Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

sinüzit dramı

Killer

Öne çıkan mesajlar

2 haftadır falan dramlardayım. 2 gündür de sol kaşımın üstü şişti biraz. böyle bir dram yaşayan var mı daha önce?

çok sinüzit sıkıntısı yaşadım kronik zaten ama böyle bi yetoluk yeni oluyo

tecrübe eden? doktor tanıdığı olan? antibiyotik bide alerji hapı kullanıyorum şu an
Sosyal ağlarda paylaş

abi alın şişmesi ne ya doktora filan gitsene
ölücek adam haberi yok

chrome said:

Ayni dert bende de var. Abi antibiyotige ilave olarak bol bol sogan ye. Gunde en az 6 8 tane falan ye cok iyi geliyor. Sinuzit fena birsey ya. Anti allerjen olarakta duact mi ne oyle birsey var o cok iyi gelir.

bi de buna takıldım ben, günde 6-8 soğanı nasıl yiyorsun ki baya elma gibi mi
Sosyal ağlarda paylaş

Saeros said:

abi alın şişmesi ne ya doktora filan gitsene
ölücek adam haberi yok

chrome said:

Ayni dert bende de var. Abi antibiyotige ilave olarak bol bol sogan ye. Gunde en az 6 8 tane falan ye cok iyi geliyor. Sinuzit fena birsey ya. Anti allerjen olarakta duact mi ne oyle birsey var o cok iyi gelir.

bi de buna takıldım ben, günde 6-8 soğanı nasıl yiyorsun ki baya elma gibi mi

Alin sismesi bende de hic olmadi. Sogani da ekmekle ya da elma gibi de yersin yani ye de nasil yiyorsan ye.

Ayrica adam hakli doktora git alin sismesi normal degil iltihap beyne sicrarsa mazallah cok fena riskli cunku
Sosyal ağlarda paylaş

kronik sinuzit varsa, duzenli olarak iltihap akiyorsa burnuna ve genzine hic antibiyotikle falan ugrasma. duzenli olarak sinus rinse kullanacaksin, uzaktan bakinca irite edici gibi gozukebilir ama 4-5 gunun sonunda cok rahatlatiyor. ozellikle tikanmadan, iltihabin akamamasindan dolayi olusan agrilari engelliyor. denize dalma olayi falan akut sinuzitte ise yariyor genellikle, kronikte cok faydasi yok. alin sismesi de buyuk ihtimalle burunun icerisindeki sinus kanallarinin tikanmasi sonucunda kaslarinin ustundeki 'frontal sinus' kanallarinin dolmasinin yan etkisi. nefis bas/goz agrisi yapar.

2 kere ameliyat oldum sinuzitten, 4 senedir kronik olarak ugrasiyorum, kullanmadigim antibiyotik, antihistaminik, sprey kalmadi.

edit: antibiyotikle ugrasma derken, tabi ki cok azitti donemlerde seve seve kullanacaksin. duzenli olarak kullanmak cozum degil sadece.

Sosyal ağlarda paylaş

Disappear said:

Benim genzime geliyor akıntı ve burnumdan hiçbir şekilde akıntı olmuyor. ıslak , kuru vs başta ağrı falan yok. Geniz akıntısı da konuşunca daha çok oluyor neden se

Bu geniz akıntısını yok etmek için uğraşsam pirinç elde edeyim derken evdeki bulgurdan falan olur muyum.
Sosyal ağlarda paylaş

geniz akintisi hic bir zaman tamamen yok olmaz cunku geniz akintisi gittiginde ya sinuzitten kurtulmussundur ya da sinuslerin akmiyordur ki bu dahada buyuk bir sorun.

butun eczanelerde satiliyor dedigim seyi kullanirsan gercekten cok yardimci oluyor, ozellikle sinus uclarinin acilip rahat rahat akmasinda ve genis/burnunun iritasyonunu azaltmakta.
Sosyal ağlarda paylaş

bende de var zaman zaman aynı şekilde oluyor kaşın şişer, burnun kanar, ağrıdan bahsetmiyorum bile vs vs. geçmiş olsun. Antibiyotik olayı da enteresan ve uzun sürüyor kbb doktorları daha iyi biliyor dozajı az ama uzun süren bir antibiyotik tedavisi var anca o azaltıyor. Normal pratisyen dayamıştı antibiyotiği iyileşme olmamıştı kbb çözdüydü.

Birde papatya buharı acayip rahatlatıyordu beni viks falan denemedim hiç papatya çözdüydü.
Sosyal ağlarda paylaş

abi bende tıkanıklık yok hardcore iltihap da yok artık. ama yine ara sıra şöyle bi su çektiğimde bi miktar iltihap akıyo. heralde baya yapıştı derine zor sökülüyo

alnım şişti deidğim kaşımın üstü şişti biraz kafamı arkaya yatırıp baktığımda diğerinden biraz daha şiş olduğu gözüküyo. bugün inmiş biraz şişilik ağrısı da dünkü kadar şiddetli değil.

yine de gidicem şimdi daha iyi bi doktora. dün fakir gibi devlet polikliniğine gittim. muayaene 25 saniye falan sürdü galiba.
Sosyal ağlarda paylaş

gittim doktora beklediğim gibi çıktı. tomogrofi çekildi sol üst kaşımın üstündeki kemiğin iç yüzeyine yayılmış iltihap o yüzden şişiklik varmış. böyle bi druumun ilerki safhaları baya bir sıkıntı internetten frontal sinisutis diye bakarsanız görürsünüz.:

annemi korkutmamak için bişey dememiştim de iyi ki gitmişim, çok bişey olmadı aslında 2 gün önce kullandığım antibiyotiğe geri dönmemi söyledi ve başka bi ağrı kesici verdi. 10 gün sonra geçmesse ameliyatla almaları lazımmış.

ek olarak sinusrise şeklinde solunum yollarını suyla temizleme yollarını kesinlikle önermiyorum dedi. biyerden sıktığını yarısını boşaltıyosun yarısını öbür tarafa atıyosun dedi. her zaman sağ tarafa sıkmaya başladığımı düşünürsüek solda ağrı mantıklı geldi sdfs. ayrıca bi çalışanları o alet yüzünden 2kulak zarını patlatmış.

sonuç:antibiyoik kullanıcam 10gün geçer umarım. ama geçiceiğini sanmıyorum. sipastik sinusrise olayını ben yapmıyodum zaten onun yerine enjektörle iş yapıyodum akıyoudu baya ama arka planda baya sıkıntıymış demek. burun spreylerini de geç diyo, ki aynen katılıyorum (ben üst yolunmdan çok çektim o yüzden böyle bilmişlik yapıyorum). devlet hastenesinde bişey yok alnında diyen doktorun da TA ... ben kendimi bilmesem incelemesem harbi baya sıkıntıya girebilirdi durumum. adam baktı muayene etti, ne kadar yayıldığını görmek için tomografi gogo dedi

100 lira verdik adam gibi muayene olduk sonuç aldık yani. he tomografi patladı o ayrı sgkdsfö.

sağlıklı günler dilerim
Sosyal ağlarda paylaş

6 yaşımdan beri bu rahatsızlık kronik olarak var bende abi ben hiç sprey, vs kullanmadım ama. antbiyotik yerine bile çoğu zaman soğan yerim. sarımsak yerim. sarımsak afrodizyak etki de yapıyor bu ara belli bir sayıdan sonra sanırım, çok yediğim için dip not onu da geçeyim. sinüsleri açan şey düzenli yüzmek. spaya kayıtlı olduğum dönemde hiç sinüzit problemim yoktu. o kadar rahttım ki o 1 sene anlatamam. nefes alıyorsun ve kanallar o kadar boş ki. firil firil geziyor hava içeride hayal et :) suya içli dışlı olmak çok faydalı ama bunu zorlama şekillerde yapmamak gerekiyor. bir de uyumak çok iyi geliyor nacizane tecrübem. senin durumun için de antibiyotik tedaviyi geçtiğin gibi düzenli yüz abi. hiç bırakma yüzmeyi. omuz da gelişiyor yüzünce hem.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...