bir yapım da olmayacak yaptığım orası da kesin.

neyse konu o değil.

asıl başlık açma amacım nasıl bir mmo isterdiniz diye sormak.

klasik mmoların dışında orjinal bir fikriniz var mı? yani işte hausing, taming, siege mass pvp olan wow gibi veya uo klon gibi klişe şeyler değilde, orjinal bir fikriniz var mı?

klasik kalkan kılıç yaratık kesme dışında neyin mmosu yapılabilir? daha doğrusu denememiş, farklı, orjinal, ilginç nasıl bir mmo konsepti olabilir?

a tale in the desert şu an aklıma gelen anlatmaya çalıştığım sıradışı örneklerden.

hani ne bileyim her oyuncunun bir hücreyi canlandırdığı bir mmo neden olmasın? küçük canlıyı yakaladığımız büyüğünden kaçtığımız bi ekosistemin mmo su mu olabilir?

ne bileyim işte var mı böyle ilginç fikirleriniz.

"Bir mmo yapabilecek bilgiye ve deneyime sahibim diyebilirim."

Bir MMO yapabilecek bilgiye sahip olmak değil de mesele, her işi sen tek başına yapamazsın. Yapmaya kalkarsan da ancak farmville boyutunda bişi çıkar elinden. Indie MMO yapmak için geniş bir ekip gerekir. Serverla ilgilenecek, oyunu geliştirecek, bugları düzeltecek, oyuncuyla ilgilenecek, oyunu promote edecek felan bir ekip lazım. Tek başına bunların hepsini yapmaya çalışırsan çok başın ağrır.

"yani işte hausing, taming, siege mass pvp olan wow gibi veya uo klon gibi klişe şeyler değilde, orjinal bir fikriniz var mı?"

Türkiye'de birçok kullanıcının (özellikle burdaki çoğu kullanıcının) ilk oynadığı oyun Ultima Online olduğu için bu tip şeyler bize "klişe" gibi gelebilir. Ama pyiasadaki oyunları düşünürsen aslında son derece orjinal fikirler. WoW gibi oyunlarla doldu ortalık. 1- Karakteri Max levela getir. 2- Max tier dungeona girmek için item kas. 3- Max tier dungeona gir, bu sefer orayı farmla. Yani Diablo 3'te yaptığın işin fazlası yapılmıyor. MMORPG'lerde housing görmek istiyorum, kendi evimi kurup clanımın base'i yapmak istiyorum. Taming görmek istiyorum, etraftan bulunması zor hayvanlar getirip şehirde hava atmak istiyorum. Bu tip şeyler "klasik mmorpg'lerde" bulunmuyor artık. Sandbox MMO dediğimiz zaman otomatikman aklımıza Free-PVP ve Free loot sistemleri geliyor. İşte PK olayım, gidip lowbie keseyim felan. Ama Sandbox MMO'lerden çok daha ilginç fikirler elde edebilirsin. Mesela Farmville'i düşün. Sabah akşam ekin ekip, biçip, tekrar ekmek üzerine bir oyun. Ultima'da da farm sistemi vardı. Demek ki bu tip şeyler küçük detaylar gibi gözükse de, süslenince çok geniş kitlenin oynayabileceği bir oyun haline geliyor.

"klasik kalkan kılıç yaratık kesme dışında neyin mmosu yapılabilir? daha doğrusu denememiş, farklı, orjinal, ilginç nasıl bir mmo konsepti olabilir?"

Klasik kalkan kılıç yaratık kesme, daha doğrusu klasik orta çağ fantazi teması oyun yapan kalmadı artık. Herkes "farklı, orjinal, ilginç" oyun yapma peşinde koşuyor. Açıyorsun oyunu, bir yandan Yunan mitolojisini almış, bir yandan Avrupa mitolojisini, bir yandan Japon mitolojisini, bir yandan Arap mitlerini. Fantasy+SciFi birleştirip yaratık çeşitlerini abuk hale sokup MMORPG haline getiriyorlar.
Bence pure Yunan mitolojisi yapsan mesela, günümüz oyunlarına göre çok daha orjinal kalır.

"hani ne bileyim her oyuncunun bir hücreyi canlandırdığı bir mmo neden olmasın? küçük canlıyı yakaladığımız büyüğünden kaçtığımız bi ekosistemin mmo su mu olabilir?"

Spore gibi bişi yapabileceksen neden olmasın?
Yada Movies gibi de olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
Abi Benim aklımda hep şöyle birşey vardı.

Bard sınıfı için Notaların değeri olucak ve 3 basımlık şekli olucak Bi Akor basıcak atıyom Do bastığında %3 movement speed vericek. ve gamı Her kullanıldığında bu %3 ler stacklenecek. Mesela level 10 da skill pointlerle caplediğinde en fazla 5 notalık bir anthem yazabilcek.Atıyorum Do re mi fa sol yaptığında %15 movement speed vercek Level 20 olduğunda 7 nota kullanabilcek do re mi fa sol la si böylece %21 haste olcak.

Charmlarda Akorlar kullanılcak Do minör basıcak %7 saniye her sesin uyumu olucak Eğer Do minörden sora Sol basarsa doğru akor olup +3 veren sol akoru ekstra alıp +5 vericek eğer bunlardan sonra uygun olmayan bir şey basarsa [la majör örneğin] catchy sound'ın vereceği buff bu sefer +2 debuff [atıyom spell damage increase] verecek +1 saniyede charming e gidecek. böyle bir müzisyen eşliğinde Bard sistemi harika yapılabilir.

Aklımda daha çok çılgın ağır kompleksli şeyler var :D

That's why you pick me!
Sosyal ağlarda paylaş

Fakkoo said:

Abi Benim aklımda hep şöyle birşey vardı.

Bard sınıfı için Notaların değeri olucak ve 3 basımlık şekli olucak Bi Akor basıcak atıyom Do bastığında %3 movement speed vericek. ve gamı Her kullanıldığında bu %3 ler stacklenecek. Mesela level 10 da skill pointlerle caplediğinde en fazla 5 notalık bir anthem yazabilcek.Atıyorum Do re mi fa sol yaptığında %15 movement speed vercek Level 20 olduğunda 7 nota kullanabilcek do re mi fa sol la si böylece %21 haste olcak.

Charmlarda Akorlar kullanılcak Do minör basıcak %7 saniye her sesin uyumu olucak Eğer Do minörden sora Sol basarsa doğru akor olup +3 veren sol akoru ekstra alıp +5 vericek eğer bunlardan sonra uygun olmayan bir şey basarsa [la majör örneğin] catchy sound'ın vereceği buff bu sefer +2 debuff [atıyom spell damage increase] verecek +1 saniyede charming e gidecek. böyle bir müzisyen eşliğinde Bard sistemi harika yapılabilir.

Aklımda daha çok çılgın ağır kompleksli şeyler var :D

That's why you pick me!

O karakteri kullanmak için bülent ersoy olman lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

dusunuyorum dusunuyorum surekli aklima ultima geliyo

kilic kalkan olmasin demissin cokda onemli degil ultimaya lightsaber koysalar yine oynardik
cok ince detaylar vardi bugun hic bir oyunda olmayan ne biliyim gz olayi olayi mesela. gz ye girdigini belli eden hic birsey yoktu. ne yanip sonen bi cizgi ne bi duvar ne farkli renk çim. buna ve loot olmasina ragmen brit siniri pk kaynardi. adam kesecez diye kosarken sagdan hosgeldiniz diye bi yazi cikar birden dunyan siyah beyaz olurdu. Sonra etraf bosken gidip 100 tane ayni agacin arasindan - minimape bakarak agaclari ezberlemeye calisir gz sinirlarini az cok predict etmeye baslar kendini king sanip oduncularin pesine duserdin. ulan ozledim be. varmi bildiginiz serve beyler :D
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...