Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dünyanın En Küçük Filmi

Sam

Öne çıkan mesajlar

atomu atomdan daha küçük ne ile renklendirebiliriz? Ardeth bizi aydınlat lütfen :(

Bir de arka plan yerine mikroskop öne odaklandığı için arka planı öyle görüyor olabiliriz? Benim aklıma gelen en mantıklı açıklama bu.

Bir de şey olabilir karbon monoksit atomu denmiş hani boyut olarak normal atomdan daha büyük olabilir?
Sosyal ağlarda paylaş

xieon said:

atomu atomdan daha küçük ne ile renklendirebiliriz? Ardeth bizi aydınlat lütfen :(

Bir de arka plan yerine mikroskop öne odaklandığı için arka planı öyle görüyor olabiliriz? Benim aklıma gelen en mantıklı açıklama bu.

Bir de şey olabilir karbon monoksit atomu denmiş hani boyut olarak normal atomdan daha büyük olabilir?

atom da olur da bu bir renklendirme prosedürü değil. tahminim ya atomic force microscopy ya da electron tunelling microscopy tarzı bişey kullanıyorlar.

birincisi bir alet var, ucunda acayip ince bir uç var (bir kaç molekül kalınlığı bazında) sen bu ucu, yüzeyin üzerinde gezdiriyorsun ve bu uç bu skalalarda oldukça zayıf bir kuvvet olan kütle çekimini ölçüyor ve ölçtüğü kuvvet miktarına göre bilgisayarda görüntü generate ediyor

ikincisi, yine benzer bir uç var bu ise kuantum mekaniksel bir etki ile çalışıyor. senin ucun ile yüzey arasında boşluk olsa bile her zaman uçtan yüzeye elektron atlama olasılığı var ve bu olasılık mesafe ile orantılı olarak azalıyor. dolayısıyla uçtan yüzeye elektron atlama frekansını ölçerek aradaki mesafeyi baya başarılı bir şekilde ölçüyorlar bütün yüzeyi böyle tarayarak yine bilgisayarda haritasını yaratıyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...