Sam Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 ibm ar-ge tarafından karbon monoksit atomları kullanılarak yapılan bir stop motion animasyon. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 bilime yatırım yapan özel şirketleri seviyorum dünyaya bir faydaları oluyor en azından sade para kazanmak dışında Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Finklorpeyniri Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 bir bilim insanı olarak 'vay aminoasitine koyayım' çektim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 bilim israfi su. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 abii sevilecek son şirjken ten bi öncesi ibm konu bilişimse.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 neden? pek bilmem IBMi aslen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 ibm atom düzeyinde manyak şeyler yapıyor lan. geçenlerde haberi de çıkmıştı acayip acayip mikroskoplar yapmışlar. atomu bu kadar kurcalayınca patlamıyor mu peki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 süper bilgisayarları da var biyoinformatik çalışmalara ayırdıkları. yani bir bilgisayar şirketinin biyoinformatik araştırması için kaynak ayırması falan bence güzel şeyler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 allah kahretsin şükrüyle aynı yorumu yapmışım facebookta Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Octavarium Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 ehehe çok hoşuma gitti yav Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yildirimokur Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 La öyle atom mu olur ? Atomu da bilmesek, yutturacaklar yeminlen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 This is probably a silly question but If those little balls are atoms and everything is made from them, why can we see them so clearly against the background? Wouldn't we see the background in atoms too??..... Still, very cool demiş biri? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Octavarium Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 yanlışsa düzeltin ama bizim gördüğümüz atomlar renklendirildiği için ayırt edebiliyoruz sanırım ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xieon Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 atomu atomdan daha küçük ne ile renklendirebiliriz? Ardeth bizi aydınlat lütfen :( Bir de arka plan yerine mikroskop öne odaklandığı için arka planı öyle görüyor olabiliriz? Benim aklıma gelen en mantıklı açıklama bu. Bir de şey olabilir karbon monoksit atomu denmiş hani boyut olarak normal atomdan daha büyük olabilir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 atom degil ki, molekul. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 xieon said: atomu atomdan daha küçük ne ile renklendirebiliriz? Ardeth bizi aydınlat lütfen :( Bir de arka plan yerine mikroskop öne odaklandığı için arka planı öyle görüyor olabiliriz? Benim aklıma gelen en mantıklı açıklama bu. Bir de şey olabilir karbon monoksit atomu denmiş hani boyut olarak normal atomdan daha büyük olabilir? atom da olur da bu bir renklendirme prosedürü değil. tahminim ya atomic force microscopy ya da electron tunelling microscopy tarzı bişey kullanıyorlar. birincisi bir alet var, ucunda acayip ince bir uç var (bir kaç molekül kalınlığı bazında) sen bu ucu, yüzeyin üzerinde gezdiriyorsun ve bu uç bu skalalarda oldukça zayıf bir kuvvet olan kütle çekimini ölçüyor ve ölçtüğü kuvvet miktarına göre bilgisayarda görüntü generate ediyor ikincisi, yine benzer bir uç var bu ise kuantum mekaniksel bir etki ile çalışıyor. senin ucun ile yüzey arasında boşluk olsa bile her zaman uçtan yüzeye elektron atlama olasılığı var ve bu olasılık mesafe ile orantılı olarak azalıyor. dolayısıyla uçtan yüzeye elektron atlama frekansını ölçerek aradaki mesafeyi baya başarılı bir şekilde ölçüyorlar bütün yüzeyi böyle tarayarak yine bilgisayarda haritasını yaratıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Octavarium Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 atom diyor videoda ? ama karbonmonoksit molekül. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 http://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_211263&feature=iv&src_vid=oSCX78-8-q0&v=xA4QWwaweWA alın abi var işte burda, sadece cocuk cıkmıyor, diger seyler siliniyor sonradan falan fişman Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 Octavarium said: atom diyor videoda ? ama karbonmonoksit molekül. o da iki tane atom işte arkadaş ne yapcan yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xieon Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 atomu atoma kırdırmaya çalışanlar utansın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 keske research scientist olabilseydim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 aha izledim videoyu dediğim gibi elektron tunelling mikroskobu kullanıyorlarmış. genetik lisansı da hayatımda bi kere işe yaramış oldu böylece artık gözüm arkada kalmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 aquila said: keske research scientist olabilseydim. sırf geç kalkmak için istiyosun di mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 kafama gore milyar dolarlik aletlerle skimsonik seyler yapmak icin istiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Octavarium Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 Ardeth said: Octavarium said: atom diyor videoda ? ama karbonmonoksit molekül. o da iki tane atom işte arkadaş ne yapcan yani ehehe bişey yapıcağımdan değil merak ettim http://n1305.hizliresim.com/19/2/mnxxn.jpg these are atoms diyorlarmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar